Publicerat: /

Positivt tänkande

Tiden rinner iväg ännu snabbare än vanligt. Jag har nu hunnit studera en vecka och arbetat i snart två. Sen blir det skolvecka igen nästa vecka.
Jag som klarat mig utan kalender i 3 år har nu fullt upp att fylla i min nya händelsekalender.
När man börjar reflektera över det så har dom här senaste 3 åren (3,5 år) varit tuffa och utmanande på sitt sätt. Först det faktum att anpassa sig till att vara förälder, främst för att man blir ”låst” på ett sånt sätt att man inte längre bara kan flyga och flänga och göra vad man vill när man vill. Att alltid sätta någon annan i första rummet. Jag minns jag hade lite jobbigt med just det. Att inte kunna jobba, att inte kunna hålla på med mina hästar och mitt dåvarande företag.
Att sen bli en ”bra mamma” är också en ständig funderare för mig. Det har också varit utmanande. Jag vill göra det bra!
Att vänta en lillasyster, renovera hus och sen mitt i allt ha två barn plus vara ensam med dem mycket. Vilket jag ju var förra året. Lägg till lite studier och bröllopsplanering och det vanliga i livet så var den där soppan ganska välkryddad den också.

Men endå, jag känner mig utvilad.
Eller nja, inte direkt fysiskt utvilad men psykiskt är jag nog rätt utvilad.
Jag ser framemot en välfylld kalender och många bollar i luften. Det är jag bra på!

Att flickorna, just nu åtminstone, är glada varje morgon när det är dagisdags gör allt mycket lättare. Att jag har en man som hjälper till med hushållet och stöder mig i mina val av studier gör också allt mycket enklare.

Alla har vi våra ups and downs på olika plan i livet. Just nu känns det som att det mesta är på uppåtgående för min del och jag är glad att jag har förstånd att njuta av det :)

Mera positivitet till folket!
(Hehe, jo, jag är fullt nykter... 😋 )

Publicerat: /

Höstlördag

Började lördagen med att leka i skogen på berget där vi bor.
Flickorna klättrade på de numera mossbeläggda stenklipporna en stund. Yamila, 16 månader som hon nu är, är så himla duktig. Lite ovan i skogsterräng och stod först som fastfrusen. En stund senare traskade hon på både uppåt och neråt sålänge hon fick hålla i mammas händer. På vägen hem från skogen kom hon på hur kul det var att göra som sin syster och hoppa i vattenpölarna. Hur hon sen kom på idén att böja sig ner för att lukta? på leran i lerpölen har jag ingen aning om. Men lilla damen böjde sig ner, misste balansen och plums, så hade hon förvandlats till ett litet lermonster =D


Sen lunch har jag spenderat min tid i en Valmet. Bondmoran fick komma fram och jag hjälper pappa på åkern.
Tröskartiden är så härlig :) 

Publicerat: /

Tankar

Fredag kväll och jag har tittat på kvalfinalen av årets idol.

Tittade på sena nyheterna på tv4 och kommer att somna med ängslan i kroppen, igen. Sparpaket och flyktingar avlöser de svenska nyheterna. Finland är huvudnyheten nu vad gäller båda ämnena.
Utan att gå desto mera in på ämnet så kvarstår frågan för mig. Vart är vi riktigt på väg?Publicerat: /

Tisdagen

Dagens positiva

Vi har äntligen bokat resan, den så kallade bröllopsresan tillsammans med barnen. Kommer att vara så skönt med miljöombyte, värme och kvalitetstid med familjen efter en tuff höst för hela familjen.
I November bär det alltså av till Playan på Teneriffa.


Dagens negativa

Det har inte hänt nåt negativt idag. Förutom bristen på tid. Har en hel massa som skulle behöva göras på gården men det är sånt som får lov att vänta nu! Men staketet till lilla träningsbanan är bara halvt målat. Så åtminstone de ska behöva målas snart. Blir att försöka över helgen.För övrigt har jag idag haft en sådan där dag när jag är extra tacksam för vad jag har. Min familj framförallt! ♡Publicerat: /

Senaste dagarna

Första skolveckan kom och gick!
Känns som att jag är på helt rätt plats och jag är fortfarande entusiastisk, lite har jag dock landat efter att ha fått kursplanerna utdelade förra veckan. Sjukt massa jobb att göra hemma!

