Publicerat: /

Milaya påsken 2013











Publicerat: / Allmänt

Påsk

Blev det i år också, även om det inte känns så direkt. Jag har mest jobbat och då jag inte jobbat har Juan jobbat istället. Igår firade vi dock min mammas födelsedag med kaffe o tårta. Till och med jag fuskade från mitt nya liv och åt lite glutenfri kladdkaka, med mycket socker i... Det var inte ens njutbart att äta socker nu, började nästan må lite illa... :) Hade också besök av några vänner och Milayas jämnåriga kompis My mitt på dagen igår, vilket var mycket skojigt. Milaya fick inte vara någon påskhäxa i år, eftersom jag varit i kvällsjobb och jag tyckte hon kanske får mer utav att vara utspökad nästa år. Men lite påskaktigt klädd har hon fått vara iaf :)
Detta spektakel fixade jag till torsdag kväll ute tillsammans med Milaya. Påskpyntet fick stanna utomhus detta år med en liten nyfiken unge och en liten nyfiken kattunge i huset. Juan o Milaya har grillat korv i ridhagen mellan våra gårdar med brorsan o brorson idag på eftermiddagen, det blev årets påskbrasa. :)
Och milaya har hittat skåpet med alla burkar i köket... :)

Publicerat: / Allmänt

The Secret

De flesta har någon gång hört talas om denna bok. Hemligheten. Jag har även filmen och dessa är vad jag skulle kunna kalla min bibel.
Jag tror starkt på dess innehåll och använder mig ofta av budskapet den ger.
Hemligheten, attraktionslagen betyder att du kan få ALLT du önskar dig. Med rätt inställning.
Attraktionslagen bygger på att allt du önskar så hör universum och ger detta till dig. Vissa har kallat det anden i lampan, andra ödet, vissa kallar det gud eller varför inte slumpen.
Tanken är endå att det du ber om kan du få.
The secret har använts av många stora män genom tiderna. Många stora namn i historien.
The secret bygger på vetenskap mer än tro, attraktionslagen går ut på att om du visualiserar vad du vill ha, låt säga ett visst jobb, och verkligen tror på att du redan har fått detta jobb, så kommer universum att ge dig detta. Meningen är att vara positiv, tänk inte, jag vill inte vara sjuk, utan tänk, jag vill vara frisk... Universum, attraktionslagen, hör inte negativitet utan ger dig bara vad du tänker på. Så om du fokuserar ditt liv på sjukdomar så är det vad du kommer att dra till dig. Om du istället fokuserar på att ha ett gott liv så är detta vad du kommer dra till dig. Detta är vad The secret handlar om men självklart är det mera ingående.

Man behöver knappast prata om universum eller attraktionslagar, alla vet att om man fokuserar på t.ex. lycka så är det mycket enklare att vara lycklig.... :)


Läs boken eller se filmen du också!

Publicerat: / Allmänt

LCHF bak

Idag har jag fixat till lchf kokosbollar. De blev helt okej men nästa gång ska jag pröva lägga i lite hackad mandel också. Här kommer receptet!


100g Smör (rumstempererat),
1 dl Sukrin gold (jag använde 2dl Stevia)
2,5 dl Mandelmjöl,
1/2 dl Fibrex,
2 msk Kakao,
2 krm Vaniljpulver (vilket jag inte hade så hoppade över detta moment)

I receptet fanns inget kaffe men jag satte i en skvätt med kall kaffe.

Vispade ingredienserna med elvisp och rullade till fina bollar och doppade dem sen i kokosflingor.


Riktigt goda blev dom men tror att jag experimenterar lite mer nästa gång! :)

Publicerat: /

Milayas dagmamma

Nu när jag jobbat mycket senaste veckorna har Milaya oftast fått vara hemma med pappa Juan men tre av dagarna har Milaya varit hos min vän i tjärlax tillsammans med henne och dottern i samma ålder som Milaya. Bara en månad skiljer dem åt.

Många har frågat hur det går och har gått, att ha henne med någon annan.

Svaret är att det har gått alldeles utmärkt, vännen har skött jättebra och Milaya har ingen större skillnad på folk. Här hemma kan hon komma på att gråta om jag går på wc utan att låta henne följa med, men det är mest för att hon tycker om duschskåpet tror jag... ;) Annars har hon ingen skillnad egentligen på var och vem. Ännu iaf har hon inte börjat vara ledsen när jag lämnar, det kanske kommer men hon är ju redan över 10 månader så kanske det inte blir så farligt med seperationsångesten för hennes del.

Är tacksam att ha en vän som kunde ställa upp när schemat inte gick ihop och vi behövde lite hjälp. Och Milaya har haft några trevliga dagar i tjärlax. Så tack vännen!! :)


Såhär såg solen ut från bilen när jag åkte till jobbet tidigt imorse!




