Publicerat: / Allmänt

Mitt dåliga humör...

Som sagt, en riktigt dålig dag idag...
Mitt humör har varit på bottennivå, om inte nere i källaren till och med.
Dels för att den lilla damen varit gnällig hela dagen, ingenting har varit bra. Försökte till och med att låta henne sova i bilen eftersom jag ändå skulle behöva göra några ärenden. Hon sov 10 minuter, istället för det vanliga, hur länge som helst... Hon har sovit 3x10 minuter ungefär på 12 timmar. Vet inte om det har varit magen eller tandköttet som varit jobbigt för den lilla... Men nu har hon gått till sängs och funnit ro, tack och lov!
Däremot en rolig grej är att hon nu älskar att "stå upp", hur bra det då sen är vet jag inte...
Går ju inte att låta en 15 veckors bebis "stå" hur länge som helst...
 
Annat som tagit ner mitt humör idag är antagligen vädret, fyyy!
Dessutom är det ju långritten imorgon och regnet kommer säkert att ösa ner... Men rider, det gör vi iaf!!
Juan ska vara hemma med Milaya hela dagen själv för första gången, hittills har det varit som mest 5 timmar.
Men imorgon hoppas jag vara på topp igen för det ska ändå bli riktigt roligt att komma upp på hästryggen igen efter flera veckors uppehåll. Faaast, om ritten blir som planerad över 4 timmar så kommer någon vara vääääldigt sjuk på diverse ställen i kroppen hela nästa vecka kan jag tänka mig =)
Men träningsvärk är en skön smärta på sätt och vis =)
 
Nu en grillad korv och vår nya favorit serie, A man of interest.
 
Juan sa nyss när han läste mitt inlägg att jag måste hitta trappan upp ur källaren igen... =D
Han är min trappa upp, han får mig alltid att hitta leendet igen den karln =)
 
 

Publicerat: / Allmänt

......

En riktig pissdag om man får säga så...
 
 
 
MEN IMORGON LÅNGRITT I SUNDOMS VACKRA OMGIVNING MED DRIFANDI GÄNGET!!
(Drifandi - Österbottens islandshästförening)

Publicerat: / Allmänt

Mr Buck Brannaman


Den äkta "hästviskaren".
Den man som hjälpte till att skapa filmen Mannen som kunde tala med hästar.
Igår kväll visades en 1½ timmes lång dokumentär om hans arbete på svt1.
Man kanske kan kalla honom för tredje generationens upprätthållare av Natural horsemanship....
Jag har alltid försökt att hålla på dessa linjer men skulle kunna dö för att få gå på en clinic med denna Buck Brannaman. Han är hästmänniskornas gud om ni frågar mig =)
 
Om alla skulle se på djur som han gör så skulle världen vara en mycket bättre plats!
Djupt imponerad!!
 


 

Publicerat: / Allmänt

Intresseklubben antecknar...

 
Idag tog jag och Milaya en riktig sovmorgon! Vaknade kl 7, matdags, somnade om, vaknade runt 9, somnade om och vaknade kl 11.30!
Helknäppt men ibland får det väl vara lite knäppt =)
 
Igår tog jag fram zumba dvdn och tänkte att nu f*n gäller det att sätta igång! Det var riktigt roligt men uff vad svettigt det var. Är väl kanske inte så konstigt eftersom jag gjort absolut ingenting (förutom promenader) på 6 månader och 3 månader innan det var också rätt slöa.
Men förutom att det var svettigt så tyckte jag att jag orkade rätt bra.
Prövade mina favorit ridbyxor häromdagen, dom jag använde innan graviditeten... Dom går på, men för att få fast knappen krävs nog minst 5 cm bort från midjan ännu. Känns lite surt, men under vintern ska det nog fixa sig =)
 
Idag ska vi hämta sänggavelsöverdraget som är på kemtvätt. Lilla mamma lyckades ha ut en mjölkflaska på överdraget, duktigt... ;) Vi ska också föra Juans kostymer på kemtvätt idag så att det finns en ren kostym i garderoben när det är dags för Milayas dop.
 
