Publicerat: / Allmänt

K-rauta

På hemvägen från stan idag for vi via K-rauta. Jag gick såklart till lampavdelningen. Fått fnatt på lampor tror jag... skullr vilja ha allihop!
Men hittade några favoriter. Har dock ingen egentlig plats för en enda av dem.
Ursäkta dåliga bilder men de är mest tagna för att visa sambon :)


Den här funderar vi faktiskt på till sovrummet. Sen sänglampor med liknande skärmar så skulle det faktiskt passa riktigt bra. Fin var den!


Den här lilla kromfärgade golvlampan bara älskar jag... dock har jag ingen aning om var den skulle passa!


Denna skulle vi vilja ha som fönsterlampsmodell. Skulle kanske funka men den är kanske lite för stor... Men iofs har vi stora fönster!


Min STORA favorit!! Alla sorters glödlamps lampor egentligen... Men min kära sambo är inte så förtjusta i dem. Den här var jättestor, gissar ca 40-50 cm hög, lång eller vad man ska kalla det. Ursnygg!!

Så till K-rauta kan ni söka er efter lampor gott folk! Inte världens största urval men helt okej priser på de flesta! Utom den urläckra moderna takkronan som jag tyvärr inte tog något foto på som kostade eeendast 650 € :)Publicerat: / Allmänt

I skolbänken

Dagen i skolbänken gick riktigt snabbt!
Kan ju förståss bero på att vi först hade information och presentation, sen fotografering för studiekorten som man nuförtiden tydligen får direkt i handen! För sisådär 12 år sen då jag gick i den skolbyggnaden senast så tog det flera vevkor att få dem, tiderna förändras ;)

En hel massa skolmaterial var det första vi fick. Till och med ett USB minne...Det är alltså Vasa Vuxenutbildningscenter som ordnar utbildningen och jag menar bli ekonomie inriktad merkonom när jag är klar. Hälften av gruppen ungefär går den utbildningen parallellt med Yrkesexamen för ekonomiförvaltning som är lite snävare men för de som redan jobbar med bokföring etc..
I slutändan är det ganska samma kom vi fram till idag :)

Ännu mera info senare och lite matematik för att väcka hjärnorna så var dagen slut.

Jag har sån tur att vi är flera härifrån som åker tillsammans så då blir det både roligare och billigare. Plus en hel del andra närpesbor var på plats idag. Närpes vann nog vad gäller deltagare om man ska tänka procentuellt ;)

En bra dag med för en gångs skull vettiga lärare som är lätta att orka lyssna på. Det här blir bra :)

Och Milaya har lärt sig att "mamma i skolan" när hon varit med mommo idag!

Publicerat: / Allmänt

Torsdag

Milaya och jag tycker båda om att sova länge på morgnarna. Ja, eller åtminstone jag... Milaya är ganska ombytlig. Men just nu är vi iaf inne i en period då hon ofta sover till 8:30 tiden och det tycker jag är perfekt!

Först lite sängmys och innan vi väl är uppe och påbörjar vår frukost är klockan oftast närmare halv tio. Passar min klocka perfekt men med dagisstarten som närmar sig så gissar jag att våra nuvarande rutiner ändras lite. Idag var vi på dagis på förmiddagen en timme, på tisdag ska vi vara där redan 9! Betyder ju att vi måste vara aktiva redan kl 8 :)

Vilket jag förresten måste vara redan kl 7 imorgon bitti, aktiv alltså. Första skoldagen för ekonomiförvaltningskursen. Ska bli både spännande, lite småtråkigt och jobbigt men framförallt kommer hjärnan få jobba lite vilket var ett tag sedan. Hjärngymnastik tror jag gör att vi lever längre så gärna för mig!

Annat idag då... Handlat mat, igen... Ett evigt handlande, tar liksom aldrig slut! Eller det är ju just vad det gör... Allt är slut hela tiden känns det som, jag vet inte hur vi lyckas i ett hushåll på tre!

Var en sväng via jobbet och det ger mig alltid en varm känsla att komma in där. Fastän man kan tycka att jobbet inom vården är tungt ibland så ger det också så mycket. Arbetskamraterna gör ju också sitt för den där varma känslan!

MEN det vettigaste jag gjort idag är att jag lyckats städa ur min klädgarderob. Nästan en hel sopsäck med kläder ska bort. Gamla, nötta, ur mode och nu även för små kläder! Visst, dom börjar väl passa någon gång igen men jag har inte förnyat min garderob alls nästan sen innan jag väntade Milaya. Så nästa sommar, eller när jag är den storlek jag vill vara igen, så ska det shoppas kläder!
Lämnade en tredjedel ungefär ;)

Jag har dessutom gjort ett STORT misstag och laddat ner Hay Day, nu är jag ju halvt beroende av det efter sisådär en dag... Tur att jag brukar tröttna rätt snabbt!

Publicerat: / Allmänt

SelfiesMys med en trött liten fröken som just vaknat från sin middagsvila.En sk. selfie, konstateras än en gång att jag verkligen måste få håret färgat, igen!


Publicerat: / Allmänt

Back to school

På fredag börjar nya utbildningen jag ska gå.
Först och främst nu är det en kurs i Yrkesexamen inom ekonomiförvaltning men jag tänker ta det lite längre och bli Ekonomi merkonom. En liten kontorsråtta med andra ord :)

Har en liten dröm att någongång få jobba på mitt "vanliga" jobb men bli kontorsråtta där. Men det är en hemlighet så berätta inte för någon ;)
Nä, mera tänkt så på skoj men varför inte?! :)

Jag trivs ju jättebra inom vården som Närvårdare men med småbarn och företagande man så skulle det vara mycket bättre och enklare med ett dagtidsjobb. Skiftesarbete är inget bra alternativ då man ensam måste räkna med att kunna sköta dagisskjutsande och hämtande.
Visst hjälper Juan till om han har möjlighet men han kan lika gärna vara i andra delar av landet eller i ett annat land.

Så nu är det alltså Back to school som gäller och det ska bli riktigt spännande :) Sen lär jag väl ha jätte nervsläpp innan jag är klar men det tar vi då det kommer!

Publicerat: / Allmänt

Första dagisbesöket

Första besöket på dagis är avklarat för Milaya!
Och bara bra gick det. Första minuten gömde hon sig lite i famnen men sen var det full rulle på lilla sidan. Utforskade de flesta saker på en gång och ville ut och leka med de andra barnen.


Efter en hel del information och en stunds lek ute på dagisgården springandes omkring med dom stora pojkarna så tackade vi för oss och återkommer imorgon.

Dagis"tantorna" lär få fullt upp :)

Publicerat: / Allmänt

Ur vartenda hål

Hahaha... Ikväll var den mest ofräscha kvällen på länge. Jag, som är van med det mesta inom mitt jobb på sjukhus är ju inte så gräslivad så det är mest komiskt.
Det är ju egentligen helt naturligt och med småbarn rätt vanligt att det händer olyckor :)

Ibland när Milaya äter för mycket på en gång så kommer allt upp igen. Hon vet liksom inte när hon borde sluta antar jag.

Så vid middagen ville hon fortfarande ha mera att äta efter avslutad middag. "Javisst får du mera mat, vill du ha gröt?"
Svaret blev ja och jag fixade en liten snabb grötportion åt fröken.
Tog inte många skedar innan precis all middag kom ut igen. För att inte gå in på detaljer... :)

"Juan kom och hjälp" ropade jag till mannen som redan intagit sin plats på soffan. Män och förkylningar, ni vet ;)

Torkade upp hela faderullan och jag tänkte att damen kan ta ett bad på samma gång.
In i badrummet, av med kläderna och Milaya ställde sig mitt i badrummet för att vänta på att jag skulle få in badbunken i duschskåpet och hon kunde börja plaska. Självklart står hon i en egen stor blöt pöl när jag vänder mig om... Suck!
"Jaha, in i badet så får mamma torka golvet"
"Bada bada.... wihiii"

Torka, torka och sen intar jag plats på pallen invid duschskåpet för att övervaka den ivriga baderskan.
Och vad ser jag två minuter senare!!
Lilla fröken ställer sig upp och intar sin specialmin. Två ynka sekunder senare hörs plopp... plopp... Morsan hade ingen chans!

Upp med damen fort som bara den ur badet och igen,
"Juan kom och hjälp"
Skrattandes åt bedrövelsen ger jag över barn och handduk till sambon och börjar städa.
Innan vi vet ordet av är det visst lite överallt och Juan påstår att han hade stuff under fötterna och damen lite här och var.
In med damen igen i duschen och en ordentlig skrubbning senare är allt under kontroll.

Jaa... Allt detta inom sisådär 10 minuter. Älskade småbarnstid och älskade unge som låter mamman ha fullt upp :D


Sen får inte utelämnas att stadens nya avloppsystem, som tagits i bruk för bara någon månad sen här hos oss, en liten stund senare visade sig ha slutat tömma sig. Männen i mitt liv, pappa, bror och sambo fick pumpa ut "stuff" i diket och hoppas på att hjälp kommer imorgon. Så jag vet iaf var vi inte ska leka imorgon... Usch!

