Publicerat: /

Gäster & fester

Sitter och funderar på vappen-firande...
Vi har aldrig gäster kvällstid mera, vad tråkigt när jag tänker på det.

Detta beror inte på att vi är asociala eller inte tycker om våra vänner... ;)

Det beror på att vi har endast 55kvm att vistas på och Milaya går och sova för natten kl 20, senast kl 21. Och då vill vi inte ha en massa ståhej som förstör hennes sömn...

Dom säger att barn vänjer sig, det tror jag säkert men vill ändå inte rubba på hennes nu goda rytm.

Men sen, då Milaya är lite större och vi har stora huset, då kan vi bli de sociala människor vi egentligen är, igen!

Så detta blir alltså ett lugnt vappenfirande för vår del. Hemma i soffan och Juan ska jobba imorgon.
Milaya och jag åker säkert för att titta på paraden :)

Trevlig 1 maj alla!

Publicerat: /

Familjestugan & middagsvilor

Idag har Milaya och jag besökt Familjestugan med våra goda vänner Sara & Engla.

Jag och lilla Miss M besökte den också en gång i höstas men då hade M inget utbyte åv det hela och hon har alltid brukat sova på förmiddagen. Nu försöker jag att ändra hennes sovvanor lite och då passade vi på att besöka familjestugan. Inte många mammor och barn där idag men en ny vecka är det säkert mera på gång där. Trevligt hade vi iaf och vi åker dit snart igen!


Vad gäller sovtiderna så har Milaya tidigare sovit två ggr/dag, förmiddag och eftermiddag. På sistone har hon inte velat sova på e.m. utan har bara haft en vilotimme i sängen. Vilket hon varit nöjd med. Men nu prövar vi att låta henne sova lite senare på dagen istället för redan 9-10 tiden. Dagen blir så lång annars och hon är jättetrött redan kl 18 på kvällen.

Hon somnade nu genast jag la henne i sängen kl 12 så får se hur länge busan sover. :)


Publicerat: /

Hej hej!

Till alla som väntat på ett inlägg! Jag lever fortfarande. =)

Det har varit intensiva dagar sen i fredags. På fredagen var mommo barnvakt. Juan och jag fick egentid för första gången på länge. Det blev en eftermiddag i Vasa med både god mat och renoveringsplanering. Lite shopping blev det också och även, inte att glömma, en ny smartphone till mig, denna gång en Samsung Galaxy 3. Jag har inte börjat använda den än, elisa kortet måste bytas till ett mikrochip.. Kanske senare idag.

Lördagen o söndagen bjöd på jobb plus att jag har börjat packa ner min fars liv i lådor. Vilket tar lååång tid. Allt ska tittas igenom och bestämmas vad som kastas och inte. När detta väl har gjorts på kvällarna så har jag mer eller mindre stupat i säng...

Igår var jag bara trött och sen så packades det på kvällen.


Det var dom senaste dagarna det...

Publicerat: /

Tystnaden

Har jobbat i helgen och idag är jag både trött och anti-social. Så därav tystnaden på bloggfronten. Senare ska jag ta tag i en uppdatering :)

Publicerat: /

Egen tid

Tänk att det kan kännas så lyxigt och skönt att få gå ut och gå, själv!

Innan jag fick barn uppskattade jag inte alls ensamma promenader på samma sätt. Bara jag och min egen skugga, ja, och Milou förståss :)












Publicerat: /

I'm finally Me again




Publicerat: / Allmänt

Vårtecken

Solen skiner, vilket ju är underbart! Men det finns en nackdel. Man ser hur bedrövliga alla fönster är... :/ Ser knappt ut för all, bokstavligen skit, som är på rutorna... Dags att ta tag i vårens fönstertvätt ser det ut som. Men inte idag, för idag är det date med dom absolut bästa från skoltiden. Som idag är några av dom närmaste vännerna :)

Dagens Milaya hittade mina nycklar, gissa om hon blev arg när hon inte fick ha dem längre...