Publicerat: / Allmänt

2 veckor in i mitt nya liv

Kvällen är äntligen till ända och väckaren ringer igen kl 05.00 imorgon bitti. Full fart bara!
Idag var det våffeldagen och jag var riktigt snål på att äta våfflor ett tag. Orkade dock inte börja forska i något recept mina lediga timmar på förmiddagen.
Men förutom våffeldreglet som började rinna så kan jag nu meddela att suget efter sötsaker, skräpmat o dylikt börjar vara helt borta. Det tog exakt två veckor.
Några cm här o där är borta (förhoppningsvis på lång sikt) och även 3 kg. Det bästa är att jag numera känner mig, kanske inte som en morot men iaf som en hel sallad, istället för gräddbakelsen som jag skrev tidigare att jag inte vill känna mig som....
Nu när jag kommit såhär långt börjar det kännas som att mitt sätt att äta är här för att stanna, igen. Under graviditeten gick jag ju gradvis tillbaka till att äta allt, när väl illamåendet hade lagt sig ;) och sen dess har matvanorna suttit i samma mönster. Äntligen är de mönstren brutna. Tänk att det kan vara så svårt!
Är faktiskt riktigt nöjd att nu ha lyckats.

Publicerat: /

Äntligen...

... Har Milaya blivit så stadig på benen att vi kunde sätta tillbaka vårt soffbord i vardagsrummet. Vi har varit utan ett tag då det började orsaka en och annan bula i pannan på vår älskling. :)




Publicerat: /

Appen

Kan hända att jag är lite "bak flöjte" men jag har först nu hittat blogg.se appen.
Den är verkligen inte perfekt och skulle kunna förbättras avsevärt men den gör det endå så mycket enklare att mobilblogga! Så nu blir det säkert mera och oftare inlägg här på bloggen!
OCH mera bilder ;)




Publicerat: /

Cowboys



Började alldeles just längta till Närpes teater. Detta från sommaren 2011 när Sveipur och jag var riktiga cowboys för en sommar.

Hoppas vi får chansen att vara cowboys i sommar igen!

Publicerat: / Allmänt

Ego-bild

 Sådana behövs för att peppa lite anser jag. Iaf så hjälper det mig att se att det inte är omöjligt, gick det då så går det nu! En bild som visar lite hur jag såg ut för två år sen, det är såhär och ännu bättre jag hoppas se ut snart igen. ;)

Publicerat: / Allmänt

Idag & igår

Idag fick jag världens längsta sovmorgon. :)
Eller jag steg upp kl 07.30 och gick ut för att mata hästarna och gick sen in för att krypa under täcket igen. Sov till kl 12 och hade världens sov-krapola. Minns inte när jag senast fick sova så mycket. Tack till bästaste sambon som lät mig sova ut lite efter en tung vecka.

Igår var vi på familjeshopping till Vasa. Härjade loss i Stenhaga området i alla möjliga affärer. Mina favoriter var som alltid Minimani och denna gång även k-rauta, drömstället för oss som snart ska börja renovera upp huset.
Milaya är förståss den som fick mest, nya kläder och en ny leksak som hon får lite senare när hon är stadigare på benen.
Handlade kläder i storlek 80, som hon redan börjat använda, men vissa är fortfarande för stora, beror så på märket.
På Minimani hittade vi helt otroligt goda grillribs som vi grillade igår kväll, mums... :)

Igårkväll somnade vi alla jättetidigt och nu ska vi titta på ett avsnitt av en av mina favoritserier, Arrow.

En gammal goding.... Tjingeling ;)

Publicerat: / Allmänt

Lchf bakning

Bakade lchf-frukost semlor förra veckan med bland annat linfrön och mandelmjöl. Dessa gillade jag inte alls. Kombinationen var antagligen vad som gjorde det hela så äckligt.
 
Idag har jag dock bakat lchf-scones och dom var riktigt goda. Måste bjuda min mamma på en sån, eftersom dom samtidigt är glutenfria :)
 
Har aldrig bjudit på ett recept så nu ska jag göra det.
 
LCHF-SCONES
 
4 ägg
1 dl grädde
1/2 dl creme fraiche
 
2,5 dl pofiber
2 tsk bakpulver
1 krm malen kardemumma
1/2 msk fiberhusk el. Motsvarande (fibrex)
Salt enligt smak (jag använde 1 krm)
 
Vispa ihop ägg, grädde och creme fraiche.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan skål.
Rör i äggsmeten. Låt svälla 15 min.
Klicka ut ca. 6 runda bullar på en bakplåt.
Baka i mitten av ugnen på 200 grader till de fått en gyllene färg. För mig tog det ca. 25 min.
 