I fredags tog jag mig från skolbänken till dagis för att hämta flickorna. Juan hade hämtat dem tidigare under veckan så det var kul att få åka och möta deras glada ansikten.
Sen blev det möhippemöte och efter den for jag på innebandyträning. Var tvungen att röra på mig efter en vecka sittandes på Novia!

I lördags var det dags för vännen Saras möhippa, en jätterolig dag att minnas hade vi :)
Igår var det inte lika roligt kan jag tala om... Söndagen spenderades alltså på soffan varvat med lek tillsammans med småtjejerna.

Idag var det dags för mitt nya tillfälliga jobb! En bra dag med flera insikter och nya idéer. Jag har alltså börjat sjukvikariera för Närpes stad på dagisar & gruppisar. Kommer att jobba lite sporadiskt och när schemat passar mina studier, alltså perfekt för mig just nu. Nu ska jag börja med några veckor på ett av stadens gruppisar :)


Mina småtroll ♡
Publicerat: /

Separationsångest

Jag visste att jag skulle få lite separationsångest. Men jag visste inte att det skulle komma redan efter några dagar.

Blev nästan gråtfärdig för en stund sen över att veta att tiden hemma med barnen, så som det varit hittills, är över. Den episoden av mitt liv är över och flickorna kommer att ha en annan typ av vardag.
Sorgligt på ett sätt...Publicerat: /

Dagens...

Bästa:

Det gick bra för Yamila på dagis och det gick bra för valpen i hundhagen stund och sedan tillsammans med min svägerska. Försöker att vänja Charley försiktigt med hagen så imorse var hon en timme, längsta hon varit hittills. Och skolan var ju såklart dagens höjpunkt!

Sämsta:

Yle 5 har ett program som heter Efter nio. Jag trodde att dom ikväll skulle prata om endometrios i sitt avsnitt om blod. Men poängen var att dom lyckades prata om blod i en timme utan att nämna mens. Vilket det hade skrivits en artikel om som jag missförstått... Tolkat den så att dom skulle prata om mend men rubriken var faktiskt något i stil med ”vi lyckades göra ett avsnitt om blod utan att nämna mensblodet” ...Hur som helst. Det blev inget om endometriosen i kvällens avsnitt. Istället pratades det om bland annat HIV. Förståss också viktigt...


Nu dags att ta ut hunden och sen sova för det är tidig väckning imorgon för hela familjen!


Publicerat: /

Inledde socionomstudierna

Idag var dagen här som jag väntat på hela sommaren. Med stor entusiasm!
Efter en enda dag i skolan tänker jag, hjälp, mer än 3 år kvar och hur fan ska vi klara av det här rent ekonomiskt!
Men jag vet att det inte är omöjligt och det är super intressant att få läsa till socionom. Det är bara det praktiska som är lite oroande och att veta att man inte kan jobba full tid medans man ska sitta i skolbänken, klara praktiker o liknande. Dessutom är dagens skolsystem så invecklade att man börjar känna sig gammal och trööööög. Novia har visst ett nätverk de kallar för Moodle, why?! Google, moodle... Dålig fantasi :D

Nåja, visst ska man väl komma underfund med högskole världen och alla anmälningar till kurser och studiepoäng och allt vad det är. Till julen påstod dom vi ska förstå oss på precis allt :)

Redan nu fick vi första kurslitteraturen och tentdatum. Och ska tills dess läsa en enormt tjock bok, gäller att hitta läslusen uppe i planetariet nu då!!


