Publicerat: / Allmänt

Dagen som gått

Efter en lååång dag med ledset sjukt barn hoppas jag på en bättre natt. Hon har knappt ätit alls, bara några skedar av vad jag försökt att erbjuda, däremot druckit mycket mjölk och det är ju huvudsaken. Hon har sovit 4 ggr i korta etapper och ännu en gång 10 minuter i famnen... Två tänder är på gång och hon tuggar mycket på fingrarna och leksaker.
Jag visste att dom små kan ha det jobbigt men jag tycker så synd om henne.... Feberfri nu iaf ikväll så förhoppningsvis sover hon inatt, hon är helt slut, så även jag.

Nu ut och utfodra hästarna, sen en holländsk korv (dom är fantastiska jämfört med "vår" korv), efter det kommer jag att sova så gott det går. Förhoppningsvis lite sömn iaf!

Publicerat: / Milaya -12

Feber, Skitnätter & mjölktänder

Dom tre orden hör mer eller mindre ihop. Senaste nätterna, speciellt inatt, har Milaya vaknat mer gånger än jag orkat räkna. "Ojjar" sig, sätter sig upp och har varit allmänt bedrövad har man märkt. Dessutom hade fröken 38,4 graders feber när det blev nattdags igår och somnade när jag lade henne i sängen, mätte feber och lampan fortfarande var på. Stackars trötta liten. Ingen förkylning verkar vara på gång så jag antar att temperaturen stigit nu när tredje tanden är på antågande. Nu andra "huggtanden" upptill som kommer. Båda är trötta men solen lyser äntligen över Börknäsgården, fantastiskt!!

Publicerat: / Milaya -12

Andra ordet...

... blev kisse!
Första ordet är mamma. Som Milaya bara säger när hon är ledsen o upprörd. Andra ordet kom igår, när vi åt lunch och vår kattunge tog sig friheten att vara på köksbordet, hon sa kisse "tydligt" två gånger, och försökte sig på det nu på morgonen också. :) Typiskt lyckas jag aldrig få sånt här på film...
Annars är nya ljudet drrr drrr :)

Publicerat: / Milaya -12

De första stegen

Milayas första steg på egen hand kom i lördags. Vid flera tillfällen tog hon inte ett, inte två utan tre steg utan någon som helst hjälp.
Vi var på kalas med holländarna med familjer och där i allt "kaos" bestämde sig Milaya för att pröva gå. :) Först var det bara jag som fick se men sen visade hon pappa också och vi fick utbyta "föräldra kärleks blickar" till varandra. Så härligt att få uppleva hennes framsteg tillsammans. Hittills har vi haft turen att råka vara i närheten båda två när något nytt kommit som när hon lärde sig sitta, krypa, stå...
Hon har inte prövat gå sen i lördags men vad gör det. Några små fotsteg har hon redan vid 9 månader hunnit med :)Publicerat: / Allmänt

Träningsvärk

Lite skön träningsvärk har infunnit sig idag efter två dagars ridning. Igårkväll blev både jag och Byr svettiga av vår snabba ritt över Börknäset.
Det känns så skoj att få pyssla på i stallet, med hästarna och sitta i sadeln igen. Det gäller att träna nu om jag ställer upp och tävlar i maj, men det får vi se hur det känns då :) men jag har det i bakhuvudet iaf.

Det känns iaf såååå rätt att ha hästarna på gården igen.
Och fläsket ryker ;)


Publicerat: / Allmänt

home alone

Nu är jag helt ensam hemma, om man inte räknar djuren, för första gången sedan graviditeten. Ingen man, inget barn. Juan kommer hem imorgon kväll och Milaya for till mommo. Jag ska nämligen infinna mig på jobbet före kl 7 imorgon bitti så vi tyckte det blev bäst så. Än att tvinga henne upp och ut i bilen 06.30 imorgon...

Ska bli riktig konstigt att gå och lägga sig ikväll men ser framemot att få sooova! :)

Milaya var lycklig över att få leka med mommo och hon hittade en bil som snälla mommo shoppat i grannstaden.


