Publicerat: / Allmänt

Det här med Tarot

Som ni säkert listat ut så intresserar mycket av det andliga mig. Tarot och orakelkort är en av sakerna som jag tycker är fascinerande.
Jag har själv fyra tarot kortlekar som jag brukar leka med titt som tätt.
Allt det här med andliga ting och medialitet är inget jag pratar om med människor sådär till vardags, men om någon frågar mig och är intresserade så pratar jag gärna om det. Vill bara inte tränga mig på folk med min övertygelse om dom inte är intresserade... =) Jag räknar med att de som inte vill läsa mina inlägg så gör helt enkelt inte det ;)
 
 
Tarot är i mångt och mycket ännu idag förknipppade med spågummor med kristallkulor framför sig, häxor och andra "djävulska" påhitt. Ofta är väl det så när det är något vi människor inte riktigt förstår eller kan ta i, då blir vi rädda och viftar bort det, vill inte veta av det, låtsas att det inte finns...
 
 
 
 
Tarot för mig är ett hjälpmedel, en öppning till min inre intuition, och andras om jag lägger tarot för någon annan. Genom korten får jag uttryck för min inre värld och får svar på sådant som kanske är undantryckt eller sådant som min hjärna inte riktigt förstår. Känslolivet och hjärnan samarbetar sällan som ni vet. Vi brukar prata om att hjärtat önskar en sak medan våra tankar vill nåt annat. Ett typiskt exempel på när vårt inre strider med vårt egna intellekt...
Då kan korten hjälpa oss att förstå vad som händer med oss själva och runt om kring oss, kan hjälpa oss att få klarhet i vart vårt inre styr oss just nu. Jag har svårt för tanken på att korten berättar vår framtid. För enligt mig iallafall, så gör de inte det. Korten berättar vad dina energier ger ifrån sig just nu, vad din intution vill berätta för dig just nu om vart du är på väg. Men om dina energier ändras, till exempel nästa dag, så ändras också riktningen på vart du är på väg.
Inget är fastslaget, vilka vägar vi väljer beror på hur vi gör i varje sekund av våra liv. Korten berättar "bara" vad dina energier och vad din intuition vill berätta just nu.
Men de är en fantastisk möjlighet till att förstå sig själv och vad man känner innerst inne och även då vart man är påväg i detta nu.
 
 
 
 
 
 
 
Man kan läsa tarotkort på många olika sätt och det finns många olika slags kortlekar.
Olika läggningar beroende på vad man vill veta svar på och olika sätt att tolka dem. Ofta har kortlekarna egna tolkningsböcker men det bästa är att kunna tolka dem genom sin intuition, på det sättet får man det personligaste svaret. Böckerna är främst riktlinjer som man kan använda som stöd när man är nybörjare. Jag själv börjar mer och mer tolka dem inifrån mig själv men det tar tid att lära sig lita på sig själv.
 
De två vanligaste sätten att lägga tarotkorten tänkte jag berätta kort om. Det allra enklaste är att man helt enkelt drar ett kort för en specifik fråga eller ett kort som råd för dagen. "Ja" och "nej" frågor ska man inte ställa utan hellre frågor som "Vad händer om jag gör såhär?" "Berätta om mig och min väns relation." "Hur löser jag den här situationen?"...
 
 
 
Det andra vanliga sättet att läsa tarotkort är att lägga 3 kort. Ett kort för dåtid, nutid och framtid. Det viktiga att komma ihåg då är att kortet visar framtiden genom de energier man utstrålar just nu. Men genom detta sätt att se på korten kan man få en vidare förståelse för de val man gjort eller vill göra, den situation man befinner sig i eller den specifika fråga man funderar över.
 
Det här med tarot är en hel vetenskap i sig och idag använder många medier sig av tarotkort som hjälpmedel när de utövar sina mediala förmågor. Korten har vackra talande bilder med många sätt att tolka dem på vilket gör arbetet med tarotkorten väldigt roligt i sig.
 
