Publicerat: /

Så mycket bättre!

I mitt förra inlägg skrev jag att imorgon är en ny dag.
Och idag var det verkligen en ny dag.
Mina axlar kändes mindre tunga efter gårdagens ventilering här i bloggen. Jag har ju egentligen ingen aning om vad ni läsare tycker om mina klagoinlägg (eftersom ni är så dåliga att kommentera, hint, hint... 😉 ) men det hjälper i allafall mig att må bättre. Varför skriva det på bloggen istället för i en dagbok eller nåt...? Jo för att jag inte har någon sådan!

Nåja, åter till ämnet. Idag var det en bra dag för mig och flickorna. Förmiddagen ägnade vi utomhus, som alltid. Sen sov Y sin vila i vagnen medan jag försöker (varje dag...) låta Milaya göra sånt som är svårt med en lillasyster som helst ska vara mitt i smeten. Pyssla, pussla, nabbi, modellera och allt vad det är vi hittar på. Ibland sitter hon bara och ser på film. Eller leker/tränar med sin ponny.

Hur som helst. Efter den sena lunchen for vi ut på lite äventyr och roade oss hos mommo, på Teboil och i en lekpark. Kom hem passligt till Bolibompa.

Jag var lugn i själen och M hade en bra dag. Hon har nämligen bra och dåliga dagar... 

Det tråkiga för dagen inträffade när det var läggdags för flickorna. Vi läser alltid saga tillsammans i Milayas säng.
M hoppade mot sin kudde i sängen och dunkade i misstag sin näsa jättehårt mot sängkanten. Jag var säker på att hon bröt näsan. Oj vad det måste ha gjort ont! Men lite is och näsblodstorkande senare och undersökning av näsan så kom vi ändå fram till att näsan nog höll den här gången... Men den kommer nog vara svullen och öm ett litet tag framöver 😞

Stackars lilla omtänksamma snälla Milaya. Tror faktiskt hon äntligen lärde sig att man inte ska hoppa i sängen... I allafall inte på en vecka eller två!


Förutom det olyckliga slutet så var ju åtminstone den här dagen så mycket bättre än dom senaste varit!

Publicerat: /

Ett bröllopsfoto

Här är en av bilderna som Tomas, vår fotograf, tog av oss på vår bröllopsdag.
Och ett foto från när vi blev man och hustru vid magistraten i Vasa.

Publicerat: /

Mer eller mindre...

Mer eller mindre galen.

Jag är ganska säker på att jag håller på att mista förståndet. Eller i allafall delar av det.
Mina barn är så intensiva för tillfället. Alltså inte just detta ögonblick utan överlag i dessa dagar. 
Från morgon till kväll får man inte en paus från tillrättavisande och förmaningar. Eller tusen frågor och högljudda skrik.
Milaya är inne i en fas när hon inte lyssnar överhuvudtaget. ”Jag ska bara...” är den vanligaste frasen just nu. Och ”Jag vill, jag vill, jag vill... Jag vill inte...” samt orden ”Jag måste...”
Hon gör tusen gånger per dag precis tvärtemot vad man säger och jag hatar det. Jag har alltid haft något emot folk som inte lyssnar, att det sen är mina egna döttrar känns så hopplöst. Att jag vet att det är en fas, att det är en del utav utvecklingen och allt det där gör inte mina dagar lättare.
Yamila är 15 månader, snart 16, har redan gått på egna ben i 7 månader och stegar även hon iväg dit hon känner för att gå. Utan att förstå uppmaningar om att stanna, komma tillbaka osv. Hon klättrar på stolar, bord, soffor... Flyttar stolarna och plockar på hyllor och allt vad hon hittar på. Utan att lyssna på ett nej. I allafall inte mer än 2 sekunder.
Det är så himla frustrerande. Båda må vara sötaste och finaste individerna i hela världen. Det är ändå väldigt frustrerande. 
Barnen har sina faser. Jag har min fas. Allt har varit så bra här nu enda sedan jag beklagade mig i bloggen sist. Det hjälpte att skriva av sig.
Nu hoppas jag att det hjälper igen. För det är inte roligt när inget känns roligt. Ni som känner mina barn vet hur intensiva dom är, speciellt Milaya som går på full effekt från morgon till kväll. Absolut har andra småbarnsföräldrar det säkert lika tufft men det påverkar ju inte mig, utan det är vår vardag som påverkar mig. Och just nu känns det ändlöst. Ett enda kaos från morgon till kväll.
Alldeles nyss var M orättvis mot sin syster och jag ville reda ut vad hon just gjorde. Krävde att hon skulle lyssna på vad jag hade att säga och hon fick ett utbrott. Ett ”Jag vill inte lyssna...” -utbrott där hon använde just de orden, Jag vill inte lyssna. Vilket jag kräver att hon måste göra innan hon forsätter med vad hon än håller på med. Sen leder en sån känsla för henne till nästa och nästa och nästa... Så hon kan hålla på hur länge som helst.
Suck säger jag bara. 
Som ni förstår är jag lite uppgiven. Tur att det är en ny dag imorgon :)
Hoppas ingen läser in allt för mycket i mina klagovisor. Dom kommer då och då och dom går över. Ibland måste man bara få ventilera!


