Publicerat: / Milaya -12

MILAYA ADRIANAs DOP

Idag har vi haft dop för vår älskade dotter Milaya.
Hon var jätteduktig och tittade med stora intresserade ögon på prästen under hela ceremonin =)
 
 
Milaya Adriana 29 september 2012
 
 

Publicerat: / Allmänt

Tar natt

Har ikväll shoppat doptårteingredienser med vännen J som ska fixa den fina tårtan. Nu försöka sova och hoppas på en bättre natt än dom senaste veckan. Har fått flera fina styrkande meddelanden och kommentarer. Ni är alla gulliga :) Med detta säger jag godnatt och försöker få lite sömn, känns som att John blund är på min sida inatt!

Publicerat: / Allmänt

En klagan

Det har faktiskt varit några hel*etiska dagar här om ni frågar mor i stugan. Trött och sliten av Milayas (och mitt) uppvaknande sjuttio gånger per natt, minst... allmänt hängig och mer eller mindre deprimerad av vädret. Låter kanske löjligt men är en total "vädermänniska" och humöret följer därefter. Är född i fel världsdel... Plus att värken smyger sig på förståss. Visst försöker man hålla humöret uppe och gör det man annars skulle göra men allt känns så meningslöst när man tittar ut genom fönstret.
 
Nattetid när man är som mest uppgiven av all sömnbrist så rinner det då och då en ensam tår nerför kinden. Då blir iaf jag mest irriterad på mig själv vilket kan leda till att det hinner falla ännu en tår innan man rycker upp sig och tar en minut i taget. Då klockan blir kring 3 på morgonen somnar man av ren utmattning och ca. 40 minuter senare är det dags igen. Ännu en tår rullar nerför kinden och tröttheten gör att man svär en lång remsa tyst i sitt sinne och tittar surt på den som sover så gott bredvid och inte vaknar till ens för en sekund. Sen kommer förnuftet tillbaka och man inser att det är den som nu sover som snart måste stiga upp och jobba i pissvädret i 12 timmar eller mer så själv kanske man inte ska klaga. Men just då, klockan 4 på morgonen efter flera nätter av i princip ingen sömn alls så är det lätt att bli irriterad av fel orsaker, rent ut sagt förbannad på hela situationen! Men där sitter man ändå lugnt och tröstar sitt lilla barn som ganska snabbt kommer till ro efter matning eller möjligtvis en vändning från mage till rygg...
Själv ligger man igen vaken och bara väntar på nästa väckning som man vet senast sker när väckarklockan börjar ringa en timme senare på andra sidan sängen...
Sen får man dessutom ännu en dag själv stiga upp och titta ut genom fönstret, konstatera att jaha, det var pissväder idag också, jippii!
 
 

Publicerat: / Allmänt

Höst, barn & mat

Jag säger det igen... Usch för detta väder. Usch för en regnig höst. Hösten som kan vara den bästa och vackraste tiden på året verkar i år bli en total flopp!
Det har blivit lite bloggat senaste dagarna, dels för att jag har haft en hel del att göra inför dopet på lördag. Men största orsaken är trötthet. Vi har nämligen sovit dåligt om nätterna Milaya och jag senaste veckan. I princip vaken en gpng varje eller varannan timme. Plus att jag nu senaste nätterna legat vaken för att jag väntat på att hon skall vakna, tyvärr!
 
Men det positiva är att hon nu istället då sover en bättre middagsvila den här tiden på eftermiddagen, upp till ett par timmar. Men det hjälper tyvärr inte mig som då passar på att koka mat, städa och annat. Ni mödrar vet hur det är! =)
 
Igårkväll var jag på me & i visning, och oj vilka fantastiskt fina kläder! Beställde ett riktigt gulligt par byxor åt lilla M med en nalle som "hoppar" upp ur fickan.
Var också på första ledda zumbapasset på flera år! Hjälp vad slö man kunde vara i fötterna... Kunde såklart inte stegen heller... Men det tar väl sig med tiden bara man fortsätter!
 
Nu tillbaka till innefilén som ska in i ugnen!
 

