Publicerat: / Allmänt

Vardag, Milaya & smartphones

Lite tyst här på bloggen, för det händer ingenting att berätta!

Igår besökte vi en av min mammas vänners sommarstuga några timmar på eftermiddagen.
Ikväll var vi till stranden en timme för att svalka oss.
Förutom detta har vi inte gjort någonting av värde. Försökt hålla nivån lugn hemma för att Milaya ska vila sig lite emellanåt. Man märker på lilla damen när det blir för myckeg av det goda. Hon är så himla aktiv och behöver ibland lite hjälp att pausa. Ta det lite lugnare.


Våra finaste och käraste skatter ♡

Milaya har blivit så himla mammig! Nu! Har inte gått igenom den fasen tidigare så någongång skulle den väl dyka upp. Mormor duger inte, inte ens pappa får hjälpa henne med en blöja, mat eller vad det nu än gäller. Ganska jobbigt. Både för mig och för den som blir avvisad.
Hon säger också varje morgon det är dagisdags att hon inte vill till dagis. Det gör lite ont i mammahjärtat, däremot har hon ju så kul när hon väl är där. Gissar hennes egen, kompisarnas och "tantornas" semestrar gör att dagis inte är detsamma och därför känns det kanske lite jobbigt för Milaya.

Hoppas det ändras snabbt!

Dagisdag imorgon, själv ska jag försöka få tag i en ny telefon!
Denna Samsung jag har nu börjar krascha, också invändigt men displayen är helt förstörd på den sedan jag tappade den på golvet i tvättstugan.
Hade en HTC innan och skulle väldigt gärna byta tilllbaka till en sådan. Har funderat på en HTC one M8, ska se om jag hittar en sån imorgon.

Nu dags att krypa under täcket!!


Publicerat: / Allmänt

Summer

Idag har jag och flickorna spenderat större delen av dagen vid villan med pappa och Bodil.
Yamila fick sova på sängen medans jag och Milaya gick till stranden och badade. Sen blev det lunch hos moffa och ännu mera bad när kompisen Gabriel med sällskap kom timm stranden också.

En riktigt skön dag som iaf på förmiddagen var avkopplande när Milaya och jag hade stranden för oss själva.Ikväll kom min mamma på besök och vi grillade ribs, majs och Juan kokade tidigare nypotatis som han sen stekte i wokpannan vid grillen ikväll. Sååå gott.Publicerat: / Allmänt

En varm lördag i juli

+28,4 grader visar termometern just nu, här på insidan av huset. Måste vara många många grader varmare på den soldränkta terassen.
Milaya springer in och ut och släpper därför in behagligt med värme :/
men det är endå härligt med den här värmeböljan.
Hästarna verkar ha vant sig och är inte längre intresserade av att komma in på förmiddagen.

Milayas pool är fylld med vatten idag och hon har redan badat ett par gånger.

Yamila som inte är lika varmblodig som sin syster tar allt med ro sålänge hon får vara inne. Somnade just i min famn men har legat en bra stund i babygymmet och jollrat.Dags för middagsvila här nu också.
Jag, med mitt lindriga ryggskott ska också passa på att vila lite.

Blek som ett lakan känner jag mig idag med mitt sedvanliga låga blodtryck. Inte har jag orkat borsta håret heller, haha. En lördag för 3 år sen eller längre tillbaka skulle jag aldrig ha gått runt såhär :)
Publicerat: / Allmänt

Stulna bilder

Dessa helt underbart fina bilder på hästarna har tagits av Malin som håller till i mitt stall i sommar, tillsammans med några andra entusiastiska damer.
Malin tar alltid så vackra bilder med sin systemkamera... och jag stjäl dem alltid ;)

Kolla in hennes blogg, hastigare.blogg.se.

Min vackra, vackra häst!!Tänk vad en bra kamera kan få fram det bästa av en häst, eller egentligen av vilket motiv som helst.

Ponnyerna Klipper & Eros.
Publicerat: / Allmänt

Colorado Avenue

Har varit och sett Närpes Teaters 50-års jubileumspjäs ikväll. Är också för mig 10 år sedan jag första gången var med som skådespelare där.
Det jubilet firades på vridläktaren. Och riktigt nöjd är jag att det var just den här pjäsen jag fick se med "läktarögon". Så himla tusans bra var den!!

