Publicerat: / Allmänt

Veckans första dag

Tråkmåndagar... Är inte alls någon måndasfantast. Har aldrig gillat måndagar även om jag mestadels haft skiftesjobb och inte haft måndagar som början på arbetsveckan. Istället är måndag min slösöndag, åtminstone sån feeling över måndan just idag!

Barnen och jag har tillbringat hela eftermiddagen och nästan hela kvällen utomhus.

Barnens morfar har varit så snäll och gjort färdig vår nya gräsmatta så nu är det bara att vänta på gräset :)Och juan har byggt en ordentlig bro över diket ikväll, bara varit några brädor tidigare att gå över så tacksamt att äntligen ha en bro!

Sakta men säkert blir gården uppfixad men den är så himla stor att vi knappt hinner med när (alla) männen är hårt arbetande företagare och jag med dom två små får inte mycket gjort. Inte så mycket som jag önskar iaf.

Det var den måndagsfunderingen och rapporten!
Imorgon en ny dag med nya utmaningar. Och onsdag ska vi ta med oss barnens mormor till Tropiclandia, ett litet badparadis i Vasa.

Avslutar med två busungar :)Publicerat: / Allmänt

Söndag

MiniMe har slocknat på mattan i tv-rummet. Milaya gick just i säng för sin middagsvila och Juan har börjat med att jämna ut kommande gräsmattan bakom stallet eller framför terassen, beroende på hur man ser på saken.
Bror och brorsson varit här på smörgåstårta och jag är så tacksam att ha dem så nära, bara några hundra meter mellan våra hus och gårdarna sittef mer eller mindre ihop. Bara ridhagen emellan.

Det finns tusen saker att göra. Ska börja med att ta in hästarna så jag får ladda batteriet till staketet.
Sen kanske måla lite mera på stallet.
Målar med hjälp av stallstjejerna i princip hela stallet denna sommar. Men ganska stort gammalt uthus så det tar ett tag!
Men nästan terapi för en småbarnsmamma att få måla lite :)


Här en bild från gräsmattan som är på G, ska så gräsfrön idag.

Publicerat: / Allmänt

Hipp hipp hurra ...

... för lilla mig idag! :)

28 och alldeles nöjd med det. Dessutom mina två turnummer så detta kan bli ett bra år! :)

Förmiddagen avnjöt jag på hästryggen och sen vid stallet och putsade lite läder. Bästasta sättet att få spendera sin födelsedag på! Speciellt nuförtiden när man annars inte har tid eller möjlighet att på samma sätt som förr bara "hänga" i stallet en hel dag.Vi har ätit min goda smörgåstårta, jag är grymt nöjd med mina smörgåstårtor. Och nu bygger Juan det sista på vår rätt stora terass, sen är det bara staket kvar. Och tak på halva.

Ikväll ska vi grilla gott och sen är den dagen till ända. :)

Publicerat: / Allmänt

Älskar denna plats på jorden
Publicerat: / Allmänt

Summertime


Publicerat: / Allmänt

Hästtjejen

Det som kanske just nu är det som känns allra bäst inför framtiden är att Milaya är genuint galen i hästar. Utan att jag styr henne in på det spåret.Hon pratar non-stop om hästarna i hagen som äter gräs och frågar minst en gång i timmen om vi ska hälsa på hästarna.Hon borstar (så mycket som nu en tvååring kan) och hjälper mig att mocka stallet. Har en egen skottkärra som hon vill få fylld för att sen gå och tömma alldeles själv i "dynghopen".
Så länge hon får vara i stallet med mig är det ingen som helst trots på gång.

OCH när hon får sitta på hästryggen lyser hon som en liten sol. Har inget som helst behov av att komma ner därifrån.Detta verkar bli bra inför framtiden :)

Ska hämta hem ponnyn Klipper åt henne om ett par veckor och har beställt en barbackagjord och säkerhetsinlägg för tån i stigbygeln. Så snart får Milaya rida så mycket hon vill ♡


Publicerat: / Allmänt

Kvällen & tystnaden välkommen

Pappan i huset for just iväg på nattjobb, vilket betyder tvätta växthustak.
Barnen (känns fortfarande konstigt med pluralform!) har äntligen somnat och jag satte mig nyss ner i soffan...