Fibrex och pofiber finns i Närpes att köpas på K-affären.
 
 

Publicerat: / Allmänt

In this moment

Sitter jag i soffan medans Milaya leker på golvet med kisse o boffe.
Konstaterar nu efter fyra jobbdagar att ledig helg är nödvändig för min överlevnad. Milaya har sovit riktigt dåligt några nätter och att ha både nattproblematik och jobb skulle inte fubgera i längden, så mycket är säkert. Kanske för någon annan men jag blir totalt utpumpad på energi av att inte få sova mer än ca. 30 min åt gången och sen orka jobba.
Så tur är det nog att det är bara en vecka kvar av denna intensiva period. Hur roligt jag än tycker att det är att jobba. Lite kommer jag ju endå jobba sen också...


Nu bara se till att hålla igång så jag orkar resten av dagen. :)

Publicerat: / Allmänt

10 månaders kontrollen

Gick riktigt bra. Rådgivningen i Närpes har flyttat till en annan byggnad i centrum så det var vårt första besök på nya stället. Jättefint har dom det där!

Vår Rdg-"tant" kom och hämtade oss till väntrummet och det var en liten bit att gå genom korridoren, Milaya ville gå själv så hon gick hela vägen in i mottagningsrummet :)
Vår "tant" verkade passligt imponerad och jag fick vara passligt stolt :)
Även om jag inte tror det är bra att ha för bråttom så är det ändå, oavsett ålder, fantastiskt att kunna se när hon för första gången kan gå själv, i detta fall till Rdg-tanten!


Allt gick bra och vi fick veta att Milaya nu är:


75 cm & 10 040 gram

Publicerat: / Allmänt

Namnet Milaya Adriana

Kom på att jag aldrig berättat om ursprunget till Milayas namn. Jag hittade namnet Milaya i en Nora Roberts roman för ca. 10 år sen. Jag vet, jag har brukat läsa hennes böcker, lätt läsning... ;) Jag visste iaf genast att jag älskade namnet och bestämde mig för att hålla det i bakhuvudet tills jag kanske någon dag skulle få en dotter. För 8 år sen såg jag i Vasabladet att en flicka fått namnet Milaya så en till med samma namn finns det i Österbotten någonstans. Namnet Milaya kommer från ryska och översätts till engelska som My dear. Min älskling. Tycker betydelsen är det bästa :) När jag blev gravid och vi funderade på namn berättade jag självklart för Juan om namnet och tur för mig var att han också tyckte namnet var perfekt. Vi hade detta namn och ett annat som följde oss ändå tills dagen då vår dotter föddes. När jag låg i förlossningssalen med vår nyfödda på bröstet sa Juan med mer eller mindre förundran i rösten att hon faktiskt såg ut som vår Milaya. På den vägen är det. :) Namnet Adriana, Milayas andra namn kommer från släkten. Juans mamma heter Adriana i andranamn och jag har Adrian i min släkt så då valde vi att döpa henne till Milaya Adriana. Tycker därför att denna body från Lundmyr är väldigt passande!
 

Publicerat: / Allmänt

En utmaning

 

KNÄBÖJ UTMANING

Anna har börjat med denna utmaning i sin blogg, jag bestämde mig för att hänga med, gör du?

 

 

 

tumblr_m0nmxhGWer1qcmrp8

Dag 1. 50 st.

Dag 2. 55 st

Dag 3. 60 st

Dag 4. Vila

Dag 5. 70 st

Dag 6. 75 st.

Dag 7. 80 st.

Dag 8. Vila

Dag 9. 100 st. (klapp på axeln)

Dag 10. 105 st.

Dag 11. 110 st.

Dag 12. Vila

Dag 13. 130 st.

Dag 14. 135 st.

Dag 15. 140 st.

Dag 16. vila

Dag 17. 150 st.

Dag 18. 155 st.

Dag 19. 160 st

Dag 20 vila

Dag 21. 180 st.

Dag 22. 185 st.

Dag 23. 190 st.

Dag 24. vila

Dag 25. 220 st.

Dag 26. 225 st.

Dag 27. 230 st.

Dag 28.vila

Dag 29. 240 st.

Dag 30. 250 st!!!!!! GRATTIS!

 

 

(Detta kommer verkligen bli en utmaning!!)


Publicerat: / Allmänt

Milaya 10 månader

 
MILAYA ADRIANA
 
Blir idag 10 månader!
 
Betyder att det snart blir ett-års kalas. Hjälp!
Jag har varit "redo" för alla förändringar och framsteg, men att börja planera för ett födelsedagskalas för eget barn känns lite främmande. Och lååångt borta. Men det är det inte.
 
Vår lilla solstråle växer och utvecklas snabbt.
 