Pjäsen i sig tycker jag är en fantastisk historia. Har sett den förut och visste på så sätt lite vad den handlade om. Det som imponerade på mig ikväll var de fenomenala prestationerna av flera av skådespelarna, mina vänner. Så stolt över att känna så talangfulla människor.
Dessutom ett par nya ansikten på teaterscenen som gjorde grymt bra ifrån sig.
Gripande och övertygande med inslag av österbottnisk humor.
DollarHanna, Johannes Smeds, Ed Näs och Otto Näs... Wow!
Och alla andra var också fantastiskt duktiga. Märks att regissören fått fram det bästa ur alla samt att rollbesättningen verkligen passade alla som hand i handske.
Tidningsrecensionerna har inte varit tillräckligt tydliga med hur bra skådespel det är i Öjskogen denna sommar.
Publicerat: / Allmänt

I hemmets lugna vrår

Här är det redan +27 grader idag, inomhus. Termometern visar på närmare +40 i solen. Vi tar det lugnt, ser på Pippi och funderar på att fylla poolen med vatten åt Milaya.
Blir nog en stranddag idag också lite senare när mommo har tid att följa med. Jag har sträckt ryggen eller något igår. Märkte det redan innan ridturen och efter, men nu idag går jag som ett klumpigt troll och kan knappt ens lyfta lilla Yamila. Typiskt! Jag som är så på gång med träningen nu... Blir nog några lugna dagar nu.

Publicerat: / Allmänt

Värmeböljan

Värmeböljan fortsätter!
Städat är vad jag har gjort idag i princip hela dagen. Milaya var på dagis så passade på att storstäda huset, gick tydligen det också fastän svetten nästan rann.... Torkade damm, plockade, dammsög och torkade golvet i hela huset och däremellan satt jag med Yamila som också ville ha uppmärksamhet. Och mitt i allt var det dags att hämta dagistjejen!Vi lyxade till det och hämtade pizza direkt efter dagis och for till mommo för att mumsa på den. Sen tog vi med oss snälla mommo till stranden för lite bad och bus. Till och med jag har vågat mig på att simma nu senaste dagarna. Minst 23 grader i vattnet! Gissa om det var skönt med ett dopp efter städningen!!

Avslutade denna 30+ gradiga dag med en barbackatur på hästryggen i skogen. Ååhh vad jag älskar sommaren och hästarna... Går inte riktigt att beskriva känslan i ord.
Det vackra landskapet, värmen från hästryggen, dofterna och lugnet som sprider sig i kroppen. Helt fantastiskt!

Publicerat: / Allmänt

Kroppen efter graviditeten

10 veckor efter graviditeten börjar kroppen kännas lite mer som förr. Kraften börjar komma tillbaka och muskler som varit "försvunna" börjar göra sig påminda igen. Magen är nog problemområdet just nu. Jag har ingen mage som drar ihop sig av sig själv utan allt ska kämpas bort. Träningen har jag satt igång med och har haft världens träningsvärk i flera omgångar. Mitt problem är ju att jag vill se resultat efter fem minuter typ... Inget som helst tålamod!


Sista veckan som gravid. Kan inte ens tänka mig att det där är jag! Tack gode... för att det är över :)


Dagens saldo ser ut såhär. 10 veckor så är helt nöjd med det men önskar såklart att beachkroppen redan hade infunnit sig!

Men med envishet ska nog det här gå...

Allt var värt mödan för att få denna underbara lilla sak! :)
Publicerat: / Allmänt

Väderprognos


Ser bra ut denhär veckan!
Både underbart och småjobbigt med detta soliga, varma väder. Hästarna tycker det är jobbigt, jag och Milaya älskar det men lilla Yamila tycker det är lite för varmt.
Men älskar sommar, speciellt när man får bada, njuta och vara ledig!

Publicerat: / Allmänt

Plask & Glass


Ikväll efter middagen for jag och Milaya ner till villan för ett dopp. Milaya badade och jag vadade. Ångrade ordentligt att jag inte hade med badkläder till mig själv. Var så skönt i vattnet.

Sen blev det glass hos moffa på villan. Så fin utsikt från villan ner till simstranden på kvällarna.

När vi kom hem mötte vi dessa vackra ekipage.


Mera strandliv blir det imorgon med vännen J. och barnen.


Publicerat: / Allmänt

Idétorka

Måndag, nästan för varmt och inga planer. Har typ idétorka på vad man kan göra ensam med en tvååring som har enorm egen vilja och ett spädbarn som inte trivs speciellt bra ute i värmen... Hjälp någon?

Stranden känns lite vågad med båda utan förstärkning. Om ett barn storgråter på stranden och andra är och badar, typ...

Har iaf varit till affären idag och det testade mors nerver som vanligt även om det faktiskt gick bra enligt omständigheterna.
Dom där "bilvagnarna" dom har i affären är allmänt svårstyrda och bältet för ungarna i bilen är en alltför lätt match för åtminstone Milaya. Så det resulterar bara i att hon hoppar in och ut ur bilen hela tiden. Sucka högt är typ omöjligt att undvika.....

Dagens älskade men lite småjobbiga dotter.Publicerat: / Allmänt

Vem är Byr

Byr frá Midsitju
f: 2002

Byr importerade jag från Island i oktober 2010, första transporten därifrån till Sverige sedan dom hade hästinfluensan ett år tidigare på Island. Från Island tog jag samtidigt Sveipur, som såldes i våras. Båda kom sen från Sverige med lastbilstransport till Sundom, där de fick stanna en månad hos Stefan innan jag sen tog hem dem till mitt eget nybyggda stall.