Efter jacuzzibad igår kväll på senan så sov jag inatt oroligt, varför vet jag inte. Men det resulterade iaf i en timmes middagsvila och nu är jag istället lite rastlös. Inte direkt viktig information kanske ;)

Blivit lite mindre bloggande på sistone. Livet tar helt enkelt för mycket av min tid, om man nu kan säga så... Ni fattar vad jag menar.

Känns överlag som att jag inte hinner med någonting.
Kylskåpet är ofta tomt. Städandet uteblir oftare än vad jag önskar. Kläderna hopar sig både före och efter tvättningen. Ogräset gror på gården. Jag hinner inte motionera om jag inte tar med barnvagnen, hinner inte rida eller så orkar jag helt enkelt inte. Skulle behöva färga håret, vilja läsa en bok eller varför inte sola lite, om det nu helst varit något väder för sånt nu...

Känns som om nätterna inte räcker till. Alltid någon som väcker mig. Om Milaya har något ljud för sig i sitt rum, då vaknar jag genast, Yamila ska ha mat 2-4 ggr under en hel natt. Och är det ingen av barnen så är det katten eller karln i huset som stör mig. Sällan det blir mer än 2 timmar åt gången. Proppar i mig vitaminer och järntabletter och hoppas de gör någon slags nytta. Och försöker äta mindre av allt för att lite snabbare komma i form igen.

Men även om vardagen är ganska jobbig just nu, med för lite sömn, för litet tid för typ allt, med en bebis som helst vill vara i famnen och en trotsig tvååring som stor del av tiden testar tålamodet... Så är jag trots allt rätt nöjd med tillvaron. För jag vet att det är övergående och jag vet att allt är värt varenda minut.

Men just nu är tystnaden riktigt välkommen :)

Publicerat: / Allmänt

Midsommar 2014

Det har varit en superbra midsommar trots kyla och regn!

Fredagen och sommarens fest hos min bror var jättekul. Grillade och åt gott, drack lite vin, jag hade ordnat en lagtävling i form av 8 delmoment, allt från stövelkastning till vedtorns tävling. Som slutade oavgjort, vilket nog var bäst med alla tävlingsinriktade deltagare :) Sen blev det efterrätt och volleybollmatch i ridhagen. Avslutades med badtunna
och kvällen var komplett. Fast jag själv avstod badtunnan denna gång, känner mig inte riktigt i form för att visa upp mig än :)

kl 02 gav alla upp och gick in, då visade mätaren på +3 grader.

Lördagen var det bara lite skallebank men mycket trötthet i skallen. Men dagen gick bra ändå. Kvällen avslutade jag redan innan 22 på kvällen och var inte det minsta avundsjuk på de som skulle fira en kväll till i kylan :)


Publicerat: / Allmänt

Glad Midsommar Alla

Midsommar har senaste åren varit viktig för mitt sociala liv. Det är nämligen en av de få gånger på året jag dricker mer än ett glas vin tillsammans med ett glatt gäng.
Juan ska (helt frivilligt bör tilläggas) vara hemma med barnen och jag ska traska genom hästhagen till min bror och äta gott, umgås, leka lite lekar, spela kubb, bada badtunna och bara njuta av lite vuxentid.
Sen blir det verklighet igen imorgon bitti när skallebank och barnuppfostran tar över igen.
Och även om skallebanken kanske är påtaglig så är det ändå så underbart att återgå till verkligheten efter en liten paus i tillvaron! :)

Hoppas ni andra också ska ha en riktigt skön midsommar i vårt kalla lite grådaskiga sommarväder!

Publicerat: / Allmänt

My summerparadise

Publicerat: / Allmänt

Kidsen


Yamila Elizabeth Joy
Milaya Adriana

Publicerat: / Allmänt

Trötthet & Hästsnack

Är inne i värsta tröttperioden just nu. Juan jobbar nattskift just nu och sover dagtid. Om han inte sover så jobbar han med något annat, terassen t.ex. Bra så långt, men mor i huset har verkligen inte tid för något annat än att vara just mamma. Noll egentid. Fast inte därför jag är trött förståss men vore såklart skönt med lite paus i tillvaron och mer än 3-4 timmars sömn åt gången, max... Ljuvliga småbarnstid ;) Misstänker mitt Hb är ganska lågt också, vilket ju säkert hjälper tröttheten på traven.