En riktig skitkväll :)


Publicerat: / Allmänt

Bloggar

Alltså, jag har brist på bloggar att läsa :)
Antingen har de bloggare jag brukat följa slutat helt eller också skriver dom väldigt sällan.
Visst finns det fortfarande bloggar som jag följer dagligen men skulle ha rum för fler "bokmärkesbloggar".

En lista på de bloggar jag brukar kika in på regelbundet skulle jag kunna bjuda på någon dag.
Det är främst vardagsbloggar, ofta barnfamiljer. Men även några inredningsbloggar och några favoriter är om barnfamiljer som bor utomlands, i värmen!

Men har ni läsare några bloggtips? Eller tipsa om er egna blogg ifall ni har en sån!
Publicerat: / Allmänt

Tungt var det här

Imorse när Milaya och jag vaknade kändes det som om förkylningen för mig givit med sig rätt bra. Milaya snorar inte märkbart mycket heller.
Så iväg till familjestugan, såsom vi brukar på tisdagar.
Där tyckte jag nog lilla fröken var mer gnällig än vanligt och min foglossning visade sig också vilja börja krångla.
Väl hemma igen konstateras att M. har lite stegring. In med lunch och sen i säng med den damen.
Soffan för en vankande anka som mig och sen kom Juan också hem med värsta flunssa symptomen.
Så nu är en mer gnällig än den andra... :)

Milaya är just i detta nu totalt feberfri men får nog se hur det blir med vårt dagisbesök imorgon förmiddag!

Publicerat: / Allmänt

Milaya

Är nu 20 månader och en vecka, för att vara exakt :)

Hon har utvecklats så otroligt mycket de senaste veckorna bara, senaste månaderna har det hänt massor.

Senast idag hörde jag henne sätta ihop ord till meningar på först 3 ord, sen ikväll även 5 ords meningar.

Hennes tankesätt är så fantastiskt.
Vi körde i bilen på väg mot centrum då vi skulle hälsa på mommo ikväll.
Milaya har fått pippi på månen och stjärnor.
Hon sa "Hej stjärna", tittade upp mot himlen och vinkade ivrigt. Och så säger hon "Hej stjärna, ko i bilee" (hej stjärna, kom i bilen) och vinkade kom hit med handen. Urgulligt!
Jag försökte förklara att stjärnan nog inte ville komma in i bilen med oss men hon forsatte vinka och säga "Ko stjärna koo". Att M:et i ordet 'kom' saknas är bara gulligt :)

Hon dricker numera riktigt bra själv ur vanliga glas, äter bättre och bättre med sked eller gaffel istället för att peta med fingrarna, säger till när hon vill ha något att äta och vet också vad hon vill äta.
Kex, russin, äpple och saft är sådant hon frågar efter många gånger per dag.

Hon går på egna ben in och ut ur affären, men måste enligt sin mamma sitta i vagnen i affären, annars skulle det aldrig bli färdighandlat... Men fröken vet inte ännu att andra alternativ än handelskärran existerar. Så än så länge är hon nöjd med arrangemanget att sitta i kärran i affären.

Hon bygger gärna med legoklossar och pussel. Tycker om små figurer att plocka med. Bilar är också av stort intresse och hon har fått en egen plastolastbil som hon lastar oändligt med saker på och kör runt med.

Klättrar värre än en apa men tar det inte så hårt att ramla heller. "Ojdå" säger hon och fortsätter...

Utelek är det bästa Milaya vet och spelar ingen roll hur länge man varit ute så blir det oftast ändå protester och gråt när vi ska gå in...

Ibland kan hon försöka slå eller bita när hon blir riktigt arg och frustrerad, ibland dunkar hon sitt eget huvud i bordet eller golvet av ren frustration... Men oftast är hon väldigt omtänksam och kramas mycket, pussar nästan alla när det är dags att säga hejdå och hämtar mina skor när vi ska gå ut. Plockar upp skräp och funderar på när katten ska få mat.

Milaya sjunger mycket och kan snart hela texten till Bä bä vita lamm. :)
Textrader eller enstaka ord ur sånger som Blinka lilla stjärna, Trollmors vaggvisa, Imse vimse spindel, Prästens lilla kråka, en kulen natt, och Klappa händerna. Rörelserna till de som har det kan hon också.
Idag hade hon en 10 minuters dansshow medan jag skulle spela på hennes instrument, "mera" fick jag höra när jag försökte sluta :)


Lite bus innan läggdags!

Publicerat: / Allmänt

I huset

Går det lite långsammare nu.
Men lite nytt händer varje dag.

Nya lampor är uppe i hallen, dessa då från prisma för en helt okej peng!Nya barstolar hittade vi ju också igår i stan. Jysk levererar alltid snygga möbler till vettiga priser. Hur länge dom håller vet vi ju inte men isånafall har dom nog tjänat av sin kostnad ändå, endast 50€/stol! Storfynd enligt mig!Jätte bekväma att sitta på/i dessutom!Golvet är kaklat men inte fogat ännu. Juan hade ledigt mer eller mindre den här helgen och det behövde han verkligen!

Imorgon eftermiddag kommer inredningen till tvättstugan, så bara Juan får tid att installera den så är tvättstugan också klar.

Det är i allafall närmare inflyttning nu än det varit tidigare :)


Publicerat: / Allmänt

Måndag

Veckans första dag bjöd Juan och mig på värsta förkylningen...
Milaya är fortfarande bara lite snorig och får hoppas det lämnar så. Vi börjar inskolningen till dagis på onsdag. Ska bli så intressant, skrämmande och roligt på samma gång!
Just nu ät allt lite tungt p.g.a. förkylningen, huvudet känns tungt och kroppen värker. Får se om det blir en riktig flunssa den här gången.

Idag har det varit en vanlig måndag med veckohandel och utelek. Ikväll var jag och Milaya till Mommo och lekte en stund.Nu är det dags för damens nattrutiner!

Publicerat: / Allmänt

Gravidhelvetet del 2

Några timmar och några kommentarer (via instagram) senare så måste en del saker tilläggas till ämnet :)
Vill bli så att när man drar upp "känsliga" och "nästan alla har en åsikt" -ämnen så ger ens ord, och uteblivna ord, människor en tanke. En ibland förvriden sådan.

Eftersom att man skriver ner bara en tiondel av sina tankar (eller än mindre) så utelämnas ju en del till läsarens fantasi och det kan bli fel. Folk drar fel slutsatser eller helt enkelt tolkar text fel. Därför är det sällan jag skriver ut åsikter om diverse saker jag kanske har en åsikt om.

Med det avklarat ska jag bara skriva vad min upplevelse är, så kort som möjligt utan att utelämna viktig information. Och utan att lämna för mycket information. Finns även privata saker jag föredrar lämnar just privat.

För det första får ni alla ta mitt gravidhelvetes snack med lite humor. Jag skulle aldrig valt att bli gravid igen om jag inte tyckte att det är helt okej att vara gravid för att få ett barn. Då skulle det ju faktiskt funnits andra möjligheter ;) Och jag önskar verkligen att alla kvinnor som ville skulle få uppleva känslan för den är ju något i särklass. Både känslan att bära ett barn och att vara förälder!!

Men jag vill inte heller stå och bli tillfrågad nästan var och varannan dag. Hur mår du nu som gravid? När personerna som frågar oftast vill höra att allt är underbart. Jag brukar svara att det är helt okej, att man som gravid inte får klaga. För så tycker iaf jag att det känns.

Jag har själv i många år trott att jag inte kunnat bli gravid och blev för inte så många år sen opererad för endometrios (ni som inte vet vad det är får googla), efter operationen fick jag höra att jag knappast skulle kunna få barn utan medicinsk hjälp i form av åtminstone extra hormoner. Jag var länge väldigt ledsen och grät mycket över det här. Så tro mig, jag är VÄLDIGT tacksam för vårt/våra barn. Som är tillverkade helt utan medicinsk hjälp :)

När jag blev gravid med Milaya hade jag nyss klarat av att gå ner 19 kg i vikt och tränat upp en hel massa kondition och muskler. P.g.a en rätt jobbig graviditet kunde jag inte röra på mig för att upprätthålla dessa och tog det just då rätt hårt. Det där med att gå upp i vikt...
Men var ändå glad, lycklig och harmonisk hela graviditeten.

Först efteråt fick jag en känsla av obehag. Ja... obehag. För mär jag började känna mig som "mig själv" igen så märkte jag ju hur icke mig själv jag varit som gravid. Men det hade kommit smygande så jag hade inte märkt det så bra.
(Det är nog den känslan som stör mig mest förutom krämporna, att känna atg jag inte är mitt vanliga jag... löjligt men sant!)
Vilket ju är ett sätt för kroppen att hantera en graviditet, kroppen förändras gradvis. Jag minns att ännu ett år efter Milayas födsel sa jag att detta gör jag aldrig om... Tre månader senare ville vi ha ett syskon. Så snabbt gick det att glömma, gå vidare och ta nya gravidtag :) Också ett av kroppens sätt att anpassa sig och det är ju helt fantastiskt!

