Publicerat: / Allmänt

Feberyra & Löpkarusellen

Bloggen har varit lidande senaste veckan. Milaya har varit sjuk och sovit ännu sämre än vanligt. Vilket betyder att vi är tillbaka i gamla mönster på minst en gång per timme och även högst 30 min åt gången under dagen. Lite bättre idag dock, blev 1,5h på eftermiddagen. Det firade jag med en tupplur som verkligen behövdes. Igår var jag till och med tvungen att gråta en skvätt kl 6 på morgonen av ren trötthet. Hon har haft feber, närmare 39 men som efter 3 dagar gav upp, trodde att en tand skulle börja picka upp, men den skiner fortfarande med sin frånvaro... Så vet inte riktigt om febern berodde på tandsprickning eller något annat. Jobbiga dagar har vi iaf haft. Mest suttit i min famn och gnällt över det ena eller det andra. Men nu är den korta perioden över och jag hoppas att nätterna framöver blir bättre så att jag åtminstone orkar uppdatera här. Sömn gör så mycket för en vardag.... Nu tycks dagarna mest flyta ihop. Däremot har Milaya börjat säga dadada, vilket är urguöligt, och igår stöd hon och höll sin flaska, släppte aoffkanten och stöd kanske 5 sekunder innan hon satte sig på rumpan. Snart står hon säkert utan stöd... :) hjälp vad mor i huset kommer att få fullt upp då. För att göra inlägget ännu mera skruvat, så berättar jag även att mitt löpband har anlänt och används nu flitigt, så fort tillfälle ges, fast hittills, på grund av ovanstående situation, har jag inte haft så många tillfällen än. Men dom kommer! Gonatt bloggvärlden!

Publicerat: / Milaya -12

Milaya News

Milaya får minst en liten bula i huvudet varje dag nu, och krockmössan, ja den vägrar hon ha på. Så är det när det ska klättras för att stå upp överallt, hon verkar inte fattat konceptet med att inte göra det igen även om det gör ont. några sekunder gnäll/gråt och sen upp igen. Sen kommer hon ibland krypande för tröst och då kan man få sig en och annan puss på köpet :)
Fröken har ju inte riktigt någon balans än men släpper taget gör hon iaf och då är snabbt något i vägen när hon faller, sätter sig ner...
Jag antar att det hör till, men rädd, det är hon iaf inte!
 
Här från dagens pulka promenad i skogen bakom vår gård.
 
 

Publicerat: / Allmänt

Chili 8 veckor

 
Den här herremannen är numera, efter några dagar i familjen, överallt hela tiden känns det som. Han följer mig nästan hela tiden, när han är vaken. :) Leker med allt han hittar och är allmänt bedårande. Och förhållandet mellan katt-hund-barn funkar riktigt bra!

Publicerat: / Allmänt

Här ska det springas

Detta löpband har jag beställt idag, från Hobby Hall.
Hoppas det är så bra som det verkade efter beskrivningen... och priset.
Jag har jättelänge, flera år, velat ha ett löpband eftersom jag hatar att motionera utomhus när det är dåligt väder, mest pga att min kropp säger emot. Nuförtiden finns det också andra orsaker till att det skulle vara lättare inomhus ;) Får hoppas hon låter mig trampa på lite varje dag iaf... Önskan är att komma tillbaka till formen jag hade innan graviditeten men det känns som om det målet är långt borta ännu. Tror det måste mockas hästdynga för att komma i den formen ;)
 

Publicerat: / Milaya -12

snabb sömn update

Vi har även inatt sovit på soffan och sovit relativt bra. Två väckningar och thats it! Yes! Att vi tog morgon kl 6 måste accepteras. Det är okej. Tror det blir soffan inatt igen.