En liten booster i vardagen är ju att vi har hästar här igen! :) Min Byr och en welshponny i ungdomlig ålder som är på "sommarkollo". Några tjejer som har honom på foderavtal här hos mig. Riktigt snygg är han men lite nonschalant och kräver lite jobb. Sen bestämde jag igår att ta hem Klipper lite tidigare än tänkt. Så om ett par veckor hämtar jag hem honom från Replot.

Hoppas att tröttheten ger med sig och jag får lite tid över för att rida också! Tur iaf att Byr får motion av "tjejerna" även om jag inte har möjlighet...


Milaya är redan galen i hästar och hjälpte mig att borsta igår!

Publicerat: / Allmänt

Söndag i bilder
Publicerat: / Allmänt

Äntligen

Är min älskade isis hemma igen!


Publicerat: / Allmänt

First smile

Today, five weeks old, Yamila showed me and Milaya her first smile! Soooo cute!

Publicerat: / Allmänt

Yamila 1 månad

Vår minsting har fått smeknamnet "peanut" av sin pappa.
Piisa, pukkie & peanut... Vet inte vad han har för förkärlek till bokstaven P :)

Yamila har ändrats mycket sin första levnadsmånad, precis som småttingar ska göra. Hon är världens snällaste och lugnaste, än sålänge :)

Hon är spänstigare och har bättre kontroll över sin kropp. Kan ligga länge och fokusera på något och börjar nästan titta i kors när hon inte riktigt orkar längre.
Pratar i form av små tjut och vill helst vara i famnen under sin vakna tid.
Några kväller endast med lite magknip men förutom det har allt gått jättesmidigt!
Sover vissa dagar nästan hela dagen lång med matpauser, andra dagar bara små stunder och sammanlagt bara några timmar under en hel dag. Nattetid sover hon jättebra (hittills!) och äter 1-2 ggr och somnar genast om. Dagtid äter hon med 2-4 timmars mellanrum och 120-180ml/tillfälle just nu.
Hon gillar att sova i vagnen, vilket storasyster aldrig gjorde, och sover jättebra ute i friska luften.
Yamila gillar däremot inte babysittern som Milaya sov så gott i första tiden.
Dom är så lika men ändå så olika. Ljudet, gråten och minerna är så lika varann men resten är totalt olika :)Yamila RDG-besök vid 4 veckor:
Vikt 4330 gram
Längd 55,5 cm
Huv. omkrets 35,5 cm

Jämförelsevis med Milaya 4 veckor:
Vikt 4680 gram
Längd 54 cm
Huv. omkrets 37 cm


Sleeps like her daddy!

Publicerat: / Allmänt

Pigluxation x 3

Fredagen den 13:e blev det Milayas tredje besök till hvc p.g.a. pigluxation. Denna gång hände det på dagis när hon vände sig i sängen... Detta säger rätt mycket om hur ofta det troligen kommer att hoppa ur för henne framöver. Dumma vänsterarm, dumma överrörlighet...
Nu har de iaf på hvc visat hur jag bör göra för att få den på rätt plats igen. Så nästa gång behöver vi förhoppningsvis inte akuten.

Denna text påstår iaf att det inte ska påverka armen i framtiden. Det hoppas vi på!Små barn kan ganska lätt råka ut för att ett ben vid armbågen hamnar lite snett. Det är strålbenet i underarmen, alldeles vid armbågen, som glider ur sitt fäste. Det innebär inte att benet har hamnat ur led.

Detta är ingen farlig skada och barnet får inga besvär i framtiden av den. Oftast går det till så att barnet håller en vuxen i handen och snubblar. Skadan kan också uppstå när en vuxen drar barnet i armen. Det är vanligast att barn mellan ett och fyra år råkar ut för detta.

Detta kallas ibland för "pigluxation".

