Publicerat: / Allmänt

Städning pågår

Städa är det som gäller idag, tar lite längre tid än vanligt men sakta kommer man långan väg :) Stallet väntar också på städning men det blir ikväll när Juan är hemma och hjälper till <3 Så småningom är det lasagne på menyn, men nu tillbaka till städandet!

Publicerat: / Allmänt

Vikingafesten

Måndag igen. Veckorna går ju så snabbt. Påbörjar 28:e veckan för bebisen nu. Om bara 10 veckor kan hon vara här :) Tänk vad mycket som hänt sen i september när vi fick veta att vårt lilla mirakel är på väg... Och yes Malin, ska fixa en magbild :p Nåja, annat än bebis, i lördags var det vikingakväll i Solf. Superkul och jättegott! Väldigt längesen vi skrattade så mycket, tårarna rann och ljudnivån på topp. En av höjdpunkterna var när ljuskronan fick revben i sina ljushållare, väldigt konstnärligt gjort av en av deltagarna på festen :D Många av oss levde upp till vikingaritualerna, som sagt, en jättekul kväll som vi länge kommer att minnas. Kul också att blanda familjen med några frikostiga holländare, fantastisk kombination. Haha! Ledig idag och två dagar till, tänker ta det lugnt och ta dagarna som de kommer. Idag blir det bara roliga saker såsom "kaffe" med vän samt promenad. Pyssla med hästarna och på några upptåg med mor. Kanske blir det att veckohandla ikväll... Vilket vi beslutat oss för att göra, det får vara ett slut på att åka till affären nästan varje dag :) Solen skiner vilket betyder att det blir en bra dag nästan vad man än gör, så ska njuta för fullt!

Publicerat: / Allmänt

Lovade en bild på nya Mazda 6


Publicerat: / Allmänt

Veckan som gått

FREDAG!

Vilket betyder fem lediga dagar framför näsan. Har jobbat hela veckan,förutom onsdag då vi uträttade en massa äranden i Vasa. Hann också med att köpa några lite mer passande blusar för min kroppsform just nu :) Överraskade också Stefán med en titt in i affären han har, jättefin liten butik.
Nåja, det var onsdagen, och alla andra dagar har som sagt gått i jobbets tecken, även idag. Och tyvärr är nu läget så att om jag jobbar halva dagen, så håller jag mig i sängen resten av dagen, som nu. Då är kroppen slut, ibland huvudet också för den delen. Känns lite ruttet att vara så trött hela tiden... Men, tack och lov är det övergående :)

Liten parentes... Längtar efter våren, inte bara för att lilla bebisen ska titta ut men också för att slippa vintern, börjar bli uttjatat med all snö. Vill ha sol och värme!

På tal om bebis, magen har växt som bara den de senaste veckorna. Tidigare har alla tyckt att "du har ju ingen mage alls...!" och idag sa en till mig på jobbet... "Jag tycker du är så stor." VAH!! Jag?! :) Men det är sant, mitt i allt är jag nog det...Dessutom var det som att svänga på handen när det blev 27:e veckan, nu vet jag vad foglossning är... Dom andra 8 gravida på jobbet det senaste året har fått sina bebisar nu. Senast en liten kille för en vecka sedan. Så nu har det kommit 9 bebisar på 8 mammor under ca 6 månader, inte illa :) Jag har ett litet eget lag och tar det 3 månader senare ;)

Hästarna mår för övrigt bra, lite tomt med bara två i hagen! Så länge vädret är såhär så är det inte hela världen även om de får ha vinterledigt, men snart börjar det nog bli dags att få hit någon/några som vill aktivera dem, själv har jag redan börjat vanka som en anka... Tur att jag har Juan, och min pappa, som hjälper till med allt <3

På lördag, vill säga imorgon, ska vi ett gäng till Solf Gästgiveri och äta Vikingamiddag. Som jag har väntat!!
I åratal har jag sagt att det är lite orättvist att "alla" andra har fått testa på att äta vikingamiddan, utom jag. Så nu, när jag äntligen blev färdig i skolan i höstas kom vi på att vi kan "fira" det lite genom att samla ihop ett gäng och åka och festa och frossa loss där. Vi blev bara 13 stycken, eftersom flera är utomlands och några hade annat bokat. Lite synd men inget att göra något åt.
Men det blir säkert jättekul iaf! Med pukakniv och vikingahattar :D

Jaa... Det var den veckan det!


