Publicerat: / Allmänt

Nyårsafton

☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆

Då har vi kommit ända fram till sista dagen på 2013.
Åren börjar verkligen gå snabbare med åren.. som ens föräldrar alltid sa när man var yngre. Som vanligt trodde man de pratade strunt men de hade ju oftast rätt! Så även vad gäller det här...
Förväntningarna från min sida när det kommer till 2014 är rätt höga. Så vi får hoppas att året som kommer ptminstone bjuder på några godbitar.
Lite tillbakablickar från 2013 kan jag bjuda på en annan dag.

Nu har jag en lax i ugnen tillsammans med potatisgratäng.
Milaya somnade nyss i sin säng och sambon renoverar.

Ikväll ska vi fira hos min bror med middag tillsammans med goda vänner.
För oss med lilla damen blir nog kvällen kort och vi firar tolvslaget hemma i soffan. Mysigt så också!
(Nyårsafton är lite överskattad...)

GOTT NYTT ÅR!!! på er alla och avge inte en massa löften ni inte kan hålla :)

☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆Publicerat: / Allmänt

Fotografering 2013

 
Här kommer en hel massa bilder från fotograferingen 21.12.2013.
Patricia Rosengård hade äran att fotografera vår livliga dam.
Några familjefoton togs också men vid det laget var damens tålamod ganska slut. :)
Nöjda är vi ändå med resultatet och många tavlor i olika former är beställda åt oss själva och andra!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Publicerat: / Allmänt

Milaya och skor

Milaya har enda sedan hon lärde sig att ta sig framåt älskat skor.
Vi blev snabbt tvungna att flytta på våra egna skor som vi hade i hallen på skohyllan. Hon drog med dem överallt, när hon blev äldre och kunde stå på egna ben så ville hon gå runt i dem och även andra leksaker stoppades på fötterna för att fungera som skor.
Tofflor har använts flitigt här hemma.
Fick ett par för stora vinterskor av farmor och farfar på posten för några veckor sedan. Sen dess har hon haft på dem morgon som kväll inomhus...

I förra veckan hände det!

Jag tog ner ett par skor från hennes hylla, försökte sätta på ena men märkte att hon växt ur dem så satte upp dem på hyllan igen. Tog ner hennes vanliga vinterstövlar (som just nu är för varma när man bara ska och handla osv...) och fick en protesterande dotter "inte inte mamma", pekandes på dom andra på hyllan "koor"...
Vissa fighter kan man ju faktiskt undvika så den lilla damen fick ta dom lite för små skorna till affären den dagen! :)

Milaya, 19 månader, har alltså redan nu en stark åsikt om vilka skor som ska användas...
Det gär kommer bli dyrt genom åren kan jag tänka mig... hehe!

Så när vi reashoppade med mormor i lördags lät jag Milaya välja mellan ett par skor i rätt storlek, "bollar, koor" och så blev det dom hon har på nu! Sen blev det p.g.a. moderns fåfänga en jacka och mössa också som matchar skorna ;)

Publicerat: / Allmänt

Vilja vara egen ibland

Även om dagarna går fort och vi oftast har program, Milaya och jag, så blir jag ibland så trött på att inte få göra det jag vill, när jag vill.
Lite "har inte vant mig fullt ut att vara mamma än" -syndrom kanske?
Eller bara en stark egen vilja... Ingen aning. MEN, det är väl inte fel att ibland vilja vara en egen individ och göra något för egen skull.
Det betyder inte att jag inte vill spendera mina dagar med Milaya utan bara att någon stund ibland skulle jag vilja göra bara vad jag vill.
Och vanligtvis kan jag ju såklart göra det när M. sover middag eller lägger sig för kvällen men nu med den här graviditeten är jag så himla trött.
Sover hon, sover jag i princip...
Senaste kvällarna har jag förståss målat en timme eller så men skulle vara kul att kunna göra det exakt nu t.ex. Eller bara att kunna ta en dusch när man själv känner för det.
Eller koka mat ifred utan att parera någon annan.

