Publicerat: /

Yamila 11 months

Nu har ännu en månad gått och igår kunde vår Yamila börja titulera sig själv 11 månader gammal.
Trollungen blir snabbare och säkrare på fötterna för var dag som går. Hon har börjat använda skor och stegar snabbt framåt utomhus nu också. Hon kunde liksom från första stund. Minns Milaya fick öva, öva innan det började löpa på ute på ojämn mark med skor på.

Sover lite bättre gör vi nu igen och dricker mindre mjölk nattetid.
Yamila har börjat med fil och yogurt och mosmaten har börjat gå mycket bättre. Hon har förstått att man måste tugga maten i munnen. På sistone har hon spottat ut istället för att få kväljningar, framsteg! Nu som då sväljer hon faktiskt nåt också :)

Yamila har också kommit på hur man tar sig upp i soffan och även hur man tar sig ner med fötterna först, duktig tjej.

Ett par tänder till tittade upp redan dagen efter mitt 10 månaders inlägg, så nu har yamila 4 tänder nere och två uppe. Men två till uppe är på gång och kommer säkert snart igenom.

Milaya har fått en bältesstol, eller fått, vi köpte en här om dagen. Så den installerade jag igår kväll och Yamila ska nu få börja använda Britax multi-tech2 stolen. Får se vad hon tycker om det!
Bilbältesstolen blev en Cybex med isofix så att jag kunde fästa stolen och inte behöva tänka på att den ligger lös i sätet när jag kör bil. Känns säkrare hela vägen...

Tillbaka till trollungen, hon sover fortfarande bra i vagnen dagtid och vi har fått in en bra rutin. Hon sover plus minus 3 timmar och sover då endast en gång per dag. Vilket hon verkar nöjd med. Blir det en kortare sovtur kan hon ta en liten tupplur på sena eftermiddagen också.

Ordet ”Hede” använder hon nu mest åt allt, pekar på saker och säger ”hede”.
Hede är närpesiska och betyder ”det där” för er dom inte känner till närpesdialekten :)

En månad till så blir det 1-årskalas... Tiden går verkligen snabbt när man har barn...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Info text här ...