Publicerat: / Allmänt

Några bilder

  Såhär har vår lilla sjukling sett ut senaste dagarna. Men nu är hon nästan på topp igen.
 
 Tittut pappa!
 
 En helt och hållet ursöt julgransboll från HH.

Publicerat: / Allmänt

Orsaken till lugnet på bloggen

Får se om jag lyckas bättre idag.... Med bloggandet alltså.
Idag hade jag tänkt göra så mycket, men liten är fortfarande snorig så vi struntade i en hel del av det som jag hade på listan.
Men nu tänkte jag berätta vad vi pysslat med senaste veckorna som upptagit en hel del av vår tid. 
Vi har nästan hunnit köpa ett hus.
Men det blev ändringar i sista minuten och nu har vi skippat köp av hus överhuvudtaget. Vi kommer nämligen att fixa upp och ta över min hemgård.
Vi bor nu i den mindre delen på ca 60kvm och min pappa bor i stora delen på ca 150kvm. Vi kommer helt enkelt att byta bostäder och huset kommer så småningom att skrivas över på oss.

Huset vi tänkte köpa skulle ha varit perfekt, fin sluttningstomt med sluttningshus. Nära centrum och huset passligt stort. Men nu får vi tänka om och koncentrera oss på detta huset istället. Och det är såklart bästa lösningen, någon behöver ta över förr eller senare, jag får nära till mina hästar och Juan har möjlighet att bygga arbetshall någon vacker dag. Och hemma är alltid hemma :)
Dessutom blir Milaya fjärde (eller är det femte) generationen som växer upp här.
 
Nåja, nu vet ni varför bloggen har varit lite mindre aktiv på sistone.
 
Nu gäller det att börja planera för husrenovering, men först resa och jul. Sen hoppas vi kunna börja på! 
Jippiii! =)

Publicerat: / Allmänt

kort

Dåligt på bloggfronten på sistone.
Förkylningen lämnar ingen extra energi, men nu börjar det bli lättare att leva igen. Idag har jag lyckats julpynta också, skönt att ha det undan för om en vecka flyger vi iväg och kommer hem passande till julhelgen! Jag får dock ursäkta detta korta inlägg för en olycklig trött dotter som inte förstår att sova under dagen.... Tjingeling!

Publicerat: / Allmänt

Denna söndagen

Vi är som jag redan skrivit om, väldigt förkylda i detta hem just nu. Jag drabbades natten till fredagen, Milaya igår och nu känner sig även Juan krasslig. Inget julpyntande blev det idag. Jag har passat på och sovit då M har vilat plus lite extra när Juan har hållit koll på läget. Hade ju tänkt ta med Milaya på julöppning inför hennes första jul, mest för att kunna säga sen att hon var faktiskt på julöppning...! Nej, eller jo det också men jag ville ha en krans, vilket brukar ta ca 5 minuter, helt tillräckligt med tid för att spendera på torget, då har man sett allt. Nåja, glömde iaf totalt bort detta idag i min dimmiga förkylda hjärna. En promenad med Milaya i ryggsäcken blev det iaf idag så att vi skulle få lite frisk luft. Hittade ett löjligt hästspel ikväll som jag förståss var tvungen att ladda ner, skulle ju ha kunnat vara bra... Appen var antagligen menad för lite yngre användare än mig, men vad gör det när man är sjuk och vill ha lätt underhållning ;) Nu tar jag natt och hoppas på en lite lugnare natt än den förra. Vår liten som hela tiden vaknade med täppt näsa senaste natt. Stackars liten... Men hennes första riktiga förkylning så anser vi klarat oss bra hittills. Gonatt & Tjingeling! =)

Publicerat: / Allmänt

Atjo

Denna lilla grej är nu just min bästa vän, finns i många upplagor lite här och där.
 

Publicerat: / Allmänt

Julen som närmar sig, i regnet...

Julstjärnorna har varit uppe en vecka, eller något sådant, redan. Ska försöka julpynta idag, om jag orkar. 

Publicerat: / Allmänt

ekvation

Vi brukar nästan aldrig gå upp ur sängen förrän kl 8 men idag blev det kl 7.
 
Förkyld mamma + Förkyld dotter = Jobbig natt

Publicerat: / Allmänt

Vänner

Blev lite fundersam och filsofisk.
Vi skulle egentligen vara på ettårskalas ikväll men pga min förkylning så lämnade vi här hemma så vi inte ska smitta ner många fler. Skönt i soffan också och Milaya sover redan sött.
Nåja, mina funderingar går kring vänner.
 