Detta blir nog annorlunda när huset är klart och vi flyttat, då är vi ju två vuxna i hushållet igen :) För Juan är vanligtvis den som oftast står vid spisen, ofta den som plockar undan hit och dit, den som bryr sig om inredning o.s.v... Han är bara lite frånvarande just nu fastän han jobbar på andra sidan väggen :)
En toppenkarl, bara vi får tid att umgås igen! Och Milaya får mera kvalitetstid med sin pappa då mamma kan göra lite annat, oj vad jag längtar... Att helst kunna ta en ensam promenad med magen i vädret :)


Publicerat: / Allmänt

Foglossnings smärta

Foglossning är ett fysiologiskt fenomen under graviditet då bäckenringens broskfogar underhormonernas inverkan mjukas upp och bäckenringens ben därmed lossar från varandra. Genom denna fysiska förändring förbereds kvinnans kropp för att föda barnet, genom att uppmjukningen ökar måtten i bäckenets in- och utgång med 1–2 cm. Så snart kvinnan har fött sitt barn och hormonnivåerna återgår till det icke-gravida tillståndet så stelnar åter broskfogarna och benringen blir stabil igen. På latin heter fenomenet symfyseolys. Vanligen upplever den gravida kvinnan smärta i bäckenet samt en trötthetskänsla i ländryggen i samband med foglossningen.
Ibland blir den här fysiologiska foglossningen symtomgivande. Orsaken för detta är oklart. Det uppstår smärtor i symfysen (fogen mellan blygdbenen) och/eller de bakre bäckenlederna (SI-lederna) vilket även kan ge ländryggsbesvär som ofta diagnostiseras som lumbago. Hans Christian Östgaard hävdar i en studie att om kvinnan upplever smärta i ländryggen i samband med foglossning att kvinnan ofta tidigare har haft ryggbesvär och att det knappast kan finnas något samband mellan lumbal ryggsmärta och graviditet...


And so on...

En väldigt jobbig och lite handikappande smärta är foglossningen iaf.
Efter att ha jobbat och julshoppat, reashoppat och varit allmänt aktiv senaste veckan så är nu min foglossning väldigt påtaglig.
Kan knappt sköta om den som verkligen behöver skötas om, nämligen Milaya. Det är så frustrerande... Men det är bara att bita ihop och göra det som måste göras och försöka undvika sånt som går att undvika.
Hoppas på en bättre dag imorgon!

Publicerat: / Allmänt

Måla måla

Målat ikväll igen. Inne i en riktig "jag vill måla" -period. Troligen blivit smittad av Milaya som säger Måla måla, tiotusen gånger varje dag :)

Det blev en ny blå/röd sak jag kan visa när den torkat. Sen började jag helt om och täckte den större duken jag visade bild på igår med röd färg.
När det har torkat och jag fått tag på mer vit akrylfärg så blir det något helt annat motiv än tidigare på den tavlan!

Jag säger som Milaya... Måla måla!

Publicerat: / Allmänt

Söndag i huset

Några bilder från idag... Listerna är på plats, lite silikon behövs här och där, lite färg behövs på några ställen. Men sen är det "bara" badrum och tvättstuga kvar innan det ska städas och börjas flytta möbler från sovrummen.
En massa flyttande då först våra möbler, sen ska min pappas grejor flyttas och sen ska det flyttas möbler och andra ägodelar lite av och an innan det blir rätt.


Publicerat: / Allmänt

Måla hela världen...

... lilla mamma!

En gång i tiden gick jag målarkurser, gick t.o.m. konstlinjen på söff ett år och målade faktiskt några tavlor som idag hänger på väggar.
Men det var i tonåren. Sen dess har mitt målande varit väldigt sporadiskt...

Jag har helt enkelt varken haft inspiration eller tid.
Ikväll, efter att ha köpt mera akrylfärg till mig själv i julklapp, tog jag äntligen fram ett par målardukar och började på.
Gillar bäst att måla med kniv, sk. målarkniv och har mer och mer börjat tänka i abstrakta banor.
Men eftersom det är så otroligt sällan jag målar, tredje gången nu sedan Milaya föddes, så är jag först tvungen att offra några dukar på att "lära känna knivarna". Minnas hur de beter sig beroende på hur man använder dem...
Dessa två tavlor blev resultatet av kvällens övande.
Nu skulle jag såklart vilja måla mer men stora dukarna är slut och den vita färgen också nästan! Så nu behövs en tur till stan, igen...