Publicerat: / Allmänt

Hormoner

Alltså det här med kvinnliga hormoner! Jag har aldrig tidigare lidit av det som så många kallar pms, iaf inte så att jag själv eller någon annan ens behövt påpeka det.... MEN NU, efter det att jag fött barn, ja nu är jag en riktig bitch! Inte mot allt och alla men mot den person som verkligen inte förtjänar det, min sambo. Och jag har inte ens förstånd att låta bli fastän jag själv hör hur jag låter. Inte alls mitt vanliga jag... Gnäller, kommer med konstiga underförstådda pikar som jag egentligen inte alls menar, är allmänt irriterad och inte det minsta mysig! Först trodde jag att det bara var en tillfällighet men konstigt nog återkommer bitchsyndromet nu ett par dagar varje månad. Jag tycker helt klart inte om mig själv just då. Och jag hoppas verkligen det går över! Stackars karl... :) men jag misstänker att han börjat se mönstret, när det är dags för honom att hålla låg profil ;)

Publicerat: / Allmänt

Petra Krantz-Lindgren

 
Idag anmälde jag Juan & mig själv till en föreläsning med Petra Krantz-Lindgren.
Hon är en beteendevetare med utbildning bl.a. i psykologi, samtal och kommunikation.
Hon ger föreläsningar i hur du ger barn/undviker att sänka barns självkänsla, hur du kommunicerar med barn och även i hur du kan förstå och förebygga konflikter med barn. Hon har en jätteintressant blogg jag brukar läsa så nu när hon kommer till Närpes gäller det att passa på att lyssna till henne live =) Hon äe duktig på att ge tankeställare, och jag tycker aldrig det är fel att fundera över kommunikationen till barnen, varje ord innebär ju så mycket för ett barn i sin lärandeprocess!
Hennes blogg hittar du under länken där uppe!
 
 

Publicerat: / Allmänt

Hela veckan i ett inlägg

Idag har Milaya & jag varit på fysikalens jomppa. Flexibar denna gång, mycket svårare än man kunde tro. Sen gymmade vi en stund också. Mammorna alltså =)
Igår gjorde vi absolut ingenting, sådana dagar behövs också. Juan var ledig, vilket han oftast är på söndagar så vi hade en hemmadag.
I lördags var det ju det omskrivade babysimmet. Milaya tyckte det var jättekul, vilket jag visste att hon skulle tycka. Jag tyckte det var bättre än vad jag hade tänkt mig :) Men bara eftersom det ger Milaya så mycket att få plaska på i vatten.
Vi hann också till min mormor & morfar i lördags medans Juan ännu jobbade. På kvällen hade vi gäster, vännerna C&L kom och delade en mumsig ostbricka med oss. Det blev också musikfrågesport på playstaytion med sånadär trevliga buzzkontroller som vi har, jättekul var det och vi kunde såklart aldrig sluta. Juan vann varje gång även om vi andra var nära segern också ett par gånger. Han var iaf väldigt nöjd med sina insatser =)
 
Den här veckan har vi ett som annat på programmet, imorgon frissan inför dopet ( ska ju titta på fotografierna från den tillställningen i massor med år så det gäller att inte ha värsta utväxten... ). Onsdag blir det klädparty och zumbapass på kvällen. Torsdag ska det shoppas ingredienser till doptårtan som J. ska baka. Fredag bär det av mot vasa o lite shopping med mamma/mormor. OCH på lördag blir det DOP! =) Söndag hade jag tänkt åka till Sundom och rida, nästan en hel månad sen jag sist varit dit och hälsat på!
 
 
 
 

Publicerat: / Allmänt

Dopdekoration

Någon som har en bra idé på bordsdekoration till dopet? Blommor är såklart en lösning men vore kul att ha något annat, lite mera uppfinningsrikt. Detta är ett dåligt förslag, men t.ex massa nappar på borden, men något lite större gärna :p Eftersom jag inte själv kommer på vad denna uppfinningsrika grej borde vara så lutar det mot blommor.... Men rädda mig gärna och hitta på något häftigt!

Publicerat: / Allmänt

Helgen är här

Fredag och vackert väder, underbart. Även om man är hemma med liten så känns ändå fredagar lite speciella. Idag har Milaya och jag umgåtts med mormor, bl.a. varit till run&go för att köpa en simdräkt till mig. Eftersom jag antar att det inte är passande att komma till simhallen i morgon bitti i bikini. Gissar det är en lika stor synd som att männen kommer i simshorts. Så nu har man kastat pengar på en sådan. Javisst, jag kastade min gamla som jag haft i säkert 10 år i soporna i somras så jag behövde väl en ny iaf. Så imorgon blir det första babysimmet, ska bli intressant, även om jag rynkar näsan :) Andra helgplaner finns inte, vi tänkte relaxa denna helg, nästa helg är det Milayas dop och helgen därpå ska vi fira Juans födelsedag. Exakt vad vi ska hitta på är oklart men säkert hittar vi på nåt skojigt :) Nåja, först denna helg!