Publicerat: / Milaya -12

Sömn arrangemang

Måste förresten berätta om våra sov arrangemang. Vi har ju endast ett sovrum i dagsläget och nu är vi, speciellt jag, trött på att inte få sova. Juan är mer eller mindre sedan sin förkylning senaste vecka bannlyst ur sovrummet för att han rör på sig hela tiden i sömnen och har en massa förkylningsljud... vilket i sin tur väcker Milaya som då håller mig vaken. Nu har jag även bannlyst mig själv från sovrummet för att hon även vaknar av mig, hur stilla och tyst jag än tror att jag är. Jag vaknar ju även av alla hennes små ljud, vilket betyder att jag är vaken sisådär fyra ggr varje timme. Men nu, senaste natt sov vi vuxna i soffan och milaya ensam i sovrummet. jag kan berätta att jag inte sovit så gott sedan Milaya föddes. Kl 02 fick hon lite vatten men förutom detta avbrott sov vi alla hela natten! Vi prövar igen inatt men här ska det bli ändring. Det ska sättas in en skjutdörr till vardagsrummet och någons säng kommer att få flytta in där, vår eller hennes. En lite invecklad och jobbig lösning men det är ju inte föralltid. Men det är verkligen på tiden att folket i den här familjen får sova. Och just nu föredrar jag till och med soffan istället för alla dessa väckningar..... Då struntar jag i att det kanske inte är den perfekta lösningen.

Publicerat: / Allmänt

Chili The Cat

 Lilla kissen Chili flyttade igår till oss. Hur söt som helst och ligger redan i famnen och sover. Även om han bestämt att soffkanten, ryggstödet, ja det är hans :)

Publicerat: / Allmänt

Revypremiär

Det hade vi i lördags och jag stod i omklädningsrummen med några andra mammor, som därav också inte står på scen, och sminkade, vattkammade, klädde på och gav rekvisita till skådespelarna. Bland annat :) Premiären gick jättebra och jag tror alla av aktörerna var nöjda med sina insatser. Jag tyckte mest det var konstigt att stå vid sidan om... Men var sak gar sin tid och det är kul att bara vara en i gänget.
Nästa helg kör vi igen och har ni inte bokat till Närpes-Böle revyn ännu så är det dags att göra det nu!
www.boleuf.com

Publicerat: / Allmänt

Här var det tyst

Jag har helt enkelt inte orkat blogga förra veckan. På dagtid är det, som alltid, fullt upp med Milaya och kvällarna ägnade jag åt revy övningarna. Idag har jag varit slö och inte gjort mycket extra. Men nu skall jag försöka skärpa mig igen med bloggandet! :)

Publicerat: / Allmänt

På önskelistan just nu


Publicerat: / Allmänt

Dagens

Sitter och funderar på att fixa lite annorlunda bloggdesign nu igen. Men orka starta igång stora datorn och genomföra det, det gör jag inte. Kanske en annan dag.
Blev tidig väckning här i morse, börjat bli ofta sådana morgnar nu, kring kl 6. senast kl 7. Vi som tidigare kunnat sova till närmare 9... Nå, man får vara glad så länge det varade :)
 
Däremot har ju Milaya börjat sova bättre dagtid, kan bli 2 x 2 timmar vilket aldrig har hänt förr. Ibland sover hon iofs bara en timme och ibland till och med 3 timmar. Poängen är ändå mera tid för mor att göra annat eller ingenting alls.
 
Det händer nåt nytt nästan varje dag nu vilket i sig gör vardagen lite spännande.
Milaya har senaste dagarna lärt sig att se på lampan när man frågar var lampan är och nu ger hon även pussar utan att man behöver "fråga" först.
Nu på morgonen kom hon krypande till mig som satt i soffan, började dra i mina byxben för att få komma upp och när hon kom upp i famnen ställde hon sig upp och gav mig två pussar på kinden. Underbara gullunge! <3
 
Idag blir det en lugn dag men ikväll blir det revyövning igen, jag tror jag tar med mig miss M dit en stund för att titta när de övar första akten så att jag har en aning om vad revyn innehåller. Igår kväll övades akt 2 och vi prövade sminka lite mellan och under de nummer där det kommer bli tight om tid.
Slutsatsen av akt 2 enligt min mening (eftersom det bara är den jag sett hittills) är iaf att revyn är väl värd att besökas =)
 
Nu lite soffhäng och sen ska dammsugaren fram!