Du kan ha många vänner genom livet. Olika vänner för olika "syften" och i olika perioder av livet.
Skolkompisar, grannbarnen, föräldrarnas vänners barn, vänners vänner, sen blir det festar vänner, vänner som har samma intressen som du själv, studievänner, och även såna som man träffar av slumpen. I vuxen ålder är det ofta arbetskompisar, ens partners vänner eller som för mig nu, andra småbarnsföräldrar som man umgås mycket med.
självklart kan en av dessa vara en kombination av många. Arbetskompisen kan också vara grannbarnet då man var liten...
 
Det som är så intressant är hur vänner kan komma och gå. Beroende på omständigheter, händelser och självklart ens egna val.
Vänner kan också gå men komma tillbaka, av samma orsak.
För mig är en riktig vän en person som du bryr dig om och respekterar no matter what.
Man behöver inte alltid tycka likadant eller ens tycka att denna vän gör rätt, eller fel. Bara finnas där och berätta sin åsikt och ändå stå vid den andres sida.
En vän finns där både för att glädjas med och för att ibland tillrättavisa när det behövs.
Och vad gäller vänskap som ska bestå, så måste det få finnas tider när man inte pratar med varandra. Man ska inte behöva ringa varje dag eller träffas varje vecka. En riktig vän skall kännaslikadan även om ni inte träffas under en lång tid. Samtalet skall fortsätta där det senast slutade osv.
Jag har flera vänner som jag inte pratat med under en lång tid av olika orsaker.
Dom är ändå i min mening mina vänner.
 
Jag kan verkligen inte titulera mig som världens bästa vän. Jag har gjort många misstag genom åren och även saker som jag ångrar. Men där tror jag att jag bara är mänsklig och att ingen är felfri. Ibland gör helt enkelt omständigheter så att saker blir fel om man ser saken ur en vinkel men väldigt rätt om man tittar från en annan vinkel. Det beror bara på varifrån man tittar.
 
Jag tror att livet formar oss för varje dag som går, där också formar vi vem vi umgås med, vem vi har saker gemensamt med och hur vi spenderar vår tid.
Även om man under perioder inte umgås, inte har något gemensamt eller inte tar sig tid. Även om man ser annorlunda på saker och ting, så tror jag att man ändå i grund och botten kan vara vänner.
Till och med goda vänner!

Publicerat: / Allmänt

5 IN 1

Lite om vad jag pysslat med senaste veckan.
 
I tisdags hade Joppe, Sara och jag lunchdate hemma hos oss.
J och jag överraskade Sara med en "tårta", som egentligen var en amerikansk äppelpaj från Gotti Gott =)
 
Lite brandfarligt några sekunder =)
26 stycken ljus lyckades vi iaf få dit!
 
I torsdags var det glöggdate hos Nella.
 
Förutom detta har vi också bland annat haft fullt upp med att underhålla och mata min mammas katt.
Mor var nämligen på en veckas semsterresa och innekatten har haft en massa underhållare så att hon inte skulle behöva känna sig ensam.
Måste bara berätta historien om denna söta lilla katt.
 
Min mor hittade en annons på findit om en katt från jakobstad som behövde nytt hem pga en flytt.
En innekatt på ett år vid namn Cleo.
Cleo flyttade till Närpes för kanske 2 månader sedan.
Den lilla späda katten började bli så rund och go, tanken slog oss alla att hon blev konstigt tjock.
Hon hade ju varit innekatt så det kunde ju inte vara något annat än brist på motion?
(men hon hade tydligen varit ute litegrann)
I torsdags skulle mor komma hem sent på eftermiddagen, jag hälsade på Cleo en sista gång på eftermiddagen.
Men när mamma kom hem på kvällen hördes pipande ur garderoben i sovrummet.
Där låg 4 stycken småttingar som måste ha anlänt de senaste timmarna!!
Dom är sååå söta, två grå/vita, en svart/vit och en mörk spräcklig.
 
Jag & Juan har bestämt oss för att ta en av dem till vår familj.
Jag lovade vid ett svagt ögonblick att han skall få välja vilken. Nu är det bara ett problem. Jag vill ha en grå och han vill ha den spräckliga! Nå, vi bestämde att vi beslutar oss först om ett par veckor då dom öppnat ögonen =)
Men iaf en riktigt skoj liten historia om katten från norr.
 