Publicerat: / Allmänt

Allt går om man vill

Tänk vad mycket man kan få att funka när man är ensam med ett 9 månaders barn. Eftersom hon bara sover middag inomhus kan jag ju inte heller ställa vagnen utomhus där jag själv vill jobba med hästar, rida eller dylikt. Men med babymonitorn får jag ändå en del gjort. Häromkvällen var jag ute och skottade en massa snö efter att hon tagit natt. Jag bär vatten till hagen och utfodrar hästarna också när hon sover inomhus. Och när monitorns signalvidd är uppnådd så hänger jag helt enkelt upp min del i en buske eller någonstans och kan gå några meter till. Jag hör ju den iaf om hon skulle vakna. Man får helt enkelt hitta sätt som funkar då man bara har två armar och ska få en massa gjort :)

När Milaya är vaken så använder vi helt enkelt pulkan eller ryggsäcken, hittills har det funkar och hon har varit nöjd. Tur är det att Milaya gillar att vara utomhus.

Iaf har jag denna vecka fått det bekräftat att det går! Hästarnas motion som blivit lidande men det kan jag börja göra kvällar när Juan är hemma...

Publicerat: / Allmänt

Torsdagstankar

Idag är en sådan där dag när jag bara skulle vilja ligga under täcket och göra ingenting, bara sova. Inte behöva tänka på någon eller något överhuvudtaget.
Men... Så funkar det ju inte :) Milaya och alla djuren kräver mitt engagemang och det ger jag dem så gärna.
Värjer i min kropp gör det väl egentligen varje dag, mycket i händerna denna vinter men idag känns det mest i benen. Vilket gör mig lite orolig inför morgondagens morgonpass på jobbet. Mycket spring, vilket ju inte brukar vara ett bekymmer, men lilla jag är ju inte van med betonggolvet. När man är inne i rullorna kan man också vara jättetrött efter jobbet, jag lär säkert vara dödstrött nu :) men det ska ändå bli skoj, kommer att jobba heltid hela mars så då lär benen o ryggen hinna vänja sig vid jobbtempot igen.

Nog om kropp och jobb, på lördag ska jag äntligen få rida igen, så längesen sist. Har inte kunnat rida alls denna vecka även om hästarna varit hemma, har inte haft barnvakt. Men på lördag är Juan hemma igen så då tar jag och vännen C. vår premiärtur, får se var det går att rida. Har ju ingen koll nu på vilka ridvägar som är plogade och inte :)

Publicerat: / Milaya -12

Milaya 9 månader

 
Idag blir vår Stora Milaya 9 månader.
 
Vi inledde dagen med att ta pulkan till hästarna och ge dem frukost. Milaya är så duktig och sitter o tittar på då mamma matar å klappar hästarna, får hon sitta på en av dem är hon riktigt nöjd. Första dagen hon såg dem här hemma var hon lite skeptisk först men det gick fort över.
Dagen till ära har vi också lunchat på Casa med M-gänget (Bara Milaya & My av barnen) och Englas mamma.
 
Det är ingen rdg den här månaden men Milaya växer så det knakar.
Senaste dagarna har 3 tänder börjat synas under tandköttet upptill, "huggtänderna" och även den ena i mitten upptill. För 3 dagar sen kom den ena igenom och det lyser nu en vit liten sak i munnen :)
 
 
Milaya har blivit jätteduktig på att stå på egen hand, den 12.2.2013 började hon mitt i allt släppa taget om soffkanten. Nu kan hon från stående böja sig ner och plocka upp en leksak eller varför inte klappa händerna åt att man är så duktig :) Ibland stiger hon även framåt med ett ben för att försöka gå men tar då antingen i någonstans eller sätter sig ner. Om hon "faller" bakåt från sittande nu så kan hon även bromsa fallet. Hon är så stark i kroppen vår lilla fröken :)
 
 
Håret börjar bli långt också, ett spänne passar bra nu.
I klädstorlek gäller mest 74, här på dagens bild har hon en lite stor klänning i stl 80.
 