Juan gillade den större och vill ha den på väggen, i mina egna ögon blev den inte alls något att ha. Så nu får jag nog se till att måla någon bättre för honom att hänga upp ;)

Publicerat: / Allmänt

Graviditet Vecka 21
Publicerat: / Allmänt

Femtio procent

Idag är exakt 50% av graviditeten förbi. Då är det exakt hälften kvar!
BF den 16 maj, Milaya kom jubut exakt på sin beräknade dag så får se vad denna krabat har tänkt göra.

Sparkarna har nu blivit tydligare och återkommer flera ggr varje dag.
Kan även känna dom utanpå men ännu har Juan inte lyckats känna dem. Alla gånger han sätter handen på magen så slutar krabaten i magen att röra på sig. Liten finurlig en därinne...

Om inte ens två veckor är det dags för ultraljud igen och vi vill veta om vi väntar en lillasyster eller lillebror. Så får hoppas krabaten vill visa!! :)

Ska försöka få Juan att ta en magbild imorgon före frukost så att den "rätta bebismagen" hamnar på bilden.

Publicerat: / Allmänt

Mors prövning

Ibland blir man bara så uppgiven/arg/tålamodslös...
Måste skriva av mig här istället för att ta ut det över det lilla objektet för min uppgivenhet.

Milaya är verkligen i en, enligt oss föräldrar, en jobbig period.
Hon har länge varit ett barn som verkligwn vill peta på, röra, flytta på och förstöra, ALLT!

Många hem och småbarnsfamiljer tar inte bort något när barnen kommer i denna period utan låter dem röra och känna på allt.
Vi märkte snabbt att den metoden inte funkar här utan allt vi var rädda om fick räddas och lägenheten gjordes "barnsäker".
Nu tycker vi att hon börjar bli så stor att hon måste börja acceptera ett nej. För hon vet nog vad nej betyder, det är inte problemet..
Men allt ska testas till sista gränsen är nådd. Ingen chans att få ha något ifred eller att hon ska acceptera att något inte bör röras...

Och jag vet att allas barn inte är såhär även om vissa tänker att så är alla barn. Men nej. Milaya är lite extrem vad gäller just det här...
Men någongång ska hon ju lära sig!

Så nu har vi sakta börjat ge henne chansen att få "tillträde" till saker som ändå bör lämnas ifred. Och oj vad det testar föräldrarnas nerver. I vissa avseenden har jag gett upp och i andra kämpar vi vidare. Hoppas det blir bättre i nya hemmet då det blir lite mera "space"!

En sak är då säker... Gravid och med annars ett inte så långt tålamod så är det en stor prövning för mor i huset!

Publicerat: / Allmänt

Renoveringen fortskrider

Hallen är snart klar!Badrumsdörren som står öppen. Det blir nästa stora projekt, badrummet.
Just nu håller Juan på med några dörrkarmar bl.a.

I vårt sovrum har laminaten kommit in. Så där är det bara att sätta några nya lister nu.Huset har nu 3 sovrum eftersom vi öppnade upp det ena som blev tv-hörnan. Om det av någon anledning skulle behövas fler sovrum så kan vi stänga igen den sk. tv-hörnan igen.Det tredje och minsta sovrummet kommer vi troligen inte göra något åt nu. Inte den närmaste tiden då det är meningen att min pappa skall använda det till kontor tills vi har källarvåningen renoverad också. Då får han ett kontorsrum där.


Sen planerar vi ju flytta entrédörren lite då den redan från början blev felplacerad. Lite dumt att ha den exakt bredvid en sovrumsdörr... Men det gör vi i något senare skede!

Publicerat: / Allmänt

Julfirandet

Efter julmiddagar i dagarna två var det ikväll dags för ett jobbpass, således imorgon bitti.
Ganska mysigt att jobba dom här juldagarna och lite extra klirr i kassan är ju aldrig fel!

