Publicerat: / Allmänt

Hipp hipp hurra...

... för mig idag! Haft besök av L. och barnen :) Men måste erkänna att jag alltid haft svårt med det här att fylla år. Vet inte varför, men antar att det har något att göra med förväntningarna man hade som barn... Om man skall bli lite djupt fundersam ;)

Publicerat: / Allmänt

By the way...

... Jag ska snaaaart försöka få till en lite somrigare header! :)

Publicerat: / Allmänt

Voetjes


Publicerat: / Allmänt

Inte mycket nytt

Bloggandet har blivit lite lidande på sistone, dagarna rinner iväg ändå, utan att hinna blogga! Har inte hänt mycket, Juan har varit och är fortfarande förkyld. Väntar med spänning för att se om det drabbar tjejerna i huset också, hoppas verkligen inte det... Dessutom ska vi ut på äventyr i helgen på grund av min stundade födelsedag, kanske berättar mer om det sen ;) Men för att göra inlägget kort, vi mår bra och allt flyter på som vanligt!

Publicerat: / Allmänt

Sovdags

Efter en härlig midsommar med både kalas, grillning och badtunna (där brorsonen ha grilla föttren ti kyckling ) så tar nu den här familjen natt, Gonatt! :)

Publicerat: / Allmänt

Mesåmarin

Igår hade M&J förlovningskalas, riktigt trevligt. Tyvärr blev juan förkyld och kände av feber igår kväll så han och Milaya stannade hemma och mamma i huset fick åka på fest själv :) ja eller med brorsan och brorssonen :) Riktigt skönt med några timmar "egentid". Ikväll (om juan är i skick) blir det grill/badtunnefest hos min bror. Lilla E. säger alltid när han sätter sig i tunnan... "Papp, det här é livet!" Inte illa att vid fem års ålder kunna njuta av det lilla ;)

Publicerat: / Allmänt

Snabbinlägg

Blogg.se har uppdaterats och gjorts lite annorlunda. Nu finns det något de kallar för snabbinlägg, vilket jag ju bara var tvungen att testa nu då =)

Publicerat: / Allmänt

Update & Pics

 
Ett litet bildcollage från villan, Milaya och jag var dit en stund i måndags för att gå ut på en promenad. Jättehärligt väder och alltid skönt att vara nära havet! :)
 
I helgen hade vi lite allt möjligt på gång, lördagen blev det först lite shopping i centrum med Juan, sen besökte vi vår frissa Evelina och Juan fick håret fixat. Efter det for vi till Pjelax och köpte sommarblommor, allt med 50 % rabatt, tydligen smart att vara sent ute! :) Och många fina blommor fanns kvar!
Detta blev resultatet!
 
På söndagen gjorde inte jag och Milaya mycket men Juan var aktiv ovh tvättade & städade bland annat våra bilar.
Måndagen var vi som sagt till villan ut på promenad och så träffade vi delar av M-klubben en stund :)
Igår var det mamma i husets tur att få håret fixat, så igår kväll fick jag några timmars egentid hos Evelina och mormor tog hand om Milaya ensam för första gången, vilket gick jättebra.
Idag var det rådgivningsbesök och läkarbesök. Allt ok.
Vikten var 4680g och 54 cm lång, så här växer man så det knakar =)
 
Idag har Milaya dessutom en månaders födelsedag! =)
 
 

Publicerat: / Allmänt

Toppen fredag

Idag har det varit en toppendag! Började med att vi tänkte ha en lugn hemmadag, sen ändrades det då vi vi for till gottigott för att äta lunch med min mor. Milaya var vaken under hela lunchen men var lugn och snäll, kunde riktigt se hur hon tog in alla intryck av en ny omgivning. Har föresten hittat en perfekt underhållning ifall om att, nämligen en babyradio station på HTC:n, gör damen lugn och glad att få lyssna på den, och ja, telefonen är ju ändå alltid med :) Sen blev det en runda ner till villan bara för att kolla läget. Men den rundan blev typ 15 minuter denna gång. Sen hem igen och lite senare kommer chärleken hem tidigt, redan kl fyra, lycka på en fredag :) Jag mailade en massa bilder av Milaya och sommarstugan till svärföräldrarna i Holland. Sen blev det telefonkonferens för att diskutera bilderna och planer inför deras resa hit i juli. De vill ju såklart komma och hälsa på vårt lilla underverk. Sen en god middag och fredagsmys framför en tv utan vettigt innehåll. Det var den fredagen det :) Nu sova!