Hon pratar mycket, alla möjliga tvåstaviga kombinationer. Jajajaja är det nyaste. Nenene, dadada är två andra vanliga. Hon säger mamma, men bara när hon är arg eller ledsen. Så vet inte om hon förstår vad det är hon säger eller om det är ren frustration :)
Får hon inte som hon vill börjar hon först göra en arg grimas och kniper ihop händerna, sen kommer tjutet. Ibland får man nästan hålla för öronen :) Men hon ger sig efter ett litet tag och börjar göra nåt annat, detta gäller ofta telefonen eller fjärrkontrollen.
 
Maten går rätt bra nu, gröt på morgonen, två potatismål och ibland även gröt på kvällen om hon ätit dåligt tidigare under dagen, annars bara välling på kvällen. Mosad färsk frukt eller puréburk på eftermiddagen.
Hon äter gärna med fingrarna, potatisbitar, majsbågar och banan t.ex.
Ibland har hon tid att äta, ibland inte.
 
Sömnen går lite upp och ner. Vaknar ofta men sover däremellan bra, blir inte pigg under natten utan somnar snabbt om igen. Mest mamma som i perioder inte kan sova däremellan väckningarna. Men nu vill Milaya helst hålla flaskan själv så då får mor bara ge henne flaskan, vilket underlättar mycket.
Somnar gott på kvällen ensam i egen säng vilket är tacksamt.
Kommer upp oftast kl 7.30, vilar två gånger per dag. kl 9-11 och kl 15-17 Kan vara en timme eller till och med två åt gången. Men den tiden iaf. Kväll tar hon ca kl 20.
 
Hennes bästa vänner är hunden Milou och katten Chili som hon klappar om, river i och förföljer dagarna i ända :)
 
Snart har ett år gått.....

Publicerat: / Allmänt

Ta vara på dem

Alla ni småbarnsföräldrar som har ett nätverk av familj o vänner som har möjlighet att hjälpa till med småttingarna... Ta vara på dem, det är inte alla förunnat.
Nu börjar vår flicka vara så stor att många saker börjar vara enkla att göra medans förståss andra saker blir svårare.
I början var det svårt att bara kunna ta en dusch, nu är det nästan möjligt.
I början var det lätt att ha med henne överallt, nu är det svårare.
Det kan handla om att man skulle behöva avlastning 15 minuter eller ett par timmar och för de som har ett nätverk som fungerar är detta säkert inte ens något dom anser vara speciellt fantastiskt.
Men för sådana som Juan och mig är det alltid så att någon måste vara hemma för att det överhuvudtaget ska fungera. Och visst det är ju vårt barn... :) men ibland, bara att kunna handla själv blir det bästa på hela månaden. Och då har vi ändå en dotter som är nöjd att vara med på det mesta.
Eftersom Juans familj bor i Holland så försvinner en stor del av nätverket och jag brukar inte ofta tänka på det här men nu har Juan åkt iväg till Holland på affärsresa. Och här står jag, med världens gulligaste unge som bara får finna sig i att mamma ska göra massor, mata hästar, konka vatten, handla mat, städa upp osv.. för att inte tala om allt jag skulle behöva göra som inte blir gjort...
Men tillbaka till vad jag ville ha sagt... Att ni som har hjälpredor vid behov ska ta vara på dem och låt dem veta hur värdefulla dom kan vara när ni känner att dom behövs :)

Publicerat: / Allmänt

Slowfeeding med SMHN

 
Flera har undrat vad slowfeeding innebär, här kommer svaret!
 
 
Hästen är gjord för att beta sparsamt gräs, buskar, rötter, blad, grenar, bark mm. Allt detta i små munsbitar över lång tid. Hästar sover bara ca 4 timmar per dygn och resten av dygnet delas mellan ätande, förflyttning och sociala aktiviteter. Om vi ger hästen löst hö på marken eller golvet så blir det alldeles för lättillgängligt vilket gör att hästen "suger i sig" höet alldels for fort och tuggar alldeles för dåligt.Det är otroligt viktigt att hästen tuggar maten mycket noga för hästens mättnadsreceptorer sitter i käkmuskeln inte i magsäcken som på oss människor. Det är således inte förrän hästen har tuggat tillräckligt mycket som den känner sig mätt, nöjd och kan tänka sig att göra andra saker än att äta. Att servera hästen portioner med hö förstör situationen ytterligare eftersom höet då vanligen hinner ta slut innan hästen känner sig mätt och detta skapar en inre stress och oro för att någon annan skall komma och ta den "lilla" mat som finns tillgänglig. Detta gör att hästen äter ännu fortare och blir sur och grinig i ätsituationer. Målet skall vara att kunna ge hästen kontinuerlig tillgång till grovfoder utan att den för den skull äter för fort eller för mycket (ofta kallat Slow Feeding) och det är här som SMHN kommer in.
SmåMaskigaHöNät.
 