Nu är jag också glad, lycklig och harmonisk. Förutom att jag då vankar som en anka vissa dagar och knappt tar mig upp och ner från en stol t.ex. Men så var det ju förra gången också. Och jag VET att det är naturligt och övergående. Och fantastiskt. Och ett helvete på jorden de dagar man har som mest gravidkrämpor ;)
Jag tycker inte det minsta synd om mig själv. Det är inte en sjukdom utan ett naturligt tillstånd, som är självvalt! (åtminstone för mig)

Men jag tycker inte att det ska förskönas att vara gravid. Att vara gravid är tufft och ibland jobbigare för vissa än för andra och det är en himla tur att det är kvinnans jobb och inte männens, för då vore snart planeten jorden obefolkad! :)

(För att inte snacka om att vi "måste" enligt dagens ideal vara i topptrim och stylade supermoms tre månader efter att vi fött barn, eller helst inom ett par veckor men det är en annan historia...)

Over and out!

Publicerat: / Allmänt

Gravidhelvetet

Nu får ni bloggläsare tycka precis som ni vill, jag tycker ju precis som jag vill ;)

Det här med att vara GRAVID!
En kvinna får inte klaga eller beklaga sig som gravid, en graviditet ska vara den lyckligaste tiden i en kvinnas liv. Enligt många och enligt hmm, enligt vem egentligen?! Vem har bestämt och kommit på något så dumt som att en kvinna ska behöva vara lycklig av illamående, humörsvängningar, blodtrycksförändringar, migrän, viktuppgång, bristningar, hemorojder, åderbråck, foglossning, ryggvärk, läckande bröst och av att få förlossningsvärkar?!? Och sen trycka ut en 3-5 kg:s guldklimp?!
Det är ju resultatet man blir lycklig av, barnet som sen kommer utav själva helvetet som också kallas att vara gravid. Visst finns det en viss mysfaktor i att känna sparkarna t.ex, men börjar man analysera det så är faktiskt det också lite läskigt, att ha någon inombords som totalt tar över din kropp. Hormonförändringar och allt det där...

Tack och lov har ju oftast inte en enda människa alla skitsymptom men alla får ju åtminstone några av dem...
OCH visst finns det många som faktiskt säger sig uppleva sin lyckligaste tid i livet som gravid, men jag tror de har intalat sig det för att inte bli galna eller nåt... Eller för att man SKA ju tycka om att vara gravid när man är kvinna. Pfff...

Nej fy vad jag längtar till den dag när vårt underbara barn har ruvat färdigt och kommer ut, från förra gången vet jag att det tar sisådär ett halvt dygn förrän kroppen känns som ens egen igen. Så snabbt går det att känna sig som en KVINNA igen och inte bara ett vandrande ägg. Haha... Ursäkta mina liknelser men det är ju så det känns...

Men visst tycker jag att detta sk. helvete är värt det, barnet som kommer utav dessa månader av tjockiskänslor, illamående, migrän, foglossning och allt vad det är så ÄR värd varenda sekund!
Men det är inte mindre jobbigt för det. Speciellt inte såna dagar då diverse symptom visar sig lite extra.
T.ex. har det känts som att slå arslet i backen var femte minut senaste dygnen. Ni som någongång gjort det och slagit till svanskotorna vet hur ont det kan göra...

Så till alla er gravidälskare, jag beundrar er och er entusiasm!

Till såna som mig... det är faktiskt inget fel i att inte trivas heller!
Man älskar inte sina barn mindre för det!

Sen finns det säkert sådana som är någonstans mittemellan med sina känslor också :)

Publicerat: / Allmänt

Prisma & jysk levererar

Idag blev det en söndag på stan.

Vasa rättare sagt och först kollade vi in Anttila, hittade faktiskt hall lampor som vi kunde tänka oss men de var förståss slut. Sen blev det H&M, jag hade inte tänkt ödsla pengar på mammakläder men med redan 8 kg extra på vågen (som redan innan visade ett par onödiga kilon) så har jag inte längre något som passar. Verkligen ingenting... Så en hundring spenderades på mammablusar och ett par tights. Jeans har jag redan några par. Dom vet var dom ska ta ut pengarna... enda typ som säljer mammakläder så då kan man trissa upp priset!
En hundring, 4 månader kvar, det blir 25€/ månad ;)

Nåja, efter det tog vi en avstickare vid hesburger och sen blev det stenhaga. Hittade en hel del!

Jysk levererar alltid, blev både fantastiska barstolar och skohylla, samt en mysmadrass till Milayas rum. Tanken är att hon kan ha alla sina nallar och kuddar där på madrassen och om vi behöver sova med henne kan vi sova på den också.

På Prisma bestämde vi oss för lampor vi tittat på förut. Till hallen och till matbordet. Bilder kommer sen när de är installerade :)
Efter allt detta var vi alla trötta och nöjda att åka hem. Milaya sov 20 minuter i bilen och slocknade på soffan genast vi kom hem.
På kattens lakan och allt, hann ju inte direkt göra bilden snygg innan hon slocknade ;)

Publicerat: / Allmänt

Kalas & skitnatt

Vi kom oss iväg ganska snabbt ändå på kalaset igår kväll. Hjälpte säkert med mitt uppgivna blogginlägg ;)Jättekul hade vi och Milaya som är van att gå i säng 20-21 tiden var pigg och glad ännu vid 23 när vi åkte hem.

Däremot har de senaste nätterna blivit jobbigare och jobbigare.
Inatt var det riktigt jobbigt för lilla damen.
Hon har en av tuggtänderna längst bak på väg.
Gråter hysteriskt och visar att det skulle vara i munnen.
Otröstlig i flera timmat inatt med små uppehåll.
Två! suppar senare kom hon äntligen till ro men usch vad hjälplös man känner sig.

Vi har köpt något från holland som inte finns här. Droppar man smörjer med en tops på tandköttet så att det bedövar drt onda. Har inte provat det än men ikväll ska det smörjas ordentligt...

Trött mamma och trött liten på jakt efter taklampor med pappa idag. Finns verkligen inga lampor att köpas i närpes längre. Inte ens HH levererar!
Publicerat: / Allmänt

Irritationen stiger

Är sådär smått irriterad!
Elektriker, överlag, har inte brukat vara en enda minut övertid de gånger jag haft och göra med dem. Speciellt inte en fredagkväll...
Och vi som varit de mest asociala människorna i världen sista halvåret skall äntligen ikväll på kalas till vänner.
Milaya och jag är klara... Var tror ni Juan är? Jo, i huset med elektrikern och vi borde ha åkt för sisådär en timme sedan.
Suck!
Ett sådant där tillfälle när mina nerver börjar krypa på utsidan...
Visst vill jag få det färdigt men någon gräns finns det väl.

Dessutom håller Milaya på att börja klättra på väggarna genast jag gör nåt annat än ger henne 110 %. Och då har detta ändå varit en ganska händelsrik dag med diverse ärenden i centrum, rdg-besök, hämtning av kusinen på förskolan och utelek...
Nu är jag "befriad" en stund för att jag sitter exakt där hon vill ha mig, på en kudde på golvet, mitt i smeten medans hon själv springer runt och gör tusen saker.

Publicerat: / Allmänt

Det närmar sig!

Ja, nu är det närmast det någonsin varit. Inflyttning i nyrenoverade huset alltså.
Juan kommer att färdigställa badrummet de närmaste dagarna. Golvkaklet är nästan på plats nu.
Elektriker väntar vi hit idag på eftermiddagen och måndag borde inredningen till tvättstugan levereras.
Då är det dags att ta tag i städningen innan det går att börja inreda.

Oj vad vi längtar efter att få inreda och börja sova i "nya" hemmet. För mig känns det bara som att flytta hem, har ju bott där största delen av mitt liv. Men ett nytt och fräscht hem som på ett sett är totalt olikt från tidigare!
Juan har ju också hunnit bo där ca 6 månader innan vi flyttade in hit så för honom är det nog inte helt nytt heller :)
Och så har han ju i princip bott där dygnet runt nu också medans han renoverat känns det som...

Nya bilder från renoveringen kommer inom kort. Snart även bilder med inredning i nya hemmet på plats, härligt!

Publicerat: / Allmänt

Kvällens

Påbörjade en ny ängel och slutfixade på en annan.
Rätt nöjd men mycket kvar på den ena och man vet aldrig om det fortfarande kommer ett behov av småfix på den "färdiga" tavlan.


Not ready yet!


Ready and done.


(Om någon undrar varför det blivit många engelska rubriker och ord på sistone så är det för att Juans familj börjat kolla in bloggen. Tycker dom behöver få förstå lite i allafall fastän dom ser på bilderna...)


Publicerat: / Allmänt

Inspirationen flödar

Har inte haft ork eller inspiration till att måla de senaste kvällarna Milaya gått och lagt sig... Men nu har jag en bild i mitt huvud som behöver komma ut!
Så nu väntar jag på att det ska bli läggdags för småfolket.