Kvällen före julafton var det stormiddag hos min bror och vi båda tillsammans med hans flickvän kockade ett par timmar. Juan fick stå som trappvakt då vår lilla fröken tror hon är oövervinnerlig och kan klättra hur mycket som helst. :)Middagen var en trevlig tillställning och sen blev det snabbt julafton.
Köra runt med lite julklappar och sen blev det ett varv till mina morföräldrar.
Mormor på 90+ hör ganska dåligt och det är alltid lika svårt att veta vad hon hör eller inte hör. Ibland tror jag hon väljer att höra vad hon vill :) Men en duktig tant som klarar hushåll och är nittio år! Morfar är lite sämre på benen så han sköter inget hushåll. Men han svarar i telefon istället som mormor inte har en chans att göra längre :)

Sen blev det middagsvila innan det var dags för julmiddag med familjen och sen fick vi ju vänta på tomten!
Tänk vad spännande det kan vara, brorsonenni sina bästa år (6 år) var såklart mest förväntansfull.
Milaya var inte det minsta rädd för tomten utan hämtade med stora ögon sina paket och sa "Ta ta omde" (tack tack tomte), för nästan varje paket som tilldelades. Till sist sa hon "mera mera" och började gräva i påsen själv ;)
Fotografering med tomten ville hon däremot inte alls vara med på men lite dans (i mammas famn) med tomten, mormor och Elias var jätteskoj. Sen vinkade vi av tomten och började öppna paket. Milaya fick bl.a. en Briospis med tillbehör, en pusselmatta, böcker, kläder, en bordslampa, julgransbollar och en film. Lite annat smått och gott också.
Glada var vi alla över våra julklappar och Milaya hade ingen ro att gå till sängs förrän kl 23! Men är det julafton så är det! :)

Nu ska vi njuta av några härliga dagar med pappa Juan hemma, även om han renoverar så är han ju lite närmare :)

Publicerat: / Allmänt

Julafton

God Jul alla bloggläsare!
Publicerat: / Allmänt

Julskinkan...

...har provsmakats ikväll. Gud så gott på jullimpan!
Märkte att stektermometern inte funkade alls efter att skinkan varit i ugnen över en timme så fick gå på känslan. Den blev varken röd eller svart så vill påstå att jag lyckades ;)
På med ägg, senap och skorpmjölet så blev den namnam.

Så nu är det bara kalkonen som fattas, i vår familj måate vi ha kalkon på julbordet, annars är det ingen jul! Och vad jag vet så har min pappa hämtat den från rökeriet ikväll.
Så imorgon ska man äta lutfisk, skinka och kalkon tills det börjar sticka ut genom öronen! :)

Publicerat: / Allmänt

Förkylning from hell

Redan i torsdags började försiktigt en förkylning smyga sig fram för Milaya. Igår kväll kom min...
Halsen är en plåga, snorig näsa och ett huvud på minst ett ton. Resten av kroppen är minst lika tung.
Plus foglossning som nu bestämt sig för att inte ge med sig verkar det som...

Men skulle verkligen inte orka med någon förkylning nu då det ska storkokas i dagarna två!
Min brors flickvän ska hjälpa mig imorgon med middagen så gissar att det blir hon i slutändan som får stå vid spisen. Iaf som det känns nu!

Här snorar vi nu om vartannat, Milaya och jag. Får hoppas Juan slipper som hade värsta flunssan med hög feber hela förra julen!

Men för mig spelar det ingen roll, juldtämningen är just nu ändå noll med vädret vi har. Jag är ju total vädermänniska...

Atjooo...!

Publicerat: / Allmänt

Hallens tapet

Se så fin tapet Juan i detta nu sätter upp i hallen. Började redan 05.30 imorse... Nu i efterhand skulle vi ha velat ha denna tapet överallt, men den hade inte ens kommit ut till försäljning när stora rummets tapet blev uppsatt. Så ny är den i sortimentet.
Bilden gör den inte riktigt rättvis men jag tycker den är så underbar!!Sen är jag ju väldigt nöjd med dörren in till tvättstugan också! ;)

Publicerat: / Allmänt

Julstäda vad är det

Här blir det ingen julstädning, inte mycket pynt och överhuvudtaget inget speciellt i hemmet förutom stjärnan och ljusstaken.

Idag hade jag faktiskt tänkt julstäda lite men har blivit jätteförkyld så tror jag struntar i det. Kanske tar jag fram dammsugaren på eftermiddagen, kanske inte.