Byr och jag klickade direkt. Även om jag bara sett honom på ett par bilder på internet innan.
Skulle aldrig vågat satsa och köpa häst jag inte sett innan om det inte varit för min isländske vän Stefán som hade bra kontakter.
Sveipur såldes av en vän till Stefán och Byr köpte jag faktiskt från hans mamma som har en hästgård med uppfödning.

Så Byr kommer från Stefáns mammas uppfödning.
Han är från början tränad med avsikt att bli tävlingshäst och tänkte nästan bli vald av en isländsk junior till landslagshäst men junioren valde en annan häst.

Då kom han till mig istället :)

Byr är femgångare med en väldigt bekväm tölt, traven däremot tycker jag själv är hemsk, men lång och jämn trav har han. Galoppen är också väldigt skön. Men han har fem säkra och fina gångarter.

Han är känslig men ändå inte. Som Stefán beskrev, man kan lära honom vad som helst.
Han är känslig för hjälperna utan att vara hispig. Vill ha en ryttare som leder honom och visar var skåpet ska stå. Han blir lätt lite vimsig om ryttaren bara sitter på. Men skulle aldrig vara dum.
Han har en ordentlig motor men kan också lunka fram om inget annat krävs av honom. Tävlingsinstinkten är stor och han vill därför alltid gå först i ledet. Har man däremot ledarskapet i sin hand kan han bra gå sist i ledet också. Man måste bara minnas att instinkten finns där.
Han är gosig och tycker om att bli skrapad och kliad under den tjocka manen och på bringan.
Jag har använt Byr till allt från småbarnslektioner till långritter och längs hårt trafikerade vägar. Tävlat har jag inte gjort p.g.a. min egen osäkerhet inom gångartstävlingar, hästen skulle definitvt kunna gå långt!

En riktig pärla med brunblack päls som skiftar lite färg med årstiderna, en häst som blir och är vad man gör honom till. Min skatt!


(foto: Malin K)

Publicerat: / Allmänt

Växthusbyggaren

För att visa lite vad kärleken gör en helt vanlig lördag.
Han bygger såna här stora grejer med sina anställda.Lite tråkigt att han jobbar helger också, speciellt på sommaren, företagare däremot är vardagsmat i vår familj.

OCH ingen kunde vara stoltare än jag!! Kanske Juans mamma men ingen annnan :)

Publicerat: / Allmänt

Lördag

Här började det regna för ett tag sen, ordentligt skyfall en stund och Milaya ville självklart vara ute på terassen. Först med kläderna på, sen i blöja och sen helt naken. Tänk så kul att vara liten ibland och få springa näck i regnet!
Andra små sötnötar passade på att ta en nap i fåtöljen! :)
Finaste Milaya igårkväll med sina "sandögon" som hon kallar dem :)

Blir en lugn dag hemma idag i väntan på pappa i huset. Han jobbar sju dagar i veckan just nu och vi tjejer får klara oss själva.

Publicerat: / Allmänt

Powerpark 2014

Igår fick jag chansen att vara barnfri hela dagen och åka med en vän till Powerpark, en nöjespark i Alahärmä, knappt två timmar med bil från Börknäsparadiset.

Min kära fästman tycker inte om att åka i massa knyckiga och ryckiga maskiner då han lider av diskbråck och allmänt krasslig rygg. Så då var det jättekul att kunna åka med en vän istället.

En dotter på dagis, en med mormor och jag fick bli barn pånytt för några timmar!


Passligt med folk och inga långa köer. Denna skymtade blåa fara vågade jag mig inte i, åka baklänges, fort och upponer såg ut att vara en för stor utmaning :)


Däremot älskar jag den traditionella bergochdalbanan!! Skulle kunna åka hur många gånger som helst, det blev två gånger. Tyvärr avbröt ett häftigt åskväder vårt äventyr sisådär en timme i förtid... Allt stannades av och alla sökte skydd undan regnet och det kraftiga åskvädret. Såna tuffa smällar är ovanliga här vid kusten!


Dundergod mat hittade vi på Powerparks Steakhouse. Så himla charmigt med det rustika wilda western temat i hela powerpark. Tummen upp för sommarens lilla äventyr!

Publicerat: / Allmänt

Inspiration

Hur allt såg ut första sommaren när gården fortfarande fixades till. Finns iofs alltid något att rusta upp och fixa till... Men visar ändå hur mycket jag faktiskt fått gjort!

Jag själv, i bra form! Dom ridbyxorna går knappt att få på nu... Innan denna bilden har jag också varit så "stor" som jag är idag, så vet att det inte är omöjligt att komma i den formen igen! Inspiration till mig själv!
Ridtjejer på lektion, inte ens portdörren är uppfixad ännu på den här bilden. Med mycket vilja och envishet kan man lyckas med vad man vill, kom ihåg det alla!
 