Nu blev detta ett inlägg med mindre viktig information, men sådana behövs väl oxå ibland =)
 
 

Publicerat: / Allmänt

Helgens fest med franska sträck

Det var en jättekul vuxenkväll. Tänkte summera den kort! =)

- Middagens långbord blev en fin röd sak som jag var helt nöjd med.

- Alla fick måla egna hattar, det dom inte visste då var att när dom var klara med målandet så skulle hatten skickas tre steg åt vänster. Kul grej!

- En lek under middagen, alla drog en lapp där det stod ngt dom skulle göra eller säga under middagens gång. Blev man "busted" så var man tvungen att ta en extra snaps. Också rätt skojigt!

- Alla sjöng duktigt med i snapsvisorna. Snapsarna tog dock snabbt slut och mera flaskor letades fram. Resultatet av det förstår ni själva ;)

- Ribsen var jättegoda, vilka jag hade grillat =)

- Flera olika djupa diskussioner pågick lite här och var.

- Badtunnan var en stor favorit bland de holländska gästerna. Något helt nytt för dem.

- I badtunnan under kvällen satt 13 personer. En telefon låg på botten och två människor föll i, en med huvudet före och en annan plumsade i med ryggen först. En tredje hoppade i som en kanonkula och den sista äventyraren brände pannan på ugnen... Jag måste bara meddela att av dessa var jag inte en av dem! =)

- Trampade i en marschallgrej med min conversesko.... Tittade helt klart åt ett annat håll =(

- Traskade glatt hem genom hästhagen ca. 02.30 efter att alla åkt hem.

En riktigt rolig kväll om man skall säga det i en enda mening =)

 

 

 

-

 

Publicerat: / Allmänt

Rykten går

 
Jag brukar inte vilja spy ur mig mina privata angelägenheter på bloggen. Men eftersom detta handlar om onödiga rykten så tänker jag skriva om det. Jag har absolut inget att gömma undan iaf.
 
Det har gått två skilda rykten.
Ett. Jag hade ordnat fest för att en annan person hade ordnat fest.
Två. Denna person hade ordnat fest därför att jag hade ordnat fest.
 
Rättelse. Ingen har ordnat fest pga av ngn annan. Vi visste inte ens den andres fest när vi ordnade våra respektive tillställningar. Jag ordnade inte heller "min" fest på egen hand utan min sambo och min bror var lika delaktiga i planerandet som jag var. Festen ordnades just denna helg därför att scheman med barnen skulle passa ihop. Barnvakter och arbetsscheman. Vi visste inte ens då att det var villavslutning.
Den anrda personens tillställning, jag hoppas verkligen att denna person fick en minnesvärd rolig kväll. Jag önskar personen allt gott och skulle aldrig göra en sådan löjlig sak som att ordna en fest därför att störa/såra/ställa till det för någon annan. Väldigt enkelt.
 
Ni som har deltagit i ryktet vet också vem denna person är.
 
 

Publicerat: / Allmänt

Instagram

 
 
Eftersom det nu under en längre tid varit trubbel med blogg.se har jag bestämt mig för att "bildblogga" på instagram vid sidan om den vanliga bloggen. Det fungerar nämligen inte att ladda upp bilder direkt från telefonen till bloggen mera. Tydligen inte ensam om att ha detta problem så jag antar att det ligger på blogg.se till att få det fixat...
Hur som helst, vill ni följa mig på Instagram så får ni gärna göra det. Ni hittar mig på borknasgarden =)
 
 