5 IN 1, not bad!

Publicerat: / Milaya -12

6 månader

Milaya har gått och blivit 6 månader den här veckan. Rättare sagt i tisdags men jag har inte tagit mig tid att skriva om det på bloggen.
Men nu skall jag göra ett försök.
 
Allt går så snabbt, så jag kan nu utan att överdriva säga att jag hinner inte med!
Jag skulle för det första behöva minst fem armar och händer för att klara av hennes två!
Fröken är snabb i svängarna, kastar sig som en chimpans hit och dit, det gäller att vara beredd. Sista veckan innan hon "fyllde" 6 månader lärde hon sig att sitta själv, om man placerar henne sittandes, fallreflexerna börjar utvecklas åt sidorna men bakåt faller hon utan broms. Så antingen sitta nära eller packa kuddar runtomkring.
Också den senaste veckan har hon börjat på allvar stå på knäna och gunga fram och tillbaka. I början bara i sängen, sen på lekmattan och nu överallt där det inte är för halt. I sängen stiger hon även upp på fötterna med rumpan i vädret och gör små armhävningar. =)
Hon kan åla/dra sig fram i rummet om hon ligger på golvet. Hon ålar sig snabbt runt 360 grader eller lite framåt åt gången.
Böcker är just nu väldigt intressanta, om hon får bläddra själv. Poängen är bara att böckerna gör inte som hon vill och då blir hon arg och pratar ilsket med dem.
Milaya har temperament, det märker vi mer och mer. Hon visar väldigt snabbt om hon är missnöjd och det gör allt så lätt. Vill hon ha flaskan så visar hon det, om hon ser den. Är det en leksak som är utom räckhåll får vi veta det också.
Ibland kan hon vara nöjd att ligga och leka själv på golvet nästan hur länge som helst. Andra dagar vill hon inte vara där ensam inte ens en minut utan att protestera.
Vad gäller humöret så är det samma som tidigare, det är antingen en dålig, eller en bra dag.
 
Sovandet har varit jämnt nattetid, vaknar, är törstig, 3-4 ggr/natt under 12h tid. Går och sova kring 7-8 på kvällen, vaknar nästa morgon samma tid.
Dagtid sover hon oftast, med vissa undantag, en halv timme x2  (kl 10 och 13) , sen på eftermiddagen 16-18, blir det ofta 1-2h i ett sträck. Dagsömnen ligger alltså på 2-3h sammanlagt/dag.
 
Maten, allt går ner, allt nytt verkar vara godkänt, hon äter dock inte så mycket åt gången. Mjölkflaskan blir nästan aldrig tömd, då koncentrationen ofta far iväg åt annat håll. Nattetid dricker hon sen några veckor tillbaka bara vatten. Kl 5 på morgonen dricker hon mjölk. Detta har funkat bra, blev bara en natt med några minuter av protest. Det märkte man inte var hunger, bara irritation för att hon inte fick som hon ville =)
 
Milaya älskar vatten och ler/skrattar sig genom en stor del av babysimningen. Plaska i badbunken så det är vatten över hela badrummet är också en stor favorit.
 
Pratet är i full gång, har bara hört henne säga mam-am ett par gånger ännu men "mmm" är ett vanligt ljud.
 
klädstorlek gäller nu mest 74, har några 68 kvar men bodysarna börjar bli för korta. Byxor 68 funkar fortfarande bra.
 
Hos rådgivningen i torsdags såg allt bra ut. Milaya fick en "picka", ett extra vaccin som egentligen fås vid ett år. Mot bland annat mässling. Detta för att vi om några veckor ska ut och resa till Gran Canaria.
 
Hos rdg
8174 gram & 67,0 cm lång.
 
Står på knäna
 
Leker i babygymmet
 
Verkar få tjockt hår (YES!) redan ca 4 cm långt.
 
Sover ibland riktigt bra i vagnen.
 
Milaya med sin kompis My.
 
