Publicerat: / Allmänt

Valborg as aftonin

Firat vappen med grillspett, vitlöksbröd och lite saft. Lugnt och skönt. Struvan avnjöts tidigare idag men vem vet, kan ju hinna med en till ännu idag :) Det blir en lugn kväll för oss, skönt att inte göra något alls ibland. Även om just det inte är min starka sida :p Men just nu är soffan väldigt bekväm!

Publicerat: / Allmänt

Struvor Mums!

En riktig tröttdag idag igen, inte så konstigt efter helgens äventyr. Sitter utanför "muttron" medan Juan besöker bokföraren, vilket hittills är det enda jag gjort idag. Måste bara handla struvor och mjöd idag, det är ju så gott! Skulle göra egna struvor men får se om jag orkar. Alla nya möbler är ihopskruvade redan tack vare hjärtat. :) Så nu handla struvor, mjöd och bordsduk, bra kombination :)

Publicerat: / Allmänt

Ikea, sol och varma vindar

IKEA! =) Vi är på väg i den blå pärlan till Tammerfors och Ikea. Egentligen borde nog inte en höggravid kvinna springa runt på Ikea, men vi vet exakt vad vi ska ha, Bjursta matbord, 6 stolar, Liatorps tvbänk och sidobord samt Hemnes nattduksbord åt mor. Och inget annat :) så det borde gå smidigt! Jag är mest sugen på de fabriksgjorda köttbullarna... Skum som man är :) Vädret håller oss på gott humör och dagen har bara börjat. Och x3m spelar rätt bra musik som omväxling... Igår flyttade vi hästarna, trodde det skulle vara ännu mer ledsamt än vad det var, båda hästarna är i goda händer och det är ju bara tillfälligt. Men vad konstigt det var igår kväll och nu på morgonen att inte ha några hästar att sköta om... Nåja, tar väl någon dag att vänja sig :) Nu är det iaf söndag med underbart väder och sommaren är på väg så det är bara att njuta av livet :) Tjingeling!

Publicerat: / Allmänt

Idag: Vecka 36+4


Publicerat: / Allmänt

Just sooo true ;)


Publicerat: / Allmänt

Mitt liv: Bebis,hästar och luncher...

Ingen sol idag heller... Men de har ju visat sol över helgen så vi hoppas på det!

Igår på morgonen var jag och Juan till VCS för en sista kontroll inför förlossningen. Det bestämdes, eller jag beslutade mig för en vanlig förlossning och inget kejsarsnitt. Så nu hoppas jag att det var rätt att låta dem övertala mig. Men även jag vill ju få chansen att uppleva en vanlig förlossning men jag hoppas höften klarar pärsen! Den har ju ändå klarat diverse fallolyckor av hästryggen under åren :) Även om det satt sina spår.....

Hur som helst, vår lilla bebis mår bara bra och beräknades väga 2700 gram igår i v. 36+3. Var öppen 1 cm men det behöver ju inte betyda något, jag hoppas dock att det betyder att hon kommer snart :)

Var och lunchade med mor på Bistro igår, goda BBQ-ribs och ugnsklyftpotatis samt plättar med grädde och sylt, GOTT! :)
Sen hade jag även besök av C. som ville se vår nya lya och självklart säga hejdå till hästarna som åker imorgon...
Jag har tvättat täcken och schabrak som Wilma (Klippers nya tjej) ska få låna under den tid hon har honom hos sig. Ikväll ska häsrtana ryktas extra noga och sadlar o träns putsas. TUR att man har en snäll sambo som hjälper till med allt som behövs! Bara för ett år sen gick han inte ens i närheten av hästarna :)
Ska bli så spännande att se var Klipper hamnar, Sveipur som ska till Sundom känns ju närmare och tryggare eftersom jag är så van att vistas med alla hästmänniskorna där.
Men det är  ledsamt att veta att hagen kommer att vara så tom..........