Hon har fått (under den senaste månaden) 6 tänder, så pass långt hår att hon kan ha pipplottor & två små ben som kan gå själv.
Den senaste veckan har hon nästan helt slutat krypa och tar sig istället fram allt stadigare på egna ben.
Milaya har blivit stor, kan numera bläddra i tidningar och böcker utan att bara stoppa dem i munnen. Man kan ge henne en tidning/reklamblad nu som hon faktiskt leker med innan hon sen börjar riva sönder och försöka äta upp. Då blir hon arg som ett bi när man tar tidningen ifrån henne.
 
Äter gör hon ibland lite bättre och ibland lite sämre. Lite och ofta är fortfarande hennes motto.
Nattmatningen är ungefär densamma som för en månad sen. Vi har haft några bättre nätter och vi har haft några sovmorgnar nu senaste veckan. (kl 07.30 istället för 06.00)
 
Att vara utomhus eller i badet är fortfarande favoriter.
 
Milayas största intresse är ändå att dansa. Hon dansar ofta till reklamsnuttar med musikinslag om tv:n är på. Ofta har vi på spotify i bakgrunden och hennes favorit sång är "en gång när jag hade en liten apa" och "old mcdonald had a farm".
Hon lyser upp som en sol när Dinosaurietåget kommer på Barnkanalen. Det är även mammas favorit så det tittar vi på kl 8 varje morgon.
 
Milayas bästa vänner är djur. Katten Chili är hennes bästa vän och de leker dagarna i ända. Ibland får mamma rycka in och hjälpa stackars kissen som blir dragen i svansen, han själv verkar dock inte bry sig ett dugg, han bara ligger där och ser oförstående ut när jag kommer för att rädda hans svans.
Hästarna är intressanta och man måste få klappa dem när man kommer till hagen. Annars blir det skrik i pulkan/vagnen.
 
Allmänt är Milaya väldigt nyfiken och vill testa allt, speciellt sådant som hon fått nys om att hon inte borde göra. Lite gnäll när man inte får som man vill men sen prövar man helt enkelt nåt annat. Plocka ner saker från väggar såsom tavlor och dylikt är jättekul, men då mamma inte låtsas bry sig så mycket så blir sånt också snabbt ganska tråkigt. Envis som en åsna kan Milaya vara ibland, men oftast är hon gosig, pussas och är glad.
 
 
 
Imorgon är det rdg så då får vi se hur vår lillastora dotter växt!

Publicerat: / Allmänt

Det nya livet

 
Nu har mitt "nya "liv" pågått i 10 dagar.
Hittills har jag inte ätit något jag bestämde att inte äta. Svårast att hålla sig ifrån är choklaaaad!
Har köpt hem 70% choklad ifall att jag någon dag skulle bli galen, men hittills har det inte hänt =)
Tycker egentligen att mörk choklad är ganska otäck, men i värsta fall blir det en bit.
Jag har till och med bakat semlor av ett LCHF recept men det var inte i min smak. Då kan jag lika bra vara utan. Däremot har jag nu en massa ingredienser jag ska använda upp så det blir väl att pröva nåt annat recept.
Glutenfritt bröd skulle funka lika bra men det smakar ju också "vedärväädit" (läs: bedrövligt).
 
Annars märker jag redan att jag mår mycket bättre, känner mig inte så äckligt svullen som en övergräddad muffins.
Måtten minskar redan men det mesta av det tror jag är vätska hittills.
Huvudsaken är att man själv inte känner sig som en gräddbakelse när man vill vara en morot ;)
 
 

Publicerat: / Allmänt

Just nu

Milaya och Juan gick ut med pulkan i skogen, själv åker jag i jobb. Ha en fantastisk dag alla! Vädret är underbart!

Publicerat: / Allmänt

Pippi Milaya

Nu kan Milaya ha pippilottor, såååå sött... :)

Publicerat: / Allmänt

Söndag morgon

Den 17 mars är underbar!

Publicerat: / Allmänt

Kärleken...

... Till sitt barn kan inte mätas!


Publicerat: / Allmänt

Dagarna som gått

Jag har inte haft ork att engagera mig i att skriva senaste dagarna.
Hade två lediga dagar med Milaya, vi städade, lekte, umgicks med Milayas mommo, My och hennes mamma och såklart med pappa Juan också :)

Hästarna pysslades om lite extra dessa dagar och verkade nöjda dom också :)

Nu är det jobbdagar igen som gäller.
Underbart väder har vi haft, även om det varit kallt och inte alls vårväder som vi så längtar efter...

Publicerat: / Allmänt

Tillsammans

Efter fyra dagar jobb så har nu Milaya och jag två dagar tillsammans innan mor i huset får jobba fyra dagar till.