Min dröm var en egen hästgård, nu har jag det! :)
 
 
Såhär såg gården ut innan vi, mina föräldrar och jag, började rusta upp!
 
Insidan av "stallet" var fylld med bråte från golv till tak. Här gräver vi bort all SKIT för att få plats för ett betonggolv!
 
Nästan så man glömt hur det var... Innan allt startade!
 

Publicerat: / Allmänt

Loppis & äventyr

Efter att Juan kom hem från jobbet kastade jag in alla loppisgrejer i mazdan och åkte iväg till skolan för att plocka upp allt på bordet som jag bokat. Kläder, fotoramar, prylar och några stora tavlor. Gissar det blir att fylla på allt eftersom. Men får jag sålt det mesta av vad jag plockat fram nu så är jag nöjd. Så himla svårt att sätta priser tycker jag... T.ex. dvd:n såg jag folk sålde för 40 cent?! Och upp till 3 euro. 3 euro är väl helt okej pris tänker jag, vet iofs inte vilka filmerna var som såldes så billigt som 40 cent fö så noga tittade jag inte men känns som att man lika bra kan ge bort dem då till någon som vill ha dem... 3 filmer för 1,20 € känns lite löjligt, men är det loppis så är det :)

Imorgon är det dags för sommarens tjej och äventyrsdag, berg&dalbanan här kommer jag!! Powerpark för Corinne och mig alltså :)
Milaya åker till dagis och Yamila får vara med mormor hela dagen, alla nöjda och glada.

Nu dags att ta natt efter en lång dag och ännu en lång dag blir det imorgon!


Publicerat: / Allmänt

Frihet, hovklapper & skönhet

Friheten man känner på hästryggen, hovarnas klapprande och den underbart sköna naturen...
Detta måste upprepas, ni som inte gillar hästar eller av annan orsak inte upplever världen från hästryggen, missar något stort i livet! ;)

Ni som inte är intresserade av mina hästinspirerade inlägg kommer att bli såååå trötta på bloggen denna sommar. Jag själv är så inspirerad av mig själv, att fixa till denna kropp efter barnafödandet och också att utveckla mig och Byr. Nu när jag bara har en isis känns det som att jag vill satsa och drömmen är att våga mig på att tävla nästa år! Får se då vad det blir av den saken men just nu känns det åtminstone jättebra mellan Byr och mig, än bättre sen i söndags! Och hästen kan ju, bara jag som behöver utvecklas, med hästen!

Att ha hästgalna tjejer i stallet nu under sommaren tror jag också ger en kick, dom är så inspirerande alla 3.

Ikväll, efter att barnen somnat tog jag mig ut i stallet där en av tjejerna höll till med norska släktningar. Byr hade just gått ett lätt pass på banan så jag sadlade på honom igen för en tur ute i det fria, aaahh så underbart! Tog rundan genom "Börknäsbyn" och sen runt via Yttermark dagis också. Ganska exakt en timme med bra fart på.

Här får ni njuta av bilder som bara berättar en liten bråkdel om hur härligt det faktiskt var ikväll. Perfekt temperatur, sol, stilla, tyst och bara vi två...


Solen & jag i en gemensam selfie!


Min fina och svettiga springare. Helt bäst i världen!


Alla 3 hästarna återförenade i hagen och dags att ta natt!

Publicerat: / Allmänt

Träning

Här kommer lite bilder från träningen i Sundom i söndags. Bilderna tog vi gemensamt med Malins systemkamera så för en gångs skull har jag något annat än telefonbilder att bjuda på! Även några bilder från gårdagens träning på egna ridbanan här på Börknäset.


Malin när hon rider Byr under en av sina halvtimmar på banan.


Jag själv med min otränade mammakropp var helt nöjd med att min sits fortfarande är som den ska vara, bara jag får tillbaka all min säkerhet och lite j*vlar anamma också i mitt kroppsspråk så blir det här hur bra som helst. Förbättrades redan igår på banan här hemma skulle jag säga :)


En otroligt kul bild på Stefán efter att han red Byr några minuter för att visa oss. Ställde sig upp på hästen och skulle sen hoppe av, Malin fångade exakt ögonblicket!


Igår tränade jag galoppfattningar på banan med Byr. Både från stillastående, skritt, trav och tölt. Väldigt nöjd över min springare!


Sen tränade även Melinda en stund på högergaloppen som Byr har lite svårare för.


Denna unga, vackra och lite nonschalanta welshponny som bor på Börknäset just nu var också han på banan igår kväll.

Publicerat: / Allmänt

Today: Home and Stable


Publicerat: / Allmänt

(Good)morning

Här var det väckning 05:30 idag... gaaaah! Brutalt!! Milaya var helt enkelt mer än vaken... Men relativt pigga är vi och dagen har någorlunda börjat nu efter frukost och påklädning.