Publicerat: / Allmänt

Veckan som gått

Fredagkväll och bara mamma i huset är vaken. Sambon sover på soffan och Milaya har tagit natt. Viktigt att komma ihåg hunden också, som snarkar i sin korg. :) Veckan har gått jättesnabbt, har inte hunnit träffa några vänner ens... Tisdag och onsdag var vi i princip bara hemma eftersom M. var så trött och slö efter vaccinet. Onsdag kväll var jag dock på personalfest några timmar. Kul att träffa alla nu när man är hemma annars och värden för festen hade samtidigt husvisning. De flyttade in i sitt nya hus för em vecka sedan och dom hade det sååå fint! Jätte hemtrevligt och endå ganska stilrent. Mycket trä så man fick en känsla av naturen vilket passade utmärkt när det var en stockstuga i skogen. Toppbetyg av alla tror jag dom fick för sitt bygge och sin smak :) Igårkväll var vi och fixade till kalufsarna lite Juan och jag, M. har ingen kalufs att fixa till ännu så hon fick titta på. Idag har det shoppats massor till morgondagens fest. Jag har också trixat med tack-korten och inbjudningskorten till dopet. OCH imorgon blir det kalas för hela slanten med partyhattar, långbord, kräftor, grillribs, snapsvisor, badtunna och framför allt, vänner! :) Tjingeling

Publicerat: / Allmänt

Tisdag

 
 
Milaya har i princip sovit sedan hon fick vaccinet igår på eftermiddagen. Självklart har hon varit vaken för mat och även stunder däremellan, men hon har varit mycket slöare än vanligt. Däremot skulle jag inte påstå hon varit mer gnällig än vanligt. Och vaccinet vid 2 månader resulterade ju också i att hon var extra trött så det är väl bara så hon reagerar.
Just nu har hon helt klart bestämt sig för att sova en stund på lekmattan. :)
Vi har filmat lite så att vi kan skicka till farmor och farfar i Holland, det blev tydligen tröttsamt :)
 
Idag har vi haft mormor med oss på olika ärenden i Näsby. Tyckte det var lättast så idag ifall att M. skulle vara extra gnällig, vilket hon då inte var =)
 
Fixat kräftor och beställt köttet till helgen, inhandlat engångsgrejor såsom glas och tallrikar. Och hattmaterial, tänkte nämligen fixa hattarna själv. Vilket jag faktiskt ska ta och göra nu medans hon sover!
Tjingeling!
 
 

Publicerat: / Allmänt

Film

 
 
En film på Byr, dock dålig kvalité, filmad med htcn...
 
http://www.youtube.com/watch?v=4_nXfhS1lCc&feature=youtu.be
 
 

Publicerat: / Allmänt

Tröskans tid

Förra augusti stod jag och spanade ut över åkrarna och hästhagen efter en lång arbetsdag. Nu motionerar jag med barnvagnen. Tiderna förändras, verkligen... =)
 
 
Nu är det dags för tröskan att komma fram. Jag kommer knappast kunna hjälpa till i år... Vilket jag faktiskt tycker är kul att göra!
 
 
Jag brukar köra traktor =)
 
 
Hästarnas sommarhage som nu är åker igen.
 
 
Ponnyn Klipper =)
 
 
Augustikväll ifjol...

Publicerat: / Allmänt

Festtillställningar

 
Lyckats åstadkomma både det ena och det andra idag. Men framför allt har jag äntligen bokat datum för Milayas dop. Vi tog god tid på oss att bestämma om vi ens ville ha ett dop, sen blev det så mycket annat, Juans föräldrar här från Holland och annat så det har hamnat lite i högen av mindre aktuella saker. Men nu är det bokat och kommer ske i slutet på september.
Faddrarna är informerade och prästen har fått sina uppgifter.
Så nu ska det funderas på ett annat fest =o)
 
Juan, jag & brorsan ska ha ett litet Börknäsfest nästa helg.
Kräftskiva, grillfest typ... Lite god mat, lite lekar, lite snapsvisor och förhoppningsvis badtunnan om vädret tillåter.
Ska bli så kul att slappna av med goda vänner en kväll, längesen sist =)
Så det ser vi framemot!
 