Så idag ska vi bara njuta av varandra och det vackra vädret. Hästarna ska jag förhoppningsvis hinna rida båda ikväll när Juan kommer hem.

"Jag vill ha den...."
Milaya kan gå genom hela lägenheten nu, men är det bråttom så går det nog snabbare att krypa :)
Världens sötaste i nya Onepiece från HH!
Leksakslådan är kul att sitta i :)

Publicerat: / Allmänt

Snögubbar

Här kommer en bild på snögubbarna.
Vilken tur att dom har skogen att gå i, där snöar det inte lika kraftigt.
Men dom själva ser inte ut att bry sig och pälsarna är torra.


Publicerat: / Allmänt

Snögubbar

Hästarna i hagen ser ut som snögubbar, borde tagit en bild på dom när jag var ute imorse och gav dem frukost. Eftersom de går ute på nätterna om vädret är okej och det var rätt bra igår kväll så fick de stanna ute. Visste det skulle snöa men redan och såhär mycket, nej fyy...

Jobb ikväll igen. Ligger under filten och skulle vilja stanna tills gräsmattan ska fixas första gången med gräsklipparen. Så sisådär ett par månader till skulle jag kunna stanna under filten.

Milaya sover och jag ska också stänga ögonen en stund.

Ha en bra dag bloggvärlden!

Publicerat: / Allmänt

Saknat

Har saknat min lilla flicka ännu mer ikväll under jobbskiftet än de andra dagarna jag jobbat. Det verkar bara bli värre det här...
Men om tre veckor kan vi vara tillsammans jämt igen! <3

Publicerat: / Allmänt

Dag Ett

Första dagen av mitt "nya liv" har gått riktigt bra. Kommer förhoppningsvis att fortsätta så. Är riktigt peppad nu att leva utan choklad och allt annat som är så gott.
Men eftersom jag innan graviditeten levde i nästan ett år utan de flesta kolhydraterna så vet jag att jag mår mycket bättre utan. Det gäller bara att klara av de första veckorna, sen är det ju hur lätt som helst. Det vet jag juh... Fast i somras fanns inte motivationen, nu hoppas jag att den däremot håller i sig.

Så dag ett är avklarad, med bravur :)
Så här ska jag se ut igen... Snart!

Publicerat: / Milaya -12

Tänder & fotsteg

Milaya har nu 6 tänder som pickar fram. Fyra upptill. Två bröt sig igenom senaste natt. Ena fram och ena huggtanden. Märktes igår kväll när hon inte riktigt kom till ro, fick en panadol och har sovit rätt bra inatt.

Milaya kan nu gå från ett ställe till ett annat, hon går mer och kryper mindre hela tiden. Längsta sträckan hittills är omkring 3 meter :)

Vår STORA flicka, vart är min bebis?!


Publicerat: / Allmänt

NU

Nu skriver jag det här, så att det är officiellt ;)

Imorgon börjar jag mitt nya hälsosamma liv.

För 2 år sen lyckades jag gå ner 18,5 kg i vikt på 5 månader. Utan att ens tycka det var en utmaning. Iofs hade jag möjlighet att röra mig mycket mer då, gick i medeltal 15 km varje dag bara under den tid jag hade ridlektioner. Jag åt inte pasta/potatis/ris, endast fisk och kyckling. Inget bröd. Drack 3liter vatten varje dag. Det var då och efter att ha lyckats gå ner till min idealvikt så tog det bara 4 månader innan jag blev gravid. Goodbye idealvikten...
Denna gång skulle jag vilja få bort 10 kg (7kg kvar sen graviditeten). Och kommer köra på samma sätt. Tänker inte kalla detta lchf, visste inte ens för 2 år sen att det var nåt liknande jag höll på med. Jag ska bara äta vad min kropp mår bra av och försöka få tid att motionera mera. Synd att foglossningen fortfarande irriterar!
Förr eller senare skall jag lyckas. Hittills har inte motivationen varit den rätta men iaf jag kommer till en punkt när jag känner att NU går det. Så var det förra gången och jag hoppas att jag är där nu igen. På så sätt är det varken svårt eller jobbigt.

Så officiellt.... Nu kör jag igång! ;)
(Och nu vet alla ni det så nu måste jag juh... )

Publicerat: / Allmänt

Party&jobbhelg

Efter en partykväll och en jobbkväll så känns det skönt att sitta i soffan. Mättad av uteliv för ett bra tag framåt. Tänk att till o med jag som en gång verkligen gillat det sociala utelivet har börjat tycka att soffan/sängen är bäst!

