Publicerat: / Milaya -12

6 månader

Milaya har gått och blivit 6 månader den här veckan. Rättare sagt i tisdags men jag har inte tagit mig tid att skriva om det på bloggen.
Men nu skall jag göra ett försök.
 
Allt går så snabbt, så jag kan nu utan att överdriva säga att jag hinner inte med!
Jag skulle för det första behöva minst fem armar och händer för att klara av hennes två!
Fröken är snabb i svängarna, kastar sig som en chimpans hit och dit, det gäller att vara beredd. Sista veckan innan hon "fyllde" 6 månader lärde hon sig att sitta själv, om man placerar henne sittandes, fallreflexerna börjar utvecklas åt sidorna men bakåt faller hon utan broms. Så antingen sitta nära eller packa kuddar runtomkring.
Också den senaste veckan har hon börjat på allvar stå på knäna och gunga fram och tillbaka. I början bara i sängen, sen på lekmattan och nu överallt där det inte är för halt. I sängen stiger hon även upp på fötterna med rumpan i vädret och gör små armhävningar. =)
Hon kan åla/dra sig fram i rummet om hon ligger på golvet. Hon ålar sig snabbt runt 360 grader eller lite framåt åt gången.
Böcker är just nu väldigt intressanta, om hon får bläddra själv. Poängen är bara att böckerna gör inte som hon vill och då blir hon arg och pratar ilsket med dem.
Milaya har temperament, det märker vi mer och mer. Hon visar väldigt snabbt om hon är missnöjd och det gör allt så lätt. Vill hon ha flaskan så visar hon det, om hon ser den. Är det en leksak som är utom räckhåll får vi veta det också.
Ibland kan hon vara nöjd att ligga och leka själv på golvet nästan hur länge som helst. Andra dagar vill hon inte vara där ensam inte ens en minut utan att protestera.
Vad gäller humöret så är det samma som tidigare, det är antingen en dålig, eller en bra dag.
 
Sovandet har varit jämnt nattetid, vaknar, är törstig, 3-4 ggr/natt under 12h tid. Går och sova kring 7-8 på kvällen, vaknar nästa morgon samma tid.
Dagtid sover hon oftast, med vissa undantag, en halv timme x2  (kl 10 och 13) , sen på eftermiddagen 16-18, blir det ofta 1-2h i ett sträck. Dagsömnen ligger alltså på 2-3h sammanlagt/dag.
 
Maten, allt går ner, allt nytt verkar vara godkänt, hon äter dock inte så mycket åt gången. Mjölkflaskan blir nästan aldrig tömd, då koncentrationen ofta far iväg åt annat håll. Nattetid dricker hon sen några veckor tillbaka bara vatten. Kl 5 på morgonen dricker hon mjölk. Detta har funkat bra, blev bara en natt med några minuter av protest. Det märkte man inte var hunger, bara irritation för att hon inte fick som hon ville =)
 
Milaya älskar vatten och ler/skrattar sig genom en stor del av babysimningen. Plaska i badbunken så det är vatten över hela badrummet är också en stor favorit.
 
Pratet är i full gång, har bara hört henne säga mam-am ett par gånger ännu men "mmm" är ett vanligt ljud.
 
klädstorlek gäller nu mest 74, har några 68 kvar men bodysarna börjar bli för korta. Byxor 68 funkar fortfarande bra.
 
Hos rådgivningen i torsdags såg allt bra ut. Milaya fick en "picka", ett extra vaccin som egentligen fås vid ett år. Mot bland annat mässling. Detta för att vi om några veckor ska ut och resa till Gran Canaria.
 
Hos rdg
8174 gram & 67,0 cm lång.
 
Står på knäna
 
Leker i babygymmet
 
Verkar få tjockt hår (YES!) redan ca 4 cm långt.
 
Sover ibland riktigt bra i vagnen.
 
Milaya med sin kompis My.
 
 
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Info text här ...