 

Publicerat: / Allmänt

3 months

3 månader har gått sen vårt lilla mirakel tog sig ut i världen. Kan inte riktigt bestämma om det känns som mycket längre eller inte.
 
På dagens rdg-besök:
59 cm lång och 6410 gram
Fick 3 olika vaccin. Rotaryvirus, dom "vanliga" poolio etc och det "nya" mot öroninflammation och dylikt...
 
Hon var jätteduktig när hon fick pickorna. Självklart grät hon men inte länge.
 
Hon rullar från rygg till mage, förutom att ena armen "fastnar" under henne. Hon kan gripa efter leksaker och har lätt för att skratta åt leksaker och nya människor. Hon tycker om när man gör konstiga ljud. Sover riktigt bra, på dagen när hon själv vill och i princip kan hon somna var som helst.
Somnar till natten 20-22 tiden, vaknar en gång vid midnatt och sover sen till morgonen, kl 5-8 nångång brukar hon vanligtvis vakna och vilja stiga upp. Är då vaken i 1½ timme, sen är det första tuppluren som gäller.
Sover sen under dagen allt mellan 10 minuters till 3 timmars turer.
Har inte så länge tålamod i gymet, om inte pappa lägger henne där, då kan hon ligga länge :)
Men annars 10-15 minuter är lagom.
Tålamodet är allmänt kort, vill det ska hända grejer. Men är en riktigt lätt bebis att ha med sig överallt och är nästan alltid glad och nyfiken. Mamma behöver aldrig vara orolig att ta med henne någonstans, förutom i mataffären, där kan det vara jättetråkigt tycker Milaya.
 
 

Publicerat: / Allmänt

Från rygg till mage

 
 
Måste bara skriva ner detta, man glömmer så snabbt....
Imorse när vi låg och myste lite i sängen Milaya och jag så svängde hon för första gången på riktigt runt från rygg till mage, förutom att armbågen lämnade lite under så hon orkade inte lyfta huvudet. Då blev hon lite arg och började protestera. :)
Hon har redan i typ en vecka försökt vända enda runt, men har bara lyckats vända på sidan och lite till...
Tänk, imorgon måndag är hon 3 månader (13 veckor), men lite väl bråttom har hon ändå med att bli stor!
 
Dessutom tror vi att tandköttet irriterar henne, hon typ "tuggar" på händerna och blir arg/irriterad ibland. Kanske lite extra gnällig... Och inte på samma sätt som när hungern slår till... Så kan det faktist vara tänderna redan som spökar?
 
 

Publicerat: / Allmänt

TED

 
Idag hade Juan & jag date-dag =)
På eftermiddagen for Milaya till mormor och vi styrde mazdan mot Vasa.
Första stoppet var på minimani för lite shopping. Hittade filtarna jag länge sett inuti mitt huvud men som jag inte sett i någon affär. Men där var dom, grå fleecefiltar med vita stjärnor, yes! =)
Det blev även en blomkruka, lite Milaya-stuff och jag hittade också vad jag sen ska köpa till Juan när han fyller år i oktober, eller ja, tror jag hittat "den".
Sen blev det stan och restaurangen Spices som ligger bredvid Panchovilla. Jättegott asiatiskt och mysigt ställe.
Den obligtoriska rundan till citymarket gav oss lite nya kläder till M. Hon växer ju så snabbt!! Fått städa bort en plastpåse full med kläder redan.
Sist men inte minst den efterlängtade bion och filmen Ted, Family Guy-gubben som gjort den, sjukt skojig film som ni bara måste se =) Speciellt dom som gillar familyguy. Men jag är inget stort fan av family guy och jag tyckte det var den roligaste filmen på flera år. Lite sorglig och spännande var den också, men det kan lika gärna bero på att jag tydligen är lite blöt när det kommer till levande nallebjörnar ;)
Halv 10 var vi hemma igen och M. nattad i sin säng. En riktigt rolig söndag även om vi kände oss lite trötta och slitna båda två.
Imorgon bär det av till rdg för vaccin, får se då om det blir några jobbiga dagar efter det.
 