 
 
 

Publicerat: / Allmänt

Energin på sparlåga

SUCK!
 Detta inlägg har påbörjats många gånger de senaste dagarna men det har alltid kommit något emellan.
Det som just nu klämmer mest är att jag blivit ordentligt förkyld. Sådär så att näsan rinner, humöret botten, kroppen värkär och resultatet blir att man helst ligger under täcket. Tur att Juan har möjlighet att vara lite hemma dessa dagar och ta hand om vår liten. Mor i huset behöver ladda batterierna.
Därav avslutas detta inlägg utan att handla om något alls av vad det egentligen skulle handla om....

Publicerat: / Allmänt

Middagstips

På denna sida hittar ni de bästa pajrecepten.
Räkpajen var super och rekommenderas verkligen!
Pajrecept.se
 

Publicerat: / Allmänt

Ikväll

zumba zumba!

Publicerat: / Allmänt

Att gå framåt

Det är så tråkigt när någon själv väljer att avsluta sin tid här på jorden.
Det händer alltför ofta i vår lilla stad.
Tror snart alla känner någon som på ett eller annat sätt avslutat sitt liv.
Dessa anhöriga, vänner och bekanta är de som ska hantera smärta, sorg och ibland även ilska i efterhand.
Eftersom jag själv varit en av dem som genomlidit sorgen efter en god vän, flera faktiskt.
Så är det till dessa tankarna går när något sådant händer nuförtiden.
Att behöva vara den som lämnar här är inte så lätt.
Att vara den som står kvar är verkligen inte lätt.
Däremot kan man inget annat än gå framåt.
Jag önskar  att alla anhöriga, vänner och bekanta har styrkan att gå framåt.
Även denna gång.
 

Publicerat: / Milaya -12

I sydin

I lördags var bebisgänget i Syd-Österbotten tidningen. 
 
Första gången vår lilla Milaya får vara på bild i en tidning :) 
 

Publicerat: / Allmänt

Kort & gott

Litet verksamhet just nu här på blogguppdateringen. Det har sina orsaker, mycket på gång. =) Har hunnit med revy kick-off middag samt humorkväll på Böle uf i lördags, varav lite skallebank uppträdde på söndagsmorgonen vid väckning. Idag har jag och min kära lilla familj hunnit med många ärenden och dagen gick snabbt. Imorgon lunch med några mammor med barn. (Konstigt att man "måste" kalla dem mammor...) Tjejer ;) Tänkte fixa ihop räkpaj med sallad då ena tjejen är vegeterian. Träffen blir alltså hos oss här på Börknäset. Ska bli skoj, och denna gång har jag inte glömt det ;)

Publicerat: / Allmänt

Ibland så...

...Lyckas det riktigt bra!
 

Publicerat: / Allmänt

AJ! vol. 2

Det är om möjligt ännu värre idag än igår med träningsvärken. Om det verkligen tränat alla muskler i kroppen som nu är ömma så är det verkligen bra workout, bodypump äventyret fortsätter nästa vecka!

Publicerat: / Allmänt

Tv kväll

Som vanligt på fredagskvällar nu under hösten sitter jag bänkad i soffan framför tv:n.
X-factor is tha shit!
 

Publicerat: / Allmänt

Fredagslunch

Hade date med mammorna idag över en lunch. Blev lite stressad lunch med ett par gnälliga småttingar och mycket lunchgäster på ett litet ställe. Kändes lite som att man var tvungen att skynda sig och ge plats åt andra när det hela tiden "rann" in lunchgäster och få sittplatser lediga.
Men alltid kul att träffas =)

Publicerat: / Allmänt

I kampen Piisa vs. symaskinen

Nu är det 1-0 till mig eftersom, 
Nu har jag äntligen beställt tyg till mössorna och vem vet vad annat det blir.
(om jag ens får symaskinen att funka).
Färgerna på tygen går i lila, svart och vitt.
Får hoppas det blir bra =)
 
Tygerna beställde jag härifrån:

Publicerat: / Allmänt

AJ!

Ni kan inte föreställa er vilken träningsvärk jag har idag!!!
Benen och rumpan är värst =)
Men då vet man iaf att man lever....

Publicerat: / Allmänt

Bodypump in my ass

Bokstavligen!! Eller ja, nästan! Var för första gången någonsin på ett bodypump pass ikväll. Visste inte vad jag gav mig in på, tur var ju det. Annars hade jag nog aldrig åkt ;) Vad gäller in my ass-beskrivningen så är det därför att hela min kropp nu känns som spagetti, och skinkorna är de som känns mest :) Men eftersom jag överlevde (får se imorgon) så vill jag inte ge upp utan pröva igen och se om det börjar kännas lättare. Fick iaf helt klart fastställt att de lägre magmusklerna är lika med noll och korsryggen likaså. Verkligen NOLL! Skulle ju därför vara ännu viktigare att fortsätta, även om vi var flera som tyckte det var näst intill tortyr :) Nej men faktiskt rätt roligt, får se om jag har samma åsikt imorgon när jag vaknar!!