Idag skall jag beställa canvas tavlan av mig och Juan med magen i vädret :) Vi har äntligen bestämt oss för vilket fotografi som ska få hänga på väggen. Sen ska vi skicka ett foto i ram också till Holland och hans föräldrar, om inte annat blir det ett tack för den fina klänningen :)
Sen ska det också lunchas med M. när hon ändå råkar ha en dag ledig, man har inte tänkt på hur mycket folk jobbar förrän man själv bara får se på. Jag har ju varit så van att ha fullspäckade dagar att jag aldrig tänkt på det.
Nu har jag ju äntligen vant mig vid att bara vara och känna mig lat utan att känna mig värdelös :)

Dagens stora önskan är att bebis inte vill ut imorgon när det skall flyttas hästar flera hundra kilometer!! Men efter det får det gärna börja hända grejer... :)
Tjingeling! =)


Publicerat: / Allmänt

A gift from Holland

En helt underbar dress kom på posten idag från svärföräldrarna i Holland! Spå söt! =)

Publicerat: / Allmänt

Allt och ingenting

Tråkväder!!
Varför kan det inte vara solsken och varmt, det är ju ändå bara dagar kvar tills maj...
Idag sov jag lite för länge, men har sovit så dåligt inatt. Juan somnade på soffan 19.30 igår. När det händer kan man nästan räkna med att han vaknar mellan 12-02 och inte kan sova mera... Och så skedde. Även om han höll sig på soffan och smög tyst runt i huset så kan jag ändå inte riktigt sova när han inte ligger lugnt bredvid mig :) Dessutom med en ibland aktiv bebis därinne och ibland väldigt mysko drömmar, för att inte glömma de extra toalettbesöken som nätterna brukar innehålla... Så slutresultat blev iaf en natt med bara lätt sömn.

Idag har jag inte hunnit med så mycket, matat hästarna och beundrat dem en stund... Sedan skrivit ihop ett fodervärdsavtal (vilket tog flera timmar) för familjen som skall ta hand om Klipper i ett helt år. Vad gäller isisarna är det inte bestämt hur länge de stannar i Sundom. Två av dem är ju till salu så beror egentligen om sommarsäsongen ger dem nya hem eller inte. Annars kanske de kommer hem till hösten. Åtminstone Sveipur, den ljusa isisen, stannar och lämnar i Sundom så länge det behövs. Sen är det iaf meningen att åtminstone Klipper och Sveipur återvänder till gården.
Det kommer att bli så tomt här utan hästar... Just nu kan jag bara tänka "vad i h*lvete ska jag göra?!" Men antar att det problemet löser sig själv när vår lilla hittar ut i världen :)
Hur som helst, de två hästarna som är kvar flyttar till sina tillfälliga hem på lördag, Juan och jag kör dem och det lär bli ett heldagsprojekt att köra både till Sundom och Pedersöre men det gör inget. Kommer dock att bli lite ledsamt för en hormonstinn höggravid kvinna ;)

Fast har faktist inte varit så skiftande i humöret som jag själv trodde att jag skulle bli som gravid. Har hållit mig lugn och glad nästa hela tiden. Det vara bara v 25 av graviditeten som det rann stora krokodiltårar mest hela veckan =)

Ska föresten sammanfatta vad jag minns av graviditeten här på bloggen nån dag, så att inte allt faller i glömska.

Nu har jag ingen större mission mera idag. tror jag måste bege mig till Närpes Rör och säga att min badrumskran sprutar värre än en högtryckstvätt och jag vill ha en jämn stråle... Hoppas dom kan lösa resten =D

En bild på de vackra pojkarna som ännu några dagar finns på gården! Dock är bilden tagen för flera veckor sen så pälsen ser helt annorlunda ut nu, måste nog ta några nya foton :)


Publicerat: / Allmänt

Typisk måndag!

Idag blir det lugnt, är en riktig "trötter" dag idag... Iofs gjorde jag absolut ingenting igår heller... Men då var det bara för att det inte fanns någonting att hitta på. Nu är det bara att lunka mellan tvättmaskin och torktumlare några ggr så är dagens mission fullbordad. Dessutom är det en överaktiv bebis i min mage idag och svårt att få ngt gjort när det sparkas, knuffas o skuffas så mycket därinne :)

Publicerat: / Allmänt

Bilder



Hittade just denna knasiga bild från när vi var på Vikingamiddagen i februari. En jättekul kväll som kommer att finnas i minnet länge, länge... =)



Lääängtar tillbaka till hästryggen!! Oerhört mycket men snart får jag börja träna upp mig igen. Även om isisarna kommer att finnas i Sundom ett bra tag framöver så kan jag ju alltid åka dit och rida. För en hel sommar utan hästar går bara inte :)



Freedom!!
Friheten på hästryggen slår det mesta!