Julen ska ju ändå handla om familjen och flera familjesammankomster kommer det ju att bli. Mormor och morfar ska vi också besöka någon av dagarna som kommer nu.
Gravid, snorig, med en snorig liten tjej och en renoverande sambo räcker det gott och väl att sätta energin på människor och inte dammsugare...
Så då har jag bestämt att i år får jag, utan dåligt samvete, strunta i julstädningen!

Publicerat: / Allmänt

Julshopping och photoshoot

Efter gårdagens Vasa shopping var jag helt slut i kroppen.
Milaya var ett riktigt trevligt shoppingsällskap, till moderns förvåning.
Senaste året har Milaya inte alls haft något tålamod i affärer. Klart det var lite smågnäll igår också men överlag gick det riktigt bra! Berodde kanske på jämnårigt sällskap i form av söta lilla Engla och hennes mamma såklart.

Denna morgon har vi varit på fotografering till Patricia Rosengård. Superfina foton men vår lilla dam måste vara det svåraste motivet någonsin!
Längsta stunden hon kunde sitta stilla var ungefär 10 sekunder. Men några riktigt bra foton fick vi skulle jag tro :) Både så kallade ett-årsfoton och familjefoton!

Patricia skickade mig nyss ett litet smakprov!
Publicerat: / Allmänt

Graviditet 2 - 20:e veckan

19+0 idag.

Mår relativt bra förutom huvudvärken som spökar. Väntar på att min mor ska ha tid att komma och sticka lite akupunkturnålar i mig igen dom närmaste dagarna... Hade nästan glömt att hon kunde bota mig så gick många veckor med huvudvärk innan jag kom på att några nålar kan hjälpa. Vilket dom gjort :)

Förutom huvudvärken har jag faktiskt inte haft några krmpor senaste veckorna. Utom lite ovanlig trött. Men det följer lite med huvudvärken. Ingen huvudvärk så orkar man ju lättare med dagen...

Var på ergonomi/träningsinfo under graviditeten på fysikalen häromdagen. Vi som var där var alla andra barns föderskor och 3/4 sa att vi mår bättre nu än första graviditeten. Alla lika förvånade!
Hoppas det fortsätter så!

Vad gäller magen så tror jag den börjar växa lite nu. Förra gången kom den "riktiga" avslöjande magen i v. 23 så får se när den blir riktigt framträdande nu.
Publicerat: / Allmänt

En torsdag före jul

Idag försöker jag plocka och städa upp lite i knutar där jag annars inte kanske rensar så ofta... T.ex. fick jag äntligen undanstoppade och tvättade sommar/höst ytterkläder... Lite slow ibland ;)
Strax ska fröken Milaya ta sin tupplur och då tänkte jag passa på att hjälpa tomten.
Imorgon ska jag, Sara och våra jämnåriga döttrar ta en tur till Vasa för den absolut sista julklapps shoppingen.
Sen gäller det att börja tänka på allt som ska inhandlas i matväg ännu inför julens alla middagar.
Vår numera "storfamilj" ska ha middag hos min bror på måndag kväll och jag står för själva matlagandet.
Vi blir väl 11 stycken med allas respektive och våra barn.Första gången alla träffas på en gång så det ska ju bli intressant!
Julafton är det "kärnfamiljen" som umgås tills alla åker vart de vill sen senare på kvällen.
Nu blir det julklappsinslagning på dagordningen!

Publicerat: / Allmänt

Milayas första julfest

Igår förmiddag var det julfest på Familjestugan. För er som inte vet så är familjestugan ungefär som öppet dagis. Öppet en förmiddag i veckan där alla barn är välkomna i sällskap av en vuxen. Barnen får leka och vi vuxna utbyta tankar.

Igår under julfesten bjöds det på både pepparkakor, glögg, julmusiken spelade, vi dansade ringlekar och alla barnen fick en liten julklapp.

Några roliga timmar och Milaya var till och med nöjd att klä på sig och åka hem när klockan blev 12 :)
Publicerat: / Allmänt

Milayas ordförråd 2

Några ord till kom jag på redan som hon använder aktivt...

- Så! (används när hon klarat något eller är färdig med något.)

- Mmm gott. Gotta.

- Takto (Traktor)

- Offa (soffa)

- Ampa (lampa)

- Hejdå, hej.