Publicerat: / Milaya -12

Milaya sitter

Denna veckan har Milaya börjat sitta själv på golvet. Hon har övat och övat, blivit arg när hon inte fått någon hjälp stt sätta sig upp. Ligga ner är jättetråkigt just nu!Älskade unge!! Hon blir 6 månader på tisdag =)
 

Publicerat: / Allmänt

Hoho jaja

Oj vilken dag det har varit idag! Mycket på gång. Började rätt lugnt, Milaya och jag hemma. Sen kom gubbstrutten hem tidigt igen! Roligt när han kan börja ha lite normala arbetsdagar också nu när byggsäsongen är över för i år och det gäller istället underhåll och reperation. Sånt kan anställda göra :p Nej, nu ska jag inte vilseleda någon. Han arbetar lika hårt och många gånger hårdare än sina anställda, sommarhalvåret ofta 7 dagar i veckan. Så han förtjänar verkligen att få vara ledig någon eftermiddag då och då under andra delen av året. Och idag hade ledigheten så som oftast ett syfte. Ett äventyr. ;) Kanske berättas mera om det vid ett senare tillfälle! :) Nåja, eftermiddan hände mycket, sen blev kl 17.30 och det var dags för bäddens bebisgäng 2011-2012 att träffas för fotografering. Vår bäddavdelningspersonal lyckades alltså få 11 bebisar under 12 månaders tid och vi ville få dem alla på bild. Mycket lättare sagt än gjort. Ni kan tänka er kaoset när tyvärr "bara" 9 bebisar träffades och skulle sitta/ligga på samma filt, samtidigt! Två bebisar uteblev, men vi försökte iaf fånga charmtrollen på bild. Och tror vi lyckades, även om vissa tittade upp i himlen, vissa grät efter mamma och andra var mest facinerade av alla kompisar runt omkring :) Bild kommer senare om det godkänns av alla mammor! Vi bestämde att försöka igen om ett år och kanske lyckas vi då ännu bättre :) Kvällen bjöd mig på egentid i form av solarie och zumbapass. Nu efter tv tittande är det dags att hälsa John Blund välkommen! Tjingeling! (Längesen sist...)

Publicerat: / Allmänt

Årtiondets utmaning

Symaskinen fram letad, hur den funkar, det listar jag ut allt eftersom ;) Måste ju förtydliga att jag har inte sytt något sedan högstadiet då jag gjorde ett par byxor till mig själv som satt väääldigt illa! Så detta är alltså årtiondets utmaning! Fick inte tag på tyg idag, någon med tips om var man kan beställa snygga tyg?

Publicerat: / Allmänt

Datetisdag

Glömde bort dagens date! Funderade på morgonen om vi hade något program idag, men minnet svek och jag litade på kalendern som var tom. Tack och lov ringde S. när jag ändå var på väg till näsby för att söka tyg till mössorna. Det blev alltså bråttom till kåtnäs och dagens date med 2 av gamla klasskamraterna från högstadiet. Dessa två tjejer är några av mina äldsta vänner om man räknar i år hur länge vi känt varann och fortfarande umgås och kan tala om allt. Visst har vi alla tre levt totalt olika liv och det har varit år som vi inte umgåtts alls. Sen har vi hittat varann igen på ett och annat sätt. Vi har alla hunnit jobba inom vården på samma ställe och nu har vi alla tre småbarn. Så roligt med människor som man kan följas åt lite med, på det sättet har man alltid mycket att prata om. Munnarna går i ett och när vi skiljs åt känns det fortfarande som om vi skulle ha haft mycket kvar att prata om. En av veckans höjdpunkter! Absolut!

