Publicerat: / Allmänt

Sista dagen 2012

GOTT NYTT ÅR!! Vi ska fira detta årets sista kväll med goda vänner.Hur ska ni fira nyår?

Publicerat: / Milaya -12

Snälla inte nu

Inte nu igen.... Vi har varit vakna minst en gång i timmen hela natten Milaya och jag. Det brukar komma sådana perioder i skov, som håller i sig ca en vecka åt gången. Jag hoppas verkligen att det inte blir en sån vecka nu, är redan mer eller mindre utpumpad av många dåliga nätter. Så nu får ni hålla tummarna att här får sovas gott i början av det nya året!

Publicerat: / Allmänt

Vår jul

Har glömt att skriva om vår jul och vårt firande. Tyvärr var vår jul ganska lam. Juan låg i feber alla bilens helgdagar och jag tog hand om familjens julmiddag på julaftonen så jag stod mest i köket. Min mamma jobbade långdag och var bara ledig ett par timmar på eftermiddagen och då passade vi på att äta. Min bror var första gången utan sin son på julen vilket betyder att vi alla saknade honom i gänget. Men överlag var dagen mysig och sådär som den ska vara. Milaya var mest förtjust i julgransbollarna. Jag älskade ringen jag fick utav Juan (inte en förlovningsring!!) Som matchar med armbandet jag fick i somras. Juan fick bland annat en ny rakmaskin. Men han längtade mest till täcket. Juldagen åt hela familjen tillsammans igen, Juan sov på soffan och på kvällen fick Milaya åka till mormor för då ville mamma ut och träffa vänner. :) Jul annandag gjorde inget annat än att besöka akuten i Kristinestad, började tro att Juan fått en UVI som gått till njurarna men som tur var det inte så. Resten av dagarna var rätt vanliga dagar. Eftersom M. också varit snuvig så har vi sovit sämre än vanligt, så på det sättet var dagarna lite extra tunga den här julen. Men sånt får man ta :) Lördagen före jul hade vi företagsmiddag för Juans anställda, blev riktigt lyckat och trevligt hade vi alla. Det var vår jul i korthet. Nästa år hoppas vi på att alla får vara friska!  

Publicerat: / Milaya -12

Milayas framsteg

Vill bara berätta om vår Pukkie som har så många små egenheter nuförtiden. Och små gulliga saker som hon kan. Hon kan t.ex. ge pussar, men det är oftast bara jag som får slaskpussarna på kinden när jag ber om dom :) Så kommer hon nu också krypandes och sträcker upp en arm för att få komma upp i famnen, om hon sitter så sätter hon upp båda armarna som ett flygplan. Sen när hon dunkar huvudet t.ex. bara lite grann tittar hon för att se om det är värt att börja gråta eller inte. Dessutom har hon hittat en lampsladd som vi har sagt att hon inte får röra. Nu kryper hon såklart dit HELA tiden och tycker det är jättekul när vi kommer och säger ajaj.. :) Gullungen! :) Nu kryper hon dessutom i en rasande fart runt lägenheten och kan både sätta sig från krypställning och tvärtom. Lilla tomtemor! 

Publicerat: / Allmänt

Soffhäng

Förmiddag i paradiset, det egna hemmet. Dom andra två tar en lur och jag passar på att uttnyttja soffan. Morrar lite över vädret och drömmer mig tillbaka till våra semesterdagar. Men trivs just nu bra i vårt hem eftersomjagigår utövade projekt storstädning. Har varit kaos här sen vi kom hem från The canarias. Dels för att det blev kaos redan när vi packade och åkte iväg, dels för att julen krävde all min tid och dels för att sambon låg i feberyra hela julen. Och javisst, lite lat kanske jag också varit :) Men detbörjar vara totalt omöjligt (om det nu inte var det redan innan) att göra något med Milaya runt benen. Behöver nästan ha någon annan som roar henne om man vill t.ex. städa. Har hämtat en gammal gåstol från en av mina morbröders familj så att hon kan roa sig själv i den iaf medans man kokar mat. Hittills har det funkat perfekt :) Alla sätt är bra utom dom dåliga....
Nåja, denna dag ska jag göra så lite som möjligt.
Fortsätter helt enkelt med soffhäng i paradiset!