Den här tavlan är inte alls i min egen smak så den får byta skepnad ikväll. Bara nåt hastigt jag provade en kväll i allafall.
Väntar även på en beställning från www.artshop.fi, har beställt bättre detaljpenslar, bakgrundspensel och även svamppenslar att göra effekter med. Nya dukar kommer också på posten, hoppas paketet kommer imorgon.
Nu är bara ett riktigt stafli på min önskelista men kanske byggare Juan fixar till ett sånt till mig nu bara vi flyttat.

Härligt när inspirationen flödar, hoppas, hoppas att det håller i sig länge, länge!!

Publicerat: / Allmänt

Onsdag

-8 grader visar det här hos oss idag. Helt perfekt enligt min smak!
Vågade också ta av vantarna idag och ta lite (ganska många) bilder. Utan att frysa ihjäl :)
Publicerat: / Allmänt

The jacuzzi

...has arrived!
Idag kom det, bubbelbadkaret vi beställde i november.
Perfekt levererat i princip. Juan håller just nu på att kakla golvet!

Nu står badkaret mitt på golvet i stora rummet och vi har redan testat ljuseffekter och radion. Till och med Milaya provad att sitta i karet en stund och var inte alls lycklig när vi lyfte henne därifrån :)Där det står nu ser det inte så stort ut men gissar det kommer se mycket större ut i badrummet på 10kvm!

Publicerat: / Allmänt

Ångest

Har ångest enda ut i fingerspetsarna och har haft det de senaste dagarna.
Först var det lite över det här med dagvård, var, hur och när typ...
Det var inte så farligt men sen...

...Skickade en av mina islandshäst bekanta mig ett meddelande och är seriöst intresserad av att köpa en av mina islandshästar.
Ingen av hästarna har på senare tid varit aktivt till salu men alla hästar är till salu för rätt pris. Och denna person skulle vara villig att betala det rätta priset...
Ångest! Hjärtat säger NEJ, en sådan häst hittar jag aldrig igen. Medan hjärnan och allt sans och vett säger att det vore det smartaste någonsin att göra. Med två småbarn hinner jag ändå aldrig motionera och hålla igång två ridhästar själv.
Skulle isånafall behålla ponnyn och andra isisen...
Nu går hjärnan på högvarv hur jag ska göra.

Tittade nyss på filmen från förra sommarens teaterpjäs som jag och Sveipur varit med i några år. Fick filmen senaste helgen så var första gången jag kollade.
Och hur ofta hittar man en häst som står som en filbunke vid tågrån, slagsmål, pistolskott och när över 400 människor sitter bredvid och applåderar?!
Så efter att ha sett på filmen är ångesten lite värre, hur skall jag klara av att göra det rätta... Hur rätt det än är! Jag är ju inte gjord av pengar fastän jag försöker blunda och hoppas det ska bli så ibland...
Publicerat: / Allmänt

Dagisplats

Vi har fått en dagisplats vi är riktigt nöjda med!
Så vi låter Milaya börja i dagvård nu fr.o.m. mitten av februari men redan nu ska vi ju börja skola in henne där. Bäst att smida medans järnet är varmt innan jag hinner ångra mig.
2 dagar/vecka kan vara bra för både dotter och mor. Ifall så inte skulle vara fallet och Milaya inte trivs alls så har jag ju faktiskt möjlighet att säga upp platsen och ha henne hemma. Då med bekostnad av utbildningen men det offrar jag utan tvekan OM så vore att hon inte börjar trivas.

Ska bli spännande att se hur det går för oss, men dagisbacillerna som lär komma på köpet ser jag inte alls framemot!

Publicerat: / Allmänt

Barnvagnar

Det här med barnvagnar är ju som en helt egen värld! En djungel av olika modeller och prisklasser.
Jag har försökt söka efter en begagnad syskonvagn men inte hittat någon som verkar vara värt sitt pris i begagnat skick.
Över 200 euro för en smutsig och välanvänd begagnad vagn när man för bara lite mera pengar får en sprillans ny vagn...
Ska man vänta på den perfekta begagnade vagnen och hoppas den dyker upp, eller ska man beställa en ny nu när det är rea?!
Har hittat Carena Double Swings modell 2013 nu med rätt bra rea. Så nu velar jag fram och tillbaka ifall jag ska trycka på beställningsknappen. En vagn måste vi ju ha och går att sälja den gamla för en peng.Denna funderar jag på just nu plus liggdel till ena sidan för bebisen...

Publicerat: / Allmänt

Milaya to daycare

Vår lilla dotter kommer högst troligen börja i dagvård nu i februari, HJÄLP skriker mammahjärtat!
Men tror ändå Milaya skulle trivas på dagis så det är nog bara mammas hjärta som värker lite. Eller ganska mycket...
OM vi bestämmer att hon börjar i dagvård så blir det två dagar/vecka för att jag ska börja studera i Vasa. Fastän det bara blir ungefär en dag varannan vecka så är det svårt för oss att få barnvakt. Plus att det blir en hel del hemma skoljobb som jag kan ta tag i de dagar hon är på dagis.
Vi hade ändå tänkt låta henne börja i höst så lite tidigare blir det nu isånafall.
Höggravid som man ju snart är så ska det också bli skönt att kunna vila lite ibland... Fastän jag redan vid tanken på att lämna henne på dagis och själv typ ligga på soffan får väldigt dåligt samvete... Dessutom kan jag ta någon extra jobbdag också, iaf ett par månader till.

Men denna aktiva sociala dam tror jag faktiskt inte att det skulle gå någon nöd på! :)

Snoriga lilla monstret i sina alltför stora vinterstövlar och tomtemössan hon helst skulle ha på sig då hon sover! :)
Publicerat: / Allmänt

The little monkey

The picture says it all...
Publicerat: / Allmänt

Bathroom


Publicerat: / Allmänt

Allt och ingenting en söndag

Veckans sista dag och jag är faktiskt inte trött! Istället är det mannen i huset som är trött och fortfarande sover.
Så mitt dammsugande får vänta! Men med ny dammsugare ska det bli kul att dammsuga för en gångs skull :)
Milaya har fått en halvliters flaska som vi satt riskorn i. En jätterolig leksak som det går att vända och vrida på hur mycket som helst! Göra en massa ljud och banka med lite här och där.
Vi håller på att börja klättra på väggarna här så idag måste vi nog ut och lufta oss en sväng. Förkylningen lämnade vid snor denna gång verkar det som.Idag visar dock termometern -20 grader. Så det gäller att vara påklädd! Sitta i leklådan är nog en av Milayas favoritplatser.
Min favoritplats den här tiden på året är i Böle Ufs lokal! Igår kväll kände jag mig som en i mängden i publikhavet tillsammans med pappa och hans "tant" :)
Ikväll är det backstage och sminket som gäller för min del. Näst bästa efter att själv få stå på scenen!
Juan var hemma med vårt underbara lilla monster. Här från i fredags då jag tvingade honom att posera med sin T-shirt som M. och jag köpte på mellandagsrean :)Nu hör jag att damen är och rotar i min klädgarderob, så nu är det nog dags att kolla läget!

Publicerat: / Allmänt

I-landsproblem

Bara tvungen att tillägga att mitt gnäll om All in One på 55 kvm är ju egentligen ett verkligt lyxproblem!!!
Nu blev jag trött på mig själv... Man borde faktiskt tänka lite mer på att stor del av jordens befolkning har det inte ens jämförbart sämre och kommer aldrig få de möjligheter i livet som vi har!

Publicerat: / Allmänt

Det verkliga kaoset

Hemma hos oss är det nu alltid kaos och värsta stöket.
Dammsuga och städa gör jag bara när jag riktigt måste för det ger mig så mycket foglossningsmärtor...
Så dammråttorna flyger omkring. Tur vi har en katt med lång hårig svans som samlar upp en del ;)

Idag är en sån dag när jag verkligen borde städa men ska sitta och se på revyföreställningen ikväll i de hårda bänkarna. Så får spara energin till det. Blir att ta tag i städningen imorgon.
Vi bor ju också rätt trångt just nu, ca 55 kvm yta har vi att leva på.
Allt vi äger och har hopar sig och finns inga ställen att förvara på så allt ligger framme. Förutom då allt vi försökt hålla undan från Milaya...
Jag är såååå trött på detta kaoset och det känns bra att vi snart har 200% mer utrymme och i princip en hel källare för förvaring om det så behövs!

Så här ser det ut hos oss just idag!

Här ligger fortfarande våra julklappar i en hög, som bara väntar på att hitta sin egna plats i huset för här finns det inget som helst utrymme för mera stuff! Plus mina tavlor som väntar på bättre tider!
Tänk om man skulle veta att man var tvungen att bo såhär för alltid. All in One, kök, lekrum, målarstudio, kontor, förvaring och som det är nu... Ingen annan lösning än att förvara alla skor i badrummet :)

Publicerat: / Allmänt

Gravid v 24

 
"Barnet är ca 21 cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 565 g i början av veckan och ca 665 g vid veckans slut. De vita blodkropparna har börjat bildas, dessa är till för att hjälpa barnet att bekämpa infektioner. Luftvägarna formas och lungorna fortsätter att utvecklas. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Skulle barnet födas nu finns det en liten chans att det skulle klara av ett liv utanför livmodern men oftast är lungorna inte tillräckligt utvecklade."
 