Publicerat: /

Milaya








Publicerat: /

Frisyrfix

Har ikväll spenderat lite över tre timmar hos min frisör Evelina. Har ändrat looken lite, färgat och klippt lite i topparna.

Det tog som vanligt lång tid eftersom mitt hår ALDRIG blir den färg det är tänkt första gången man sätter i färg... Så det blev alltså två färgningar innan vi nådde resultatet vi (läs:jag) önskade :)

Resultatbilden får ni imorgon men såhär såg det ut innan vi började... Bye bye tråkiga hårfärg!! =)





Publicerat: /

Plankan

Jag har inte kunnat göra plankan-övningen efter graviditeten pga foglossningen. Svårt att förklara för dem som inte upplevt foglossning hur ont det gör. Men det är iaf plågsamt och inte likt något annat.

Men senaste två månaderna har foglossningen så gott som försvunnit och nu försöker jag köra plankan varje dag och det går bättre och bättre. Mina 50 knäböj har fuskats lite med men försöker göra dem också varje dag.

Några andra mag/rygg stärkande övningar brukar jag också göra, speciellt mörka dagar som denna då man inte vill gå ut... Så nu har jag gjort alla övningar och har bara en sak att säga. Det är urtråkigt att jobba på mattan hemma. Är en gruppmänniska när det kommer till träning!


Publicerat: /

Inget vettigt

Milaya leker och dansar om vartannat, spotify spelar en lista med vanliga barnsånger. Själv har jag just klätt på mig stickasockor och är lite deppad. Stickasockor... Nu!

Egentligen är jag inte deppad över något speciellt, bara en sån där dag när man är trött och hängig och inte vill något alls. Det är en sån dr dag när jag skulle lämnat under täcket innan jag fick barn. Men det går inte längre :) Och visst blir man varm inombords när en liten blöjbak dansar omkring och är glad. Då gör det inget att fötterna fryser och det småregnar utomhus i snålblåsten.


Har ingen bild att bjuda på just nu men det kanske kommer senare. Nu ska vi här äta lunch lite senare än vanligt för vi åt frukost kring kl 9 :)

Och nu spelar både Milayas och min favorit... "Vipp på rumpan affärn"

Publicerat: / Allmänt

Milaya 11 månader

Vår lilla bebis är nu 11 månader och ingen bebis längre.
Hon går, springer och har även börjat pröva sig på att klättra här o där, även om hon inte ännu tar sig upp någonstans.
Milaya gillar verkligen när det händer saker och sitter aldrig still. I min famn kan hon sitta och slappa ibland men det är inte många minuter per dag.
 
 
Busa är numera hennes specialitet. "mösset kommer" och att då bli kittlad kan göra henne helt hysterisk och hon får världens skrattattack. Hon tycker om att springa undan när hon fått tag i något hon vet att hon inte borde ha, hon skrattar så hjärtligt och tittar inte alls efter var hon sätter sina fötter, ibland blir det magplask men oftast går det riktigt bra. Otroligt hur snabbt dom utvecklar sin balans. Bara två månader sedan hon tog sina första steg och nu, ja nu springer hon, inne som ute.
Det här med att vara ute är en av de saker Milaya tycker bäst om, hon vill såklart gå själv, om hon får. Men det gäller att hålla i lite, huvan brukar funka bra, så att man kan dämpa fallen lite. För riktigt lätt att gå/springa med skor på där det är ojämt underlag, det är det inte.
 
 
Favoriter just nu är alltså att utforska utomhus, busa, bada och lyssna på musik & dansa. Läsa böcker hade hon pippi på ett par veckor men det verkar vara förbi nu.
 
Borde kanske inte skriva ner detta för då svänger det väl...
Milaya sover lite bättre och äter lite bättre än förut. Sammalagt 3 gånger från läggdags till väckning brukar hon behöva pysslas om. Då oftast med lite mjölk. Skulle verkligen behöva vänja bort drickandet nattetid men nu är jag så rädd att förstöra hennes "goda" nattsömn.
Ätandet går lite bättre dagtid, så länge hon får hålla på med någon leksak och inte tänker på själva ätandet.
Hon äter allt och testar hela tiden sådant som vi också äter. Hon har tidigare inte tyckt om hemlagat men desto mera det får smaka nu desto nöjdare är hon, plocka i sig maten själv funkar allra bäst. Skulle hon kunna leva på fisk och makaroner så skulle hon säkert äta dygnet runt.
 