- Öra, öga, mun (också mond, uttalat på holländska), ind (kind)

- Eite (Eten, mat på holländska)

- Beebi (bebis

- Ocka (docka)

- iaaaaa (iihahaha)

- Huudå (när det är kallt, men inte riktigt om hon vet vad det verkligen betyder)

- Åge (fågel)


Publicerat: / Allmänt

Milayas ordförråd

Vår nu nästan 19 månader gamla tjej pratar mer och mer. Så nu känner jag att jag får skriva ner lite för att minnas.

Typiska ord just nu:

-Måla (morgon som kväll, innan vi ens hunnit upp ur sängen på morgonen)

- Sex, åtta, åtta, sex... (Siffror börjar komma, just nu är dessa två favoriter. Kan också siffran Ett, och visar då upp ett finger)

- Inte, Inte hede, Inte borta, Inte mamma.. (Ordet inte har blivit ett tydligt nej.)

- Kacka (Om hon så har bajsat eller ej)

- Pissa (Används flitigt)

-Potta (har dock inget tålamod att sitta på pottan långa stunder än)

- Kisse katten, kisse maten (tar väl hand om kissen och vill mata den hela tiden)

- Bada bada (skulle kunna bada dygnet runt)

- Bilen, bil där (Bilar och alla maskiner är väldigt spännande saker)

- Mera mera, mera schex dvs. kex (mera av vad det allt kan vara, speciellt kex)

- Jamas (pyjamas)

- Botta (kan betyda borta men också borsta tänderna)

- Moffa, momma, pappa, mamma... (moffa är stora idolen, alla dtora maskiner är Moffa)

- Boll, hatten, vatten, k(l)ocka, tavla, borde(t), tutte, socke (strumpa), boffe, kossa, poppe, giisen...

- Hätten (hästen är ju ett viktigt ord i vårt hus...)

- Maja (biet maja, kan betyda nästan vilket tv program som helst i slutändan)

- Sussa (sova)

- Bä bä ita amm (har börjat försöka sig på att sjunga)

- Pindel (spindel, imse vimse spindel sången)

- Kååkan (kråkan, prästens lilla kråka sången)

- Vanta (Vantar)

- Mössa

- Koona (skorna)

Nu kommer jag inte på fler ord men det finns säkert mer ord ännu som hon använder. Uppdaterar om jag kommer på några fler!
Men en riktig pratkvarn kommer hon att bli vår Milaya! :)

Publicerat: / Allmänt

Ljus i vårt hus

 

Publicerat: / Allmänt

Och lite om huset

Renoveringen fortskrider. Ikväll har vi hjälpts åt att städa lite. Jag sopade och dammsög medan Juan plockade grejer. Milaya var överallt :)

"Bara" detaljer så att säga kvar i stora rummet som vi (läs:Juan) koncentrerat sig på.
Imorgon kommer elektrikern och då har vi om jag förstått det rätt, ljus i vårt hus igen.

Sen blir det att börja koncentrera sig på hall, sovrum och badrum. Och tvättstuga får jag ju inte glömma... Alltså rätt mycket kvar. I och med att vi ändå inte flyttar in nu före jul så ska vi istället göra det mesta klart innan vi flyttar in. Ingen (jul)stress mera.

Publicerat: / Allmänt

En lyxig eftermiddag

Vet ni vad min definition av en lyxig eftermiddag är nuförtiden? :)
Jag har fått sitta på Teboil i 2,5 h, utan barn, med en vän och prata om allt och ingenting!
Ingen stress, ingen press och bara relaxa på världens mest otrivsamma ställe. LYX :)
Haha, märks att vi varit i vår renoveringsbubbla en lång tid nu... Jag har antingen haft Milaya med mig överallt, haft barnvakt och kännt mig stressad att avlösa denna, eller varit i jobb.
Så skönt att bara få vara en eftermiddag och tryggt veta att Milaya är hemma med sin pappa.

Publicerat: / Allmänt

Här var det livat i...