 

Publicerat: / Allmänt

Milaya the destroyer

Milaya the Destroyer... :)
Sa vännen idag då jag förklarade Milayas beteendemönster. Och javisst, det är exakt vad hon är...
Juan har varit en sådan som plockat sönder allt i minsta beståndsdel då han var liten, för att se hur saker fungerar. Och han är ju väldigt kunnig på många områden idag... Försöker hålla modet uppe genom att tänka på det.

Men Milaya förstör verkligen allt... Man blir så trött ibland.
Allt ska slängas, plockas eller rivas sönder. Om bara möjligt!
Briospisen hon fick till julklapp slängde hon i princip flera meter genom luften.. (ja, så stark är hon...)
Om hon inte slängde den så vände hon den typ upp och ner och använde den till båt. Vi var tvungna att flytta ner den i källaren.
Böcker är rätt dyra. Det tar en halvtimme högst för henne att totalförstöra en bok. En sådan där hård variant.
Träpussel går ju inte sönder men de flyger lätt genom luften eller bankas i väggarna med... Såhär är det med i princip allt man ger henne.
Det hon tycker allra mest om är pappers kartonglådor. De får hon göra vad hon vill med. Både ha som bilar, båtar, riva sönder och klättra på.

Nu skulle kanske någon börja fundera att damen är understimulerad. Det skulle iaf jag tänka om jag läste detta. Men det spelar ingen roll om hon har lekkompis, att man sitter bredvid eller om hon leker ensam. Spelar ingen roll på ute och inne...
Visst det hjälper på så vis att man kanske hinner stoppa henne innan det är försent. Men samma tankegång har hon nog endå. Allt ska testas till sin yttersta gräns.

Ska bli intressant att se när detta växer bort, om det gör det... :/

Men tröstar mig med att hon överlag är världens charmigaste unge och utvecklas fint, är social och tar för sig av livet. :)

Publicerat: / Allmänt

Sjutton punkt EttHär är det lugnt. Både Milaya och jag är lite småförkylda. M. snorar lite och jag likaså. Plus att jag känner att det nästan går ut i öronen lite också... Har inte haft öronvärk sen jag var ung och grön, så det hoppas jag slippa framöver också.
Vi låter iaf bli att gå ut och leka idag då det endå är rätt så kallt. -17 visar vår mätare och tror den ljuger lite åt varmare hållet.

När Milaya sover ska jag passa på att träffa en vän.
Och posta ett paket som skall till holland. Bl.a. ett foto i ram av Milaya från fotograferingen i december. Så sällan vi skickar något till Holland och Milaya får paket därifrån titt som tätt.
Nu är det verkligen vår tur!

Juan jobbar med badrummet idag också och det blir så snyggt!

Här en bild från igår och det har hänt mycket sedan dess!
Publicerat: / Allmänt

Bubbelbadet

Imorgon levereras troligen bubbelbadet som vi beställt från styledesign.fi. Från början hade vi bestämt oss för ett annat bubbel som vi hade tänkt bygga in. Alltså kakla in i badrummet.
När vi sen beställde fick vi ett mail om att de slutat sälja dem... suck! Varför då ha det kvar på hemsidan?
Nåja, då hittade vi inget annat inbyggnadsbadkar med bubbel som vi gillade. Så nu blir det istllet ett fritt stående bubbel som blev större än det vi först tänkt. Men i och med att det andra vore inbyggt så skulle det endå ha tagit upp samma plats.
Misstänker att detta vi nu köpt kan se lite stort ut på plats men det är ingdt vi tar så hårt på ;)
"Ska e va så ska e va..." :)
Såhär ser alltså bubblet ut...
Med något slags vattenfall på ena långsidan...
Oj vad jag ska sitta där och njuta sen!Är ingen bastumänniska men defintivt en bubbeltyp!
Tillägg:
Alltså det andra badkaret som inte levereras mera, var från ett annat bolag. Styledesign verkar ha en utmärkt service!

Publicerat: / Allmänt

Badrummet

Här kaklas det för fullt! Eler ja, Juan kaklar för fullt. Själv sitter jag på golvet i ett hav av leksaker och legoklossar...
Fröken Milaya springdr just nu runt med en av sina favoriter. En stor hästnalle.

Tillbaka till kaklet.
Juan kaklar för fullt och det blir jättebra. Han kan allt :)

En vägg är redan klar och de andra är klara innan kvällen är slut.


Publicerat: / Allmänt

Nattsvammel

Funderar på sommaren... och på att vara smal. Eller egentligen inte på att vara smal utan på att vara i just den storlek som man själv känner att man mår bra av att vara i.
Tycker verkligen inte om att generalisera hur en kropp ska se ut.
Vissa är som vackrast i kurvor, andra som slanka.
Själv har jag lätt för att lägga på mig kurvor "på fel ställen" men har också ganska lätt att bli av med dem...

Eftersom jag är lång och smal egentligen, med höfter visserligen, så avskyr jag själv när jag inte känner mig slank och utan de extra kurvorna.
Nu är jag kanske gravid men det struntar jag i. Så fort den här lilla krabaten är ute och fått vad den behöver av mig så är det min fulla rätt som kvinna att viljaoch få se så bra ut som jag själv kan.
(Sen var det ju det här med träningsmoralen men det är en helt annan historia...)
Svammel... Min fundering ligger iaf på sommaren och när jag förhoppningsvis börjar rymmas i mina kläder igen. Att jag kanske sommaren därpå har återfått mitt "riktiga utseende" och har mera ork och tid att vara social.

Socialt tänker jag direkt på att i sommar ska det ordnas en kräftskiva. En sån som vi hade för ett par somrar sedan med middag, lekar och snapsvisor :)

Sommar så tänker jag strand och lätta kläder, kläder som passar på kroppen!Jag längtar helt enkelt på att få tillbaka min kropp så att den bara är min.
Även om de små sparkarna är mysiga så föredrar jag kroppen utan en inneboende :)Publicerat: / Allmänt

Vinterbilder
Publicerat: / Allmänt

Just...

...I detta nu har Juan fixat till murbruk för att börja med kaklet i badrummet! Ska bli så kul att se hur det ser ut när det hamnar på väggarna!

Själv har jag fått en lyxeftermiddag och hunnit vara ute på en kaffe/te date med finaste vännerna medans Milaya sov middag. Är ju lyx att bara kunna ge babymonitorn till sambon andra sidan väggen. Han kunde gärna få jobba hemma föralltid och inte bara några dagar :p

Nu är det dags att börja med dagens middag. Lax i ugnen, potatisgratäng och fetaostsås. Mums!

Publicerat: / Allmänt

Inga bilder

Inga nya bilder att leverera från renoveringsprojektet just nu. Men tvättstugan har fått vita väggar och golvmattan är inlagd. Men inte mycket att se förrän skåp, bänk och hyllor är på plats. Hoppas på att dessa kommer slutet på denna vecka eller i nästa!

Juan jobbar just nu i badrummet med fuktspärren. Han påstår det blir nästan för bra så det låter ju positivt :)

Och!!! När badrummet är klart så är huset också inflyttningsklart!!!
Finally!

Först ska det ju såklart städas i all oändlighet. Och fönstren bör tvättas... Gissa om jag blev snopen då jag kom på att det borde ju ha gjorts nu innan det blev såhär kallt! Så hoppas på iaf lite mildare väder så att jag (läs: min mamma har lovat att tvätta dem) kan tvätta utsidan också.
Sen är det ju allt flyttande av alla möbler... Lägenheten bör ju också städas riktigt ordentligt innan alla pappas möbler kommer in här.
Ojoj vad mycket jobb men när det väl är klart så är vi äntligen inflyttade! :)

Publicerat: / Allmänt

Tisdag idag

Tisdag och vardagen är här. Familjestugan öppnade dörrarna igen och det är typ Milayas höjdpunkt under veckan. Eftersom vi är hemma känns det viktigt att hon får åtminstone en gång/vecka chans att leka med andra barn. Även om det oftast blir oftare än så när vi träffar vänner.
Idag var det "bara" fyra barn där men det var en riktig passlig start!

Sen somnade jag på soffan när M. sov middag och fick därför inget gjort.
Sen var det dags att handla mat och när jag kom hem igen kom jag på att jag glömt att köpa sydin! Plus att min far som prenumererar på Vasabladet hunnit åka härifrån med den tidningen!! Så nu har jag fortfarande inte läst någon recension från revypremiären vi hade i lördags... Som man ju väntat på att få läsa sen i lördags! Blir att åka till R-kiosken och köpa sydin ikväll när Milaya lagt sig (bara så jobbigt att starta bilen och sånt nu när det är så kallt!) och stjäla pappas Vasabladet imorgon.
Men vill ju läsa nu! :)

Huvudvärken är förresten här igen känner jag... Molande och irriterande... Mamma kom och hjälp mig!! :)

Publicerat: / Allmänt

Utbildning

Går ju en vuxenutbildning såhär vid sidan om hemmalivet.
Yrkesexamen för företagare. Exakt vad jag ska göra senare i livet vet jag inte. Fumlar lite i mörker där men suger åt mig så mycket jag kan av lite allt möjligt och ekonomi är intressant. Sökt en annan utbildning nu också inom ekonomiförvaltning men vet ju inte än om jag slipper med på den. Får se så småningom antar jag :)

Ikväll var det bokföring och bokslut på schemat och ämnet är ju väldigt vettigt om du så är företagare eller inte.
Eftersom jag redan haft företag så är det bara roligt att få lite kött på de benen inför framtiden.
Är uppvuxen i en familj där alla och envar är företagare, nu lever jag också med en man som driver ett AB så det känns väldigt aktuellt med allt som kan lära mig något kring företag och ekonomi.