Publicerat: / Allmänt

Åska & måndag

Här åskade det hejvilt på morgonen och såg till och med en bild från milayas dagis på facebook där ett träd träffats av blixten! Vilken tur att barnen hade varit inne och tur för mitt eget lugn att Milaya var hemma :)Förutom att se på åskvädret har vi tagit det lugnt idag. Milaya började dagen med att dansa på terassen i regnet och avslutade den med en halvtimmes ridtur på Klipper. Däremellan har vi gjort allt och ingenting. Jag var så himla trött idag så alla vi tre tjejer sov ett par timmar på eftermiddagen.Imorgon kommer Stefán för att sko Byr kring lunch och vi borde åka till affären. OCH det projektet känns som att det upptar hela dagens energi. Bara för att få der hela bra organiserat och få med sig alla varor hem som står på lappen.
Men samtidigt ganska komiskt med Milaya i affären, hon är så himla rolig att vara med nu, hela tiden nya ord och funderingar!
Och den här sötnöten som nu ler, gurglar/jollrar hela tiden och är så nyfiken :)

Skriver här några rader i gången, ser första avsnittet ev nya serien Ressurection. Väldigt annorlunda och spännande!

Publicerat: / Allmänt

Hästsöndag

Igår var en av de bästa söndagseftermiddagarna och kvällarna på länge!
Jag och två av tjejerna som håller till i mitt stall lastade Byr och for till Sundom för att få privatlektioner av Stefán Sturla.Byr var dock inte det minsta intresserad av att åka transport och vägrade gå in. Efter sisådär en halvtimme av övertalning så var hästen äntligen inne i transporten. Han har alltid varit lite tveksam men alltid gått in i princip genast. Men inte igår. Han hade helt enkelt inställningen att "jag vill inte gå in". Väl inne var han hur nöjd som helst igen.
I sundom fick vi flera aha-upplevelser. Först skulle Stefán sko Byr men ett missförstånd av oss båda, han trodde jag skulle ha med skor och jag trodde han skulle ha skor... Så imorgon kommer han till Närpes och skor istället :)
Så vi hoppade alltså över det momentet och hade en islandshästhistoria och ridgrundsföreläsning istället. Jag har lyssnat till samma flera gånger förut under hans kurser men för tjejerna var det nytt!
Efter det blev det privatlektioner. Halvtimme x 2 för oss alla. De andra två bytte häst men jag red min egen båda halvtimmarna. Min största aha-upplevelse var nog att Byr kräver ännu mindre vikthjälper än jag trott, har helt klart överdrivit dem... För de andra var det kanske hela sitsen som blev dagens största lärpeng.
Sen kämpade både Stefán, jag och till sist även tjejerna med att få Byr in i transporten igen... Så nu ska här övas att gå in i hästtransporten!!


Drn här bilden är från förra gången Byr åkte transport, utan större bekymmer...

Efter grillmat vid Sundoms Grillo så kom vi hem kring 22.30 :)
Bilder togs med Malins systemkamera så bilder blir det när hon skickat några bilder till mig.

Publicerat: / Allmänt

Världens finaste unge

Min älskade lilla unge!
Nu såhär mitt i tvåårskrisen finns det dagar när Milaya och jag går varandra på närverna. Jag är hela tiden dumma mamma och hon är synnerligen dumma unge :)
Det finns dom där dagarna när hon gör allt hon vet att hon inte får göra och verkligen testar ens tålamod. Sen sitter jag där i soffan med en spädis fastklistrad (bokstavligen i den här värmen) på armen och en galen tvååring som ställer till det i huset. River i kökslådor, kastar leksaker, springer till rummet och gömmer sig i tältet -skrikandes, eller tjatar om att få hälsa på hästarna, ringa mommo eller dricka saft... Ja, det kan vara vad som helst! Och med jämna mellanrum utbrott över ingenting :)

Men sen finns det dagar, de flesta dagar till och med, när vi är bästa kompisar och jag inte behöver höja rösten en enda gång (iaf inte innan pappa kommer hem). Dagar när hon lyssnar och gör sådant som att faktiskt leka med legot istället för att slänga runt dem, ber snällt om att få lite saft och säger både ursäkta, förlåt och tack precis på de rätta ställena. Dagar när kissen får vara ifred och vi till och med kan åka till affären utan att mor är helt tömd på energi och tålamod efteråt. Sånadär dagar när allt känns lekande lätt att vara mamma och det faktiskt känns som att jag gör någonting rätt!

"Mamma sluta" "kan själv" "Milayas" är typiska ordval av fröken tvååring just nu.

Hon är helt otroligt smart och vet så mycket redan. Bygger själv 15 bitars pussel och kan nästan alla färger. Pratar konstant och upprepar allt fast tusen gånger tills hon får respons, om den verkar utebli.