Publicerat: / Allmänt

Cars and horses

Yes! Bra lördag. Vi for iväg till Tervajoki för att "bara" titta efter en ny bil, hem kom vi med en Mazda 6 2.0 elegance station wagon. Snygg och väääldigt bekväm! Jag har ju spanat på dem rätt länge så jag föll genast pladask där den stod och ropade efter oss. Tur är att vi dessutom har likadan smak Juan och jag, så bilen provkördes och vi var sålda direkt :) Min gamla Volvo s40 fick lämna där, faktist lite vemodigt, bilen har ju tjänat mig i nästan 8 år, utan minsta bekymmer! Men är dock riktigt nöjd med vår nya kärra ;) Dessutom, för att göra dagen ännu bättre, vann Tenór sin första tävling med en 13åring på ryggen, fantastiskt! Med hela 8.10 poäng i jämfört med tvåan som fick bara 7.60 :) Duktigt ekipage, jag önskar att jag varit där! Men valde att låta bli, skulle blivit för lång dag för mig och min nedatta energikälla. Behöver laddas rätt ofta :) Stefán som också vann sin klass i Kuuma kom och hämtade Byr på vägen hem. Byr ska få bo på hans gård ett tag och få lite motion, plus att hans barn får en riktigt bra häst att rida. Så en bra deal :) OCH en riktigt bra dag som avslutades med räksmörgåsar och tvsoffan. Bild på bilen kommer sen!

Publicerat: / Allmänt

Favorit: Holländska köttbullar


Publicerat: / Allmänt

FPA & Apotekssyndromet

Sitter äntligen vid en "riktig" dator och uppdaterar bloggen och inte bara via HTC:n. Så nu kan jag åtminstone centrera texten :)
Var hos en av mina vänner idag och hon sa att det var dags att skriva nåt här så får väl lov att göra det då! Har helt enkelt inte haft ork och lust att skriva ngt här de senaste dagarna...
En graviditet, lite asocialt beteende blandat med trötthet och kryddat med lite lathet. Ja, då hamnar man i sängen med en bok, en film eller sovandes med mystiska drömmar :)

Den här veckan har gått snabbt.
Söndag var vi som redan nämnts till Vasa, åt på Amarillo, mitt favoritställe och såg den nya Mission Impossible filmen som var riktigt bra! Det blev sent innan vi var hemma igen så då var det bara att natta alla djuren och sen i säng. Måndag gick i jobbets tecken, vilket betyder att efter en dag på jobb så orkar jag helt enkelt inget mer. Några stallsflickor tog hand om pysslandet med hästarna och Juan gjorde födelsedagsmiddag till min pappa som fyllde år. Jättegod middag med oxinrefilé. Mums!
Tisdag och onsdag var jag mest bara sittandes hemma och vilade upp kropp och själ.
Idag har jag hälsat på väninna, fixat alla papper som skall inlämnas till FPA vad gäller den kommande bebisen och sen kollade Juan och jag på några spjälsängar men hittade inget som föll oss i smaken. Hittade dock mycket annat vackert till senare... :)
På kvällens meny står det holländska köttbullar och sen vet jag inte, knappast mycket mer att göra sen förutom att pyssla lite med hästarna.

På lördag skall jag åka ner till Kuuma med Stefán, där det är islandshäst tävlingar då. Min Tenór skall delta, samt Stefán och hans Völundur. Ska bli så kul! Vet dock inte hur jag ska orka med den långa dagen, ner till Kuuma, som finns nära Forssa, och sen tävlingar innan det blir dags att åka hem igen. Men, det ska gå för jag ser framemot att åka!
Min vackre Tenór, på tävlingsbanan, helt fantastiskt! Det trodde nog ingen för två år sen men se där fick dom...