Publicerat: / Allmänt

...


Publicerat: / Milaya -12

Milayas blogg

 
Jag har förresten inte berättat att Milaya har en helt egen blogg!
Låter kanske knasigt men den är för hennes holländska sida av familjen. Dom i Holland förstår ju inte vad jag svamlar här så dom har en egen blogg att läsa om speciellt Milaya men också lite annat smått och gott.
Jag har den bloggen lösenordskyddad så att bara dom kan läsa den, på det sättet kan jag skriva meddelanden där direkt till dom.
Väldigt uppskattad verkar den vara =)
 
 

Publicerat: / Allmänt

Instagram

Nu kan man flytta bilder från instagram över till bloggen, vilket ju är jättebra, dock fungerar fortfarande inte bildöverföring från htcn till bloggen direkt.
Instagram verkar också krångla, fungerade inte att ladda upp bilder igår kväll och inte nu idag. Eller också är det bara för mig det krånglar!

Publicerat: / Allmänt

20 september 2012

 
Idag är då Milaya fyra månader gammal.
Hon firade dagen med en sovmorgon till klockan 12, inte ens jag orkade ligga så länge.
Jag har även kokat potatis till fröken så nu ska det börjas med smakportioner. Får se då =)
Ha en bra dag alla, det ska Milaya och jag ha =)
 
 

Publicerat: / Milaya -12

4 months

Imorgon blir Milaya 4 månader!
Oj vad det går snabbt!
 
Var på rådgivningsbesök idag. Allt var bra, men det visste jag redan.
Hon växer, är glad och utvecklas.
Jag frågade också om det är okej att låta henne stå upp, eftersom det är vad hon gillar mest. och doktorn sa att det är helt okej, så nu vet vi det.
 
62,5 cm lång & 7120 gram.
 
Dom skriver typ samma i rdg-kortet varje gång. Glad, spänstig, fin flicka.
 
Lite om Miss M just nu så att jag själv ska minnas. ( man glömmer så fort!)
Just idag är hon ofta missnöjd. Annars är hon en glad liten tjej som ger dom flesta ett leende.
Hon har haft några ögonblick när hon visat sig blyg, bl.a. för sin mormor som hon ju träffat mest förutom oss två här hemma. Hon pratar och jollrar mycket, ibland tror man aldrig att hon ska sluta. Jag misstänker att hon kommer att ha ett och annat att säga när hon väl hittar orden. Ligger just nu bredvid mig på en filt och pratar och skrattar en massa!
Hon svänger från rygg till mage åt vänster, har nu börjat öva sig att rulla mot högra sidan också men har inte kommit helt runt än. Ligga på mage är favorit men blir snabbt upprörd om ingen vänder henne tillbaka exakt när hon tycker. Ålar sig också mycket till vänster när hon ligger på skötbordet, påklädning kan liknas med att klä på en mask! =)
Favoriten är att stå upp, sitta ner, stå upp, sitta ner... Ja, det mönstret!
Hon har blivit lite kittlig och kan tycka det är hysteriskt roligt när man kittlas.
Hon har sovit hela nätterna, från kl 20 till 06-tiden. Men senaste veckan har det varit väckning 2 ggr däremellan.
Detta gissar jag beror på att hon har en tand på väg! Gissar också att henne missnöje beror på detta. Tanden skymtas som en vit liten sak i tandköttet men har ännu inte kommit upp.
I klädväg är det 62-68 som gäller. Mycket rosa i garderoben just nu.
Dagtid sover hon nästan ingenting, oftast 3 x 30 min. Mer eller mindre. Däremot kan hon nu sova varsomhelst, till och med i vagnen om vi är ute på promenad. Tacksamt!
Bästa ögonblicket på dagen är på morgonen när vi ligger i vår säng och myser/sover tillsammans ett par timmar. Oftast till 9-tiden.
Milaya tyvker om när det händer saker och blir lätt uttråkad. Desto mera happenings desto gladare blir hon och kan skratta högt när andra i rummet skrattar.
Pappa är fortfarande dagens höjdpunkt när han kommer hem och roar henne en.
Överlag är Milaya en nöjd liten unge som gör att det känns relativt lätt för oss föräldrar!
En riktig sötnos, såklart =)
 
 

Publicerat: / Allmänt

Tv kväll

Tisdag är bästa tvkvällen just nu, skulle till o med vilja se på Danspalatset Playa Del Sol, för att dom är så knäppa, men det krockar med x-factor. Väntar alltså på x-factor & svenska hollywoodfruar... Jepp, jag är också en sån som tittar på hemmafruar!