Publicerat: /

Blogg grejen

Dagens positiva

Jag hade båda flickorna på dagis på förmiddagen, så jag fick en TVÅ timmars tupplur!! Helt fantastiskt efter att ha haft flera veckor med många uppvak per natt. Me like :)

Dagens negativa

Den här dagen har inte bjudit mig på något negativt alls faktiskt. Skulle vart när jag hämtade hö i pörtom och det ena hjulet på bilen behövde påfyllning. Så jag var tvungen att ta en tur via pörteborg... Haha ja ni ser, det här var en bra dag!
Men nu vet jag, dagens negativa var att jag missade innebandyträningen för att jag skulle hämta hö. Det var lite irriterande!


Publicerat: /

Torsdag

Idag var Yamila på dagis 3 timmar och det gick jättebra. Milaya är också en väldigt duktig storasyster!

Ikväll är vi trötta och snart är det läggdags för flickorna som ska till dagis imorgon bitti igen.

Dagens mest positiva:
Jag har fått jobb, sporadiskt men det är jag bara glad över. Kommer antagligen att ha jobb i passande mängd under studietiden.
Som det ser ut nu blir det iaf fullspäckade veckor i september med både skola och jobb! Yes!

Dagens mest negativa:
Charlie, vår hundvalp, verkar inte så förtjust i sin nya hundhage. Vi övar korta korta stunder åt gången och hoppas hon ska acceptera den snart. Andra grejen är väl att mina knän värker extra mycket idag.

Publicerat: /

1 September & ny blogg grej

Hösten är här och min blogglust verkar också återvända.
Tredje inlägget idag och under sommaren har det kanske blivit 3 per månad... Nu ska jag försöka ändra på det.

Ska även införa en ny grej.
Dagens mest positiva
&
Dagens mest negativa

Så vi börjar idag när det är ny månad och inledning av hösten.

Dagens mest positiva. Det fick jättebra för Yamila på dagis idag. Grät inte alls och tantorna sa att det verkade som hon var hur van som helst att vara på dagis. :)

Dagens mest negativa. Mina händer håller på att ge upp, min överrörlighet är absolut mest påtaglig i händerna och mina fingrar har numera knappt någon stabilitet alls. Dessutom har jag ofta skakningar så folk tror att jag är nervös eller nåt. Just idag, ikväll, så klarade inte min högerhand att lyfta ut ugnsplåten med varma smörgåsar ur ugnen utan den föll ur min hand och alla smörgåsar hamnade upp o ner på ugnsluckan. Det gick att rädda smörgåsarna men inte mitt humör. Jag blir så frustrerad när händerna inte lyder. Att jag har bra muskelstyrka i dem hjälper inte när stabiliteten inte funkar... Svårt att förklara, det måste ses.

Nu sovdags, det är snart en ny dag! 

(Bild från när Milaya övade sig i att fotografera!)

Publicerat: / Allmänt

Dagis inskolning

Sitter hemma, alldeles ensam en vanlig tisdag.
WHAT?!
Jag har nämligen båda flickorna på dagis denna förmiddag, iaf en timme.
Känns jättekonstigt. Yamila har varit mitt "bihang" i nästan 16 månader och det är inte ofta vi är åtskilda. Men nu ska det alltså bli ändring på det.
Nästa vecka inleder jag mina studier till att bli socionom. Ska bli så intressant!
Läseordningen för nästa vecka verkade vara riktigt trevlig med ämnen som sociologi, förskolepedagogik och missbrukarvård.
 
Så det blir alltså en rivstart för Y på dagis med en fullspäckad dagisvecka från och med måndag. Pappa Juan ska iaf hämta flickorna så att dom inte ska behöva vara sista på plats varje dag.
 
Känns lite ovanligt och konstigt att ska lämna ifrån sig båda flickorna framöver men tror också det kommer att göra gott till alla parter. Jag är helt redo att återgå till lite vuxentid och vara något annat än "bara" mamma också.
 
 

Publicerat: / Allmänt

Irriterande

Jag har vid flera tillfällen ändrat min beskrivning som finns på högra sidan i bloggen.
Den visar i inställningarna att den är ändrad men sedan på den officiella bloggsidan så ser man bara den gamla presentationen där jag fortfarande är 28 år och och ogift =)
Kanske inte så dumt det heller, haha!
 
Men mycket irriterande!!