 

Publicerat: / Allmänt

Lycka enligt Wikipedia

 
Den svenske lyckoforskaren Bengt Brülde utforskar i sin bok "Lyckans och Lidandets Etik" (2009) olika innebörder av lyckobegreppet: Renodlade affektiva teorier om lycka identifierar lycka med en eller flera positiva affekter (känslotillstånd), exempelvis känslor som sinnesro, glädje, njutning, välbehag, etc. Lycka kan också definieras som "positiv affektbalans över tid".
 
 
 
 

Publicerat: / Allmänt

En mamma

 
 
Denna lördag gör vi absolut ingenting, haft mycket program hela veckan känns det som. Konstigt att när man är ledig och har all tid i världen, då känns det som om minsta lilla grej blir mycket större än vad det är. Och självklart beror det lite på att man nu har ett barn som ska med vart man än går, men även när man var yngre var det ju så...
 
Vi konstaterade förresten igår att vi nu växt in i vår mammaroll när det inte längre känns som "ett projekt" att ha ett barn med sig. Nu är det mera än självklarthet och man funderar inte längre på hur det ska gå. Det bara går =)
Och att man inte längre har en främling med sig utan nu har full koll på den lilla individen =)
 
Ska bli kul att läsa detta om något år och minnas hur det var att vara "ny mamma", eftersom nu är man mamma resten av livet!
 
 

Publicerat: / Allmänt

En dotter

 
 
Tänk att det känns nästan som igår man for hem från BB med detta lilla knyte!
 
 
Samtidigt känns det som att vi varit tillsammans i många många år redan!
 
 
Liten, söt och fortfarande mörhårig :)
 
 
Trodde det inte men det går faktist FÖR snabbt! Lilla knytet har växt ur den pyjamasen för länge sedan nu, mera likt shorts nu! Drömde inatt att Milaya tog sina första steg och i nästa sekund sprang hon runt, tänk, vi är snart där...
 
 
Klischéartad men så sann =)
 

EN DOTTER
- av Siv Andersson

Ett barn är ett mirakel
väl värt att vänta på.
Det största och det bästa
en mor och far kan få.

En dotter kan förtjusa
från början med sin charm.
Och gärna blir hon buren
av någon villig arm.

Men snart hon börjar tröttna
på att bara vara rar.
Och livet har så mycket
som lockar och som drar.

Den tiden går så fort
från liten tjej till stor.
Dock är hon alltid älskad
långt mera än hon tror.
 
 
 

Publicerat: / Allmänt

En förmiddag på HVC

 
Milaya fick pröva sjukhussäng för första gången idag...
Jag misstänkte att hon skulle ha fått urinvägsinfektion och ringde hvc imorse. (Hon var trött/slö och urinen luktade som dom sjuka gamla tanternas på mitt jobb) Och eftersopm UVI oftast hinner gå till njurarna på såna här små innan man upptäcker att ngt är fel så tyckte jag att det behövde kollas upp! Så idag var vi på hvc hela förmiddagen. Dom har nya "blöjor" som man samlar upp urin i och sen "trycker" man ut urinet i ett rör som åker till labben, jättesmart!!
(Även den manliga skötaren på hvc tyckte urinen luktade misstänkt....)
Måste säga att man brukar klaga på hvc, men så snälla och hjälpsamma som dom var idag så får dom många plus i kanten. Ska definitivt minnas detta nästa gång jag skulle känna för att klaga. Vi fick eget rum som vi fick använda i över två timmar, dom skyndade på labbsvaren, jag bjöds på trip och lite snacks och dom var allmänt gulliga.
Men allt var okej, urinprovet ok, crp under 8 och ingen feber.
Så då blev jag nöjd. Kändes ändå bra att ha kollat upp det inför helgen.
Så svårt att säga när dom är så små!!
 