Publicerat: / Milaya -12

vår gullunge


Publicerat: / Allmänt

Revytider

Det är revytider igen!
För dem som läser och inte redan vet så kan jag berätta att jag är en teater och revyapa.
Har i 10 års tid stått på teaterscenen varje sommar och på revyscenen varje vinter den här tiden.
I år har jag däremot inte gjort varken det ena eller det andra. Känns lite som med hästarna, att en del av mig saknas. Även om jag såklart ändå tycker att jag tagit rätt beslut som istället varit hemma med liten. För tyvärr tar det ju en hel del av ens fritid.
Men nu är det ju som sagt revytider och jag kan ju inte hållas borta från lokalen och gänget. Det är ju inte själva stå på scenen grejen som är det viktiga. Snarare att få vara del av det gäng som roar människor, att få höra publikresponsen ären otrolig känsla, även när det är någon annan som bjuder på humorn än en själv. Så, i år ska jag vara med bakom scen och sminka, hjälpa till med klädsel osv. Var på möte i söndags och ikväll ska jag och se andra akten av Stjyfall, som revyn i år heter. Det blir några intensiva kvällar nu tills premiären på lördag, men sen ska jag inte vara där alla föreställningar. På det sättet är jag en del av det hela utan att ägna så mycket timmar där som när vi övar in hela föreställningen.
Och ni skall bara veta hur kul det är att vara tillbaka! Göra något som JAG tycker om :)
 
 
Boka till Böle uf/Närpes uf:s revy "Stjyfall"
 
 
 

Publicerat: / Milaya -12

Uppgiven mor

Milaya har ända sedan hon var 3 månader inte haft tid, lust eller koncentration för att äta. Det spelar ingen roll vilken sorts mat det är, eller vad jag försöker roa med. Mina skojigheter är för länge sen tråkiga. Går lite bättre om man är någon annanstans än hemma och hon får något intressant att titta på... men annars är det alltid problem. I början var det mera koncentrationsproblem, idag är det snarare matvägring. Detta är såklart bättre vissa måltider osv men det är ett evigt kämpande att få henne att äta.
Man blir bara så trött....
Speciellt en måndags morgon!

Publicerat: / Allmänt

Måste påpekas

Jag har inte dyslexi eller något liknande.
Har märkt att jag publicerar inlägg med många stavfel.... :) Skyller allt och lägger hela ansvaret på tabben och även htcn. Jag skriver så snabbt och det är, för att förklara det snabbt, ett stort projekt att ändra stavfelen i efterhand. Jag har helt enkelt inte tid att bry mig om dessa petitesser ;)

Publicerat: / Allmänt

BLOPPIS

Någon i behov av
 
Ett babygym 15€ eller en baby badställning 5€? Har inte behov av dessa och kan säljas om någon vill ha!        
 
 
           
 
 
 
 

Publicerat: / Allmänt

Vardagen är här

Hej vardag!
Ja fastän idag är det iofs söndag men jul och nyårsstöket är över. Faktiskt riktigt skönt att komma tillbaka till den riktiga vardagen efter semester och jul.
Vi har ju fått ha pappa tillsammans med oss i nästan 6 veckors tid och det har varit jätteskönt. Nu har han redan i senaste veckan återgått till jobb. Dock kommer han att vara hemma och pappaledig från mitten av februari och då får mor åka i jobb istället!!
Efter det hade jag planerat stanna hemma till hösten, skööönt. Även om jag faktiskt längtar tillbaka till jobbvardagen ocksåså vill vi inte sätta henne i dagvård när hon är så liten. Dessutom händer så mycket nu så vi skulle antagligen missa massor, första stegen, första ordet osv....
Hur som helst, vardagen är välkommen!