Publicerat: / Allmänt

Infall att börja sy

Fick förresten ett infall igår.
Började mitt i allt kl 1 på natten söka mönster på mössor.
Tänkte att eftersom så många andra kan så kan säkert jag också :)
Så imorgon skall jag se var mor har sin symaskin och leta tyger, för nu ska det sys mössor!
Är riktigt på gång, bäst att göra det genast innan motivationen flyger sin kos igen.
Det är kul att prova på nya saker, men brukar vara väldigt lätt att sluta med dem också =)
Positivt tänkande, jag har en idé på eget mönster, får se om jag kommer så långt ;)
 
Juan frågade när jag berättade om mina planer....
"Should you not be like... hmmm... atleast 20 years older for that?!"
I hans ögon skulle man helt klart vara lite äldre än 26 för att börja sy klädesplagg =)
slutkommentaren på disskusionen om mössor och symaskiner blev,
"do that älskling"
Och det ska jag,
IMORGON =)
 
Uppdatering om mina framgångar kommer senare! 

Publicerat: / Allmänt

Bara måste älska halens

 
Suttit med tabben i handen och surfat på halens sidor. Klänningar, blusar, träningskläder.... Massor jag skulle vilja ha men med en mammabudget så klickar man inte hem allt man vill ha. Klänningarna dreglar jag mest över och det är förståss dem jag behöver minst.... Men dom är så fiina!! 
 
Några av alla dessa plagg skulle jag dock vilja klicka hem, frågan är bara vilka....


Publicerat: / Allmänt

Måndag

Effektiv (eller hur man nu vill se på saken) dag idag.
På förmiddagen var Linda med mini här och hjälpte till att äta tårta.
Sen var Juan hemma ett tag innan han skulle till ett möte så jag kunde åka själv till affären en måndag förmiddag, lyx!
Eftermiddagen bjöd på mera besök av en av Milayas gudmödrar och nu har jag egentid då liten sover.
Ikväll blir det solarietime med mor innan hon åker till Canarieöarna om ett par dagar.
En helt perfekt måndag!

Publicerat: / Allmänt

Bättre sent än aldrig

Nu har vi äntligen fått upp hyllorna på väggen!
Tog oss endast 7 månader ;)
 
 
 
Dagens orsak till vårt firande <3
 

Publicerat: / Milaya -12

Bilstols havet

I Vasa igår köpte vi en ny bilstol åt Milaya. Om ungefär ett kg och några cm på längden till, så kan hon börja använda den. Jag gissar typ till jul... Vi inhandlade den iaf redan, ska ju ändå ha en, och det är sällan vi har tid att åka tillsammans till stan. 
Det blev en Britax Multi Tech 2, som många andra också verkar inhandla.
Jag har läst och läst på nätet för att hitta en bra och inte svindyr modell som känns bra för oss. Funderade ett tag på en Ferrari också. Britax verkar dock vara den som rekommenderas på marknaden, så då blev det en sån.
Huvudsaken vår lilla tjej sitter bra och säkert. Det var det stora nackskyddet som övertygade mig.
Men det finns verkligen ett helt hav fullt med bilstolsfiskar att välja emellan!
 

Publicerat: / Milaya -12

Juans första farsdag

Farsdag idag.
Juan och jag har mest plockat och städat idag. Det börjar bli trångt på våra 60kvm. I början var allt "stilrent" men nu hopar sig grejerna. Då främst i form av bärselar, bilstolar, leksaker, lekmattor osv :)
Men mitt största projekt idag har varit farsdags tårtan!
 
Snart kommer mins föräldrsr och brorsan samt brorson hit och smakar om den går att äta =)
 
 

Publicerat: / Allmänt

Didriksons

 
Helg på Börknäset. 
Igår var det shopping på schemat för mig och Milaya. Fixade farsdags presenter bland annat.
På kvällen var det soffan, glögg, salta pinnar och x-factor som var huvudgrejen. Min pappa gjorde oss sällskap i tv soffan vilket blir alltför sällan även om vi bor vägg i vägg.
Idag har vi varit till stan, Juan var i akut behov av nya kläder, hittade dock inte allt han ville ha. Men jag hittade min efterlängtade Didriksons jacka som jag ville ha redan ifjol men då var jag lite större i omfånget av orsaker som har med den lilla att göra. Så då kändes det dumt att lägga pengar på en. Men nu hittade jag en på rea, (tack kära kusin Malin;) ) var därför bara tvungen att köpa den!