Som mamma får man vara stolt och det är jag verkligen, hon är, iallafall för oss, något alldeles extra! Vår Milaya ♡
Publicerat: / Allmänt

Yamila 2 months

Redan har två månader gått och vår lilla guldklimp växer och mår bra.
Nyfiken som bara den på sin omgivning och stark i kroppen.
Ligger gärna på mage och titar runt och rullar ibland över på rygg när hon lyfter huvudet så pass högt att det blir för tungt.Pratar gärna om någon pratar med henne och bjuder på stora leenden.
Är allmänt nöjd med livet och klagar egentligen bara när hungern kommer hastigt på.
Sover bra och ibland hela nätter på 6-7 timmar. Andra nätter mat med tre timmars mellanrum men vi somnar genast om efter det. Har inte behövt vara vaken alls för hennes skull nattetid ännu. Ingen sjuk mage och ingen uppkastning som är värd att nämna. Spyr bara lite ibland så det är hur skönt som helst efter Milaya som spydde konstant i 8 månader. Inga direkta vanor ännu vad gäller mat o sovtider men ändå en jämn rytm.Klarat värmeböljan bra, sovit lite sämre dagtid men inte desto mer. Milaya var ju konstant gnällig och varm sommaren hon föddes.

Annars låter dom lika och har likdana miner, och är helt klart lika underbara båda syskonen Deelen. :)

Yamila Elizabeth Joy har fattat tycke för babygymmet och att sova i bilstolen, vagnen funkar bra och hon sover ofta utomhus. Har litet svårt att komma till ro dagtid när Milaya håller igång här hemma. Tv:n hittade hon för någon dag sedan och protesterar gärna om hon måste ligga för länge på rygg när hon är vaken. Vill så gärna se sig omkring.

Yamila är redan väldigt förtjust i sin storasyster och pratar mycket och skrattar när Milaya pratar med henne. Urgulligt!Var till rdg idag och vår lilltjej växer massor!

Vikt 5405 gram
Längd 60,3 cm
Huvudomkrets 37,5 cm

Långsmal, lite över kurvan i längd och lite under kurvan i vikt. Syster Milaya var precis tvärtom, tyngre och kortare.

Ska bli så spännande att se hur det blir när dom växer upp! :)

Publicerat: / Allmänt

BeachdayHär är det varmt om dagarna (och nätterna)! 27-28 grader inomhus och ännu varmare utomhus.

Idag har vi spenderat halva hela dagen på stranden med gudmor Malin. Kring 13.30 blev det så mycket folk och vi hade ändå varit 3 timmar så då kändes det okej att åka hem och ta en middagsvila.

Mera stranddagar hoppas vi på framöver :)

Publicerat: / Allmänt

På hästryggen

Milaya red en god stund igår och prövade även på att trava några steg. Så duktig tjej!!
Publicerat: / Allmänt

Look a like

Imorgon blir Yamila två månader!

Så en liten jämförelsebild på dem båda vid åtta veckors ålder knåpade jag ihop ikväll.
Lika men ändå så olika ♡♥♡Publicerat: / Allmänt

Hot Tisdag

Idag har det varit HOT! Vår mätare utomhus har stått rätt stilla på +30 grader hela dagen, i skugga! (+27 inomhus) Dessutom blåser det inte mycket här på backen och senaste dagarna har det inte blåst alls. Så ganska tjock luft men klagar inte. Dock nästan för varmt för att vara ute längre stunder åt gången. Hästarna vill också stå inomhus dagtid, både p.g.a. värmen och alla flygande odjur.

Fixade ett elstängsel till träningshagen idag medans barnen sov. (Eftersom männen aldrig får tid att fixa ett riktigt trästaket). Svetten rann men oj vad jag njöt av att kunna jobba lite och få njuta av sommaren på min hästgård.Annars har vi bara varit hemma idag. Imorgon ska nämligen Milaya till dagis igen efter 3 veckor semester. Visst kunde jag ha henne hemma hela sommaren men hon älskar verkligen att få åka till dagis två dagar i veckan. Här för några dagar sedan frågade jag henne på morgonen "Vad vill du göra idag?", "Daaaagis" blev svaret. Hon pratar om dagis varje dag. Så det känns helt okej att låta henne åka två dagar per vecka även om det är sommar. Då hinner jag också njuta och umgås mera med lillasyster vilket känns väldigt bra. Hon får annars vara "bara med" då storasyster kräver en hel del uppmärksamhet. :)

Så tillbaka till vardagen imorgon bitti med dagisskjutsande.


Så här varma dagar får Milaya dricka trip om det är vad hon ber om. Annars brukar vi ha dem för utflykter och sånt. Men dagar som denna är det huvudsaken att få i småttingarna vätska. Så idag blev det flera trip!

Och även Yamila som inte varit speciellt varmblodig hittills har haft varmt senaste dagarna.Nu är det dags att ta natt, ännu en dag har passerat och Yamila blir 2 månader på torsdag! Hjälp!!

Publicerat: / Allmänt

Pekplatta & sångfågel

Vet inte vad andra tycker men det spelar ingen roll.
Milaya spelar spel på vår pekplatta.
Lärande spel... pussel med bokstäver, siffror och hon har även ett med fordon.