Men vad jag ska bli när jag blir stor är ännu öppet :)

Publicerat: / Allmänt

Gravid Vecka 23Magen blir rundare och rundare. Men ännu skulle jag kunna tolkas som "fet" och inte gravid... Eller det är just det att folk inte ser det än om dom inte redan vet det förståss... så antar dom bara tror jag blivit rundare av god mat :)
Kvällstid är magen lite större, tar bilderna innan frukost.

Mår överlag bra, ända negativa just nu är foglossningarna.
Positivt är att bebisen rör på sig flitigt så det känns tryggt.
Någit som jag själv upplever som negativt är förståss "jag blir fet"-känslan. Vet att den är löjlig och att man blir större som gravid men jag gillar det inte och kommer alltid att ha svårt att acceptera det. Hjälper inte då vad andra säger. Men bättre denna graviditet är att jag ju innerst inne vet att det går över :)

Publicerat: / Allmänt

Söndag tolv punkt ett

Några timmar av eftermiddagen spenderade vi med våra vänner i Smedsby. Blev bl.a. bjudna på jättegod mat.
Den här tavlan fick följa med till Alexandra och Wilma och ska pryda en av deras väggar :)Har påbörjat en målning ikväll också av en serie tavlor jag har i mi skalle just nu och som behöver få komma ut.
Serien är svartvit och föreställer änglar. Borde bli tre tavlor som det känns nu iaf. Milayas farmor i Holland har också "beställt" en ängeltavla så kanske det blir en fjärde för henne då :)

Roligt när kreativiteten flödar i skallen. Många år sen senast jag kände mig såhär. Men nu skulle jag ju vilja stå och måla från morgon till kväll och det går ju inte heller!

Publicerat: / Allmänt

Milayas room

Milayas rum är nästan färdigt. Bara några golvlister som fattas nu!Before, under progress and Done!

Vad tycks? :)
Vi stod åtminstone och skrattade i rummet ikväll. Det är bara så coolt! Milaya var genast och petade på väggens alla möjliga figurer!

Lister och självklart möbler, sen har vår lilla tjej ett eget rum.

Publicerat: / Allmänt

Snart kommer vi!

Äntligen ordentligt med snö ute och äntligen söndag!

Nu är det igen jättelängesen Milaya och jag träffat våra BB-vänner.
Wilma är född bara några dagar innan Milaya och vi har hunnit bli vänner sen de några timmar, knappt ett dygn, som vi delade rum på BB avdelningen.

Vi har haft så mycket nu på bådas håll hela hösten...
Senast Alexandra och jag träffades var på sensommaren när vi for på en lång ridtur på mina islandshästar och hade med lyxpicknik. Allt för längesen!Ska bli jättekul att träffas idag <3

Så efter Milayas middagsvila sätter Milaya och jag oss i bilen och far till Smedsby :)

Publicerat: / Allmänt

Tvättstuga funderingar

Lite inspirationsbilder har jag googlat denna förmiddag. Milaya har haft mysmorgon med Maya The Bee på holländska dvd.
Snart lunch och sen middagsvila lite tidigare idag då hon hoppade över gårdagens vila. Märker att hon är rätt så trögg redan. Sen hoppas vi på ordentligt pulkaväder på eftermiddagen :)
Ikväll revypremiär!!

Tillbaka till inspirationsbilderna.
Jag är helt inne på att göra tvättstugan så "trivsam" som möjligt då man ändå ska stå och vika tvätt och dylikt där hur många timmar som helst framöver!

Fasta inredningen är redan klar och delvis påbörjad.
Golvet är på gång. Blir matta, svart/grå, ser lite ut som sten, vita väggar målade på fibertapet. Funderade måla några limegröna bollar på väggarna bara för att vara lite konstig :) Tänkte kanske det passar med en tavla i varje boll med motiv av tvättsymboler... får se!
Skåpen blir högblankt vita och bänkskivan ser ut som mörkgrå sten typ...
En sådan där värmestavsgrej(?) på vägge blir det också, där man kan hänga våta kläder t.ex.Sen vill jag ha tre tvättkorgar under bänken... Svart, vitt och färgad tvätt.Tänk om man hade ett så stort klädvårdsrum...!Någon sån här liknande skylt/tavla måste man ju kunna fixa ihop.Plus att jag skulle vilja ha åtminstone en sån på väggen... Men vet inte alls nu var den skall få plats. Måste se när inredningen börjar vara på plats!
Publicerat: / Allmänt

Du eller jag hjärtat?

Tog just ett "slarvfoto" av Milaya.
Satte på en 1977 effekt från instagram och mitt i allt är det jag själv som står där med en blöjbak!

I vissa vinklar håller jag faktiskt med folk att hon är väääldigt lik mig!
Skulle jag inte veta bättre skulle jag kunna tro att det här är jag själv...Nu dags att äta frukost för Milaya och mig.
Pappa Juan sover fortfarande, vilket han verkligen behöver. Stackaren har slitit som ett djur hela sommaren, hösten och sliter fortfarande... Det börjar ta ut sin rätt!

Men snart är vi inflyttade så får han iaf ett bekymmer mindre på sina axlar :)


Publicerat: / Allmänt

Trööött & Milayas rum

Trött, så trött!
Hade en vän på besök på förmiddagen, varit med milaya och henne mommo till min mormor och morfar efter lunch och har ett barn som vägrat sova middag...
Nu fixas middagen för att sen hoppa i bilen och ta riktning på revyns general repetition. Hur ska jag orka?!
Bara att bita ihop, jag vill ju, på samma gång som jag suckar...

Idag har Juan varit hemma och jobbat i huset på eftermiddagen. Milayas rum har blivit lila, VÄLDIGT lila :)
Bild kommer sen när tapeten kommit upp på den ena väggen också.

Här är iaf rummet innan det började målas!


Publicerat: / Allmänt

Ängel

Ännu en tavla blev det idag. Plus att jag jobbade lite med den röd/gula från igår.
Hann inte färdigställa den här ängeln förrän M vaknade men hittills är jag väldigt nöjd med den!Har ju en förkärlek för änglar i alla former. Just nu är inte mitt hem fullt av dem men så har det varit många år, änglar i alla vrår. Numera har jag lärt mig att anpassa mig till andras önskemål och långa armar som vill peta på allt ;)

Men har flera änglar på lager i min skalle som vill komma ut!

Publicerat: / Allmänt

Lampan med stort L

En lampa helt i vår stil hittade vi på Prisma i stan av alla ställen efter att vi varit på ultraljudet häromdan.Den passar in perfekt i vårt kök. Nu är det bara resten av alla lampor kvar... Svårt att hitta lampor som känns rätt!
Publicerat: / Allmänt

10 saker...

... Ni kanske inte visste om mig!

1☆ Mina föräldrar hann omvandla mina "egen häst" -drömmar till bl.a. en hamster, en cykel, en kanin och en hamster till innan de slutligen lät mig få min vilja igenom i 11-års åldern.

2☆ Jag har aldrig haft en idol inom musiken. Aldrig haft upp planscher på någon artist. Mina väggar pryddes av hästbilder! Har fortfarande inte en speciell sångare eller bandfavorit.

3☆ Jag äter allt, utom Broccoli och lever.
4☆ Mitt tålamod och min stubinlängd önskar jag vore längre. Speciellt när det gäller min familj.

5☆ Jag är ständigt rädd att förlora mig själv. Känns viktigt för mig att vara mig själv, respektera och älska mig själv. Utan att göra det tror jag att man inte kan älska någon annan fullt ut heller.

6☆ Har blivit rädd för döden sedan jag fick barn, inte för egen del men för min älskade familj.

7☆ Jag önskar att jag vore mer motiverad för träning och hälsa överlag. Lever gärna det goda livet utan att tänka på konsekvenser. Är en söt/salt skräpmatsälskare.

8☆ Är smygintresserad av politik.

9☆ Tror fullständigt på änglar och på livet efter detta, även liven vi levt före detta. Tror däremot inte speciellt nämnvärt på bibeln och hela den storyn. Andlig men inte religiös i någon form. Tycker däremot om stämningen i kyrkor.

10☆ Är en total Oboy-holist. Kan dricka hur mycket oboy som helst! Allt eller inget konceptet som gäller när vi snackar oboy!Publicerat: / Allmänt

Revykväll och målande

Aj!
Satt och såg på genomdraget av revyn ikväll. Så att vi ska ha mera koll på vad som händer på scenen.
Bänkarna, som så brukar vara i lokaler lik denna, är ungefär som kyrkbänkar.
Efter ett par timmar sittandes, i tusen olika ställningar, så känns det inte så skönt... Censurerar lite vad jag tycker om foglossningen just nu!