Publicerat: / Milaya -12

7 månader

Milaya har redan för en vecka sedan firat 7 månader ute i stora världen. Känns som att hon alltid har varit här med oss. Jag säger det igen, tiden går så fort! Och mycket förändras, nästan varje dag är det nåt nytt. Men nytt att minnas senaste månaden är bland annat hennes första flygresa som gick galant. Milaya är en riktig pratkvarn, högt och mycket är hennes motto. :) (Som sin mor, hehe.... ) Nya ljud kommer hela tiden, men det som gett oss många skratt senaste månaden är hennes smackljud, underläppen in och överläppen gör ljud. Hur gulligt som helst, iaf för oss föräldrar. Senaste månaden har hon lärt sig dricka själv ur flaskan, även om det rinner lite här o lite där ibland.Hon har i princip hela senaste månad kunnat stå på knäna och gunga. Men exakt på 7 månaders dagen började det gå framåt. Nu kryper hon ungefär 5-6 steg innan det blir magplask och får börja om från början. Men framåt går det och hon förflyttar sig i hela lägenheten.
Inga tänder visar sig ännu men hon dreglar mera än någonsin och verkar som om det kliar och irriterar, men det har det iofs gjort sensaste 4 månaderna och ännu har inget hänt. Dom kommer då dom kommer :)
Klädstorleken är nu 74-80 och jag tror hon har växt mycket senaste månaden men kontroll blir det igen först vid 8 månader. Håret växer snabbt och snart får mamma börja göra pippilottor och annat som man ju iaf just nu tror att man väntar på. Vänta bara tills det ska göras 70 ggr per dag....
Pekfingergreppet börjar funka rätt bra och förmågan att beräkna avstånd börjar också fungera.
Ibland skrattar hon högljutt till en bild på en människa i t.ex. en tidning.
Alla som träffar Milaya tycker hon är ett så glatt barn, vilket hon också är, överallt utom här hemma där det är ofta tråkigt och hon vill ha uppmärksamhet jämt. Fast leka på golvet funkar bäst hemma,det har hittills inte varit så intressant på andra ställen. Men nu, i och med krypandet, så ändras nog det snabbt.
Sömnen, som tidigare. Dock dricker hon nu igen mjölk på natten, något som blev som det blev under resan. Vi tar tag i det igen nästa år :)
Annars sover hon nu ofta bara 2 ggr dagtid, 1-1,5h åt gången.
Milaya gillar i princip alla men blygheten kan komma om mamma eller pappa är för långt borta eller om någon lyfter upp henne snabbt utan "lära känna varann"-tid. Hon är lätt att ha med sig överallt och anpassar sig snabbt för förändringar. Vi är så lyckliga över att få ha denna individ i våra liv.
 
 

Publicerat: / Allmänt

GOD JUL


Publicerat: / Allmänt

Efter ett långt uppehåll

Får hoppas att ni saknat mina inlägg lite grann i allafall=)
 
Som jag nyss skrev i mitt tidigare i lägg så är vi ändå glada att vara hemma igen. Fullt upp blev det genast, igår kväll stupade vi tidigt i säng efter en 12 timmar lång resa. Idag blev det först en tur till vasa för att inhandla julklappar, vilket vi inte gjort tidigare.... allt i sista minuten. Vi hittade iaf allt vi behövde och måste säga att jag är ganska nöjd med inköpen. Vettiga saker det mesta. Tycker det är så jobbigt när man handlar julklappar och av en eller annan anledning handlar något som andra verkligen inte skulle vilja ha. eller behöva. Men hoppas vi inte slår in några sådana paket i år :)
Vad vi dock inte fick tag på var en gåstol som vi bestämt köpa till Milaya, dom hade ingen fin på babystyle, jo en, men den fanns bara i ett exemplar och den var sönder. Och de andra affärerna hade ingen alls, så det blir att klicka hem en på nätet.
Juan började må pyton redan på vägen till stan och frös som ett palmlöv i finland.... Väl hemma igen visade det sig att han hade 38,5 graders feber, typiskt.
Okej, tur att det blev efter resan och inte mitt i, men vi har julfest för Juans anställda med respektive imorgon!
Bordet bokat, barnvakterna bokade för alla och vi hade sett så fram emot att komma ut lite. Hoppas hoppas att han mår bättre imorgon. Dock inget annat fel än feber än så länge, så får hoppas det är nån form av jetlag =)
 