Milaya är ett ost- och bananmonster!
 
I klädstorlek har Milaya nu mest strl 80. Några 74 använder vi fortfarande också. Tror även det snart är möjligt att använda vissa märken strl 86.
 
 
Favoritleksak just nu är ett av mina halsband, en lång kedja med ett hjärta. Det har hon senaste veckorna haft runt halsen. Ibland runt kattens hals också. Var hon fått denna idé ifrån har jag ingen aning om. Hon fick tag i det en dag och sen dess har hon velat det skall dingla runt hennes hals.
I övrigt gillar hon allt som spelar en trudelutt för henne så att hon kan gunga med.
 
När mommo ringer brukar Milaya prata länge och högljutt med henne över högtalaren. Ööööö öööö mmmmm eeeeeee...osv =)
 
Utvecklingen går snabbt och om en månad har vi firat en ettåring!
Jag är inte alls redo och har lite ångest över detta men det ska säkert gå bra. Var sak har sin tid.
Och det kommande året blir säkert minst lika givande, spännande och går säkert lika snabbt som året som just flugit förbi. =)
 

Publicerat: /

Godmorgon

Vi säger God Morgon Världen!! =)




Publicerat: /

ZzzzZzzz




Publicerat: /

Zondag - Söndag




Imorse när jag matade hästarna planerade jag sååå mycket jag skulle göra där idag då Juan är hemma och kan vara med Milaya. Sen slog det mig att det självklart istället var jag som skulle jobba idag... Typiskt!
Det blev en stund med hästarna, sen såg vi en film tillsammans på förmiddagen då M. sov så att vi fick lite egentid. Riktigt bra film dessutom, Jack Reacher, måste ses om man gillar bra actionfilmer!

Resten av dagen har jag spenderat i jobbets tecken och nu lite salta nötter innan läggdags.

Nästa helg jobbar jag igen men sen helgen därpå får jag åka iväg med revygänget på kryssning o en dag i Stockholm. Ska bli så skojigt! Men hur jag ska överleva utan Milaya vet jag inte... :/


Publicerat: /

Snygg-öga

Juan har för länge sen somnat på soffan... Jag skulle ta några ego bilder så att jag ska kunna bestämma vilka glasögon jag ska välja av de jag nu har hem för provning...

Väldigt snyggt med badrummets handfat mitt i ögonen på alla bilder... ;)










Åtminstone vet jag att det ska vara anti-reflex ;)

Publicerat: /

Ett smalare jag

Min kusin bjöd på en så fin bild (på instagram) av sin numera vältränade mage efter att hon börjat gymma, simma, skida, allt möjligt...

Så nu bjuder jag här istället på en bild :) Lite töntigt, jag vet, men man måste ju få vara nöjd över sig själv ibland!




Publicerat: /

Oh nooo...

Kom på en heeeemsk tanke idag.

Det finns en risk... Att det är "bara" 15-20 år innan jag själv kan bli en mommo...!!!

Skum tanke kanske men det är ju faktiskt fullt möjligt..........

Publicerat: /

Kalas i stora glas

Haha, vad jag är finurlig ;)

Idag har vi hunnit med två kalas, först hos en nu fyraårig tjej och sen hos brorsonen som blir 6 år imorgon.

Milaya var på G, vi hann inte sitta ner och njuta speciellt länge, hon var överallt...



Detta är en orsak till varför vi har så mycket undanplockat här hemma. Då behöver vi inte kolla henne HELA tiden och hon slipper bli ledsen över att känna att hon inte får göra någonting.

Dessutom blev väl hennes humör lite gnälligare idag också eftersom eftermiddagsvilan blev sisådär pga kalasandet. Men Chili passade på att ta en tupplur i hennes säng iaf!








