Publicerat: / Allmänt

Milaya

Är nu 20 månader och en vecka, för att vara exakt :)

Hon har utvecklats så otroligt mycket de senaste veckorna bara, senaste månaderna har det hänt massor.

Senast idag hörde jag henne sätta ihop ord till meningar på först 3 ord, sen ikväll även 5 ords meningar.

Hennes tankesätt är så fantastiskt.
Vi körde i bilen på väg mot centrum då vi skulle hälsa på mommo ikväll.
Milaya har fått pippi på månen och stjärnor.
Hon sa "Hej stjärna", tittade upp mot himlen och vinkade ivrigt. Och så säger hon "Hej stjärna, ko i bilee" (hej stjärna, kom i bilen) och vinkade kom hit med handen. Urgulligt!
Jag försökte förklara att stjärnan nog inte ville komma in i bilen med oss men hon forsatte vinka och säga "Ko stjärna koo". Att M:et i ordet 'kom' saknas är bara gulligt :)

Hon dricker numera riktigt bra själv ur vanliga glas, äter bättre och bättre med sked eller gaffel istället för att peta med fingrarna, säger till när hon vill ha något att äta och vet också vad hon vill äta.
Kex, russin, äpple och saft är sådant hon frågar efter många gånger per dag.

Hon går på egna ben in och ut ur affären, men måste enligt sin mamma sitta i vagnen i affären, annars skulle det aldrig bli färdighandlat... Men fröken vet inte ännu att andra alternativ än handelskärran existerar. Så än så länge är hon nöjd med arrangemanget att sitta i kärran i affären.

Hon bygger gärna med legoklossar och pussel. Tycker om små figurer att plocka med. Bilar är också av stort intresse och hon har fått en egen plastolastbil som hon lastar oändligt med saker på och kör runt med.

Klättrar värre än en apa men tar det inte så hårt att ramla heller. "Ojdå" säger hon och fortsätter...

Utelek är det bästa Milaya vet och spelar ingen roll hur länge man varit ute så blir det oftast ändå protester och gråt när vi ska gå in...

Ibland kan hon försöka slå eller bita när hon blir riktigt arg och frustrerad, ibland dunkar hon sitt eget huvud i bordet eller golvet av ren frustration... Men oftast är hon väldigt omtänksam och kramas mycket, pussar nästan alla när det är dags att säga hejdå och hämtar mina skor när vi ska gå ut. Plockar upp skräp och funderar på när katten ska få mat.

Milaya sjunger mycket och kan snart hela texten till Bä bä vita lamm. :)
Textrader eller enstaka ord ur sånger som Blinka lilla stjärna, Trollmors vaggvisa, Imse vimse spindel, Prästens lilla kråka, en kulen natt, och Klappa händerna. Rörelserna till de som har det kan hon också.
Idag hade hon en 10 minuters dansshow medan jag skulle spela på hennes instrument, "mera" fick jag höra när jag försökte sluta :)


Lite bus innan läggdags!Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Info text här ...