Men revyn verkar bli bra i år, den är långt ifrån perfekt nu men föreställningen och alla som deltar i den kommer att vara redo på lördag!Böle & Närpes ungdomsföreningar presenterar i år Byggboomin.


Hann och orkade måla en stund idag medans Milaya sov. Den är inte klar än men den börjar ta form.Nu väntar jag bara på att få installera mig i min lilla målarhörna jag ska fixa åt mig själv i källaren sen när den blir uppfixad. Med ett riktigt stafli och en målarvägg. Så att jag kan hänga duken direkt på väggen medans jag målar.
Det blir bra!

Publicerat: / Allmänt

Onsdag it is

En strålande ny dag med nya möjligheter! Eller vänta nu... En regnig ny dag... Som vanligt!
Hoppas dom där minusgraderna kommer till helgen som det har lovats. Milaya och jag har så tråkigt när det inte finns något att göra utomhus. Förutom att hoppa i vattenpölar och till o med det börjar bli uttjatat!

Denna morgon har jag bland annat hunnit tvätta vår tokstolliga katt, som inte förstår att avsky duschen! Visst kan han ge det ett lamt försök att få lämna duschen, men kämpar då inte nämnvärt... spolar man vattrn kring hans hals så njuter han riktigt... knas!
Men aningen sur blir man ju själv när man just stiger upp ur sängen och öppnar ytterdörren för kissen som ser ut som en lerpöl! Suck säger jag bara...

Men nu delar vi nöjt på soffan medans Milaya springer runt och leker häst. Sådan mor, sådan dotter... ;)

Bara jag skrivit detta inlägg klart så ska vi åka in till vår lokala favoritaffär just nu. Närpes Golv, tror vi är deras favoriter också just nu så mycket pengar som vi spenderat där, haha!
Ska hämta färg till Milayas rum och fibertapet till tvättrummet.Denna tapeten ska ju upp i Milayas rum på ena väggen och sen blir resten av väggarna ljuslila. Hoppas på att det ska bli riktigt barnsligt och fint :)
Barn ska vara barn. Punkt.


Att avsluta med måste nämnas revyn, där ska jag spendera denna onsdagskvällen och resten av veckans kvällar. Ser fram emot det även om kvällsenergin är ganska låg just nu.

Publicerat: / Allmänt

Ultraljud V. 21+4

Då börjar denna dag lida mot sitt slut.
Det har varit en riktigt bra dag som började med att Milaya fick stanna hemma med moffa, medans Juan och jag åkte iväg till stan.
Ultraljudet som vi väntat på var äntligen här!
Ultraljudet gick bra, sköterskan var noggrann och kollade allt som går att kollas.
"Allt ser bra ut och verkar normalt" Hoh, då kunde jag börja andas igen!
Sen blev det att hålla andan igen... och lääänge, för krabaten var lika envis som Milaya var vid samma ultra... Knep ihop benen!! Dumma dig, sära på benen låg jag och tänkte... :)
Blev tvungen att ställa mig upp och hoppa lite, kände mig som löjligast i världen men vad som helst bara det funkar!
Ett gott skratt senare och några skutt bredvid britsen senare så la jag mig ner igen och då hade krabaten flyttat sig liiiite.
Sköterskan, som var i min ålder, kollade lite till och sa sen det jag också uppfattat på skärmen redan 10 minuter tidigare!
"Det ser ut att kunna vara blygdläpparna här, så spara flickkläderna, men det går inte att vara helt säker..."

Sååå, vi vet alltså att Milaya troligen får en lillasyster! =)
Vi är sååå glada och det känns helt overkligt att vi snart är 3 mot 1 i hushållet, tjejerna har övertaget, haha!

Vi planerar fortfarande en dag ner till Åbo, på ett extra 4D ultraljud och Ikeashopping men måste boka tid för det där ultraljudet först. Då får vi ju ett säkert svar men känns rätt säkert redan. De typiska "3 sträcken" syntes tydligt på skärmen :)

Jag har två tankar i mitt huvud just nu...

"Wow, två döttrar, vad underbart livet kan vara!"
och...
"Shit vad min närver kommer att testas och shit vad jobbiga dom närmaste åren kommer att vara med två små flickor!!"


Publicerat: / Allmänt

Ny blogg att läsa

En lång dag känns det som att det här har varit...
Dagens höjdpunkt var besök av vännen C. som dessutom gav mig ett superbra bloggtips.
meekatt.com (mobilbloggar så kan inte länka...)

Sjukt roligt att läsa denna kvinnas inlägg som dessutom innehåller stora portioner bondförnuft, sånt gillar jag :)

Tyvärr är jag så trött ikväll så orkar inte mera idag men den bloggen skall defintivt följas!

Publicerat: / Allmänt

Spännande

Imorgon ska jag och kärleken styra mazdan mot Vasa för att få ett ultraljud av bebisen i magen :)
Sååå vi väntat på att den här dagen ska komma!
Att få veta att bebis mår bra och det vi väntat på mest av allt, att få veta om det blir en lillasyster eller lillebror!!
Med min vanliga tur så kniper säkert den lilla krabaten ihop och vill inte visa alls men hoppas verkligen att vi får en glimt iaf!
Vi har ju väntat ända sedan gravidkänningarna började smyga sig på!

Men vi har ändå planerat att beställa tid och göra ett 4D ultraljud såsom vi gjorde med Milaya, fast då var vi ju i Holland. Här tror jag vi måste ner till Åbo för att få svensktalande service :)
Så senast då får vi iaf ett besked vem som sparkar på därinne i magen!


En dålig mobilbild från Milayas 4D ultraljud i Haag, Holland.

Ska lägga mig tidigt ikväll så det blir imorgon så snabbt som möjligt :)


Publicerat: / Allmänt

Middag med vänner

Ikväll har jag varit på en underbart god middag med mina fina vänner S & J till Crazy Cat i Kristinestad.
Lax på planka och sen en kraftig, chokladig och gräddig efterrätt. Mumsigt!
Vi träffas allt för sällan utan barnaskaran men pratar och skrattar desto mer när vi gör det.

Mår så bra inombords efter att ha hunnit diskutera allt från högstadieminnen till framtidsplaner. Inte så många nära vänner man har kvar från så unga år som högstadietiden.
Men en hel del godingar finns kvar :)

Även om vi hunnit leva helt olika liv däremellan har vi ändå funnit varann gång på gång. Inte många människor man kan säga att man har sån relation till. Att kunna skratta åt blåa spikes frisyrer, läderkappor och tonårsförälskelser :) Att både ha många gamla minnen och även skapa nya tillsammans.
Publicerat: / Allmänt

Barndomshemmet

Mitt barndomshem och vårt framtida hem börjar så småningom se ut som det är planerat!
Idag har Juan flyttat badrumskaklet från hans lagergarage. Det är sååå pampigt och coolt att det är viss risk det blir lite för mycket, haha!
Marmor är på väg tillbaka att bli trendigt, även om marmor är klassiskt och alltid "rätt".
Juan som är från Holland och en bondflicka från Börknäset kommer iaf att ha ett marmor "look a like" badrum :)Badrummet just nu, toaletten till vänster om den lilla väggen och duschen på den andra sidan. Bubbelbadet längst in och handfat och skåpmöbel på väggen som inte syns till höger.Mörk bild men här är vårt kakel. En mörk sockel, en stående i den mörkare färgen. Borden uppe till vänster på bilden, sist kommer två ljusare plattor ovanpå varann innan vi nåt takhöjden.
Sen har vi några plattor med detaljer på som ska på väggen ovanför bubbelbadet och ovanför toaletten eller i duschen, det har vi inte riktigt bestämt oss för än.

Juan var nyss in här och hade öppnat ett paket med detaljerade plattor och läste på en lapp att de inte fick tvättas med starka medel för att de är gjorda av bl.a. GULD!?! Shit! :)Nog om badrummet.
Köket har fått rinnande vatten och hyllorna är uppe. Ska bli så underbart att stå och koka mat i ett kök med ordentligt med utrymme och en spis som fungerar!
Nu är stora rummet, vill säga kök, vardagsrum och tv-hörnan helt färdigt. Vi har alla detaljer såsom fönsterbräden på plats. Känns så bra att något är klart!(utanför fönstret syns stallet)Även hallen är fullständigt klar och sovrummet rakt framme till höger är nu tomt och laminaten insatt. Min pappa ska flytta in sitt kontor där idag så att vi kan börja med Milayas rum.
Nu har jag bara ett problem... Vet inte var jag ska göra av mina antika möbler. Ett stort "klaffskåp" som jag fått ärva av mormor och morfar samt en jättestor garderob från 1800-talet som jag ropat in på en auktion och som min mamma restaurerat. Dessa är nu i orginalfärg, mörkbruna med mörkgröna detaljer. Och jag skulle ju vilja ha dem vita... Men i färgväg skulle de till och med passa in, vi har bara inte de perfekta platserna för dem! :/

Publicerat: / Allmänt

Vecka 22Dagarna går, ca 130 dagar kvar nu vilket ju låter jättelänge men maj är troligen här snabbare än vad man kan tro.