Publicerat: / Allmänt

Mr. boff

Har äntligen fått slå mig ner i soffan efter en effektiv dag. Jag har nämligen storstädat och decinficierat allt, och då menar jag ALLT! Ni undrar säkert om jag blivit knäpp,men det är för att hunden har haft en slags svamp. Han fick medicin för flera veckor sedan men nu var det dags att rengöra alla ytor. Mest för att inte riskera att något överlever och att han får det igen. Usch va äckligt! Men nu är det iaf åtgärdat och inget att hänga läpp över eftersom det redan hänt. Och ingen större skada skedd. Väldigt skönt på soffan nu iaf! :)

Publicerat: / Allmänt

Kroppen

Är sååå trött på detta väder, kommer antagligen att klaga fler gånger ännu denna höst. På grund av min överrörliga reumakropp så är detta det värsta vädret som finns, kallt och rått, fyy. Sen när det blir på minus mår jag rätt bra igen. Fast jag är idag i mycket bättre skick än för 3-4 år sen, för att inte tala om för 10 år sen...

Publicerat: / Allmänt

...

Two and a half men = humor!

Publicerat: / Allmänt

Summerar dagen

Tar kväll efter en dag med jomppa, ett besök hos Miss M's mommo, hotta kycklingklubbor med majonäs, x-factor och ett sjuhelsikes blåsväder... Tjingeling alla!

Publicerat: / Allmänt

Måndag

Ny vecka med nya möjligheter.
Inatt sov vi alla tre gott med bara en väckning kl 05.30, sen sov vi vidare till typ 08.30. Ja, förutom pappa i huset som fick åka iväg på jobb =)
Idag är det "kom i form efter förlossingen"-jomppa på hvc. Förra veckan hade vi pilatesinspirerad träning, vilket jag aldrig trodde att man kunde få träningsvärk utav... Men det fick jag, under armarna och mot bröstkorgen, av alla ställen! =)
Sen tänkte jag börja på Zumba i simhallen på onsdagar kl 20 med start nästa vecka.
Någon som vill göra mig sällskap? =)
(Inte kul att gå ensam även om man tränar i en stor grupp...)
 
Midjemåttet minskar sakta men säkert, vågen har jag inte ens ställt mig på. LCHF verkar göra någonting iaf, men det bästa är att jag inte behöver känna mig som en uppblåst ballong. Och då har jag ändå fuskat en del... ;)
 
Note to myself: Behöver nya träningsskor/inneskor!
 
 

Publicerat: / Milaya -12

Babysimmet

Har lite ångest över det här med babysim kursen... För det första avskyr jag simhallen, tycker den e lite snuskigt ofräsch... :) För det andra att man skulle behöva vara två, Juan jobbar de flesta lördag förmiddagar, dessutom gillar inte han heller simhallen, än mindre sliskiga simbyxor (männen får ej använda simshorts). Men mormor kan ställa upp som vuxen nr två när hon är ledig, så det skulle vara okej. Men det är dyrt, enligt min mening iaf. 120€, för 10x30 min. Första gången är bara 20 min. Och jag är verkligen ingen morgonmänniska heller, kl 9 lördagar är väl tidigt, men jag förstår såklart konceptet att bassängen är som renast just då! Nåja, mina negativa tankar är rätt många, men trots det vill jag göra detta för Milaya. Det bestämde jag ju typ redan i femte månaden av graviditeten, även om jag då sa att mormor fick båda och jag kunde sitta och titta på :) men det är väl bara att hoppa i baddräkten och göra det här.... Med en positiv anda på lördag morgon!