Har bestämt att vi inte ska ha någon julgran i år. Dels är det trångt om plats redan innan, dels har Milaya börjat förflytta sig så pass att det vore en DUM idé och endast en massa bekymmer att hålla henne därifrån. Däremot har Milaya och jag hjälpt pappa/morfar att klä granen nu ikväll. Alltid lika roligt  att få lite julstämning.
 
Nu efter mer än 12 aktiva timmar ska jag fixa en stor glöggmugg och sen lägga mig i soffan och se en film med sjuklingen.
 
Minns ni den där svenska reklamen...
"Ni kvinnor snackar om att föda barn, men ni skulle bara veta hur det känns för en man när han är riktigt förkyld..."
Haha, börjar alltid tänka på den när någon blir sjuk.... ;)
Däremot kan jag meddela att barnafödandet är något män aldrig skulle klara av, därav är det kvinnans uppgift ;)
 
Trevlig helg alla bloggläsare!

Publicerat: / Allmänt

Välkommen hem...

...Till snö och nästan 20 minusgrader. (vilket betyder ca 35 graders skillnad...)
Fast javisst, borta bra men hemma bäst. Hem till hemmet, familjen och till o. med till vardagen, bara inte till vädret. Våra semesterveckor var underbara och gav oss många härliga familjeminnen. Tror att den yngsta njöt allra mest, även om man märkte att hon nu tycker det är väldigt skönt att vara hemma i egen säng! Men mera om resan då jag har foton flyttade från kameran till datorn. Lite mycket annat just nu med julen och allt.

Publicerat: / Allmänt

GranCanaria 2012 i bilder

 
 
 

Publicerat: / Allmänt

Hej hej hallå

Som ni alla kanske förstått så är vi på semester, därav tystnaden på bloggen =)
Hann aldrig skriva ett avskeds inlägg!
 
Vi har 4 dagar kvar av vår två veckor korta vistelse i puerto rico. Vi har haft och har fortfarande en underbar semester. Jag hade faktiskt trott att vi iaf skulle ha några små problem som trött och grinigt barn eller någon mindre irritation ibland dom två vuxna som delar varje minut. Men allt har gått smidigt, Milaya har varit fantastisk och så också sambon ;) 
 
Vi har inte tagit det speciellt lugnt heller, solen,värmen och äventyret har gett oss energi att hitta på en hel del. Så är ju inte heller Milaya så intresserad av att leka vid poolen än heller så lika bra att passa på.
Vi har vandrat omkring en hel del i stan, besökt palmitos park med sin underbara grönska, djurpark och delfinarium. Vi har varit ut på båttur och sett valar simma, häftig upplevelse. Milaya har fått prova simma i poolen men lite väl kallt vatten för en så liten, även om hon inte verkade bry sig om det. :) 
Igår var vi med lokalbussen till storstaden las palmas, gick på museum, upplevde katedralen och shoppade lite.
Sen får vi ju inte glömma god mat och det härliga vädret, sol, varma vindar och ca 25 grader varje dag.
Annat lär ni ha hemma =) Men snart återvänder vi också hem till mörkret och vardagen och vi saknar faktiskt vår egen säng, som alla vet är inte dessa hotellsängar något att skryta över!
Fast vardag blir det inte genast då vi kommer hem, först ska vi fira jul och nyår. Vår första jul tillsammans med den underbara dottern!
 
Några semesterbilder får ni, får dock ursäkta att dom vänder på sidan.... sen återgår jag till livet och solen här på gran canaria.
 