90-tals tema festen som några vänner ordnat som sitt 30-års kalas var riktigt lyckat. Alla hade snygga jätteolika utstyrslar vilket var intressant att se hur folk tänkt. Jag körde på clueless stil med stövlar, kort rutig kjol, skjorta med blus ovanpå... Vissa hade flanellskjorta med jeans och andra körde med knästrumpor. Så lite av varje :)
Musiken dånade och fönsterrutorna skallrade, nästan alla dansade till alllt från aqua, spicegirls, offspring, carola, greenday, drömhus, doctor alban och mycket mycket mer.
Som sagt en riktigt lyckad fest!

Och nu börjar mina 3 intensiva jobbveckor. Saknar Milaya redan då jag tänker på hur mycket vi ska vara ifrån varann! Men pengar i bingen med vårdledighets stödet tackar man och tar emot!

Publicerat: / Allmänt

Party

Imorgon är det KALASdax!

Det är min vän som har 30års kalas tillsammans med en jämnårig vän. Temat är 90-tal och alla skall vara klädda i denna stil.
För mig blir det tidigt 90-tal med tights, kort blus och jeansjacka :)


Publicerat: / Allmänt

Att vårda

Är helt slut efter en arbetsdag i vårdandets tecken. Som jag förutspådde så är mina fötter ömma nu i början, när jag inte är van att trampa runt hela dagarna på betonggolvet. Men det blir säkert bättre. Även om mycket av det vårdande arbetet kan vara tungt, fysiskt och psykiskt, så är det alldeles underbart att träffa alla människor och kunna hjälpa dem på något sätt. Idag har jag hunnit både prata gamla minnen och skojat om skillnaden mellan patienten i sängen och mig som vårdare. Det ger mycket att kunna ge... Om det nu låter vettigt.
Och även om man ibland suckar djupt över det tunga arbetet man utför så känns det ändå väldigt bra inombords att man kunnat hjälpa någon gammal, sjuk eller mindre lyckligt lottad än en själv.

Publicerat: / Milaya -12

Instaphotos

De flesta bilder ni får se här på bloggen kommer från instagram, så många av läsarna kan jag tänka mig ser bilderna redan där. När jag mobilbloggar är det lättast att ta bilderna direkt därifrån. Så lite av lathet är det kanske att jag gör så... För er om inte sett dagens instabilder så kommer dom här!

Publicerat: / Allmänt

Just nu...fast lite senare...

Kära mor kommer på besök, blir att slänga ihop en tonfisksallad. Milaya är lika mycket överallt som vanligt. (Omöjligt att få henne att sitta still)
Huvudet är tungt och jag sitter i inredningstankar tills vi förhoppningsvis så småningom kan börja renovera upp mitt barndomshem.
Men nu sluta drömma och försöka få nåt gjort!

Hästarna har snygga fixade tånaglar nu :) och det betyder att min plånbok lyser väldigt tom. Uff vad det kan vara dyrt...


Publicerat: / Allmänt

Just nu...

Milaya leker på sin favoritplats, löpbandet, klättrar upp o ner, upp o ner... Jag väntar på hovslagaren som ska sko hästarna. Solen skiner och det är sista lediga dagen innan intensivperioden med jobb börjar. 3 veckor heltid, sen tänker jag vara hemma, åtminstone till hösten :)
Idag blir det nog en extra lång promenad i det vackra vädret.
Finns bara en sak som stör den annars perfekta morgonen... Min förkylning!
Halsen gör det jobbigt att prata, speciellt på kvällen, hela systemet blir som en enda stor propp under natten och det gör ont lite överallt. Tråkigt :( men får vara glad att vi klarat oss såhär länge och Milaya har klarat sig rätt bra hittills. Hostan är borta och ungen är pigg o glad!

Publicerat: / Allmänt

Bara rosa från HH

Shoppade loss på Halpa-halli med Milaya idag. Det mesta var som vanligt till henne. Ute i växthuset hittade jag ett par snygga plastlådor med rosa/lila/blå ränder som fick bli leksakslådor. Sen hittade vi också en snygg rosa pulka på rea som vi kan använda nästa år. På barnens klädavdelning hittades mera rosa. Nästan allt blev i rosa.... :) En onepiece, rosa med gröna detaljer, såg jättemysig ut. Jag försöker verkligen köpa andra färger än rosa (anser flickor kan ha andra färger också) men ofta finns det nästan bara rosa och röda kläder i olika nyanser för flickor, speciellt om man tittar i HH:s hyllor... Det vi egentligen var i stort behov av var sockor med halkskydd, vilket vi hittade bredvid dom där söta grå strumpbyxorna med stjärnor på, så dom fick också följa med hem. Sen slank också en tunika i vårfärger ner i handelskärran, även den med rosa inslag. Ville även köpa klossar att bygga med åt Milaya, dom fanns såklart i påsar om grönt o blått eller rosa o lila, det blev den med rosa... Klossarna är redan omtyckta men mest för att bära runt eller bita på :) Sen blev det faktiskt även ett påslakanset åt oss vuxna men sist i kärran hamnade några bananer åt Milaya.