Publicerat: / Milaya -12

Första "skitnatten" kom, efter 4 månader

Måste säga att vi haft tur, jag har inte behövt vaka någon natt med Milaya förut. Visst, varit vaken ofta men ändå fått sova relativt bra. Men senaste natt hade hon ont i magen, så jag var vaken från midnatt till kl 5. Först orolig i egen säng, sen orolig i vår säng, sen mycket gråt, magen räddad och en glad unge somnade sen sött som om ingenting skulle ha hänt. Trött mor somnade minst lika sött i sin säng :)

Publicerat: / Allmänt

Bra planering, Dåligt resultat

När jag tillsammans med M. och Malin var till Vasa i fredags hittade jag ett par sängbord/nattduksbord eller vad man nu skulle vilja ha dem till. Exakt såna som vi velat ha men inte hittat förut. Men eftersom jag har en sambo som också vill vara med och välja så lämnade jag dom kvar med en bild tagen i telefonen. Bild har jag satt ut på instagram. Dessutom var dom rätt dyra... Nåja, väl hemma bestämde vi i fredags att dom vill vi ha, så vi skulle med glatt humör och jag med en lycklig min, hämta dem idag. Det var bara fet att fläcken dom stått på i affären, var tom!!! Frågade en expidit, och dom får in mera av dom, imorgon!! Suck! Och innan Juan nästa gång kan följa med och hämta dom så är dom antagligen slut igen... Jag tänkte faktiskt bli på dåligt humör igen, men dagen var så vacker och vi fick ju en utflykt och gjorde en hel del inköp till Milaya. Så, resultatet av shoppingen blev inte som det var tänkt men men... Man kan ju inte alltid få som man vill... Men det harmar mig fortfarande!!

Publicerat: / Allmänt

Världens längsta dag

Tror detta är en av världens längsta dagar, vet inte direkt varför, den bara är det. Började med en liten sovmorgon, babysim info, tanka bilen, k-stads tripp, handla mat, hem, läsa en bok, leka med barn och en tupplur tillsammans med barn, laga mat, äta, roa barn, promenad med barn, mata grisen, roa barn, lägga barn, dega på soffan, dega på soffan, titta på klockan, dega på soffan, skriva blogg... Och klockan är bara 22!! Suck, tror man kryper under täcket med en bok!

Publicerat: / Allmänt

Tar a åp närpes ida

Åpnytt in dag tå humyöre ha bestämt se fö ti piek nieråt men på me gladminin bare tå man har småboån. Dessutom värmer e no allti kroppin tå liten skrattar å e glad. Hu neråt man än sku vill va :)

Publicerat: / Allmänt

Glad men deprimerad

Blev idag hastigt och lustigt medbjuden till Vasa på snabbshopping. Minimani och jysk. Så milaya och jag hakade på :) Malin shoppade stora paket på jysk och jag en resesäng till Milaya. På Minimani blev det lite småsaker till dopet som börjar vara nära! Med andra ord en dag som gjorde mig på riktigt bra humör :) men nu, när man tittar ut genom fönstret så blir man ju däremot deprimerad. Jag föddes i fel världsdel, tror jag... Brukar läsa en blogg, www.denize.se, som tog sina barn och flyttade till Costa Rica, Spanien. Skulle inte Juan ha haft sitt företag här så skulle jag sett till att vi gjorde nåt liknande! Iaf känns det så dagar som denna. ;) Mörker, blåst och regn, suck!

Publicerat: / Allmänt

Rapport

Har varit till Vasa med Jenny och ätit Kinamat, ett infall vi fick på eftermiddagen. Jätteskoj med lite vuxentid! Nu tror jag att man letar upp sängen och hoppas på mera sömn än förra natten. Alla andra i huset sov gott, det ville dock inte min hjärna. Men inatt tror jag man sussar gott efter den fantastiskt goda maten, som dock inte var lchf vänlig ;) men annars har det funkat jättebra att hålla sig till lchf denna vecka. Och imorgon får man snusa på nyfödd bebis =) Tjingeling

Publicerat: / Allmänt

Ont i svansen

Har fortfarande problem med foglossning. Suck! Idag tog jag och M en lite längre promenad på lite mer än en timme. Nu gör det ont i "svansen", alltså svanskotorna typ... Att springa/jogga är totalt omöjligt, prövade i springa 20 meter undan regnet en dag för ett tag sen och fick ropa högt varje gång jag satte mig ner ett par dagar efter det. Jag hoppas verkligen det ger med sig snart... Men om jag rider får jag inga besvär alls, vilket är lite konstigt. Det är väl bara att finna sig i det hela... Någon med erfarenhet som kan trösta mig att det försvinner?!

Publicerat: / Milaya -12

Miss M pics

Bilder på Milaya!
  
Lilla klimpen =)
 

Milaya med sin mormor!
 

Börjar vara dags att vara påklädd ordentligt i vagnen.
 