Ja, ni vet alla säkert vad som brukar skvallras om och dylikt på apoteket. Folk sitter och tjyvlyssnar vad andra får för mediciner och vilka olika krämpor var och en har. Andra sitter och pratar i väntan på sina recept och sitter då och diskuterar andra i kön eller folks utseende osv. Typiska sketcher till revyer! :) Sanningsenliga sådana... Oförskämda typer helt enkelt!
MÅSTE bara berätta om FPA idag!
Jag kommer in, där sitter en man i medelåldern och pratar med fpa-kvinnan. Går tyvärr inte att undvika att höra att det handlar om hans fru som verkar vara sjuk och maken funderar över sjukhus, hemhjälp, bidrag osv. Alltså inga lätta saker... In kommer ett äldre par över pensionsåldern... Den äldre mannen säger genast "här är det folk så här får vi sitta länge och vänta" detta med en suck och en spydig ton. De äldre hinner bara sätta sig ner och mannen fortsätter... "det där verkar vara en som inte fattar något, verkar vara lite trög den där." Detta säger den äldre mannen om maken vid disken, utan att ha hört vad han diskuterar om eller varför. Och han säger det högt! Forsätter sen med fler spydiga kommentarer om maken som är uppenbart bekymrad över sin frus situation och en massa blanketter. Nåja, några minuter senare går maken och det blir min tur att gå fram. Det finns en skjutdörr att stänga till det lilla båset med disken. Så jag tänkte att bara för att visa min åsikt så stänger jag den :) Även om jag bara ska lämna in några blanketter. Och så hör jag den äldre mannen utropa. "Nu går den där dit, får se hur länge det tar!" Jag stänger dörren... Gubben: "Jaha det där är tydligen hemligt!" Och sen fortsätter han prata något jag inte ens hör...
HAHA! Sjukt vad människor kan vara fräcka!!! Hade lust att säga ett par ord till mannen när jag gick ut men höll tyst, lika bra det...

Hur som helst dagens och antagligen månadens otrevligaste människa jag mött...


Publicerat: / Allmänt

Update

Revyavslutning - sista föreställningen var fantastiskt rolig, lite vemodig och minnesvärd. Efteråt fick vi tacopaj och sallad och Pippis traditionella diplom delades ut. Kul kväll där! Tänk att det kommer att ta ett tag innan jag spexar med dem igen... :/ Men var sak har sin tid, revyn fick 9 år av mig. Nu blir det paus. Café j&p - Med Malin, riktigt okej faktist, mycket folk man kände för en gångs skull. Var där i nästan två timmar, nytt rekord för det senaste halvåret :) Söndag - Morgon med den bäste, alltid skönt att få börja dagen i lugn o ro. Nu blir det kontoret och pappersjobb, vilket betyder att jag ligger där på soffan och läser en bok för att jag någorlunda ska vara tyst och låta en annan få arbetsro. :) Sen romantik i Vasa med middag och film, bara måste älska sådana dagar! <3

Publicerat: / Allmänt

Friday

Dagen till ära så började den med att fälla en bänkskiva på stortån... Smart! Skulle till jobbet, var kanske lite trött och slö kl 6.30 och skulle sätta för den ***#@** bänkskivan vid dörren så att inte doggen skulle krafsa på dörren. Vilket jag gör varje gång jag går ut utan hund. Men idag skulle det tydligen inte gå särskilt smidigt. Har fått klinka runt som halta lotta hela dagen, tänk vad en stortå kan ställa till med. Hela foten kändes som den skulle vara minst 300 grader och röd o svullen. Tån blev såklart blå... Nåja, nu är foten normal storlek igen men är fortfarande halta lotta :) Kvällens föreställning gick ändå riktigt bra, imorgon är det sista, vilket är ganska skönt... Börjar bli tungt med allt... För att byta ämne... Fick remiss till Vasa igår, för att där börja "slåss" om ett kejsarsnitt, men de lär inte dela ut dem speciellt ofta så är lite orolig det endå blir ett nej där... Men, i värsta fall får vi helt enkelt lov att fixa det privat! Hört flera historier nu om sådana som fått ordentliga men efteråt... Förlossningen skulle säkert gå bra men efteråt...? Som sagt, varför ens chansa och sen få lida resten av livet, det lär jag göra med min reuma ändå. Nu blir det natten, tidig väckning och jobb igen imorgon, sen revy för sista gången och födelsedagskalas. Lång dag med andra ord! Natti natti.

Publicerat: / Allmänt

Grattis!