 
Du kanske inte trodde det men de flesta hästar föredrar faktisk att pilla ut höet genom ett SMHN framför att äta löst hö från marken så snart de har vant sig eller jag kanske skall säga glömt bort att höet kan ta slut. När hästen tror att höet växer i nätet på samma sätt som det växer på vallen så försvinner ätstressen och den börjar äta både långsammare och mindre volymer. Jag får ofta rapporter om hästar som själva justerar sin vikt så snart de har vant sig vid SMHN. Det roliga är att en överviktig häst kan äta tillsammans med en underviktig häst från samma SMHN och den överviktiga hästen går ner i vikt samtidigt som den underviktiga hästen går upp i vikt. Detta kan bara förklaras av att när hästen börjar äta som den är gjord för så börjar hela systemet fungera som det är gjort för.Det finns även andra fördelar med SMHN.
 
 När hästen vräker i sig en portion hö på kort tid så kommer detta att åstadkomma mycket höga insulinnivåer i blodet till skillnad från när den pillar i sig mat i en jämn takt över en lång tid genom ett SMHN. Insulinets roll är att försöka göra så att sockret lagras i muskel-, och fettcellerna, i stället för att bli kvar i blodet. Det socker som inte förbränns i musklerna lagras som kroppsfett (detta gäller även på människor). Höga insulinivåer leder både till höga nivåer av andra hormoner, drastiskt ökad risk för laminitis (fång i hovarna) och även efter en längre tid insulinresistens (IR, diabete typ 2). Insulinresistens betyder att kroppen inte längre reagerar på insulinet och allt socker blir kvar i blodet och insulinnivåerna bara blir högre och högre i ett desperat försök att bli av med sockret.
Alla Shettisar och många kallblod är insulinresistenta från födseln och man kan säga att graden av insulinresisten minskar med hur ädel raser är. Engelska fullblod lär ha den största förmågan att lagra glucos direkt i musklerna för senare användning. Nu är inte SMHN den ultimata lösningen på alla problem utan bara ett verktyg att använda i arbetet att få hästen att må bra. Om hästen inte har någon annan stimulans än att äta hö så kommer den sannolikt att göra det för mycket även ur ett SMHN. Det är därför viktigt att hästen lever i en stimulerande miljö och även har tillgång till andra fodermedel med lägre sockerhalt (vältröskad halm, bark från lövsly) som den kan sysselsätta munnen med.
Texten är lånad här!
 
Annat positivt med slowfeeding:
 

Tänk dig själv:

- Inga fler tidiga mornar för att hinna utfodra hästen före jobbet.

- Inga stressiga lunchfodringar.

- Inget mer dåligt samvete för att du är sen till fodringen.

- Sovmorgon utan dåligt samvete på helgdagar när det ändå regnar (eftersom hästen alltid har tillgång till grovfoder).

- Ingen risk för att hästen får magsår för att den är utan mat för länge.

 

Hästen blir dessutom:

- Friskare (risken för kolik och magsår minskar drastiskt)

- Av med olater.

- Mer harmonisk.

- Snällare mot människor och flockmedlemmar.

- Arbetsvilligare.

- Uthålligare.

- Presterar bättre.

Hästarna slutar även konkurrera om maten så det blir inget mer ”tjafs” i flocken/stallet vid utfodring.

Du behöver heller aldrig vänta på att hästen skall äta innan ni kan börja jobba.