Publicerat: /

Kvällens promenix

Ikväll tog vi en kvällspromenad i centrum igen med gudmor Malin. Så skönt i det vackra vårvädret!






Översvämningar är dock ett faktum efter senaste dagarnas regn. Tycker det är rätt vackert att titta på. Det tycker säkert inte de stackarna som har sina hus på lite lägre marker, vi som bor på ett berg behöver aldrig oroa oss för det problemet. Men lider med dom som kan bada på gräsmattan...




Publicerat: /

Plaska plaska

Igår tog jag mig äntligen i kragen och lät Milaya åka till simhallen och bada igen. Mommo kom också med i sista sekunden.
Så alla tre plaskade på i vattnet 40 minuter och ungen gladare än någonsin. Trots att hon inte besökt simhallen sen i december. Mommo och jag turades om att simma och plaska med Milaya, så lite träning fick jag samtidigt. En kul kväll för både stora och små!





Milaya 6 månader gammal på babysim, som en fisk :D

Publicerat: /

Mått

Jag är nu på 6:e veckan och tog just nya mått :D

-10cm i midjan, -4cm runt höfterna & -3,5cm runt låren. -6 kg på vågen.

Jag är nöjd! :)


Publicerat: /

Det rörliga objektet

Jag ville ta foton av den glada ungen med sitt halsband som alltid ska dingla på magen...

Det första blev såhär!




Sen tänkte jag att det var lite suddigt eftersom objektet inte vill stå still, så jag skulle ta ett nytt... Men... innan jag hunnit ta ett till var objektet redan försvunnet ur bild! Långsam kamera eller långsam mor, det är frågan...






Publicerat: / Allmänt

Finbesök

Igår hade jag och Milaya riktigt fint besök. Vi träffade nämligen dom två som låg i sängen bredvid oss under våra första timmar tillsammans. Alexandra och hennes dotter Wilma låg i samma rum som oss på BB för nu 11 månader sen. Eller ja, om två dagar är det elva månader.

Vi har inte träffats sen dess så igår tog vi en heldag och hann hälsa på hästarna, minigrisen & lilla kaninen, leka, äta lunch, leka ännu mera och besöka loppisarna i Närpes.

Roligt att träffa människor som man genast kan vara sig själv tillsammans med! <3

Vi bestämde oss för att träffas snart igen och nästa gång beger vi oss säkert till Smedsby där våra BB-vänner finns!


Publicerat: / Allmänt

Trädgårds Expo

Idag börjar Trädgårds Expo 2013 i Närpes. En mässa för trädgårdintresserade och kanske mestadels växthus odlare. Kring 40 utställare hittas där i år på mässan som ordnas vartannat år. Långväga branschmänniskor kommer för att kolla in utställarna och diskutera gödsel, belysning, nybyggen och inte vet jag, är inte så insatt ;)
Min duktiga företagande sambo är där med sitt företag som bygger, underhåller och ger service till växthus. Dom introducerar nu också en taktvättmaskin som fungerar för att tvätta taken på blockväxthus. Kommer säkert inte se mycket av honom denna sommar så mycket jobb som han och hans anställda har. Just nu har Juan tre åretrunt anställda plus några fler sen under sommaren. Han är så duktig och jag är väldigt stolt över hans ambition och kunnande. Det viktigaste av allt är att jag kan se att en dag som denna, då han får visa upp sitt arbete, då är han själv väldigt stolt. Och vad kan vara bättre än att vara stolt över vad man själv åstadkommit!

Besök Trädgårds Expo i Närpes idag eller imorgon om du är intresserad av trädgård och växthusbranschen!


Publicerat: /

Jobb

Vill bara berätta att jag älskar mitt jobb! =)




Publicerat: /

Kalas

Idag har vi varit på 1-års kalas till fina My. Mycket gotti gotti bjöds det på och jag passade på att fuska lite med godsakerna :) Milaya passade istället på att pröva presenten som My fått :) Så att mamma fick ta en bild!





Publicerat: /

Ett nytt ord...