Milaya & Malin, en av hennes kommande faddrar =)

Publicerat: / Allmänt

My dress

 
Min klänning har kommit, och den var minst lika snygg som jag föreställt mig!
Tack Linda för Haléns tipset!!
Ni får se bilder på den från dopet sen, eller på Instagram redan nu!
 
 
 

Publicerat: / Allmänt

Skojigt

 
 
Blev för en stund sedan bestämt att jag ska ut på äventyr med en väninna ikväll. Juan var nöjd med att stanna hemma med M. så ikväll blir det tjejkväll =)
 
 

Publicerat: / Allmänt

Jag ser den

 
Jag ser den, jag ser den! Milayas första tand syns, den har inte "pickat upp" än men man kan se den, mer idag än igår =)
Här går det undan!
Snälla barn, bli inte stor för snabbt....
 
Rdg-tanten får förresten gå och gömma sig. Hon trodde mig inte på 3 månaders kollen när jag sa att jag och min mamma misstänker att det är tänder på G eftersom hon dreglar massor, har handen i munnen, tuggar, blir arg och är sen näst intill otröstlig ett tag.
Hon sa bara att det är för tidigt, att det brukar dröja till minst 5 månader innan sådana symptom dyker upp.
 
Men jag ser den!
 
 

Publicerat: / Milaya -12

Draken & juvelen

Denna bloggerskan Bodil hade just ut ett av sina blogginlägg på fb. Handlade om en klubb för barnkläder. Draken & juvelen. Tänkt på detta tidigare, att bli medlem där. Och nu fixade jag just så att ett klädpaket trillar ner i postlådan om ett par veckor =)

Publicerat: / Allmänt

Den har kommit!

Vi har fått hem Milayas dopklännning. =)
Sååå fin, exakt en sådan som jag föreställt mig i mitt huvud.
Dessutom är den champagnefärgad. Tyckte det passar oss bättre än kritvit.

Publicerat: / Allmänt

Insnöad & en dålig idé

 
Kom igår kväll fram till att jag är insnöad. Umgås med exakt samma människor varje vecka. är oftast hemma och läser inte ens en dagstidning. Har noll koll på vad som händer ute i samhället. Egentligen är dock detta ganska skönt...
Kom på detta när jag tänkte på att jag ofta skulle vilja ställa saker och ting i vårt samhälle mot väggen. Företag, politiker osv... Jag önskade få göra detta i När-TV men eftersom När-tv lever på frivillga bidrag så får man inte sätta sig mot någon... Jag kunde inte heller skriva t.ex. en insändare när jag var aktiv på tv:n eftersom jag då kunde göra folk upprörda också. Som offentlig person måste man tydligen vara neutral då det handlar om ett litet samhälle. Enligt mig är ofta neutralt = tråkigt!
Så jag kom på igår att jag skulle ju kunna göra detta i min egen privata blogg =) MEN poängen är att jag nu inte har några frågor att ställa eftersom jag inte har en aning om vad som sker!
Plus att då skulle jag ju behöva få dessa personer att svara på min frågor också.
Så det blir väl helt enkelt att glömma den idén.
Kanske en annan gång!

Publicerat: / Allmänt

Det här med att sova...

...eller rättare sagt inte sova. Vår lilla tjej på snart fyra månader vill nämligen knappt sova på dagarna. Hon sover oftast 3-4 ggr, 25-35 minuter/gång under dagens lopp. Sen sitter man bredvid andra mammor som lätt lägger sina barn i vagnen och friden lägger sig, i flera timmar! Här spelar det ingen roll, går jag ut och gå med vagnen sover hon sin halvtimme. I spjälsängen, i bilen, i sittaren, i babygymmet... Ja var som helst, så sover hon sina 30 minuter. Inget fel med det egentligen, eftersom hon ändå är relativt glad med livet tills 20.00 när det är läggdags. MEN man får ju ingenting gjort! Hinner ju inte ens duscha.. t.ex... Innan hon somnat och jag väl kommit mig i duschen har det gått typ 10 minuter, och då kan hon i princip vakna när som helst :) visst det går, men ni förstår min poäng... Eftersom hon hör till dessa som Vi Föräldrar tidningen kallar "krävande barn" så vill hon inte roa sig själv särskilt länge. Fast när jag lagar mat och har på köksfläkten, ja då är hon väldigt nöjd med att bara titta på eller leka med nån grej. Ser rätt ofta minerna på folk när man berättar att hon inte vill sova i vagnen och att hon sover så pass lite.... Barnet sover säkert så mycket som det behöver är min tanke. Dessutom sover hon lätt 10 timmar i sträck nattetid så det är ju väldigt tacksamt! Fast det kan ju svänga när som helst förståss! Men vad gäller tidningen Vi Föräldrar och "krävande barn" så menade dom i sin artikel att det är vad vi i folkmun kallar de barn som kanske har lite mera temperament än andra :) men jag skulle definitvt inte kalla henne krävande utan hon vet vad hon tycker. Och när hon tycker något så gör hon det med besked :) både jag och Juan har en envis bestämd sida så varför skulle inte hon ha det ;) Nåja, eftersom M sover sött sedan en timme tillbaka så är det äntligen dags för mor i huset att slappa på soffan med en bra bok! Tjingeling!