 
Snygg va! =)
 
 
 
 
 
 
 

Publicerat: / Milaya -12

Milaya 5.11.2012


Publicerat: / Allmänt

Träningsglädje

Efter en timmes promenad idag fick det vara nog med motion (hann inte mer). Hade trots allt ca. 10 kg på ryggen och gick i skogen offroad för det mesta.Men jag känner nu att kroppen och träningssuget äntligen är tillbaka på allvar efter graviditeten. Det tog nästan 6 månader. Kändes som om "jag" aldrig skulle komma tillbaka :) Lite nya träningskläder ska klickas hem, får se när jag kommer mig för att göra det. Funderade att börja gå på SBT träningen på gymmet (mage, rumpa, lår) om jag får tidtabellen att gå ihop. Någon som redan går eller som vill följa med?
Stepbody skulle också passa mig rätt bra. Bara jag skulle få det att gå ihop med tiderna.
Nåja, promenader med 10 kg på ryggen är knappast heller så dåligt. Och så har jag ju zumban på dvd.
 
Jag önskar bara att jag skulle ha möjlighet att ha hästarna hemma, då skulle all motion komma av sig själv, utan att det ens känns som träning. Bara fantastiskt roligt!

Publicerat: / Milaya -12

Äventyrs ryggsäcken

Nu är det inte ens en månad kvar tills resan är på farstutrappan.
Ska bli sååå skönt!
Idag har Milaya och jag prövat ryggsäcken vi har fått låna av en vän.
Jag äääälskar den!
Barnet som ändå helst inte sover i vagnen tycker det är jätteintressant att vara ute om man får sitta i selen. Vår egen babybjörn är knappt i användning mera eftersom liten börjar vara tung att ha fram på magen. Men nya ryggsäcken är perfekt! Och jsg går så mycket hellre på promenad med den än vagnen. Känns som att jag får bättre motion med sle än vagn. Dessutom vill jag gå i skog och mark, offroad, vilket ju inte funkar så bra med vagn :) 
 
Glada vi till skogen gå...
 
Den här ska definitivt med på resan!
 

Publicerat: / Allmänt

NY DESIGN

 
 
Nu har bloggen fått lite ny design!
 
Tyckte riktigt bra om den förra men nu har jag vågat flaxa lite med mina egna vingar och lära mig själv att fixa designen. Tidigare har snällaste Malin brukat fixa designen åt mig.
Den kommer högst troligt att ändras snart igen när jag lärt mig lite mera knep =)
 
 

Publicerat: / Allmänt

Samsung galaxy tab 2

Yes!
Nu har jag tabben i min hand!

Publicerat: / Allmänt

En helt okej onsdag!

Sitter i bilen utanför en av stadens affärer och väntar på sambon som är på shopping humör. Vi har hämtat hans nya Samsung telefon och Samsung tabben :-) Bättre än julafton! Tänk att man kan bli så uppspelt av materiella ting. Nästan så man blir arg på sig själv...! Liten sover i bilstolen och jag väntar på kvällens zumbapass. Fläschet ryker! :) Liten sov bra senaste natt, sov en bra lunchvila på en o en halvtimme och är på bra humör. Då är mor det också! Har hunnit plocka, städa och tvätta lite idag, vilket var nödvändigt efter flera dagars uppehåll på den fronten. Så...Skulle kalla det här en helt okej onsdag! :)

Publicerat: / Allmänt

Synd om

Suck! Idag är en sådan dag då tålamodet sätts på prov. Milaya hade sin tredje dåliga dag på raken. Tandproblem igen?! Den där tanden som jag skrev om för flera månader sedan,den som syntes under tandköttet, är fortfarande inte uppe och lyser vit i hennes lilla mun. Nej, den syns fortfarande som ett lite ljusare sträck i tandköttet. Gissar det är vad som är jobbigt eftersom lilla fröken STÄNDIGT ska ha något i munnen. Så visst. Det är Milaya det är synd om. Hon är vaken och ledsen minst varannan timme på natten, sover knappt under dagen och är förståss då också trött och gnällig hela dagarna. Vill inte lämnas ensam, vill inte sitta i famnen, vill inte mysa och inte leka heller. Men ikväll var hon faktiskt lycklig en stund på lekmattan. Och visst, hon är glad mellan varven, men för mig känns det som om att hon inte gjort annat än varit missnöjd. Sömnbristen som talar igen antar jag... Och det är henne det är synd om, men det är faktiskt lite synd om mig också... :) Fröken fick en supp ikväll så hoppas på en bättre natt! Nu ska jag ladda batterierna så att jag orkar vara den glada och pigga mamman imorgon ifall att Milaya inte är den glada och pigga dottern :)