Publicerat: / Milaya -12

Milayas framsteg vol.2

Här går det undan!
Milaya invigde nya året med att börja resa sig upp, överallt där det är möjligt och såklart ska det även försökas där det är omöjligt. I början kunde hon dra sig upp men hade absolut ingen balans att stå kvar. Nu inte ens en vecka senare står hon kvar ett bra tag och ibland ända tills vi sätter ner henne för att förebygga olyckor. :) Allt går så snabbt nu så det känns svårt att hinna med. Hon har även lyckats få tuttflaskan från mitt sängbord, som står vid sänggaveln på hennes egen säng, från bordet och låg där och drack mjölk när jag gick in för att titta till henne, lilla sötnos.
Krypandet går snabbare och snabbare och hon tar för sig mer och mer. Prövar sig fram och vill känna på allt, sådär som bebisar gör... 
Sovandet och nattmatningen blev ett så stort projekt igen när hon började vakna flera ggr i timmen igen där i mellan dagarna så 1 januari börjades avvänjningen igen och det krävdes endast en skräpnatt. Nu dricker hon igen ingen mjölk mellan kl 23 och 06-07 när hon då vaknar. Vid behov om hon vaknar och tutten inte är tillräcklig så fårhon en vattenslurk och somnar om igen. Passar mor alldeles utmärkt. Duktig tjej!
 
Här får ni en bild av fröken som bestämt sig för att man väcker mor på morgnarna genom att stå och prata vid sängkanten =). (Har varit utan ena sidan på spjälsängen så att nattmatningen skall vara enkel, men det börjar bli dags att sätta tillbaka den.)
 

Publicerat: / Allmänt

Gran Canaria Diary 2

Vy över Puerto Rico uner vår promenaddag.
 
Vyn över Amadores under samma promenad.
 
Måste ju känna på sand och vatten. Lite blöta byxben är sånt man får ta när man inte förstår att ta av dem före. Då får dom helt enkelt torka i solen efteråt...
 
Amadores stranden.
 
...
 
Vår dag ute på VIPtour. Upp bland bergen där inga turister bor.
 
Där bor vår vän Donkey! Mamma vill ha!
 
Där bor också farbror ponny.
 
En stad med många så kallade växthus.
 
På väg upp för backen...
 
Ganska högt upp på backen.
 
Bland helt fantastiska berg.
 
Mera...
 
Dom bästa av dom bästa.
 
Genom fönstret av vårt fordon.
 
Uppe på de hösta topparna. Bland tallar!
En amerikanska ville fotografera oss tillsammans, yes thank you!
 
Vår guide påstod att dom är kända för "miniatyr Grand Canyon"
 
Ska jag dregla på dig?!
 
Tall? Palm?!
 
På väg neråt för backen igen.
 
Blir man trött så måste man vila.
 
I den fantastiska staden Teror. Där vill vi bo!
 
 
Det var vår helt fantastiska resa!
 

Publicerat: / Allmänt

Gran Canaria Diary 1

Beskriver vår resa med massa bilder.
Mest för vår egen skull och Milayas, men ni får ta del av den ni också! =)
 
Ett lätt sätt att underhålla prinsessan en stund var att ge henne en broschyr. Innehållet var inte så viktigt :)
 
Vyn från hotell lägenheten.
 
Pappa fick knuffa upp för alla backar.
 
Blommor, så vackert när man vet vad som väntar hemma...
 
Ett litet träd.
 
Puerto Rico
 
Puerto Rico stranden.
 
Juan och Amadores i bakgrunden.
 
Palmitos Park. Djur och växtpark.
 
En liten kaktus.
 
En stol i naturen.
 
En av de vackraste vyerna någonsin. I Palmitos Park.
 
Milaya försöker känna på (läs:döda) en fjäril.
 