Publicerat: / Allmänt

Flytten

Nu har vi äntligen ALLT uppfixat och flyttat! Jag har dessutom en 42" skärm och ett trådlöst tangentbord så nu får man sitta i soffan och titta på tvskärmen när jag ska skriva här, och inte behöver göra det med HTC:n! Helnöjd =)
Juan <3 har fixat till vardagsrummet, målat tre väggar vita, och tapetserat en ljus fondvägg på ena väggen, jättesnyggt. Eftersom båda gillar svart, grått och vitt så går det mesta i det. Hittade dessutom jättesnygga kuddar till nya soffan på Minimani. Och som alla andra just nu så är dom svarta med stjärnor och tvärtom. =)









Lite mörka bilder av vardagsrummet, tagna med HTC:n....

Köket har vi bara målat taket i, eller Juan... Resten fick lämna som det var, helt okej faktist eftersom tapeten bara är ett par år gammal. Min mor har ju haft sin "klinik" här ett par år. Men för alla er som funderar var hon nu håller till så finns hon i KK-möbel huset, där Napra-rehab en gång varit.
Jättebra för oss att få ta den här lägenheten, nära till hästarna, nära till min pappa och dessutom trivs vi bra här istället för någonstans i centrum. Tills vi bestämt vad vi gör sen :)

Mammaledigheten började igår! Grattis till mig!
Vaggan som min mor fixat upp, den som morfar hade när han var liten, står nu i vårt sovrum och bara väntar på att få användas, idag ska vi antagligen fixa skötbordet och flytta hit "bebisstuff" så då får hon komma snart tycker jag!
Men tycker just nu att det inte är speciellt tungt, eftersom jag inte behöver jobba så mår jag relativt bra.
Magen är mindre (än så länge) än vad jag trodde att den skulle vara, men den hinner väl bli större...

 


Publicerat: / Allmänt

Shopping

Har inte blivit så mycket bloggande senaste dagarna pga att vi flyttar in i lägenheten vi väntat på. I evigheter känns det som. :) Vi är iaf ute o shoppargrejor såsom diskmaskin och tvättmaskin. Ikväll ska sängen flyttas så inatt sover vi troligen i vårt nya hem :) Bilder kommer sen nångång!

Publicerat: / Allmänt

Trött!

Orkar inte skriva något här idag...:)


Publicerat: / Allmänt

Sudda sudda bort din sura min...

Är just nu sur på... Regnet! HTC:n, laptopen och framförallt... Ikeas hemsida. Varför kan inte Ikea skapa både katalog och hemsida som andra företag. Invecklat med en väldigt dålig överblick skulle jag vilja påstå. Och vi behöver det nya matsalsbordet, och jag klarar inte en bilfärd till Ikea mera :( dum dag det här... Men mycket att göra, Juan påstår att vi köper en stuga på Saba. När vi blir miljonärer.... Så nu glada miner och börja fixa och trixa om detta ska bli till någonting :)

Publicerat: / Allmänt

En liten Vasafärd

Fredagen den 13:e idag sägs det... Jag sitter på ett café i Vasa medans min mor är på ett möte. Jag var inne på Anttila men efter en timmes bilfärd mår mina höfter inte speciellt bra så att gå runt i affärer är inget nöje. Är mest med för att få gå till chili lime och äta deras underbara lunchbuffé, mums :p Och sen skall vi ut till stenhaga och till cubus som öppnat där. Så jag sitter nu här och sparar på det lilla som finns :) Typiskt såklart, eftersom det finns bättre och sämre dagar vad gäller rörelseförmåga, så är det ju en sämre just idag. Men det är ju oxå bilfärdens fel... Nåja, inte klaga mer idag :) Konstaterade iaf att det inte finns ngt att shoppa till bebisen som vi verkligen behöver, vi har allt det nödvändiga. Men på min önskelista finns mjuk bok, ngt mera i leksaksväg iaf, och en Mitt första år bok, finns en jättefin med bamsetema på När-bok. Vi har redan en med nallepuh på holländska men vill även ha en att fylla i på svenska :) Och en babysitter har vi inte ännu, men den får vänta lite till ännu. Helt otroligt att vår lilla kan bestämma sig för att se världen snart, iaf om typ 5 veckor om hon inte bestämmer sig för att stanna länge där inne... :) Nåja, slut med gravidsnack för denna gång. Funderar vilken affär det blir att vanka sig igenom nu, 40 minuter åtminstone innan jag får sällskap, och jag ska inte ha ngt speciellt. Tror det blir kappahl babyhyllorna och hemtex kanske. Sen paus igen :) Tjingeling