Symtom

Det gör ont i armen men små barn kan inte alltid berätta vad som är problemet utan kanske bara låter bli att använda armen och verkar lite ledsna. Oftast har draget eller rycket i armen varit ganska litet. Därför kanske man som förälder inte genast förstår vad som har hänt.Publicerat: / Allmänt

Knappt ens ett inlägg

Dagarna går och är fyllda av småbarn, terassbygge och fix vid stallet så att Byr och Eros (hästen som skall vara "inhyrd" hos oss i sommar) ska kunna flyttas till Börknäset.

Är allmänt trött när kvällen kommer och jag ska ha tid att blogga ordentligt.

Just nu ser jag en miniserie på fyran som är jätteintressant och sen kallar john blund på mig.

Så mera bloggande får det bli en annan dag!
Publicerat: / Allmänt

Förlovning

I lördags var vi på date till Vasa och trädde ringar på varandras finger.En typisk flickdröm det här med ringar, romantik, klänningar och bröllop...

Det var väldigt romantiskt på vårt sätt. En riktigt god pepparbiff, en flaska gott vin och en biofilm. Godzilla var väldigt romantisk ;)
Vi är båda väldigt förtjusta i att gå på bio men det är väldigt sällan vi får tillfälle till det nuförtiden så det är speciellt i sig för oss att få dela den stunden.

Ringarna köpte vi faktiskt redan förra hösten i Holland. Men fick inget bra tillfälle där. Sen har jag varit gravidseg och renoveringen tog det mesta av vår energi. Vi ville vänta på rätt tillfälle och nu började det kännas som att det var dags!
Efter att ha klarat av att få två barn på två år utan att sluta vara kära så känns det som att vi klarar allt :) Fast sånt vet man förståss inte... Man ska aldrig ta varann för givet.

Jag är väldigt lycklig över att mannen som sagt att han aldrig ska gifta sig faktiskt vill gifta sig med mig!
Och min flickdröm ska slå in, det trodde jag aldrig. Nästan för bra för att vara sant!

Hur jobbig vardagen än kan vara ibland med två småttingar, hur trötta vi än är och griniga ibland... Så är jag varje dag förundrad över alla hinder vi klarat och att vi får vara lyckliga, friska och tillsammans. Livet är inte lätt, än mindre rättvist men otroligt härligt!Publicerat: / Allmänt

OUR LOVE

Du har gett mig så mycket kärlek
Ett liv fyllt av mening
Du har gett mig mina barn

Jag känner mig älskad
Uppskattad varje dag
Att det skulle kännas såhär
Det kunde jag aldrig tro

Du är min bästa vän
Min klippa, min sol
Att leva med dig är lycka för mig

Genom skratt och tårar
Vi skapar vårt liv
Det är inte alltid lätt
Aldrig är det särskilt svårt

Varje dag är jag tacksam
Så tacksam för dig
Mitt liv vore inte detsamma utan dig
Du är en del av mig

Du är min bästa vän
Min klippa, min sol
Att leva med dig är lycka för mig

Att vara kär i dig
Det är väldigt enkelt
Min kärlek till dig är inte enkel
Den är komplicerad, vacker och evig

Varje andetag älskar jag dig
Varje ögonblick älskar jag dig
Hela mitt väsen älskar dig

Du är min bästa vän
Min klippa, min sol
Att leva med dig är lycka för mig

Now and forever

7.6.2014Publicerat: / Allmänt

Afternoon at the beach
Publicerat: / Allmänt

Yamila's hole name

Now we have decided Yamila's hole name.

♡ Yamila Elizabeth Joy ♡

Yamila - Means Beautiful in spanish.
Elizabeth - A familyname from my mom's family.
Joy - Is what we feel over our little miracle number two.
Publicerat: / Allmänt

Fredag 6.6

Milaya ska vara på dagis till kl 14 idag, det betyder att jag kan göra vad jag vill. Jag skulle behöva sitta vid datorn och göra skolarbeten. Men det har jag redan i mitt stilla sinne struntat i, med lite dåligt samvete som gnager på vänstra axeln...

Däremot finns det massor som jag vill göra!

▶ Gosa hela dagen med Yamila bebisen
▶ Sola
▶ Måla naglarna inför helgens date
▶ Ta en långpromenad
▶ Måla en tavla eller två
▶ Sova minst 2 dygn

Helt omöjligt att göra allt det här på fem timmar men ska se vad det sista slutligen blir!