Ibland måste man få shoppa loss lite på lokala varuhuset ;)
Synd att jag inte tänkte på att ta en bild av inköpen innan jag spridde ut dem i hemmet!

Publicerat: / Allmänt

En sån typ

Jag är en sån där "känslig" typ. Åtminstone så var jag det förut. Som barn var jag alltid den där som det var roligt att hacka på, speciellt för pojkarna. Tror det var främst för att jag alltid blev så arg (och ledsen) och inte kunde dölja det. Som barn var jag den som ofta kom hem från skolan och grät av diverse orsaker. Samtidigt som jag var hack-kyckling så hade jag många kompisar och starka åsikter. Jag var ett barn som prövade många olika aktiviteter:fotboll, redskapsgymnastik, volleyboll, innebandy, tuba i skolmusikkåren, gitarr, löpning, målarkurser & såklart ridningen. Vilket som blev kvar är väl ganska solklart :) Jag blev tonåring och minns att jag faktiskt bestämde mig för att bli "tuff". Jag skulle inte bli hackad på, jag skulle visa att jag inte brydde mig och bli en bättre version av mig själv. Vilket jag enligt mig själv lyckades med. Jag valde vänner, hade många och blev istället den som alla kom till med problem. Nu grät jag varje dag av andra orsaker. Av tyngden på axlarna av alla andras bördor. Kunde aldrig säga nej. Fick uppleva livets första stora tragedi, väns självmord, vilket förändrade hela synsättet av livet och världen. Nu kunde jag verkligen inte säga nej till människor med tankar de ville dela. Jag kände så starkt. Vid 15 års ålder skulle jag kallat mig själv en High Sensitive Person. Jag är en sådan där typ som sen fick gå i terapi för att försöka lära mig själv att säga nej. Jag lyckades. I 20 års åldern kunde jag inte gråta på flera år, idag gråter jag sällan. Nu, i vuxen ålder är jag en sån typ som ibland babblar för mycket, för fort, har hunnit bli en offentlig person i min hemstad och är öppen om vem jag är. Idag är jag en sån som är social samtidigt som jag är rätt skygg för folksamlingar. Jag är öppen utan att öppna mig. Idag är jag en sån där typ som kanske stänger av för lätt, kanske har jag gått från överkänslig till okänslig. Nej, jag är bara en sån där typ som inte längre låter andra ta min energi. Jag försöker ständigt välja att vara nära de människor som ger mig energi, istället för att spela samarit och dra till mig människor med negativa energier. Jag är en sån där människa som efter många olika erfarenheter anser mig själv känna mig själv. En sån där som hunnit leva rätt mycket under snart 27 års tid. Hunnit studera många olika saker, arbeta inom flera olika branscher, umgåtts med alla möjliga sorters människor. Haft en sambo med alkoholproblem, genomgått depressioner, flyttat 9 ggr på 10 år, vårdat döende människor, besökt olika medium, letat svar och funnit något jag skulle vilja kalla lycka. Jag är en sån som har gjort många misstag men inte ångrar någonting. Allt detta och mycket mer har format mig till den jag är idag. Allt som jag hittills varit med om har lett mig till där var jag står idag. Gett mig en dotter. Jag är en sån som vill minnas det förflutna, för att kunna uppskatta allt jag har idag, jag är en sån som vill minnas, för att jag inte är rädd för det som varit, bara förväntansfull för det som i framtiden kommer. Förväntansfull över att få se min egna dotter växa upp och formas. Och att få se, vilken sorts typ hon är!

Publicerat: / Allmänt

Bloggord

Läste just i min bb-kompis blogg att hon funderar på att låsa bloggen så att hon skulle kunna skriva mera fritt.
Detta har även jag funderat på många gånger eftersom vem som helst kan läsa och man inte har en aning om vad alla tycker om ens skrivande...
Samtidigt skriver jag ju mest för min egen skull, även om det har ändrats lite med tiden. Nu skriver jag också för Er därute i bloggvärlden. Jag skriver för alla dem som är genuint intresserade av mitt och min familjs liv. Det kanske finns eventuella läsare som inte är intresserade på "rätt sätt" men det är sånt man får räkna med.
Men visst håller nästan varje bloggare tillbaka sina innersta tankar om saker o ting, eller överdriver känslor ibland för läsarsiffrors skull.
Jag bryr mig inte om att ha läsare för siffrans skull. Jag önskar bara att de som tycker mitt innehåll är läsvärt läser mina rader.
Mina tankar, upplevelser och allmän vardag är mitt liv. Jag har valt att till viss del göra dessa offentliga och det känns just nu helt okej.
En dag kanske jag också ändrar mig och vill låsa bloggen, för jag förstår kompisens poäng, då skulle man kunna skriva mera öppet.
För visst finns det mycket att skriva ner som inte är för alls ögon!