Publicerat: / Allmänt

Smått & gott senaste dagarna

 
Det har inte blivit av att sätta sig ner vid datorn på hela helgen!
Juan har jobbat både lördag och söndag, igår tog han istället en halv dag och spenderade hela eftermiddagen med oss flickor :)
Det blev en riktig lång dag i näsby för oss med bokföraremöte, fixade pass till Milaya, Halpa Halli, biltvätt, k-hallen och det bästa av allt.... Köpte ny telefon till Juan och en Samsung galaxy Tab till oss (läs: mig)!
Så på torsdag kan jag börja blogga och allt möjligt annat med tabben istället för att sitta med stora datorn som är kopplad till tv-skärmen.
Materiellt lycklig just nu =)
 
Vi fixade även helgmiddag igår istället eftersom Juan då jobbade... Så igår mumsade vi i oss innerfilé med varsitt glas rött på kvällen. Härligt med sådana dagar då vi har lite tid för varann också.
 
I lördags besökte jag och Milaya min mormor och morfar. Eftersom det var söndag på en lördag så var det ju inget babysim så vi tyckte att vi kunde hitta på något annat program då vi ändå var ensamma hemma.
 
Milaya & min morfar.
 
Jag har också fått lida av träningsvärk, i ryggen!, hela helgen. Aldrig upplevt denna känsla förr =) Tog i fredags fram min zumba dvd igen och satte på Zumba Abs workout, vilket inte alls tycktes vara tungt, men som helt klart gav resultat i form av träningsvärk =)
 
 
Måste ju bara också visa en bild av Milaya i sin nya matstol!
 
 
 

Publicerat: / Allmänt

Svältande närpesbor

Jag hade glömt att det är söndag imorgon, så jag funderade varför det var sådan rusning på Halpa Halli på förmiddagen. Sen ännu mera rusning på K-hallen på eftermiddagen. Tills mor var så snäll och informerade mig om den extra söndagen... Men något som jag ändå inte förstår är varför folk måste bli som galna bara för att affärerna är stängda EN (1) stackars dag!?! Dom är ju öppna igen en dag senare, på den riktiga söndagen... Tror folk verkligen att dom kommer svälta ihjäl bara för att affärerna är stängda en hel dag... Detta har i många år, och kommer antagligen i många år framöver, övergå mitt förstånd! :)

Publicerat: / Allmänt

Lyckans lott

Årets första glögg har runnit ner i strupen ikväll, gott! Sambon spetsade med en skvätt konjak i sin men jag anser glögg ska vara rent :) Milaya sover sött efter en dag med besök hos fina Heidi & My, där vi också fick träffa fina Linda & Minea. Sen blev det även ett par timmar hos mor(mor). Men det kanske bästa med den här dagen är att Milaya hä fått sin matstol! En sådan som hon kan växa i, flytta stegen neråt modell, ni vet... Nu står den så fint där vid ändan av bordet. Jag stod där och tittade på den en stund och sög in känslan av att vi nu har en matstol vid ändan av bordet som kommer användas om och om igen, bli smutsig om och om igen. Fantastiskt. Alltså inte att den kommer att bli sliten och smutsig utan att vi har ett barn som ska smutsa ner den! Detaljer som en matstol eller en leksak kan fortfarande få mig att stanna upp och riktigt förstå vad som har hänt i våra liv. Vi har barn. Vilka lyckligt lottade människor vi är!

Publicerat: / Milaya -12

Första gången i...

...Varuvagnen! Pukkie (läs: pökki) som alltså betyder liten på holländska, vilket vi ofta kallar Milaya.... Hur som helst Pukkie satt för första gången själv i handelskärran idag. Det ville luta lite ibland men vi var på uppdrag efter några speciellt utvalda varor så shoppingen gick snabbt och hon såg såååå nöjd ut där hon satt och höll sig i vagnkanten. Stor flicka minsann!

Publicerat: / Allmänt

Fusklunch

Milaya och jag besökte gudmor Malin idag. Fick serverad lunch i form av hembakat jättegott bröd som jag var tvungen att äta även om jag här hemma inte äter bröd. Drack också varm choklad som jag inte heller gjort sedan Milaya föddes typ. Och sen mumsig kladdkaka med grädde! En riktigt fantastiskt god "fusklunch" ;)