Mår överlag bra, inga större hormonutbrott, ingen dålig hy och sådant man kan lyckas få.
Däremot har jag ju problem med foglossning men vissa dagar när jag försöker hålla mig lugn så är det juvhelt okej med den saken.
Det jag irriterar mig kanske mest på är att jag samlar på mig så mycket vätska jämfört med förra gången.
Över höfterna och i ansiktet märker jag det mest...
Ansiktet känns så som det gjorde när jag gick på kortison mediciering för flera år sen. Månansikte kallas det. Inte kanske så farligt än men det är ändå jobbigt att känna sig som än uppsvälld tvättsvamp.
Detta kändebjag jubinte av förrän v. 35 typ med Milaya.

Positivt är dock att inget illamående finns kvat och tröttheten finns där men är inte lika förlamande som de först 15 veckorna.
Sover bra och har inte så mycket konstiga drömmar längre som jag hade en tid i början.
Så, ska försöka att överlag hålla mig positiv så går nog det här bra :)

Upplevde förra graviditeten jobbigare än denna skulle jag vilja påstå!

Publicerat: / Allmänt

Revytider igen!

Den här tiden på året tycker jag är allmänt ganska jobbig. Jag är helt enkelt ingen lång vinter-människa.
Men något som alla år livar upp, januari och halva februari mörkret, är revylivet!
Jag har varit med och spelat revy och sommarteater sen jag var 16, alltså mer än 10 år... Tiden går!
Förra året var det dock ett uppehåll för mig på själva scenen, likaså blir det i år. Men jag är med bakom scenen och sminkar, fixar peruker, hjälper till med påklädning och lite sånt.
Gänget har övat rätt länge redan och nu är det bara en vecka kvar till premiären av Buf/Nuf:s revy 2014 -Byggboomin.

Det betyder att fr.o.m. imorgon och en vecka framåt vet jag var jag ska befinna mig så mycket jag bara kan :) I böle uf:s lokal.
Imorgon medans Milaya sover ett par timmar ska jag passa på att åka och kolla in lite vad som övas. Sen från tisdag kväll fram till lördag kommer alla mina kvällar att spenderas med detta underbara och speciella gäng.
Lika förväntansfull alla år att få vara en del av detta fantastiska arbete.
Kultur på hög nivå :)


Publicerat: / Allmänt

Tjejfilm

Alla andra i detta hem sover. Det betyder jag får se på en gammal goding :)
Hur bra den är minns jag faktiskt inte men har sett den en gång förut!Gillar dansfilmer... Troligen för att jag önskar att jag själv kunnat dansa ;)

Publicerat: / Allmänt

Dag Tre 2014

Gjorde misstaget att somna på soffan en halvtimme då Milaya aldrig vaknade från sin middagsvila. Nu har jag värsta trött huvudvärken och är allmänt seg.
Har mat i ugnen men allt går lite extra trögt.
Milaya gick till sängs kl 14, då gav jag min pappa babymonitorn då han ändå städade kontoret som ska bli Milayas rum. Själv for jag in till centrum för att hämta färgprover till Milayas rum samt hämta en av tavlorna som hade anlänt från ifolor.
Sen kokades kaffe till sambon och fadern. Sen städade jag upp i oredan här hemma och sen hade jag ju inget mer som måste göras så jag somnade på soffan...
och nu... skallebank!

I helgen skall det stökas om i sovrummen med möbler och pappas tillhörigheter.
Först ska lilla rummet tömmas och laminat in, sen ska kontoret in i lilla rummet så att Milayas rum kan färdigställas.
Badrummet ska också påbörjas för att så småningom börja kaklas, spännande!

Min morbror har varit här idag så nu har vi rinnande vatten i köket, känns nästan overkligt :)

Publicerat: / Allmänt

Andra dagen på det nya året

Sitter och ser med ett öga på Twilight Saga - new moon i tv:n.
Känner små lätta sparkar i magen, lyssnar på sambon som somnat på soffan och pillar själv på telefonen.

Haft en bra dag överlag. Plockade mycket här hemma med tvätt och sånt tråkigt på förmiddagen, hann se en film medans Milaya sov middag och haft kaffedate med pappa/morfar. Sen date med några av dom bästa tillsammans med våra små. Som för övrigt inte är så små längre känns det som. Iaf inte bebisar längre utan "testar alla gränser som finns"-småbarn plus den lite äldre damen på 6 år som inte är så enkel alla gånger hon heller :) Men alltid lika roligt att umgås med dessa människor, stora som små!
Efter tjej/barn daten tog jag hem pizza åt mig och kärleken. Längesen och det var gott!

Nu ska jag återgå till att stirra med båda ögonen i tv:n, gillar twilight filmerna.

Publicerat: / Allmänt

Bloggläsare

Nu tycker jag det har varit väldigt lugnt med kommentarer här på bloggen ett tag.
Men läsarna ökar så det skulle vara kul om ni lämnade ett avtryck då och då! :)
Eller fråga vad som helst så svarar jag så gott jag kan.

Mycket av det jag skriver är ju för att själv komma ihåg och kunna gå tillbaka i arkivet för att minnas.
Men visst blir det så när man bloggat ett bra tag och får fler läsare så vill iaf jag också skriva sånt som folk tycker är intressant läsning.
Så tipsa gärna om det är något ni vill läsa eller helt enkelt få läsa mer av.
Annars fortsätter jag i min vanliga stil som är kanske lite råddig men åtminstone rätt jordnära. Bara vanlig vardag och vanliga tankar här :)

Publicerat: / Allmänt

Inte många dagar kvar nu

Knappt en vecka kvar tills ultraljud på VCS!
Ska bli så spännande och jag kan knappt vänta!
Vi vill såklart veta att den lilla krabaten växer och mår bra. Det är det viktigaste.
Sen vill vi ju också väldigt gärna veta om det är en tjej eller en kille därinne!
Vilket som är helt perfekt men vi är båda helt överens om att det är en så stor överraskning så vi vill inte vänta tills krabaten kommer ut utan vill veta så fort som möjligt :)

Många säger ju att det är klart det ska vara en av varje. Andra tycker det är bra med samma kön och själv tänker jag att enda som gör en skillnad är att ifall det är en flicka så har vi redan alla kläder och leksaker som behövs :) annars spelar det absolut ingen roll.

Har alltid haft för mig att vi får två flickor men är inte så säker längre utan börjar själv tro att en liten kille är på väg. Men det får vi se på tisdag, förhoppningvis :)

Spännande är det iaf att vänta!
Blir nog lite besviken ifall krabaten inte vill visa oss.
Publicerat: / Allmänt

Älskade djur

Satte mig just ner i soffan efter en jobbkväll. Och fy så jobbigt det är att jobba nuförtiden med den här foglossningen. Förutom det så gillar jag de arbetsturer jag har.

Började diskutera hundar med en av kollegerna innan jag gick hem för kvällen och blev lite sentimental nu efter det. Saknar min/vår hund Milou som fick somna in i början av september 2013...
Även om jag tycker det är ganska skönt att vara "hundfri" så saknar jag ju Den hunden.Min fina dvärgschnauzer Milou!

Sen saknar jag att ha hästarna hemma. Måste hälsa på dem snart.
Jag saknar också geten Elsa som jag hade för flera flera år sen. Tillsammans med 5 andra getter...
Elsas mamma klarade inte förlossningen själv utan jag fick hjälpa henne på traven. Minns jag hade veterinären från pörtom i telefonluren och han sa du måste stoppa in handen och känna efter frambenen, sen drar du... Sagt och gjort drog jag ut en killing, sen drog jag ut en till...
Den ena tvillingen var missbildad med en S-formad ryggrad så den fick vi ta bort.. Gissar de legat för trångt därinne i värmen... Elsa, mådde bra förutom ett underbett. Mor get, hade däremot inga modersinstinkter och vi blev till sist tvugna att börja flaskmata lilla Elsa. Dag och natt satt jag där hos henne med mjölkflaskan och Elsa trodde hon var en hund. Milou och Elsa blev goda vänner och hon gjorde som han gjorde. Hon tyckte om att köra bil, sitta inomhus i soffan och äta upp mina rabatter. Elsa var med och underhöll dagisbarn och hann delta i ett sportlovsjippo i parken. Men Elsa visade sig vara speciell för hon blev aldrig större än en killing.
Hon var ungefär ett år när hon fick ett anfall och somnade in.... Gissar något invändigt som gick fel. Svårt att veta. Väldigt sorgligt var det iaf.Elsa fick även vara på bild i ÖP :)

Haft många lite speciella djur. Katten Hugo Morris som försvann för något år sedan och vet fortfarande inte vad som hände med honom. Han var en såndär väldigt gosig figur.
Katten vi har nu är väldigt lik i sättet och kanske ännu snällare. Milaya får göra vad som helst med Chili kissen.

Är man en djurmänniska så är man... Kan inte tänka mig ett liv utan djur omkring mig.