Det roliga med det här just idag var att Milaya såg bokstaven B på ett papper och sa genast "Beee"!

I spelet sägs bokstävernas namn när man trycker på dem och det verkar löna sig :)

Sen älskar hon musik och just nu är astrid lindgrens sånger populära, speciellt Idas sommarvisa. Mitt i allt en dag började hon försöka sig på att sjunga den och jag kunde inte alls var hon fått den ifrån. Tills jag sen kom på att vi har den på en cd i bilen...
Men nu navigerar hon själv mellan sina favoritsånger på youtube, på plattan, favoriterna är Astrid Lindgren medleys från Skansen och Lotta på Liseberg.

Jag är nästan säker på att hon om fem-sex år står och håller allsång med Lasse Eriksson, vår lokala kulturnisse ;)


Mor & nyvaken dotter för någon dag sedan...

Publicerat: / Allmänt

Milayas första ridtur

Idag har vår tvååring ridit för första gången på riktigt! På världens snällaste ponny ska fröken få lära sig sakta men säkert. Först och främst balansen ska övas.
Prövade idag nya barbackagjorden, då jag anser att man lär sig hästens rörelser, får balans och god kontakt med hästen från början utan sadel. En sadel är egentligen bara ivägen!

Hade stigbyglar åt henne fixat här först, men tog bort dem efter bara någon minut. Hon klarar sig bättre när hon inte funderar på dem kom jag till.

Milaya höll i sig bra och tappade bara balansen en gång under de 10-15 minuterna hon red. Och då hittade hon balansen igen själv utan att säkerhetsselen behövde ingripa. Hon var så koncentrerad och lycklig.

Gissa hur stolt morsan är!!! :)


Bara en liten parentes, skulle aldrig spänna fast min dotter på en häst om inte jag litade på hästen till 120%... Isånafall kunde det vara mer risk än säkerhet, men i detta fallet är det en säkerhet då en tvåårings balans på hästryggen inte är hundra procentig och Klipper är det.

Publicerat: / Allmänt

Tjejdate

Glömde ju fota något ikväll men har varit på tjejdate med Sara ikväll till Crazy Cat. Varmt och nästan kladdigt blev det att sitta på deras terass och äta underbar middag och prata bort ett par timmar. Har så fina vänner ♡


Blivande gudmor Sara med lilla Yamila förra veckan.

Publicerat: / Allmänt

Söndag & Klipper

Idag, nu snart, ska jag och vännen C. hämta hem lilla ponnyn Klipper från Replot. Har hunnit sakna charmtrollet och ska bli kul att få hem honom igen. Då kan Milaya börja rida på en lite mindre och tryggare ponny iatället för "den stora" isisen :)I fredags såg C. och jag ut såhär medans vi gömde oss lite från alla karnevalsmänniskor innan det var dags för stortältet :)
Publicerat: / Allmänt

Äntligen ett leende på bild!

8 veckor gammal bjuder Yamila äntligen på ett leende när kameran är framme :)

Dör lite av kärlek ♡


Publicerat: / Allmänt

Underbart

Underbart brukar Milaya säga när det är något hon gillar starkt.
Detta tycker vi båda e underbart!
Vi roar oss just nu med strandliv. Helt ensamma på den alldeles underbara stranden medans Yamila blir omhändertagen av Moffa och hans flickvän/tant eller vad man nu säger. :)

Skönt har vi det iaf!
Publicerat: / Allmänt

Tomatkarneval

Idag och imorgon är det igen dags för Tomatkarneval i Närpes.Årets event och höjdpunkten på sommaren för många Närpesbor och semesterfirare.
Består av en marknad och världens längsta tomatförsäljningsbord.
Program, mat och dans.
Jag har för första gången i mitt liv vunnit något, en fribiljett till stortältet ikväll där folk festar, umgås och dansar loss.
Så ikväll ska denna mamman ut i svängen :)
Juan som helst vill vara hemma får göra det och ta hand om barnen.

Ska bli kul med lite karnevalsstämning. Men först kommer vännen C. hit och sen tar vi oss till karnevalsyran härifrån :)

Publicerat: / Allmänt

Stavfel och meningsbyggnad

Blir riktigt irriterad på mig själv när jag läser efteråt vad jag just laddat upp på bloggen. Men alltför jobbigt att gå in och ändra när jag mobilbloggar, skulle jag använda dator vore allt fixat på en sekund eller två. Jag är inte så dålig på svenska språket som det ibland verkar.
Vissa stavfel beror på för stora tummar och på irriterande touchtelefoner, andra beror mest på ren tankspriddhet. Total katastrof vad gäller meningsbyggnaden ibland också och det skyller jag bara på stress och för många bollar i luften.
Som meningen i förra inlägget...

"ETT av barnen hänger i byxbenen och DEN andra får plötslig..."

