Publicerat: /

Äntligen...

... Börjar sjukstugan vara över här hos oss för denna gång.
Yamila börjar bli sig själv men är fortfarande känslig i magen. Men idag har hon levt på majsvälling, majsknäcke och makaroner. Så det går mot bättre tider åtminstone :)

Idag har vi varit ute hela eftermiddagen och pysslat i trädgården. Vi håller på med ett projekt på framsidan med ny belysning, tuijor, stenar och flis. Vi har planterat en till pil på baksidan och lite sånt smått och gott.

Flickorna kunde äntligen vara med båda två ute efter nästan två veckors sjukhistoria.
Milaya börjar bli så stor, igår ledde hon Byr från sommarhagen helt på egen hand. Stolt morsa moment ni vet ;)     

Publicerat: /

Favorite pants

Vet ni vad det absolut bästa med att ha gått ner i vikt är...? :)
Mina favorit ridbyxor passar igen, nästan lika bra som för 4 år sen :)

 
Världens fulaste bild men den visar poängen i allafall! 

Publicerat: /

På bättringsvägen

Vi har varit väldigt oroliga för Yamila ett tag. Rättare sagt igår. Hon var så otroligt slö och sov i princip i två dygn. Med uppvak på 15-20 minuter som mest.
Det blev en tur till akuten här nära men blodproven såg bra ut så då var jag nöjd för ett tag. Tills jag tyckte hon blev ännu slöare på eftermiddagen. Trött av äventyret till hvc förståss, och vätskebrist.
Vi har försökt få henne att dricka och det har gått bra med hemmagjord vätskeersättning men det mesta kom ju upp igen...
Hur som helst. Idag var yamila mycket piggare och har både skrattat och lekt lite. Såklart fortfarande svag och trött och vi sov båda hela förmiddagen på soffan. (Morsan var visst också trött).
Milaya var son första dag på dagis idag efter sjukstugan.


Publicerat: /

No words needed
Publicerat: /

Magsjuka sucks

Det borde inte vara möjligt att bli magsjuk innan man är minst 3 år...
Inatt var det stackars lilla Yamilas tur att drabbas.
Hon har varit febrig och helt slut hela dagen. Försöker febrilt få i henne vätskeersättning men hittills känns det som att allt kommer upp igen.
Äckelvarning deluxe!
Magsjuka sucks...

   

Publicerat: /

#malinjonas2015

Bröllop är underbara!
Speciellt när det är vänner som man bryr sig väldigt mycket om som kommer där i kyrkgången på väg mot altaret ♡


Det var en fin välsignelse i kyrkan, och det var ett vackert brudpar som ställde sig på kyrktrappen och möttes av cirka 100 gäster och såpbubblor.Jag var tvungen att fälla en tår när dom kom in i kyrkan men var tvungen att skärpa mig så jag inte skulle förstöra sminkningen :)

Jag fick äran att vara toastmadame och det var en jätterolig uppgift. Lite nervöst innan och lite funderingar efteråt om jag kunnat göra annorlunda men överlag gick kvällen som smort. Men jag missade tårtskärandet med några sekunder :)

Sen var jag och fotograferade med brudparet ute vid gästbryggan och kom på att Juan och jag också behövde lite foton av oss. Finns typ inga foton alls av honom och mig på! Alltid någon av flickorna med en av oss.
Min brors fästmö Heidi tog dom fina bilderna av oss.

Så fick juan sen ta bilder av Heidi och mig.


Och sen sent på kvällen kom jag på att jag behövde bild av min sminkning och hår också, så det blev en toalett selfie ;)Lycka till kära Jonas & Malin ♡

Publicerat: /

Den första riktiga magsjukan

Råkade vi ut för förra veckan.
Första sen vi fick barn alltså.
Milaya började kasta upp torsdag morgon medan vi fortfarande sov och höll på i ungefär ett dygn.
Och för dem som inte vet så är jag rätt tålig för alla sånahär ”äckelfaktor” grejer men den här lukten klarar jag inte. Så jag har bävat för den här dagen... Men det gick!
Man har ju inte direkt något val när ens 3 åring är sjuk...
Men pga av först magsjukan och sen feber så fick Milaya stanna hemma när det blev lördag och bröllop.
Tanken var ju att M skulle vara brudnäbb på sina gudföräldrars bröllop men nu blev det tyvärr inte så.
Och jag var så otroligt nervös att jag skulle drabbas själv och missa denna viktiga dag. Speciellt som jag hade fått äran att vara toastmadame!
Efter massa förebyggande arbete, massa duschande, descinficierande, silvervatten och konjak så verkar jag ha klarat mig!