 

Publicerat: / Allmänt

Pulkdax

 
 

Publicerat: / Allmänt

Vintern är här

Såhär vackert var det på Börknäset idag. Vackrare till och med, bilden gör inte verkligheten rättvisa. 
 
 
Både köldgrader (-17) och snö, det har vädergudarna äntligen bjudit oss på. Men dom tog kanske i lite vad gäller minus graderna....

Publicerat: / Allmänt

Drömmar

Hem & (framförallt) köksdrömmar!
Bilderna är lånade från google.
 

Publicerat: / Allmänt

Bo i en kappsäck

Packa packa Piisas kappsäck!
 


Det blir morgondagens stora projekt,  jag har alltid tendens att packa för mycket. Sådant som KAN vara bra att ha... Nu ska det dessutom packas för två veckor i en kappsäck, hjälp!! Milayas e nästan klar, men visst kommer lite av hennes grejer vara i min väska också, vilket betyder, ännu mindre rum för mina 13 skor, 15 handväskor, 27 toppar, 36 kjolar... okej, kanske inte, men ni fattar vart jag vill komma :)
 
 
 

Publicerat: / Allmänt

Dagen idag

Hunnit med massor denna måndag!
Först shopping i Vasa med Milaya och hennes mormor. Lite kläder i stl 74 o. 80! till Milaya och en hel hög med blusar till mig och en svart blazer. Kvinnor säger väl nästan alltid att dom inte har några kläder... Men jag har inga kläder, att ta på mig, allt jag har börjar bli väl använt, formlöst och inte enligt modet som nu gäller. Dessutom är man ju inte lika slimmad som förr ;) Så nya överdelar var ett måste, speciellt inför resan. 
Sen blev det 1års kalas hos Minea. Kul och kaotiskt, precis som det ska vara med massa småbarn, pratglada mammor och mumsiga godsaker.
Väl hemma vanliga sysslor som jag inte behöver räkna upp, tror ni alla har en aning om vad det betyder :)
 
Nu soffan och på tv är det Pengarna på bordet. Önskar bara atta jag fick 2 miljoner, euro, inte kronor. Men om det är mera möjligt att få pengarna i den svenska valutan så visst, det tas också gärna emot!!
 

Publicerat: / Allmänt

2 december

Första advent.
Vi har haft lilla juls middag hos oss nu för en stund sen. Min mamma var just den sista som lämnade oss. Milaya tar en sen nap, senare än vanlitt men hon hittade ingen ro innan med mycket ståhej runt omkring. Min andra hälft somnade just på soffan och jag ser med ett öga på reprisen av Aldrig mera fet. Tidigare idag var Milaya och jag ute, så som vi iofs är varje dag, men idag prövade M. för första gången sin pulka. Smilade stort när pulkan rörde sig framåt. Glömde dock att ta en bild :/ 

Publicerat: / Allmänt

Mys och fnys

Har tittat på nya Bourne Legacy filmen med chärleken ikväll. Den rekommenderas verkligen till dem som sett dom tidigarefilmerna. Tyvärr ingen Matt Damon att titta på denna gång ;)
Nu tittar Juan på världens löjligaste, enligt min smak... Scary movie 1.
Så nu lämnar jag mannen ensam på soffan och tar natt istället!
 
By the way, häst spelet, appen jag laddade ner, var väldigt beroende framkallande :/ Jag skyller på att den goda grafiken i spelet gör det tilltalande... Im hooked.

Publicerat: / Allmänt

BaBySiM

Imorse var det sista gången babysim.
Jag som klagade så mycket innan tycker faktiskt att det är riktigt synd. Inte för min skull men det är verkligen det bästa Milaya vet, att få plaska i vatten. Hon "simmar" redan för allt vad hon är värd med både armar och ben när hon jagar någon flytande leksak runt bassängen. Så roligt när ungen är överlycklig!:)
 
Bild tagen under vattnet vid dykning. Så hysteriskt rolig min tösen har =)
 
 

Publicerat: / Allmänt

Önskar

 
 
Önskar er alla en riktigt trevlig lilla jul och en fin första advent imorgon!