...magen!
Den19:e veckan är påbörjad och det bärjar kännas mer och mer "buffar" i magen.
Samtidigt börjar mer och mer aktiviteter bli tunga. Och då har jag som sagt inte ens någon mage än nästan!
Var till lokala Halpa Halli häromdagen. Milaya var såklart med mig och vi var därinne i kanske en timme.
Hennes långa armar ville förståss plocka med sig lite av varje och frökens tålamod tog slut vid matavdelningen.
Men hon satt ju ändå i vagnen och det hela borde ju inte ha varit fysiskt påfrestande... Men jag var helt slut innan vi kom ut i bilen. Tänk då hur det kommer att bli om ett par månader?!
Jag är så glad att jag inte jobbar mer än helger i nuläget utan har möjlighet att lägga all min energi på Milaya, annars skulle ju all energi gå åt till jobb.
Imorgon är det förresten jobbdag.Men för att komma tillbaka till ämnet så måste nämnas att det är riktigt mysigt att känna "buffarna" i magen. Då vet man ju att allt förhoppningsvis är som det ska därinne :)
Nu ska vi njuta av lördagen, med lite städning bland annat på schemat. By the way... Var är snön??

Publicerat: / Allmänt

Finally...

... kan man nog säga!
Har äntligen fått iväg ifolor beställningen. Hoppas nu att det hinner till jul som det lovats!
Beställde även 90 instagramfoton från våren-nutid 2013. Får se vad jag ska göra med dem :)
Nåt kommer jag väl på!

Publicerat: / Allmänt

Pepparkaksbak

Igår eftermiddag bakade jag och Milaya hennes första pepparkakor :)
Jag är ingen bagare och inte speciellt intresserad av bakning över huvudtaget. Så jag köpte färdig deg, valde dock ett dåligt märke verkade det som. Smakade inte alls bra...

Men roligt hade vi en stund, Milaya och jag.

Får bli mera pepparkaksbak närmare jul och då blir det nog annan deg.
Kanske några lussebullar får det bli också.

Publicerat: / Allmänt

Att alltid vara sen...

Julklappar, suck!

Har flera kvar att handla... Hade tänkt beställa några tavlor från ifolor. Men det har jag inte gjort än, så undrar om de ens hinner komma till jul... Varför ska jag alltid vara ute i sista minuten?!
Milayas klappar är inhandlade för länge sen, men andra i familjen saknar fortfarande sina julklappar. Och så svårt att veta vad man ska köpa!
Skulle egentligen vilja sluta med julklappar till vuxna, men själv vill jag ju väldigt gärna öppna ett paket eller två :)

Däremot har jag inte paketerat en enda av de julklappar jag köpt ännu. Kanske börjar vara dags...?!

Publicerat: / Allmänt

18:e graviditetsveckan

Är nu i v. 17+5, tänk att snart är halva graviditeten redan förbi!
Har gått så snabbt denna gång, även om de veckorna jag mådde så dåligt gick långsamt. Men med en liten att hålla reda på och roa hela dagarna så går tiden så mycket snabbare överlag. Bara måndagar och fredagar känns det som :)

Någon direkt mage har jag nog inte än, lite mera syns det på kvällarna.
Med Milaya fick jag ju ingen egentlig synlig mage före v 24+ så får se när den "riktiga" bebismagen visar sig denna gång.

Men lite rundare och "tjockare" har jag defintivt blivit ändå!Svårt att få en bra bild på magen när man tar fotot själv. Måse komma ihåg att be gubben ta en ordentlig bild att spara för framtiden.
Med Milaya yog vi foton varannan vecka för att spara. Bör börja med det nu också... för att ha som minne :)

Publicerat: / Allmänt

Denna förmiddag

Snälla rara snön, kom tillbaka, rinn inte iväg... :/Här är i alla fall två som är som helan och halvan... :)


Publicerat: / Allmänt

Mimmi

Milaya började för några dagar sedan att kalla sig själv för Mimmi. Urgulligt!!