För i lördags var det bröllop för hela slanten och det var en otroligt fin dag! Mer om det i nästa inlägg :)


Publicerat: /

Dagen

Ägnat dagen åt urvalsprov, känslan säger att det gått rätt bra men vad vet jag. Får se om man får en studieplats sen eller inte. Flerformsstudier för att bli Socionom är det som gäller, hoppas det går vägen! 
Sitter fortfarande och väntar på min vän som just nu är på intervju men snart bär det av hemåt!


Publicerat: /

Stressigt värre att vara hemmamamma

Är sådär lagom stressad!
Det har och är mycket just nu, hela maj månad är fylld av diverse allt möjligt!

Förra veckan var det min vän Malins möhippa och jag hade ordnat med program och lekar. Bruden verkade nöjd och vi hade alla en jätterolig dag. Personligen hade jag träningsvärk from hell bakpå låren efter mitt livs första spinningpass :D


Den här veckan har jag panik med skolarbeten. Först fick jag veta i torsdags att jag ska ha examenstillfälle (merkonom) nu nästa vecka och pappren ska in helst idag. Var inte alls beredd!

Sen har jag sökt in till en yrkeshögskola... Och fick veta igår att det är urvalsprov på måndag och tills dess ska det bland annat läsas en 200 sidors bok. Om jag sen slipper in får vi se och om jag ens har råd att börja studera det tvivlar jag på men ville söka och kan tänka mig skjuta upp platsen ett år om jag faktiskt kommer in :) Skulle vara en liten dröm som går i uppfyllelse ifall det här projektet går igenom!

Sen har vi kalas för flickorna på lördag! Så ska både städas och bakas och ställas till innan dess. Sen har vi vigselövning i kyrkan imorgon inför M&J’s bröllop. Då ska Milaya vara där för hon har fått äran att vara brudnäbb eftersom brudparet är gudföräldrar åt M.

På söndag jobbar jag kväll och på måndag går hela dagen åt till urvalsprovet. Torsdag är det examenstillfälle och sen blir det bröllop om bara 9 dagar! Då ska toastmadam vara förberedd och inläst på allt vad som ska informeras om och helst ska hon ju vara lite skojig också, ingen torrboll ;)

Tisdagen gick åt till att vara i Vasa och hämta hem klänning från sömmerskan och planera min tatuering hos Robin.

Ja världens råddigaste inlägg men ni fattar poängen, jag känner mig stressad!!
Det blir väl så när man varit hemma länge :)

Och vikigaste infon av allt, i söndags firade vi vår minsting som blev 1 år!!
 Grattis Yamila Joy!! 


Ett längre inlägg om fröken kommer när allt lugnat sig lite eller jag får en nyck av inspiration.


Publicerat: / BRÖLLOP 2015

Wedding Countdown

3 months left until the big day!

Nu är det bara 3 månader kvar tills vår bröllopsdag!
Det tror jag vi ska fira ikväll med ett litet glas bubbel.Publicerat: / Milaya -12

”Tutten”

Milaya bestämde efter dagis idag att nu är hon en stor flicka som inte behöver tutten (nappen) mer. ”Ja e tlii år nu så ja behyöv itt an namäjr mamma”

Så Milaya klippte sönder den sista tutten, sa hejdå till den och kastade den.

Hon frågade och gnällde lite om den när hon skulle lägga sig ikväll men somnade lugnt utan.
Vi hoppas det håller i sig :)

Blev så stolt när hon själv utan påverkan av oss kom på idéen att när man blir tre år (om några veckor) så behöver man ingen tutte längre. Visst har vi alla sagt så en tid men inte pressat henne på nåt sätt.
Duktig tjej!