Publicerat: /

Ny i familjen

Detta är vår valp Charley!


En blandras tik på 3 månader. Hon är ca 75 % Border Collie men har även lite Beagle och Tax i sig. Men den procenten tax som finns i denna dam tror jag är i stort sett obefintlig. Hon verkar ha storleken, form och färg från Border Collien men har lite kortare päls. Hon är redan väldigt lättlärd och lyhörd, med massor av härlig energi utomhus och ett, än så länge, stillsamt lugn inomhus.

Hon är tänkt att vara familjens men framför allt Juans hund. Det var han som började prata om att skaffa hund igen.
Efter några månaders sökande dök denna fina tjej upp på findit och när jag förstod att hon kom från ett för mig bekant ställe så kändes det redan som att hon var vår. =)

Så nu har vi fullt upp med lilla valpen som fortfarande är lite blyg och mycket är nytt för henne. Så miljöträning som gäller nu ett tag framöver. Hon är jättesnäll och barnen är så glada. Speciellt Yamila och Charley verkar ha hittat varann. Och jag som först inte ville ha hund igen så är nu dökär i vår Borderblandis!

Publicerat: /

I väntan på bröllopsfotona

Här får ni en liten smygtitt i väntan på våra bröllopsfoton från TBPhoto. Han är så duktig, detta var hans första bröllop och jag lovar er att han kommer att bli stor :)


Publicerat: / Allmänt

The perfect day part 1

Vår bröllopsdag 8.8.2015 - Kyrkan
 
  
 
Wow vilken härlig dag vi hade. Allt löpte precis så som vi planerat och hela dagen var perfekt!
 
Från första stund på morgonen när jag satte flickorna i duschen, åkte med dem till barnvakten, satte mig ner hos frissan, fick första champagneskålen tillsammans med brudtärnorna och min svägerska Heidi, ja redan då var dagen fantastisk.
Sen hade jag och mina brudtärnor fotografering tillsammans innan kyrkan, vilket höll nerverna i skick men 10 minuter innan jag skulle in i kyrkan började faktiskt knäna skaka lite =)
Mina små flickor kände knappt igen sin mamma utanför kyrkan, så stor förvandling av mitt vardagliga jag blev det!
Att få känna sig riktigt vacker för en dag är att rekommendera =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foton: Malin S
 
 
 

Publicerat: /

Nygifta!


Publicerat: / Allmänt

Milayas första galopp!

 
För en vecka sen galopperade vår treåring för första gången. Mäkta stolt morsa den dagen ska jag tala om!
Vilken balans!
 