Publicerat: / Allmänt

Momma & Moffa

Efter en kommentar om solsängen häromdan. Jag svarar dig här Anki, solmakapären är inhandlad på Halpa Halli, och den är lika underbar som den ser ut! Idag har jag och Milaya varit och hälsat på min mormor och morfar. Och även om den lilla damen hade på sig rosa dtrumpbyxor, en rutig klänning i olika färger och rosa mössa så pratade mormor på om "han" och "pojtschin" Dessutom hör hon lite dåligt, så fastän morfar försökte säga "he je ju en flick" så gick det inte riktigt hem. Inte konstigt när man hör dåligt och tycker om att prata om sitt eget :) Nåja, misstaget rättades efter ett litet tag men det hann bli lite pinsamt :) men inte lätt att vara gammal och ha 14 barnbarn och så borde det vara 15 barnbarnsbarn... Så det är väl inget att haka upp sig på. Förutom det har jag också lyckats slippa ut på en ensam lång promenad med hunden, skönt! Speciellt som det går att ha mera fart på utan vagnen och jag kan gå i terräng där vagnen inte riktigt slipper fram. Nu blir det tidig natt eftersom Milaya bestämt att nu är det natt :) Tjingeling

Publicerat: / Allmänt

Lite shopping

Idag blir det en trip till Kristinestad med bästaste Malin för att se om det möjligtvis finns något att ha på kroppen på midsommarafton då vi ska på förlovningskalas till M&J. Efter en lååång graviditet känns det bra att få köpa något nytt! Om jag hittar något vill säga...

Publicerat: / Allmänt

Vill oxå va me´

Milou vill också vara med och ta hand om den lilla damen som flyttat in i hans hus. Följer med när vi går in i badrummet för att använda skötbordet, ligger bredvid om vi är på golvet, sitter vid vagnen när hon sover utomhus och självklart är hans favorit när det är dags för promenad! =)
Vi får hoppas att det positiva intresset fortsätter!


Publicerat: / Allmänt

*****


Det gnyr lite från Milaya där hon ligger och sover. Kanske hon drömmer nåt intressant. :)

Vi fick redan tidigt idag en rapport från byggaren att han kommer hem runt 8-tiden ikväll, då har han jobbat 14 timmar...
Eftersom det betyder att jag lagar middag så blir det något så simpelt som makaroner och maletköttsås. Mest faktist för att jag tycker det är så gott :)

Idag har vi inte gjort mycket alls, Milaya var vaken hela förmiddagen vilket betydde att hon 95% av den tiden ville ha uppmärksamhet. Se mig, hör mig, håll mig, krama mig =D
Sen hade vi besök av J. och Gabriel ett par timmar, alltid kul att prata av sig! Ja, och sen dess har Milaya sovit och jag pysslat med diverse... Jag har bland annat invigt min nya solgrej :) SUPER!

Tjingeling!


Publicerat: / Allmänt

HoroskopHar lekt lite med horoskop på babycenters hemsida.
OXEN SOM BARN

Byggd för komfort, inte hastighet


Oxen är tillgiven och kramgod redan som barn. Dessutom är de ofta starka och gladlynta.

Unga oxar trivs i naturen, så börja gärna med utomhusaktiviteter tidigt. Lite längre fram kanske din lilla oxe skulle må bra av att ha en egen plätt i trädgården eller ett husdjur att ta hand om. Sådant ansvar tars på allvar av oxar.

Barn födda i oxens tecken tar in världen genom sina sinnen. De uppskattar hur saker smakar, känns, låter och luktar. Vanligtvis har de god aptit redan från början. Bli inte orolig om din lilla oxe bestämmer sig för en meny som bara består av några få saker och envist vägrar pröva nya sorters mat. Fortsätt lugnt att erbjuda andra saker, så kommer han eller hon i sinom tid att bredda sin kost. Undvik för mycket socker i kosten, eftersom det kan ha inverkan på den annars naturligt goda aptiten.

Redan när de är små brukar oxar vara praktiskt och ekonomiskt lagda. Trygghet är ett primärt behov för oxar och de tycker ofta om att lindas i en filt och bli burna mycket när de är riktigt små. En del oxbarn kan bli väldigt mammiga/pappiga, eller fästa sig starkt vid ett visst kramdjur som påminner dem om hemmet.

Det är ingen idé att försöka skynda på oxbarn. Du som förälder kommer att behöva ha med detta i beräkningen. Om sanningen ska fram, är de tämligen senfärdiga. Försök undvika ett alltför packat schema, eftersom det ökar risken att mycket inte hinns med.


KRÄFTAN & VÅGEN SOM FÖRÄLDRAR

Vänliga och varsamma föräldrar


Ni bildar ett varsamt och vänligt sinnat team tillsammans. På många sätt söker ni samma mål - ett harmoniskt hem, barn som känner sig trygga och älskade, balans i tillvaron. Men hur ni går tillväga för att skapa detta kan variera, så var beredd på en och annan kompromiss.

Kräftan trivs bäst hemma i soffan, med en god bok och lite mys, han eller hon är en verklig känslomänniska och anknyter starkt till sina barn på en känslomässig nivå.

Vågföräldern är mer social och skapar nätverk med andra som kan tillföra möjligheter att umgås och ge ömsesidigt stöd. Rättvisa är viktigt för vågen, som strävar efter att alla ska känna sig likabehandlade. Tillsammans kan ni med era likheter och skillnader skapa ett harmoniskt hemliv. 

KRÄFTAN SOM FÖRÄLDER, OXEN SOM BARN

Följer ditt exempel


Trygghet är nästan lika viktigt för din lilla oxe som det är för dig. Du skapar en varm och ombonad hemmiljö och ditt barn uppskattar din matlagning, din generösa kärlek och dina många varma kramar.