Får se efter helgen om jag tycker att det finns några symptom kvar. Kan ju såklart vara att en infektionen är på kommande.
Men iaf inget som syns någonstans nu så vi hoppas på att det är absolut ingenting! =)
 
Så nöjda och glada tar vi helg!
Tjingeling!

Publicerat: / Allmänt

Livet i bilder

Tänkte visa lite bilder....
 
Behövde lite nya bilder på mig själv eftersom jag blivit lite av en blondie... Blev så jobbigt att ha mörkbrunt hår när utväxten är så ljus. Två veckor efter färgning började jag se tunnhårig ut igen så tänkte att i samband med att man blir mamma så blir man ljus... Så slipper jag iaf tänka på en sak! Även om jag anser mig inte alls passa som blondin..... Så före förra fredagens tjejkväll blev det några foton på eget tryne istället för Milayas =)
 
Tjejkväll med mammorna, god mat och dryck! =) Men vi blir väl äldre vi oxå, klockan 11 började flera gäspa stort, däribland jag själv!
 
Milaya 12 veckor, hon blir 3 månader den 20 augusti, nu på måndag!
 
Milou & Milaya en varm sommardag, idag!
(Och det är inte meningen att namnen ska likna varann, det bara blev så)
 
Mammas lilla sötnos!!
 
Lekte lite med kameran, så då kan det bli såhär =)
 
 
Och vad gäller bloggandet så skall jag försöka hålla igång i en jämn ström nu igen!

Publicerat: / Allmänt

Bloggskärpning!

Skärpning med bloggandet, tack! =) Fick jag höra idag... så nu ska det bloggas! Varit lite torka på bloggfronten. Har inte känts som att jag haft något att skriva, jo, eller när jag haft något att skriva om så har det såklart inte passat sig att sätta sig ner och skriva....
 
Vi har inte gjort några storartade saker... Umgåtts med vänner nästan varje dag på sistone, verkar som vi alla vill ta ut det sista av sommaren :)
Igår var det babyträffis hos en av jobbarkompisarna, men några av barnen är ju snart inte bebisar mera känns det som, allt gå så snabbt! Men kul var det och goda varma smörgåsar bjöds det på denna gång. Bara det blir lite svalare kan vi samlas här hos oss, men eftersom det är så litet blir det nog för varmt i den här sommarvärmen!
 
Har också försökt att skärpa till mig med motionen, minst en timme varje dag och inte bara korta promenader. Fast alla korta promenader har ju till stor del berott på att jag fortfarande dras med lite foglossning... Men det är iaf just nu mkt bättre :)
 
Milaya utvecklas, som så bör, och hon har nu bland annat börja sova ca 6-8 timmar i sträck på nätterna.
 Lilla liten var så trött igår att hon somnade till natten kl 18, sov till kl 22, sen mat och så sov hon till kl 6 nästa morgon!
Hon har bland annat upptäckt hur fantastiskt kul det är att bada och sprattla i badbunken. Hennes favoritleksak är en giraff som vibrerar och häromdagen hittade hon sin fot, i typ 3 sekunder. Hon kan svänga från rygg till sidan och nästan på magen, om inte armbågen vore i vägen, iaf så var det imorse :) Andras hundar är jätteintressanta, egen är ju rätt tråkig! och hon har börjat sova i vagnen lite även dagtid, men såklart då bäst om vagnen rör på sig.
 
Och mamma i huset har (äntligen) upptäckt att det är väldigt skönt att få vara "ledig" eller iaf förstått att det faktist är väldigt kul att få ta dagen som den kommer! Det tog ett tag men bättre sent än aldrig. Saknar ändå hästarna och allt det där men ändå =)
 
Och vad gäller denna dag så konstateras att det har varit en bra fredag i gott sällskap med en oväntad serverad lunch!
 