Publicerat: / Allmänt

Dagens skratt

Om ni förresten aldrig delat rum med ett gäng glada holländare, så kan jag berätta att det är HÖGLJUTT! Om man dessutom mixar ihop dem med 3 närpesgröbbor och en bunt med ungar under 5 år så får man en VÄLDIGT högljudd blandning! För att komma till saken... Alla skrattar, milaya blir så till sig att hon först också skrattar högt, viftar med armar och ben och börjar sen "prata" små glada skrik, som för att försöka överrösta alla :) (och lyckades nästan) detta höll hon på med i säkert en halvtimme med jämna mellanrum. Fröken har helt klart en del att säga, gullunge!! :) Jag tror hon trivs riktigt bra med en massa gaphalsar ;)

Publicerat: / Allmänt

Ett infall på kvällskvisten

 
 
Ännu en dag till ända.
Dottern sover sött.
Gubben likaså.
Mor sitter och ödslar tid
borde sova, ge kroppen frid.
Stilla sprider sig natten
på baren ljuder säkert skratten.
Men ack så skönt i soffan det är
skulle inte vilja vara någon annanstans
än just här.
John Blund har smugit sig på
för på honom kan ingen rå.
Lika bra att till sängen famla
in i drömmarnas värld jag där hamna.
 
Hmmm, Gonatt =)
 
 

Publicerat: / Allmänt

Mors klänning

Klickade just hem en klänning från Haléns. som jag tänkte ha på Milayas dop.
 
Lite svart kanske men jag bestämde mig för att inte bry mig. De som känner mig vet att jag helst klär mig i svart, grått och vitt =) Och dessutom föll den mig i smaken, och det är väl sådant man ska klä sig i...
Kanske riktigt snygg kontrast från Milayas vita klänning!
 
Får vi iaf hoppas för nu är den "hemklickad" =)
 
 

Publicerat: / Allmänt

Kalasdags

 
Detta har varit världens mest effektiva dag.
Juan for tidigt till jobbet, Milaya och jag steg upp 7.30 när hon vaknade för sitt morgonmål.
Jag fixade ägg och bacon till mig själv, dock måste jag säga att det nästan var svårt att svälja, jag som är van med en jättelätt frukost!
Sen for M. och jag till Halpa Halli för att köpa födelsedagspresent, samt lite annat smått och gott.
Väl hemma har jag dammsugit, tvättat, gnidit köket och bänkarna lite mer än vanligt och nu tar lilla M. sin tupplur och jag ska hoppa i duschen.
OCH klockan är INTE ENS 12!!
Ibland visar man sin bättre sida =)
 
Hur som helst, idag är det Milayas första barnkalas. Lilla Jeffery fyller ett år. Han hör till en av holländarfamiljerna här. Så, nu hoppa i duschen om detta ska bli till något!
 
 

Publicerat: / Allmänt

LCHF

Vi bestämde oss för att pröva på lchf, mest för att jag ändå inte äter varken bröd eller potatis iaf. Eller jovisst kan jag äta ibland när det bjuds, men jag försöker att hålla mig ifrån båda hemma eftersom min mage ändå inte gillar mig när jag stoppar i mig massa bröd t.ex. Blir som en luftballong kring magen, mera än vanligt alltså =p
 
Så igår började vi med vårt lilla lchf experiment. (Men jag fuskade redan idag hos Linda...)
 Juan ville alltså också testa det hela för att se om man skulle må bättre.
Tanken är alltså inte att banta, utan att må allmänt bättre och slippa en hel massa magknip. Men javisst blir jag lycklig om några kilon säger tack och hej på samma gång!
 
Vi ska ge det ett par månader och se vad som händer =)
 
 

Publicerat: / Allmänt

Vart tog den vägen?!