 
 
Detta är alltså vad Juan har byggt åt mig. En slowfeeding hönätsstation. Och jag tror att det kommer att bli riktigt bra... Bara näten anländer från Hööks någongång :)
 
 
 
 
 
 
 

Publicerat: / Allmänt

Börknäsgården vaknar till liv

Nu har hästarna hittat hem igen!
 
Det känns mer än rätt att dom är hemma på gården igen, hoppas bara att jag får allt att funka praktiskt nu utan att endera parter måste lida på något sätt. Hästarna förtjänar omsorg och motion samtidigt som jag måste acceptera ifall Milaya inte är på humör att vara stallsflicka riktigt än ;) En dag i taget så hittar vi säkert en rutin som funkar. Om inte annat får jag gå ut och rida den här tiden på kvällen när hon gått och lagt sig för natten och pappa Juan har  slagit sig till ro i soffan. Även om jag önskar att det  skulle funka så är det ju inte möjligt att tvinga honom ur jobbet för att jag vill hålla på i stallet... :)
Men nu ska det inte funderas på praktiska bekymmer utan nu skall jag njuta av det faktum att jag snart får gå ut och konka vatten inför natten och ge dem kvällshö. Pussa på dom lite kommer som en bonus ;) 
Tänk att en massa extra arbete kan kännas så givande och spännande, haha!
 
    

Publicerat: / Allmänt

Äntligen...

... Är dagen här, dagen då hästarna kommer hem!

Publicerat: / Milaya -12

Tandlös blir vampyr

Milaya gör inte saker i samma ordning som andra barn, iaf inte vad gäller tänderna. :) Hittills har hon varit tandlös men nu kommer två på en gång. "Huggtänderna" uppe, alltså de två som är på varsin sida av mitten upptill. Syns att dom kommer igenom när som helst. Hoppas fröken inte behöver vara så sjuk pga det.

Hon står överallt nu utan att hålla i sig, snart är det full fart framåt! :)

Publicerat: / Allmänt

1a jobbdagen

Ikväll var det back to buisness och kvällsjobb på avdelningen för jag hållit till senaste 5? åren. Riktigt roligt att få komma tillbaka till jobbet och kändes lite ovant första timmarna. Men innan jag for hem nu för en o en halv timme sen, så kändes det nästan som om jag aldrig lämnat stället. Och då är det ändå 10månader sen sist. Typiskt, skulle nästan kunna vara hemma ett år nu igen ;) Nej men faktiskt riktigt givande men nu är denna gumman trött, speciellt i fötterna.
Imorgon är det sista officiella mammalediga dagen, sen är det fattigdomen som följer med vårdbidraget... :)

Imorgon skall elstängslet spännas och min pappa ska ta bort den överflödiga snön i hagen och sen på söndag hade jag planerat hämta hem mina pärlor. Lycklig jag!

Ni som läser och har småbarn vet skillnaden på lycklig jag och lycklig mamma :)

Nu natt!

Publicerat: / Allmänt

Back to reality

Det börjar bli dags att börja jobba igen. Vilket jag tycker är en positiv förändring i vår vardag. Men vi vill inte sätta Milaya i dagvård än, hon är ju så liten... Så först ska nu Juan vara pappaledig och sen är jag vårdledig till hösten. Meningen är att jag ska passa på att jobba medans han är hemma och första arbetsturen är inbokad till måndag kväll.
Men blev just bestämt att jag ska ta en tur redan imorgon kväll, vilket betyder Back to Reality mama!! :)

Publicerat: / Allmänt

Småplock

Fastän man ibland känner att dagarna är tunga, i och med att nätterna kan kännas långa, eller egentligen för korta... Så är detta ändå en tid man definitivt inte skulle vilja missa. Så mycket som händer medans Milaya utvecklas i racerfart, inte konstigt att det kan vara svårt för henne att sova i perioder.
Nu är vi igen inne i en lite bättre period och det känns som om jag någorlunda är utsövd när morgonen kommer.
Istället skall jag klaga lite på värken från hell. Har ett skov av värk överallt, idag är det speciellt nedre ryggen och !! tummen! Eftersom jag är så överrörlig i mina händer speciellt, så börjar dom snabbt plåga mig. Kan inte längre lita på dem när jag bär t.ex. tallrikar, det blir "bakslag" och de böjer sig bakåt eller gör ont när jag försöker hålla emot.. nåja inte mer om den saken.. Denna gång var det alltså ena tummen. Men det flyttar mer eller mindre varje dag så hoppas skovet är över snart, reuma, överrörlighet eller whatever jag skall skylla på.
Annat som hänt är att revyn är över för i år och gänget kommer att saknas som alltid, men i maj blir vi bjudna på kryssning så då ses en stor del av gänget igen. Kul!