Ska ju såklart vara ett av barnen och deT andra..!

Plus tusen andra små och stora fel som jag märker efteråt. Tur är ju att jag inte är någon stor bloggare utan bara en liten arbetsmyra i en enorm myrstack så knappast någon annan än jag själv som bryr sig om detta :)

Publicerat: / Allmänt

Karaktärslös

Jag har världens sämsta karaktär när det kommer till mat och träning.
Jag älskar mat, brukade gilla att laga mat och pröva på nytt men med två småbarn så är det mer än plåga att behöva stå vid spisen. Alltid minst ett av barnen kräver uppmärksamhet just då... Oftast ett hänger i byxbenen och den andra får plötslig och oväntad tredubbel hungernöd/blöjnöd och älska mig-nöd just precis när maten är i det skedet så att jag inte kan lämna den eller avbryta.
Ni småbarnsföräldrar vet hur det där funkar...
Sen älskar jag ju att äta maten, helst onyttigt, nyttigt är också gott men behöver helt klart kombineras med den onyttiga delen... Mycket ofta och dyrt är bäst ;)

Sen när det kommer till träning har jag också stora problem med att aktivera mig själv. Jag gillar gruppträning men sådant har jag inte möjlighet att passa med två småttingar och företagande sambo (fästman!).
Att få vara ute och göra tunga grejer som att röja gräs, mocka skit, klyva ved och allt sådant som jag gillar att göra, har jag också begränsade möjligheter till just nu.

Varför stå och studsa ensam i vardagsrummet, eller orka ta långa promenader efter kl 21 på kvällen när all energi är slut. Plankan och giraffen eller vad allt nu heter är också urtråkigt. Visst gör jag övningar hemma, ibland, sporadiskt... men är inte det minsta taggad och resultat fås inte av ibland.
Och jag vill ju helt klart se resultaten, vill bara inte jobba för dem ;)

Ridning är ju jättebra träning, men det blir också sporadiskt som det är nu. Tur att Byr får motion av mina hjälpredor iaf!
Jag önskar dock att jag hade lkte bättre självdiciplin och att jag var född med lite jävlar anamma i blodet när det kommer till träningen. Tyvärr är jag inte det! Men minst 10 kg ska bort och det helst igår. Då spelar det ingen roll att det är endast 8 veckor sen jag fött barn, för just nu är jag inte nöjd och ogillar den känslan skarpt. Sommar 2015 ska formen vara återfunnen. Så det så!
Publicerat: / Allmänt

Hej hopp

Från ett soligt Börknäsparadis!
Solen livar genast upp sinnet på folk och kan tänka mig att efter gårdagens evighetsregn så är de flesta glada idag.

Här gar vi träffat vännerna för en lekdate på förmiddagen. Vi mödrar har fått ventilera lite och prata av oss. Ungarna lekte riktigt bra tills alla blev trötta och hungriga.

Nu har jag för första gången fått sola en timme på vår alldeles egna terass medans Milaya och Yamila sov. Wow så härligt med en terass! :)

Igår var vi till Tropiclandia vilket uppskattades massor av lilla Milaya, jättekul hade vi! :) Och jag lyckades städa sadelkammaren i stallet igår kväll också, fantastiskt!
I förrgår satt både Juan och jag ett par timmar på knäna och rensade ogräs, stallet fräschas upp med färg, staket ska fortfarande sättas upp och sen börjar allt se riktigt snyggt ut :)


Älskar denna lilla äng av lupiner vid den lilla granngården bakom vår gård! Det gamla paret som äger stället är bara här ibland och det lilla paradiset står mestadels alldeles tomt.

Publicerat: / Allmänt

Jul. 02, 2014
Publicerat: / Allmänt

Tuesday

Ville skriva ett vettigt långt inlägg ikväll men nu är hjärnan, och kroppen också för den delen, för trött.

Försökt underhålla Milaya lite idag med både bollaglass och lekparkshäng. Men är helt klart halvt omöjligt att göra en tvååring nöjd. Mycket vill ha mer, ni vet :) Fast hon följde faktiskt med frivilligt till bilen efter mer än en timme i lekparken, wohoo! Brukar alltid få släpa henne hem från sådana ställen...Sen har vi varit ute flera timmar under kvällen hela familjen och rensat ogräs från stallsgården. Det har varit och är fortfarande väldigt överbelamrat av ogräs. Var en äng på gårdsplanen innan vi rustade upp den för hästverksamhet och gjorde misstaget att inte sätta duk under gruset på gården... Så nu försöker ängen desperat ta över allt igen. Om några år ska vi göra om allt bestämde vi ikväll.
Imorgon är det vår "riktiga gård" som ska få sig en omgång. Om det inte regnar...

Imorgom bitti blir det Tropiclandia med barnens mormor och det vet jag att Milaya kommer att älska, som alltid. Dessutom att få ha mormor med! Först en snabbvisit hos Stefán i Sundom för lite hästsnack :)