Publicerat: / Allmänt

Inte lika nöjd

Väckning 05.30, nej fyy!

Publicerat: / Allmänt

Jag vill!

 
Senaste resan jag var på, det var till Holland, ett par månader innan var jag med C. till Stockholm på International Horse show. Jättekul upplevelse att i två dagar få titta på fantastiska hästar!
 
Men nu har jag helt klart en stor längtan av att få åka bort! Det behöver inte ens nödvändigtvis finnas palmer där, bara bort någonstans =) Förhoppningsvis blir det en resa till varmare breddgrader när byggarsäsongen är slut för Juan!
 
 

Publicerat: / Allmänt

Nöjd mamma

 
 
Om lite extra kvällsgråt och att vakna kl 7 och vara piggelin gör så att barnet sover 8 timmar i sträck, ja då gör det absolut inget =)
Vad skönt att få sova!! Även om jag vaknade halv 6 och var tvungen att titta så att hon var okej :)
 
 
 
 

Publicerat: / Allmänt

Dagens funderare

Fyyy för detta eviga regnande! Jag sitter och väntar på att Juan ska komma hem med gottis från Citygrillen, lchf-låda till mig (bara för att jag tycker det är gott, men kanske borde testa dieten...) och jag gissar han ska ha bacon bluecheesburgare =)
 
Måste ju ventilera dagens funderare som diskuterades när jag träffade några mammor idag.
Barn tätt ihop eller med hur många år emellan?!
Vi kom inte fram till något vettigt ;) Men våra konstateranden var, antingen skaffa dom tätt så har man trotsåldern osv undan ganska snabbt :) Eller att vi just nu är relativt unga så vi behöver mer egentid nu än om kanske 5 år =D
Nej, skämt och sido... Vissa påstår att det är bra för barnen att vara nära i ålder, andra säger tvärtemot. Vissa tycker det är bra att ha syskon som kan leka med varandra, andra tycker om när ett äldre syskon kan hjälpa till med det yngre....
Jag tycker i mitt huvud att det borde vara "bättre" med barn relativt tätt i ålder eftersom min bror är sex år äldre och vi har aldrig kunnat leka tillsammans, först i vuxen ålder vi uppskattat att umgås. Sen har jag också sedan graviditeten hunnit säga många gånger, det blir inga fler barn, så länge jag måste vara gravid igen! =)
Men det där tror jag ändras vartefter tiden går. Jag har redan kunnat börja acceptera möjligheten att göra det igen, även om jag fortfarande tänker tillbaka på gravidtiden med lite ångest i sinnet. Men, jag är ju fullt medveten om att jag nu, efter graviditeten känner mig som mig igen, det gjorde jag redan följande dag efter förlossningen, så tillståndet är definitivt tillfälligt! =)
 
Meeen.... den som lever får se!!
 
Hur som helst, om någon har en åsikt i ämnet så kommentera gärna =)

Publicerat: / Allmänt

Videoklipp

 
 
Nu finns en av mina hästar på film på Youtube!
 
http://www.youtube.com/watch?v=B1lziJkcHQ4
 
Hästen är alltså till salu, därav har vi gjort en video. Bara med htc:n, så kvaliteten är lite kass dock :)
 
 

Publicerat: / Allmänt

Tuuri trippen

På väg hem från Tuuri, första gången för Juan att besöka stället. Mest imponerade var vi båda av grundarens hus som finns där bredvid. Fontäner och statyer, jättevacker trädgård! Man kan ju alltid drömma..... ;) Vet inte varför alla tycker tuuri shopping är så bra, men en hel del inköp blev det faktist! Med andra ord är shoppingbegäret stillat för en tid framöver :) nu är det bara färden hem kvar samt hämta hunden hos min mor där han har spenderat sin dag! Sen en skön kväll på soffan! By the way, alla ni som tittat på regnet i närpes idag, här skiner det solen, men antar att vi närmar oss regnet vi också :)

Publicerat: / Allmänt

Natti natti

Efter en lugn kväll, mannen snarkandes på soffan, bebisen sovandes i sängen och mor tittandes på film, så tar vi nu natt. Huset är tyst och mörkt. Imorgon bär det av på äventyr till Tuuri!! Bestämdes nu ikväll efter att Juan har gett sina jobbare en ledig lördag. Lyckliga jag får spendera lördagen i det bästaste av sällskap :)

Publicerat: / Allmänt

Bloggrespons!