...till min kusin och hans fästmö som har fått en liten flicka! Det betyder att vår lilla kommer att ha en småkusin i samma ålder. Det kan bli roligt för dem under våra släktpådrag, och vem vet, de kanske blir riktigt goda vänner :) Spännande! :) Annat då, jag ska idag börja kämpa för att få ett kejsarsnitt, inte för att jag inte vill föda, men jag är väldigt rädd att mina redan uppnötta höfter och si-leder ska bli ännu sämre av att föda.... Visst kan jag chansa, men att senare få lida resten av livet känns inte så lockande. Har papper på att de är uppnötta... Ligger redan, gravid eller inte, med mina varmvatten flaskor och vetedynor på nätterna för att få bort värken, för att inte tala om alla mediciner jag proppat i mig genom åren... Nåja, vi får helt enkelt se om de tar mig på allvar. Mina reumapapper borde ju vara värt ngt, hoppas jag! Idag ska jag också träffa en god vän som jag inte träffat på jättelänge! Det ser jag framemot :) Ha en bra dag alla!

Publicerat: / Allmänt

Just nu...

... Ligger jag i soffan på JD Construction Ab's lager i kontoret och gör absolut ingenting. Tittar på fiskarna i akvariet, lyssnar på radio, funderar över allt och inget. Milou ligger i sin bädd vid batteriet och Juan översätter en broschyr till engelska. Igår fixade jag en på svenska som de sen ska skicka ut till alla växthusodlare. Kul att vara lite delaktig :) Är lite törstig, men spriteflaskan står på soffbordet här bredvid, lite väl långt bort.... ;) Har hunnit med mycket redan idag känns det som. Vi har redan fixat stallet, jag mockar och <3at kör den fulla skottskärran, snäll som han är. Vill bli sammandragningar om jag gör det så finns ngn i närheten som kan hjälpa så låter jag helst bli det. Tur man har flera goda män runt omkring sig. Samvetet säger dock att det borde vara mitt jobb.... Men men vad gör man! Förresten var hela min familj på revy igår, alla verkade nöjda, även 4åriga brorssonen :) Juan som kände sig tvingad att komma utan intresse för teater sa innan föreställningen igår att detta blir första och sista gången han kommer och tittar på ngt i den stilen, men efteråt var han av en annan åsikt. Det var visst ganska roande ändå :D Pratar om sketchernas innehåll ännu idag :) Annat då... Ledighetsstatus är att jag har ännu fyra lediga dagar efter idag, yes! Det firas med att fortsätta ligga på soffan........ Och en vinterbild med min Byr.

Publicerat: / Allmänt

Ny header

Tack Malin för den nya fina headern! Eftersom jag älskar bollar så fick det vara såna i bakgrunden :) Å ni som väntade på magbilden, där är den! :) Malin har tagit många snygga bilder så mer bilder kommer sen. Egentligen är det inte riktigt min stil med magbilder i en header men det är ju trots allt vår bebis därinne... <3 Sitter just nu i böle ufs lokal och har föreställning.. men min långa paus har infunnit sig ikväll igen så passar på att skriva här. Dagarna som gått har varit typiska vardagar, jobb, stall, sova massor och lite krämpor. Men nu är jag ledig en hel vecka, yes!! :) Synd om hästarna är det dock när det är så här kallt...-23 här nu... Men men med pälsen och mycket hö så går det bra att ha dom ute iaf. Status på magen just nu är att den växer alltför snabbt för min smak :) men, men den måste ju få växa nångång :) Bebis hälsar med en spark!

Publicerat: / Allmänt

Önskelistan

Ett meddelande till alla som känner sig rika och generösa! Jag önskar mig ett hus, en bil och en resa till ett varmt paradis. Allt detta får gärna levereras idag, eller åtminstone inom ett par veckor!! En hästskötare står också högt upp på önskelistan. Börjar redan bli tungt med sysslorna där... Återkommer i ett senare skede med mera att sätta på önskelistan!

Publicerat: / Allmänt

Wednesday

Min byggare är också min kock och bagare. Igår bakade han jättegoda mumsiga rutor med havreflansbotten och nougat/choklad ovanpå. :P Idag var det såklart det första jag tänkte på när jag vaknade... Mmm :) Idag är jag ledig, och tänker inte anstränga mig så mycket. Mocka stallet, besöka en vän, hjälpa Juan med att renskriva några broschyrer till företaget och sen göra tortillas. Det räcker gott och väl. :) Besöket på rådg. gick bra, bebis hade fina starka hjärtslag och jag växer som jag ska. Lite lågt hb börjar jag få men inget jag tänker proppa i mig järn för än iaf. Vasarundan gick också förvånansvärt bra, det fanns tydligen lite vettiga kläder i mammahyllorna bara man började gräva runt i oredan. :D Nej... Nu ut i stallet, ha en bra dag!