Publicerat: / Allmänt

Nattlig tanke

Läääängtar efter att få börja träna bort graviditets kilon.... Det här MammaBootCamp som Joanna Åström börjar med nu verkar jätteskoj, dock lite för tidigt för mig att kunna delta :) Och så längtar jag efter att få åka på en resa, tillsammans med det som snart är min alldeles egna familj. :) Snaaart :)

Publicerat: / Allmänt

Testbilder

I lördags var vi på gravidfotografering, idag kom testbilderna. Här är några som vi tog och nu ska bestämma vilka vi vill förstora och sätta på väggen :) Ursäkta den dåliga kvalitén då jag tagit kort av fotona med HTC:n. :) Vi blev i varje fall nöjda med dem!

Publicerat: / Allmänt

Måndag på en tisdag.

Var helt säker på att det var måndag idag, vilket det ju på ett sätt är... :) Sov länge idag, har annars börjat vakna själv kring 8-tiden men idag var klockan 11.15 när jag öppnade ögonen! Men ingen panik när man inte har något bestämt på shemat på hela veckan :) Skööönt men samtidigt vill jag klättra på väggarna. Fast idag var en tröttis dag, fixat lite med tvätten, ett evighetsprojekt det här med tvätt... och tittade ett par avsnitt av Lost season 4 som Juan tittade igår kväll när jag somnade. Har också varit in till Näsby med min mor för att bl.a. beställa det tyg som ska vara på sidorna i vaggan så att inte den lilla gör illa sig. Blev ett jättefint randigt tyg i blått, rött, rosa och gult. Med tjockt vadderat material inuti, blir säkert jättefint. Sen var vi också till gottigott och åt lite gott :) Sen shoppa mat med Juan och hem igen, fixa wienershnitzel och nu vila till ett avsnitt med Lost tillsammans med chärleken :) en ganska bra måndag på en tisdag även om vädret är bläää...

Publicerat: / Allmänt

Magen idag


Publicerat: / Allmänt

Foton påsken till ära

Vår!
Vaggan som vår lilla dotter sen ska sova i, min morfars gamla vagga, som han låg i när han var nyfödd. Min mamma renoverar upp den åt oss, tack! Morfar och jag! <3 Jag med min hmmm, hjälm :) Sen jag sovandes med samma hjälm :p

Publicerat: / Allmänt

Påsk 2012

I torsdags blev jag sjukskriven de två sista veckorna före mammaledigt, jag fick helt enkelt erkänna mig besegrad :) men annars såg allt bra ut på rådgivningen! Påsk blev det även i år, fredagen var lite trög, Juan jobbade med en barack han byggt och jag förberedde vår påskmiddag hemma, men hälsade på vid lagret en stund :) Blev nötstek med hemgjord vitlökspotatisgratäng till middag, samt tillbehör förståss. Blev väldigt god stek eftersom jag lagade den ;) Hade den i en buljongmarinad både före och i ugnen med persilja, lök och vitlök, mums! Sen skulle vi pröva på bion i kristinestad, men vilken besvikelse det var..... Lördagen var händelserik, först var vi till fotoquick för en gravid fotografering. Jätteskoj tyckte vi att det var att leka lite modell och det ger oss ett minne för livet! Många riktigt bra bilder dessutom, dom får vi på onsdag så vi kan titta igenom vilka som hamnar på väggen :) Sen blev det kyrkligt dop för lilla Leanna Natasja, sen 3rätters på Bistro i goda vänners lag. Körde runt och tittade lite på påskbrasor men var trötta och landade tidigt till sängs och snarklådan, livet förändras :) Idag jobbar hjärtat med baracken och jag har pysslat på i min inte så snabba takt i stallet och med hästarna. Snart kommer en familj och kollar på lilla älsklingen Klipper för att kanske ta honom på foder. Känns både roligt men väldigt sorgligt, det blir ju så tomt om inga hästar på gården finns. Men det är ju bara tillfälligt och både Klipper och sveipur som nu är kvar ppå gården får bra hem, Klipper kanske hos denna familj och Sveipur med dom andra i Sundom. P.s. hittade ett gammalt par stallsjeans idag från tiden när jag var lite tyngre som nu passade riktigt bra med några gravidkilon och en stor mage :p