Publicerat: / Allmänt

Milaya instagrambilder

Några av bilderna från Instagram för er som inte har instagram ännu. :)Pulkapremiär!
Arg när man måste sitta fastspänd i bilen. Vilket betyder att man måste sitta still. Jättejobbigt!
Hemma efter två års kalas. Vår fina tjej!
En liten lillajulstomte :)

Publicerat: / Allmänt

SinterklaasNågra Milaya bilder för omväxlings skull. Här från 5 december då vi firade den holländska Sinterklaas, ett katolskt helgon som liknar lite på jultomten men som egentligen inte har något alls att göra med jultomten.
Sinterklaas har istället för tomtenissar Swarte Piet, Svarte Petter. Han kommer med ångbåt redan i November och rider genom staden på sina vita häst.
Sen är det presentkväll den femte december och på det sättet avslutar man högtiden. Nästan lika stort som julen för holländare och några andra länder där runt omkring.
Milaya fick bland annat en docka och en teservice av farföräldrarna i holland. Eller av Sinterklaas... ;)


Publicerat: / Allmänt

I jobbets tecken

Helgen har gått i jobbets tecken.
Känns bra med lite jobb ibland som ombyte från vår lediga vardag. Dessutom uppskattar jag nog ännu mer sen att kunna ha möjlighet att vara hemma med Milaya, som gravid är det ju också skönt att kunna ta dagen i egen takt.
För visst känns det både här och där efter en helg på sjukhusavdelningens betonggolv.
På lördagskvällen när jag kom hem ca 21.30 så kände jag för att föreviga utejulgranen som moffa/pappa, Milaya och jag satte upp förra veckan.
Sen söndagseftermiddagen bestämde jag och brorsan att vi ville ha lutfiskmiddag. Juan förstår sig inte på lutfisk så det är liksom upp till Patrik och mig :) Föräldrarna här har så fullt upp med sina egna liv så dom är det ingen idé att räkna med :)
Sagt och gjort fixade jag till en liten andra adventsmiddag och årets första för min del. Ååh så gott det var!!
Även om det fick kockas både kötträtt och några korvar till barnen vid sidan om :)
Med julmusik och tända adventssljus så fixar man vad som helst!
Publicerat: / Allmänt

Optimismen lägger sig

Juan sa lite uppgivet igår att vi nog inte kommer hinna till jul, men det visste jag nästan redan. Även om optimisten inuti oss har levt länge nu...

Juan hoppas på nyårsfirande i huset istället men för mig spelar det ingen roll då längre med någon vecka hit eller dit. Om vi inte får fira julen med faliljen där... Och ingen julgran blir det då i år. Jag vill verkligen inte klämma in en julgran här, Milayas lekyta minskar med hälften då typ. Kanske om vi flyttar ut bordet... Tål att funderas på.
Det är ändå I-landsproblem... Många i världen har inte ens tak över huvudet över jul...
Så en jul hos min bror blir också helt perfekt!


Och dessutom snöar det nu!! :) Fast det regnar säkert bort om några dagar. Men glad så länge det varar!

Publicerat: / Allmänt

Milaya 18 mån RDG

Igår var fröken Milaya på rdg-besök.
Skötte sig bra och visade upp sina förmågor. :)

Nu är våra stora tjej 85 cm lång och 13,5 kg tung. En riktig guldklimp!

Publicerat: / Allmänt

Rörelser

Igår kände jag för första gången tydliga rörelser inuti magen. Vecka 16+3 denna gång jämfört med 17+2 med Milayas första tydliga spark. Inte direkt sparkar ännu denna gång men tydliga rörelser där inne. Känns bra att börja känna av bebisen på nåt annat sätt än med massa krämpor :)

Publicerat: / Allmänt

Helgpussel

Fredagskvällen och lördagseftermiddagen pusslade jag och min kära sambo ihop stenarna på muren. 7 aktiva arbetstimmar senare är baksidan av muren klar. Bara framsidan där jötullspisen står kvar nu.
Mycket pusslande men nöjda är vi!
Idag håller Juan på med kaklet i köket, hoppas det börjar se så bra ut som det ser ut i mitt huvud :)

Vi gjorde häromdagrn en helomvändning vad gäller tapeten i hallen. Hade tänkt fortsätta med samma tapet som vi har satt upp i stora rummet men kom på att vi vill ha en grå/vit randig tapet med "oskarpa" linjer.
Nu är den tapeten beställd och tror det blir riktigt bra att byta tapet och få lite annan look i hallen.

Min optimism om att få fira jul i vårt nya hem börjar sakta svalna men än försöner jag hålla modet upp.
Men hela nästa helg jobbar jag så då är ju Juan ingen arbetskarl utan "bara" pappa :)