Delfinshowen, hur bra som helst. Fantastiska djur.
 
Den här figuren skulle vara i behov av att besöka frissan!
 
Kaktusar och sånt.
 
En liten backe till... Upp till örnarnas show.
 
Ett hav av grönt och blått.
 
Örnen tar sig en flygtur.
 
Örn"gubbarna"
 
Hello!
 
I storstaden Las Palmas, här från Katedralens torn.
 
Hej där nere. Hej pappa där uppe!
 
Katedralens innergård.
 
Mäktig arkitektur.
 
Några meter upp i taket.
 
Familiaphoto? Frågade vakten.
 
På promenad runt Puerto Rico och Amadores,
 
Amadores
 
 
 
 
(Detta blir nog ett av världens längsta inlägg...)

Publicerat: / Allmänt

Lat, slö, slut

Tänkte bara meddela att jag är utpumpad. Har idag åstadkommit förmiddagsvila med Milaya och en pizzadate med en vän, nu Milayas andra vila ligger jag själv på soffan och degar. Hela kroppen känns tung som bly. Min energi är totalt borttappad, lämnade den säkert efter mig någonstans. Kanske jag packade ner den med tomtarna jag plockade bort senaste helg.... Mycket möjligt. Men tills energin återfinns så tänker jag förklara mig själv ledig från alla hushållssysslor. Diskbänken och tvätten får vänta!

Publicerat: / Allmänt

Chili

Idag har Milaya & jag spenderat eftermiddagen hos Milayas mormor och kattungarna, om två veckor får vår familj en liten kattpojke att välkomna in i familjen. Chili har vi redan bestämt ska bli hans namn. Mörkgrå med vita ben och en vit "scar" över ena ögat och  ansiktet. Bilden är jättesuddig, men ni får stå ut med det :) Lilla fröken tog natt redan kl 19 idag istället för det vanliga kl 20, eftermiddagsvilan blev nämligen ovanligt kort och Milaya var jättetrött redan kl 18 när det var dags för badet. Imorgon ska vi till stan för att se om det finns något kvar av mellandagsrean. Linda följer med så det blir säkert en trevlig dagsutflykt. Nu är mor trött efter gårdagens uppesittarkväll, flera halvt om halvt sömnlösa nätter och en lång första dag på år 2013. Nya tag imorgon!
 

Publicerat: / Allmänt

mitt projekt

Minns ni mitt projekt börja sy. Jag beställde tyg och skulle börja med att sy några mössor. Lovade att uppdatera hur det gick. Om jag ens fick igång symaskinen. Men nu måste jag meddela att jag inte sytt något alls ännu... För tygen kom aldrig! Har inte orkat/hunnit ta tag i det än men nu i veckan ska jag kolla upp vart tygen tog vägen. För mössor ska det bli. förr eller senare :)

Publicerat: / Allmänt

Det nya året

2013 är här. 13 år sedan millenniet, redan. Hoppas att ni alla hade en trevlig nyårsafton. Vi hade en mysig nyårsafton med vänner i en skyskrapa i näsby. Där såg man många raketter, som en av dom mindre damerna kallade dem <3 Jag satt nyss och funderade över att nyårslöften är så överskattade och att jag aldrig brukar ens försöka avge några. Men jag har nyårsönskningar istället. Jag önskar alla i familj, vänner och även alla andra, ett år då alla får vara friska, lyckliga och uppleva mycket roligt. Mest av allt funderade jag över den älskade dottern som växer för var dag som går. jag önskar henne ett lyckligt liv, jag vill ge henne förmågan att klara av de motgångar i livet som kommer att komma, jag önskar henne empati, självkänsla och initiativförmåga. Kunskap att njuta av de små ögonblick som korsar hennes väg och framför allt önskar jag vår Milaya mycket kärlek! Och min sista tanke... Tänk att ett barn kan göra dig så blöt :) känslan inombords är enorm! Ni med egna barn förstår vad jag menar :)