Men tills vidare är mina bloggord till för er alla! :)

Publicerat: / Allmänt

Förkylda x2

Både Milaya och jag känner av förkylningen, hon har börjat hosta lite (för första gången i sitt liv) och jag har ont i halsen.. Hoppas det inte blir mer än så!

Publicerat: / Milaya -12

Tand nr 4

Har börjat picka upp som en liten vass "pigg". Det blev andra framtanden nertill som hann fram först av de tre som ser ut att vara på gång. Så nu har milaya två upptill och två i nedre raden. Dom två som kom först börjar bli stora :) 4 tänder på 16 dagar!

Publicerat: / Milaya -12

Finn Felet

Någonstans på denna bild har något gått riktigt fel. I allafall om du frågar mig. Milaya däremot tyckte att det hela var helt i sin ordning och mycket intressant! :)

Publicerat: / Allmänt

Ny Design

Har äntligen fixat till en ny design för bloggen.
Ut med det mörka, in med det ljusa.
 
Hoppas det skall vara intressant att följa innehållet också =)
 
Håll till godo!

Publicerat: / Milaya -12

Milaya <3 Djur


Publicerat: / Allmänt

Grillat i snöstorm

Det kan vi skriva upp på listan av vad vi hunnit med denna vinter. Om vi nu skulle haft en sån lista... Vi var iaf till morbrödernas lada och grillade korv, drack varm choklad och lite annat smått och gott i lördags. Mitt i korvätandet blev det mitt i allt snöstorm, blåste och yrde snö runt brasorna som morbror och brorsan gjort upp. Juan, jag, Milaya och mommo begav oss ganska snabbt för M's skull men de andra stannade en stund till i ovädret som blev ännu värre innan de kom sig därifrån. Men kul var det att träffa ena morbrodern (har fyra stycken) och "mostern" och kusinen med sin dotter. :) Lite kallt om fingrarna blev det men annars inga frusna kroppsdelar, milaya blev lite uttråkad av att inte kunna röra sig så mycket med mycket kläder på men fröken vår var så duktig. Att kläderna luktade brasa efteråt är sånt man får ta :)

Publicerat: / Milaya -12

Tand nr 3

Tand nummer tre kom som en överaskning! Blev inte alls den vi trodde. Det blev högra framtanden nertill som nu brutit sig igenom. Så nu har Milaya upptill höger framtand och höger huggtand, plus nr 3 höger fram i nedre raden. Vänstra framgången nertill är också på g tror jag :) Allt på en gång, inte konstigt damen har sovit sämre, ätit sämre och varit tidvis grinig. Men snart är leendet fullt av fina vita tänder :) Milaya är nyfiken på alla ljud, när pappa bakar och använder elvispen blir Milaya nästan på danshumör.

Publicerat: / Allmänt

NickPik eller PickNik?

Ganska lugnt här på bloggen senaste dagarna. Haft fullt upp.
Milayas feber var över på ett dygn och vi sover igen våra vanliga 2timmars "knöckar" :) huggtanden är så nära den kan bli att bryta sig igenom som den kan bli.

Måste berätta att milaya är så duktig med vår hund Milou, klappar honom oftast snällt och försiktigt utan att vara hårdhänt alls. Katten Chili däremot tycker hon om att dra i svansen, tur är det att kissen är så snäll och inte reagerar alls... Kul har dom iaf alla 3 dagarna i ända. Är så glad att hon får växa upp med djur omkring sig.... Katt, hund, gris, kanin och hästar på gården just nu.

Senaste dagarna har jag hunnit jobba ett skift, träffat flera vänner, lunchat med mamma/mommo och sånt som man måste :)
Idag ska vår lilla familj, mommo, bror med son, morbror med fru & kusin med dotter och grilla korv till en annan morbrors lada i skogen. Ska bli så skojigt!

Ladan finns i min mormors hemby, frågar ni mig var detta är så skulle jag vilja svara "bak takana naschtans mitt in i urskojin" nämligen i Ömossa i rangsby. Kan inte fatta att folk bor där i urskogen ännu idag... :) Jag har iaf inte varit till den här ladan på säkert 15 år så det ska bli intressant. Och roligt att vi blir så många!

När jag var yngre, brukade jag säga nickpik istället för picknik, bara för att det låter bättre, tycker jag fortfarande :) betydelsen är väl detsamma ;)

Ni får några bilder från senaste veckan också.