Publicerat: /

Yamila 2 år!

Morsdagen blev en lugn tillställning. Jobbade morgonskift och efter en dusch tog vi med flickorna till glasskiosken för att köpa morsdagsglass. Stor grej att få första bollaglassen för säsongen enligt flickorna.
Fina teckningar hade dom ritat och Milaya hade en rolig present från dagis där hon svarat på frågor som vad tycker mamma om och vilken färg mamma tycker om. Intressanta svar 😄

Ledig måndag har gått åt till att fixa håret hos frissan, lite skolgrejs och ställa till inför kommande födelsedagskalas grejs. Mycket hos oss i maj.
Imorgon blir Yamila 2 år!!!
Vår lillasyster som alldeles just kom till världen blir imorgon hela 2 år. Jag fattar det inte!


YAMILA är en alldeles bedårande ung dam som kan allt själv. Hon vill inte ha hjälp och hon behöver det inte heller, hon kan allt.
Hon pratar meningar på 3-4 ord, någon enstaka gång fem ords meningar också. Hon har ett enormt ordförråd och är duktig på att uttrycka vad hon känner.

Hon gillar att leka med modellera, pussel och lego, sånt som kräver lite tanke och lite motorik. Hon tycker om att städa och plockar ofta upp efter sin storasyster. Givmild är hon också fastän hon kan vara envis som en åsna.
Givmild genom att ge bort saker hon egentligen vill ha för att hennes syster vill ha absolut samma sak samtidigt. Envis som en åsna när hon inte får som hon vill när det gäller att göra själv. Hon har en väldigt utförlig tanke bakom det hon gör och om någon annan (läs stressad mamma) kommer och försöker göra det annorlunda (och snabbare) så tar det istället 10 ggr längre tid för att den lilla damen ligger och skriker ”sjääälv” på golvet.
Yamila använder blöjor men har senaste halvåret använt pottan flitigt och springer ofta dit när gon blir kissnödig. Får se när hon slutar helt med blöjor. Snabbare än snabbt tycker mor i huset som betalar för dom!
Sångboken är hennes bästaste ägodel just nu och vi sjunger bland annat krokodilen i bilen varje kväll. Mormors lilla kråka är också en favorit, samt Jag har en liten faster, som man kan dansa till och svänga med kjolen.


Får jag gissa nu vad gon ska bli som vuxen så gissar jag på en ödmjuk ledartyp som kommer att arbeta med något administrativt men kreativt. Hon kommer inte att gilla att någon annan säger hur hon ska göra och hon kommer troligen alltid att ha hund, för hon älskar hundar.
Yamila kommer att charma världen, det är jag säker på 😊
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Info text här ...