Viktigt att nämna är att stallet är i princip inflyttningsklart tills hästarna hämtas i helgen. Hö och halm är på plats och elstaketet i hagen ska bara ses över en sista gång.
Juan bygger just nu en foderstation till mig, den snällaste någonsin! ska berätta mer om denna smarta grej senare. Allt för att få det att funka med småbarn och hästliv utan att någon skall bli lidande.

Ikväll har vi firat pappa/moffa med tårta på hans födelsedag och imorgon är det vändagen, som förståss alla redan vet, Milaya och jag firar den på tumis för pappa i familjen skall ut på jobbresa imorgon.
Men vi firade lite ikväll istället :)

Happy Valentine bloggare!

Publicerat: / Milaya -12

Kan stå själv!

Vår älskade dotter överraskade oss med att ställa sig upp och stå utan stöd igår kväll. Som om det var det minst märkvärdiga i världen, hon såg iaf ut att tycka att det där var väl ingenting medans vi satt båda två med hakan i golvet och sen stirrandes på varandra innan vi började skratta. Once in a lifetime moment... :)
Idag gar hon stått både här o där, många ggr.
Dessutom har hon idag börjat klappa händerna "med flit", speciellt när man sjunger 'klappa händerna när du e riktigt glad...' sången.
Milaya sötnosen!


Publicerat: / Allmänt

En tuppis

Nu tänker jag ta en tupplur, fröken slutade just prata på i sovrummet så det betyder hon hittat sömnen. Då får jag också vila lite efter ännu en lång natt. Maxtid med fortlöpande sömn var 2 timmar, men mönstret var 45 min. åt gången. Även om varje väckning bara handlar om ett par minuter så är det så frustrerande att vakna 10-12 ggr på 8 timmar. Jag HOPPAS att det svänger snart igen...

Publicerat: / Allmänt

Bye bye Tenór

Igår sålde jag en av mina islandshästar. Det var Tenór som blev malaxbo. Så nu är det tre kvar. Isisarna kommer hem om en vecka!! Och ponnysen lämnar fortsättningsvis hos sin foderfamilj några månader till. Känns skönt att Tenór fått nytt hem, han passade inte riktigt här hos mig men är en väldigt bra häst så hoppas det kommer gå bra för dem nu, speciellt på tävlingsfronten :)

Publicerat: / Milaya -12

hopplöst

Jag måste sluta vara glad och hoppfull de få nätter vi sover relativt bra. Nu två skräpnätter igen efter natten med bara två väckningar. Tappat räkningen inatt nu igen... Dessutom är vi tillbaka i mjölkdrickandet nattetid sen fröken hade feber och åt extremt dåligt dagtid. Enkel slutsats, jag är trött!

Publicerat: / Allmänt

Snabb-check

* Håret blivit lite mörkare hos frissan idag - check.
* Milaya fått en tur i pulkan och mor en tur på löpbandet - check.
* Fått god mat serverad av sambon - check.
* Myst med lillkissen i soffan framför tv:n - check.
* Fixat fram hö & halm, avhämtas söndag, destionation Börknäsgården - check.
* Påmint mig själv om hur lyckligt lottad jag är - check.

Publicerat: / Allmänt

I förbi farten

Läste att jag fått en kommentar om att kattungar inte ska lämna modern förrän de är 12 veckor. Vilket jag googlade på och insåg att så är faktiskt fallet. Men vi fick hur som helst vår Chili när han var lite över 8 veckor och han har inte haft några som helst problem med detta. Men i fortsättningen kommer jag att vara medveten om saken...
Tack för upplysningen någon!