Ha en bra dag alla bloggare! :)

Publicerat: / Allmänt

På bloggen och i vardagen

Lite halvslött med uppdateringar här nu... Har varit på väg eller till och med hunnit skriva ett halvt inlägg flera gånger senaste dagarna men aldrig hunnit posta dem före någon/något krävt min uppmärksamhet. Och eftersom jag mobilbloggar så försvinner halvfärdiga inlägg om de inte publicerats.

Varit helkaos här och mycket program denna veckan.
Måndag kväll var jag till stallet i Sundom och besökte min isis. Så härligt att sitta på hästryggen igen!! Lite tränkngsvärk men inte alls så mycket som jag trodde. Vi tog det rätt lugnt över Öjberget och Söderfjärden.

Tisdag var det först lekparksförmiddag med familjestugan. Väldigt litet barn dock denna gång. Sen eskalerade dagen med Yamila som inte var nöjd alls, sov högst 10 min. åt gången och vaknade genast jag satte henne ifrån mig. Det med en trotsig Milaya som gjorde precis allt hon inte är tillåten att göra och testade mina nerver till max. Var så psykiskt slut på kvällen att jag för första gången gick och la mig innan Milaya gått till sängs. Liten skvätt med gråt över bedrövelsen hann jag också med....
Det var tisdagen i ett nötskal.Onsdag var det Vårfest på dagis på kvällen. På dagen var Milaya på dagis och jag tog en snabbis till Vasa för lite klädshopping åt MIG själv för ovanlighetens skull!! Ska nämligen på date med min kära sambo på lördag och det kräver något snyggt att ha på sig :) Väntar så! :)

Idag är det visst redan torsdag och vi invigde dubbelvagnen på förmiddagen. Köpte ju Carena vagnen på rea under vårvintern och är riktigt nöjd med den hittills. Det var varmt, svettigt och härligt under promenaden i 27 graders skugga. Det blev stopp på härligheterna då ena ungen fick plötslig hungersnöd och den andra gjorde nr 2 i blöjan, back to reality liksom... :D

Haft examenstillfälle på eftermiddagen och examenskommissionen godkände mig och min affärsplan, så grattis till mig! :)

Även hunnit med en snabbdate med vännerna efter mötet idag... Blir inte mycket tid över för bloggandet just nu. Min telefon, som börjar ha rätt dåligt batteri iofs... Brukar vara tom på energi på kvällen, senaste dagarna har det varit typ 60 % kvar, vilket ju säger en del ;)
Bara bra egentligen!!

Publicerat: / Allmänt

Yamila 3 veckor

I lördags blev vår minsting 3 veckor. Tiden går så otroligt snabbt nu samtidigt som det känns som att hon varit med oss i en evighet redan...
Snällare bebis får man leta efter, sover bra, äter endast en gång under natten, oftast... och klagar sällan.
Verkar allmänt nöjd med livet och har haft endast lite magknip ett par kvällar hittills.
Pigg i blicken och har redan från början följt ansikten och röster.
Blir mer och mer vaken under dagarna och man märker att hon börjar reagera på plötsliga ljud också när hon sover.
Växer så det knakar, äter sover och är alldeles underbar, precis som det ska vara ♡


Publicerat: / Allmänt

Kompiskalas

Ikväll har Milaya haft sitt kompiskalas. Bland annat detta fina syskonpar som är släkt med våra flickor hade vi på besök :)Några intensiva timmar av kalasande blev det och nu är kalasandet över för detta år. Nästa år är det två flickor som ska firas!

Publicerat: / Allmänt

Sveipur

Världens mångsidigaste häst och så speciell färg.
Jag har haft så fina stunder med denna islänning och han har gett mig så mycket mer än vad som kan ses med ögat.
Trots detta så sålde jag honom och är så glad att jag gjorde det. Han har ett kärleksfullt hem och får vara med där det händer saker. Han sååå förtjänar just det. Att få vara i centrum för allas uppmärksamhet :)

Här lite bilder från första sommaren vi var med i Närpes teaters pjäs Du wida wackra wilda wäst.(foto: Malin K)Imorgon får jag äntligen sitta i sadeln igen och ta en ridtur tillsammans med denna stiliga herreman och hans nya ägare!