 
 
Ville bara tacka alla som kommenterat senaste dagarna, roligt att blogga när man får respons, fortsätt så! Men det är väl upp till mig att skriva om något intressant ;)
 
 
 
 
 
 

Publicerat: / Allmänt

My amazing horses

 
 
 
 
Mina högt älskade hästar som jag saknar varje dag. Och jag saknar det fysiska arbetet det innebär att ha dem här hemma!
 
Sveipur
 
Sveipur och Byr som rullat sig efter en svettig ridtur.
 
Byr och bakom honom står Tenór.
 
Byr & Tenór.
 
Byr under vår ridtur i Sundom.
 
Första gången på hästryggen efter ca. 6 månaders uppehåll, lycka!
 
Har inte hunnit hälsa på dem den här veckan, men förhoppningsvis nästa vecka igen =)
 
 
 

Publicerat: / Allmänt

Foton

 
Har äntligen fått igång vårt trådlösa keyboard som vi använder till datorn. Vi använder en sådan för att vi har laptopen kopplad till tv-skärmen, då är det enklare att ha tangentbordet vid soffan :p
 
Ska visa lite bilder på den lilla :)
 
Här e Milaya ungefär 7 veckor.
 
En liten Milaya på 8 veckor.
 
 
Milaya 9 veckor, Malin som fotograferat!
 
Hon är idag 10 veckor och hela 5 dagar! :)
 

Publicerat: / Allmänt

Natt; - mat, - mat och -mat

Med nya glädjeämnen finns det också negativa ögonblick... Som nätterna just nu! Misstänker damen är i någon intensivare växtperiod, vaknar varannan timme nätterna igenom... Och låter som om hon inte fått mat på flera dagar :) har prövat att ge henne större mängd åt gången men det orkar hon inte med... Samtidigt skulle jag önska hennes mage skulle få vila lite mellan måltiderna. Får hoppas det går över snart, mamma vill sova... Men det är lyxvara just nu :) Så om ngn har tips så dela gärna med er. Men jag misstänker att det är bara att vänta ut det hela och gladeligen hoppa upp ur sängen varannan timme... Eller snarare släpa sig upp :)

Publicerat: / Allmänt

Sötnöten

Denna regniga dag har Milaya "medvetet" gripit tag om nappflaskan med båda händerna! För ett par veckor sedan började hon redan gripa tag i leksaker och visst har hon hållit i flaskan lite också men idag är nog dagen som räknas :) Det går framåt med stormsteg fastän ibland tiden känns som den ska stå still :D

Publicerat: / Allmänt

FOTAVTRYCK

Lämna gärna en kommentar så att jag får en susning om vilka det är som följer min blogg, i dagsläget är det 60-90 olika besökare varje dag. Kul att så många är intresserade av vad som händer i våra liv! :)

Publicerat: / Allmänt

Tack kort!

Har fixat Tack-kort från Milaya idag, helt okej blev dom. Använde mig av apparaten på fotoquick där man kan välja"ram" till fotona. Fanns inte exakt en sån som jag hade fantiserat om men den jag valde var endå snygg. Eftersom datorn krånglar lite och det är allmänt jobbigt att ladda upp bild när jag skriver med htcn, så får helt enkelt dom som ska få korten se dom först :) Blev 45 stycken till att börja med, får se om jag glömt ngn så att jag får beställa fler!