Familjen är viktig för dig och din lilla oxe följer gärna ditt exempel. Du förstår oxens behov av lugn och ro. Han eller hon har inte lika stort behov som du av att ladda sina känslomässiga batterier ofta, men behöver ändå vila i form av middagssovande och mysstunder. Men oxen har också stabil energi och behöver leka utomhus. Du behöver förmodligen inte vara alltför orolig för oxens eskapader - han eller hon är praktiskt sinnad och har i allmänhet en ganska klar medvetenhet om sina egna gränser. Ganska intressant, ska bli spännande att följa hennes utveckling och se om detta stämmer eller inte! =)


Publicerat: / Allmänt

Sola hela sommaren lång, eller kort.

Dagen som gått har bjudit på en lugn morgon, lilla damen har skapat en rutin som består av vakenhet 3ggr varje natt, mat, somna om. Sen vaken hela förmiddagen, sova hela eftermiddagen med matpauser där emellan och sen vaken hela kvällen och läggdags kring 23 :) Får se om det ska hålla i sig! Men passar mig rätt bra ändå. Som sagt, lugn morgon, en långpromenad med vagnen och hunden. En granne kallade barnvagnen för kärlekskärran, det var nåt nytt!! :) Efter det blev det solbad ett par timmar och det resulterade i att jag är en lindrig kopia av en kräfta nu. Juan kom hem ovanligt tidigt, han klippte gräset och sen bar det av till Halpa Halli för att jag måste ha en solstol... :) Det blev istället denna underbara grej, solsäng eller vad det nu kallas, ryms iaf två stycken av mig i den, hur skön som helst! Hoppas den kan prövas imorgon, även om jag borde ta en par dagars paus från solen. Konstigt, jag som alltid brukar hoppa över kräftstadiet och direkt bli "snyggt" brun. Inte i år :) nåja, har iaf min sommar räddad med hjälp av den här!

Publicerat: / Allmänt

Skorpans liv


Publicerat: / Allmänt

Saknar

Vissa dagar, som idag, när det är varmt och skönt, saknar jag verkligen mina hästar, en lång ridtur, mina elever, ja, till och med att mocka skit... Verkligen älskar att få jobba med kroppen, att på kvällen känna att man gått en sisådär 20 km, lyft ungar upp och ner, mockat, kånkat vatten och allmänt varit ute i friska luften... Vissa dagar får man sakna sånt...

Publicerat: / Allmänt

Morgon...

... Och Milaya och jag sitter i sängen och har mys efter måltid. Hoppas på en sovstund till innan dagen börjar på riktigt. Vi lyssnar på ljudet åv duschen eftersom pappa i huset tänker jobba idag. Helt klart dagens sanning att när en växthusbyggare bygger växthus, då jobbas det intensivt. Vilket betyder hela sommaren när vi andra försöker att ta det lite lugnt :) men inte klaga, han ät ändå vår superhjälte när han väl är hemma :) Igår kväll hade vi besök av vänner, den halvt holländska familjen från nämpnäs, inte illa alls! :) Nej, nu kanske man ska lyckas sova lite till... Tjingeling!

Publicerat: / Allmänt

Torsdag igen

Det är tydligen redan torsdag. Veckorna går snabbt!
Våra dagar anpassas efter bebisbehov. Vilket är mest äta, sova och gosa. =)
Natten till igår blev det inte mkt sömn så igår var en lite tung dag. All energi gick åt att träffa M-klubben :)
Det råkade sig nämligen så att vi som nyss fått barn och umgås har alla valt namn som börjar på bokstaven M.
Minea, My, Milton och Milaya. Därav M-klubben!
Igår var också S. med som får bebis i september. Så då är det snart fem stycken bebisar som får lära känna varann. Skoj! =)
Resten av dagen var som sagt tung och jag var totalt utmattad. Men inatt har vi lyckats sova alla timmar som behövs igen. Så idag har jag passat på att städa upp lägenheten medans Milaya tagit sig en tupplur.
Småningom dags för en promenad i det någorlunda vackra vädret som vi har idag...

Dagens sanning är att jag är fullt medveten om att jag inte är en trevlig person när jag är riktigt trött...  =D

Tjingeling!


Publicerat: / Allmänt

Rapport

Helgen rusade förbi utan några utsvävningar, förutom studentkalas hos kusinen i töjby. Milaya sov sig igenom hela besöket. Blev dock sömnkontot på minus mellan lördag och söndag. Lilla fröken var helt wnkwlt pigg största delen av natten. Måndag var vi till rådgivningen. Vikten går upp och växer på längden så allt bra där, 3790g och 50,5cm vid 15 dagars ålder :) Nu blir det OFF to the dreamland efter en lång dag med fisksoppa som medtagits av bästaste Malin (bra med lunchbud) och sen finbesök av C. Många timmar snack och senare ikväll fick jag en behövlig ensam promenad i det vackra vädret. Men nu, NATT! :)