 
 
Hoppas att ni lärde er något intressant för er egen del =)

Publicerat: /

Fredag

Fredag eftermiddag och ledig lördag imorgon, inte alls så illa!
Flickorna rusar för tillfället runt med en filt som blev dagens roligaste lek. Jag har äntligen satt mig i soffan efter en dag i arbetets tecken. Fundersr lite över ett bokreferat jag har att skriva mrn det väntar i bästa fall till nästa vecka.

Klockan är nästan 17 och det är fortfarande ljust ute, vi går äntligen märkbart mot ljusare tider. Det gör allt så mycket lättare ☺
Så härligt att vara ute nu med det fina vintervädret vi haft på sistone. Igår hann jag till och med ut på en längre promenad med bästaste Charley före kvällsjobbet. Oftast blir det bara snabba rundor i skogen men igår njöt vi länge av att vara ute i solen.


Tror bestämt att jag tar mina 3 flickor (hunden inräknad) och går ut nu också 😊 fast pappa i huset ska strax göra holländska plättar så vi måste nog vänta på dom först!

Publicerat: /

På skidorna

Idag har fröken Milaya skidat för första gången på de vanliga skidorna. Tidigare har hon skidat med mina gamla miniskidor för att få in rätta knixet ☺

Bara bra gick det! Ett helt varv runt gräsmattan, ännu bättre lär det gå efter lite övning 👍Publicerat: /

Att studera sig själv

Kände mitt i allt för att skriva ett inlägg!

Det har varit några tunga veckor för mig. Jag går in i mina ”tänkar-perioder” ibland och då går hjärnan på högvarv. Om allt och ingenting men ofta djupa grejor som tar energi och lämnar litet kvar till annat. Jag funderar på saker som ifall jag är en bra mamma, vad jag vill arbeta med, är jag självisk som inte är hemma med barnen, borde jag utveckla mig själv mer, vad har jag lärt mig på sistone, går min självutveckling framåt och är jag normal och så fortsätter det sådär tills jag har analyserat sönder allt!
Nu skriver jag det här med ett leende för jag känner mig själv så bra vid det här laget. Tro mig, såhär har min hjärna snurrat på sen jag föddes så jag har analyserat mitt liv och mitt sätt att vara och tänka otaliga gånger.
Jag går in i mig själv och sen rannsakar jag mig själv totalt. Och jag tycker det är hälsosamt! På det här sättet rusar jag inte igenom livet utan att tänka och reflektera. Jag är min egen terapeut och på det här sättet gör jag medvetna val som jag sen kan fokusera på.
Jag besökte nyligen min vän för medial vägledning igen och fick en massa underbara svar som sa mig att jag är på precis rätt väg. Härligt att veta och det ger mig drivkraft framåt. Samtidigt fick jag bekräftat att jag bara borde ”Go with flow” lite ibland också 😄

Brukar ni göra som jag? Ingen behöver kanske dra sina tankar lika djupt ner och självkritiskt som jag gör men det är viktigt att reflektera över sig själv som person och de val vi gör.
Jag skriver det igen, det är hälsosamt.

Jag tvivlar faktiskt starkt på att jag är en person som skulle kunna springa in i väggen. Jag kör absolut slut på mig själv ibland men jag skulle inte driva mig själv över kanten. Jag är för självmedveten för det. Självklart finns det fel jag gör och även säger som är hur omedvetna som helst ibland men i det stora hela så är jag väldigt bra på att granska mig själv. Men det finns fortfarande många saker om mig själv som jag inte förstår, känslor och tankar som säger en sak medan mitt förnuft kan säga annat. Något som jag är väl medveten om är att jag är väldigt dålig på att prata om mina känslor med andra människor, ytliga saker, javisst. Där kan jag prata ihjäl folk, som många vet, hehe! Men när det kommer till djupet så låter jag gärna någon annan prata istället.
Men nu har jag i alla fall delat med mig lite av mina funderingar och min självkritik.
Kritik kan vara både positiv och negativ, man måste kunna hantera båda. Suck it in and deal with it! 😄

Min (familjens) hund är min trognaste vän, hon låter mig prata av mig när jag känner för det och hon gillar mitt sällskap när jag väljer att vara tyst en hel dag medans flickorna är på dagis. Jag älskar tystnaden! Ingen radio, tv eller annat som stör, bara mina egna tankar.