Publicerat: / Milaya -12

Milaya 8 månader

 
Milaya har gått och blivit 8 månader medans jag haft uppehåll på bloggfronten.
Rättare sagt den 20 januari... och nu är vi redan inne i februari, tiden går verkligen allt för fort!
 
Nå, framsteg som vår lilla fröken gör är många.
Hon kryper i en väldig fart, står upp var som helst det finns något att dra upp sig i och går runt soffkanten eller bordskanten.
 
 
Gåstolen är roligare att stå bredvid.
 
 
Vid några enstaka tillfällen har hon även gått några meter med gå-kärran.
På rådgivningen tyckte dom att hon var stark och duktig, inget fel på motoriken iaf =)
 
Maten har börjat gå bättre, hon äter oftast rätt bra, men när hon slår på bromsen så är det stopp, bara att acceptera och gå vidare mamma... =)
Mat med lite bitar i går bra, hon äter allt som serveras, finns såklart sånt som är godare än annat.
 
 
Temperament har hon, inget nytt och lär så säkert förbli, fröken vet vad hon vill och på det sättet är det ju rätt enkelt :)
 
Nu, efter 8 månaders dagen, har hon börjat härma ordet mamma, när hon själv vill förståss :) Hon pekar på lampan och säger något obegripligt och kan även peka på den när man frågar var lampan är. Jag har tyckt mig höra "hede" (Det där) en gång och mommo har hört samma ord, en gång. Men det kan vara bara en slump av något annat hon pratat =)
Alla tvåstaviga kombinationer man kan tänka sig kommer ut, gaga, baba, dada, nana, mama, dede, bebe, nene... Ja mönstret är ett faktum :)
 
Måtten från RDG.
Vikt 9070g & 72 cm lång.
 
 
Hon har nu, även efter 8 månaders dagen, börjat kunna stå utan stöd i typ 10 sekunder innan hon sätter sig ner på grund av att balansen ger efter. Duktig flicka vi har =) Fast bara när hon inte tänker på det själv ser man, när hon märker vad hon gör så sätter hon sig också ner eller tar stöd någonstans.
 
Och pappa är fortfarande en favorit, så som fjärrkontrollen....
 
 
Att vara i pulkan är endå det bästa som Milaya vet just nu, förutom vatten!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Publicerat: / Milaya -12

Så kul kan det vara med en filt

 
 
 
 
 
 
 
 

Publicerat: / Allmänt

Från botten till toppen

Dom senaste veckorna har verkligen gått från botten till toppen.
Har haft en kort period av botten när vi sov dåligt, Milaya var sjuk (hade 38.6 graders feber) och jag var allmänt down.
Sen en vecka av normalt flöde och nu en bättre vecka med glatt barn, som bara vaknat 2 ggr inatt!! och vi har även tagit beslutet att jag ska ta hem hästarna igen! =)
Åtminstone ska det prövas på hur det kommer att funka med hästarna. Stefán som annars har hand om dem (sveipur o byr) ska till Island på jobb och Juan kommer att ha pappaledigt. Så då passar det ju utmärkt att testa om det kommer att funka.
 
Annars flyter allt på i samma takt som vanligt. I helgen hade vi barnvakt, Milayas mommo ställde upp och vi fick vara ute och umgås med vänner.
I helgen som kommer är det revyårets sista helg och där ska jag iaf infinna mig lördag för den sista sminkningen av revyspexarna.
 
Löpbandet står nuförtiden i vårt vardagsrum ( i brist på annat utrymme) och används mer eller mindre dagligen.
Riktigt nöjd med mitt inköp =)
 
Vi har hunnit flytta in vår säng i vardagsrummet, fixa "eget" rum till Milaya och vi har även hunnit inse att det inte funkade så nu är allt tillbaka på sin ursprungliga plats och vi sover igen mycket bättre. Milaya sov ju bra ensam i rummet de första nätterna men det blev snabbt ohållbart att springa in till henne minst en gång i timmen nattetid.
 
Men slutsatsen är iaf att det kommer att bli en underbar vår med en växande underbar liten unge och två hästar på gården som kräver min fysiska uppmärksamhet =)