I detta väder längtar i allafall jag tillbaka till sommaren!
Vilken sommar förresten, hann ju knappt märka att den susade förbi i 200km/h!
 
 

Publicerat: / Allmänt

Pappas flicka

Här syns det jättebra att Milaya är pappas flicka, förutom att Juan är väldigt solbränd och inte hon =)
 
Eftersom Juan är halvspanjor blir han så himla brun, väldigt avundsjuk blir man när man sitter bredvid och ser så blek ut, fastän man tror att man är sååå snyggt solbränd =)
 
Dessa bilder är från mittan av juli.
 

Publicerat: / Allmänt

Fredag

Med hösten kommer regnet och det råa vädret, med det kommer värken... Suck!
Kroppen protesterar redan och det är början på september, det blir en lååång vinter!
Hösten är min favorit, när man får se alla vackra färger och det doftar så friskt och gott. Även om jag som så många andra inte tycker om när tröskorna är ivägen överallt så är det endå dom som symboliserar denna härliga korta tid... Men det vill säga de dagar när vädret är fint, inte idag!!!
 
Har inte hänt mycket här, igår kom Juan hem tidigt (kl16) så vi fick spendera kvällen tillsammans med några extra timmar. Idag har vi hälsat på Linda och lilla Minea. Och sovit länge.... =)
Bra period detta :) Milaya sover oftast hela nätterna plus att hon är nöjd med att ha sovmorgon till kring kl 11. Jag uttnyttjar detta till fullo ;) Eftersom hon ändå somnar hur bra som helst kl 20 på kvällen. Men jag vet mycket väl att det är allt för bra för att vara sant, så det svänger säkert snart!
Plus att dagarna blir lite skumma när man aktiverar sig själv sådär sent, men då och då är det skönt att vara (extra) lat!
 
Ikväll är det Slättens mystik i centrum, skulle ha varit kul att gå runt där en stund men i detta väder får de vara mystiska utan oss...

Publicerat: / Allmänt

Dopklänning

Har beställt hem denna dopklänning från Onetex!
Jättesnygg =)
 
 

Publicerat: / Allmänt

J´s familjs besök i bilder


Jag kom just på att jag inte satt upp några bilder från när holländarna var här.


Farfar och Farmor träffar sitt barnbarn för första gången... Lyckligt ögonblick!
 
Juans familj vid Bötom bergen.
 
 

Chärleken.
 
 
Dom var facinerade av våra utedass... Inte vanligt i Holland =) Just detta vid Pärusfors.
 

Vid Pärusfors.
 

2+1 blir 3 =)
 
 Vi avslutade med en riktigt mysig kräftskiva, också något nytt för holländarna!
 
Vi hoppas på att snart få träffas igen, men det blir säkert först i vår...
 
 
 
 
 
 

Publicerat: / Allmänt

Uteritten

 
 
Har just nu inte tid att sätta in foton från htcn i datorn. Så skriver kort att uteritten i lördags var fantastisk! Vädret var inte på vår sida på morgonen så det såg ut att bli en kort ritt. Men det slutade regna och vi red iväg. Vi blev 13 hästar och ryttare i alla åldrar som red ut på söderfjärden och i Sundoms skogar. Pga vädret tog vi grillningen etfer avslutad ritt hos Sirppa. Så ritten i sig blev lite mer än 2½ timme denna gång! Räckte bra för mina otränade muskler men fick faktiskt ingen träningsvärk alls! Det tar sig.... =)
 
Jag är hur som helst väldigt lycklig över att ha hästarna i mitt liv, och sådana tillställningar som i helgen gör det hela ännu bättre!
Bilder finns redan på Instagram men ska sätta upp bilder här med senare!
 

Publicerat: / Allmänt

BABY nr 11

 
 
Babyträff/Blingovisning hos Anna igår. 3 timmar rusade iväg och trevligt hade vi. Fina kläder i mjukt skönt material.
Anki tog bilder av träffen!
 
Sara var där med sin höggravida mage och jag passade på att känna ordentligt, och tur var väl det för imorse kom en liten tjej ut ur denna mage! Grattis Sara & K!!
Vi diskuterade mycket igår om att den lilla skulle få börja titta ut, tänk igår var det Sara med mage, nu Mamma Sara med bebis, ganska otroligt!
Vi ser fram emot att träffa den lillla tjejen!
Nummer 11 i skaran på ett år från mitt jobb!
He jool vi bra gröbbor =D