Hon har själv tittat på hästprogram och kommit på att hon ville försöka. Så när jag longerade henne föreslog hon själv att hon ville galoppera och jag tvekade, såklart!
Tänk om hon skulle trilla av, bli rädd eller bli trampad på?!
Men jag la mammarädslan åt sidan och lät henne försöka, hon har ju jättebra balans i trav och galoppen är ju egentligen mycket lättare att sitta i än trav.
Och som hon galopperade! Flera flera gånger. "Igen, igen, igen mamma!"
 
Sen for vi ut tillsammans i terräng för första gången häromdagen. Jag tog med Klipper som handhäst, Byr skötte sig exemplariskt, som oftast. Klipper är alltid en klippa med Milaya på ryggen, lite ätande försökte han sig på, det är ju Klipper!
 
Efteråt ville hon pröva att galoppera igen och jag longerade henne i lilla hagen. Flera galopper blev det och tror hon började bli trött, och klipper tog någon slängtrav efter ena galoppen så det blev väldigt studsigt. Lilla damen studsade av hästen och höll sig fast i handtaget på gjorden och stod där på två ben bredvid hästen som stannade omgående han kände att hon åkte av. Så bra gick det den här gången och vi skrattade bort detä hela, upp igen, skritta ett varv, o sen ville hon galoppera igen... Ja, inga problem att fortsätta rida alltså =)
 
Men nu om inte förr ska det inhandlas en säkerhetsväst när hon börjar vilja ha fart på, och hos oss är det fortfarande balansövningar som är det viktigaste, allt annat får hon börja lära sig senare. Nu ska hon främst lära sig känna hästens rörelser och få en bra grundbalans i kroppen.
 
Men att min 3 åring kan longeras i galopp är jag rätt nöjd över måste jag säga! =)

Publicerat: / Allmänt

Bröllopsveckan

Igår inledde vi vår bröllopsvecka.
 
Shit den är här nu!!!!
 
Eftersom vi först ska gifta oss borgerligt p.g.a. byråkrati/religionsproblematik (kommer skriva mer om det sen för det är en helt egen historia...) så kommer vi faktiskt redan att vara man och hustru om två dagar!!
 
 
Men vår bröllopsdag är för oss ändå på lördag och nu gäller det att idag börja med festlokalen och placera bord och fixa dekorering, dukning och allt vad vi planerat.
Känner mig lite stressad inombords samtidigt som jag vet att jag har det någorlunda under kontroll. 
Juans familj kommer imorgon från Holland så igår storstädade vi huset och imorgon är Juan såklart upptagen med att hämta dem från flygplatsen och följa dem till huset som dom hyrt. Så på det sättet är ganska mycket av festlokalens jobb på mina axlar. Men kontrollfreak som jag ju är så är det kanske lika bra att det är så ;)
Och många har lovat att hjälpa till så det kommer säkert att gå bra. Min svägerska har lovat att vara min hela veckan =)
(Och tacka någon för att jag har en god vän som gifte sig i våras och hade fest i samma lokal som vi ska använda, för hon påminner mig om en massa saker som jag inte ens har tänkt på!)
 
 
Pyssel i olika former har det blivit på senare tid och nästan allt är färdigt. Bara bordsplaceringskartan som ännu inte är klar men håller den lite bakom min "what to do list" än sålänge ifall någon blir sjuk eller inte kan komma av någon anledning.
Mera om dekorationerna får ni se senare, efter bröllopet. Håller lite på temat och färgerna ännu =)
 
Det är spännande tider och jag hoppas främst att alla får vara friska, speciellt barnen (Milaya har en förkylning på G) så att vi tar oss igenom den här veckan så smidigt som möjligt och hinner njuta av den också!
 
Imorgon ska jag till min frissa så då ska jag sitta och njuta några timmar medans hon färgar mitt hår inför den stora dagen.