Publicerat: / Allmänt

Vad är ett Medium?

Ett medium är en person som fått gåvan att kommunicera med andevärlden. De är alltså inte enbart mediala på det sätt att de är initiutiva utan de har kontakt med andevärlden på ett direkt sätt.
Det finns de som kallar sig medium utan att egentligen ha den riktiga gåvan men de tänker jag inte koncentrera mig på här.
En person som är "länkad" till andevärlden kan uppleva det på olika sätt. Det som är vanligast känt för oss "vanliga" människor är seendet, alltså att de kan se andar och då också beskriva dem så att andra ska känna igen dem. Förutom den seende gåvan kan ett medium också ha känseln, de kan känna andars känslor, känslor de vill förmedla eller känslor de haft vid dödsögonblicket. Ett tredje sätt för ett medium att uppleva andar är genom hörseln, då hör de ord och meningar som andarna vill förmedla. Ett medium kan ha en eller flera av dessa kommunikationsgåvor.
Att vara ett medium är en gåva som inte är menat för alla.
Ett medium kan kommunicera med "andra sidan" på olika sätt. Bland annat genom avlidna, änglar, guider och andra ljusbärare. Men det är inget som säger att ett medium behöver ha kontakt med alla dessa samtidigt. Det beror helt på budskapet de är menade att ge.
 
 
 
 
Om man besöker ett medium för att få kontakt med de sina från andra sidan och medial vägledning så ska man inte låta dem säga genast vem det är de har kontakt med. Man ska låta dem beskriva personen tills man själv kan säga vem det är. T.ex. en morfar, farmor, vän o.s.v.
 
 
 

Ordet medium kommer från latin och betyder "Mitt" och "mellan". Ett medium är en sk. "mellanman".

För att förstå vad ett medium gör, krävs tanken om flera världar som finns parallellt med varandra. Ett medium är den som går mellan dessa med budskap. 
 
 
 
Ett av arbetsredskapen som medium över hela världen använder sig av är Tarot. Och det tänkte jag skriva mer om i nästa inlägg om andlighet. =)Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Info text här ...