... "Sussa" alltså sova, är Milayas nya ord. Först några gånger tydligt, sen blev det "Sssa"

Så nu har Miss M gått och sussa :)

Publicerat: /

Elledningarna som gud glömde

Nu är det strömavbrott här mitt i regnovädret. Jag var nyss ute och hämtade in hästarna så att de får torka upp sig lite från bedrövelsen. Milaya sover, vilket betyder frukost för min del MEN jag har inget att äta, allt jag skulle kunna laga behöver el av ett eller annat slag. Och jag är hungrig! Nåja, dammsugandet inför dagens besök av vänner ser också ut att utebli. Dumma elavbrott!

Publicerat: /

Bling-bling

Dottern på knappa 11 månader har redan förälskat sig i Bling-bling... Lyckas hon komma åt ett av mina halsband så kan hon gå runt med det runt halsen, så länge hon bara får. Och det roliga är att hon sätter på det själv, tar av det och sätter på det igen, . Ser så gulligt ut. Och jag som inte ens använt halsband sen Milaya kom till världen...







Publicerat: /

5 veckor in i det nya livet

Många som frågar hur mitt nya liv går :) Roligt att många noterar att det är vad det är. Ingen bantningskur eller fas. Utan att jag faktiskt försöker skapa långsiktiga vanor :)
Det går riktigt bra, och visst är det än så länge underbart att minska i vikt och omfång, även om jag sen när jag nått min målvikt vill fortsätta för måendets skull. 6 kg på 5 veckor, gissar det kommer en down period snart när det inte händer så mycket men hittills är jag mer än nöjd med resultatet. Här en dålig bild (får bli en bättre sen)...




Publicerat: /

Headern

Jag bestämde mig nyss för att det börjar bli dags för en update av headern på bloggen. Inte alls nöjd med designen ännu. Ska försöka få tid någon dag i nästa vecka för att fixa till en ny. Kanske med något somrigt motiv? :)

Publicerat: /

Mulet & blött

Ikväll är det jobbdags men inte riktigt än. Milaya tog just första dagsvilan och jag får mysa till det i soffan under filten med ett avsnitt av favoritserien Arrow. Perfekt lördagförmiddag, iaf när vädret är så tråkigt... Juan gör sånt som män ska göra (så att vi kvinnor slipper) Han byter till sommardäck på bilarna ;)

Publicerat: / Allmänt

www.babyvarlden.se

Tyckte denna texten var väldigt bra och beskrivande!

GRÄNSSÄTTNING OCH POSITIV OCH NEGATIV RESPONS

Kanske känner du lite obehag när du hör ordet gränssättning: det kan uppfattas som att du ska sätta gränser för barnets levnadsutveckling. Men tänk då på att det inte bara handlar om att hålla barnets beteende innanför vissa gränser, utan lika mycket om att utvidga gränserna genom att lära barnet ett positivt beteende och ändamålsenliga sätt att uppföra och uttrycka sig på.

Om barnet tycker att det är roligt att slänga ett glas utanför bordskanten för att det låter så roligt när glaset slår mot golvet, säger det sig själv att du måste sätta stopp för den aktiviteten. I stället kan du t.ex. låta barnet få leka med en boll med en bjällra i – den ger ju också ett roligt ljud ifrån sig när den slår mot golvet. Om barnet blir lite våldsam i sina ömhetsbetygelser gentemot ett yngre barn, kan du visa hur man stryker barnet försiktigt över kinden i stället för att slå det hårt i huvudet.

Du bör alltså gå in för att hitta ett positivt alternativ till handlingarna som du är tvungen att sätta gränser för. Att använda ”nej” och ”inte” fungerar inte så bra på små barn, om man inte visar dem ett bättre sätt att agera. Försök att skapa en positiv stämning genom att vara tydlig med vilket slags uppförande du önskar och förväntar dig.

Det kan vara lätt att förlora tålamodet, för vardagen i en småbarnsfamilj är full av tålamodskrävande situationer. Då är det viktigt att ta ett djupt andetag och tänka på att positiv vägledning fungerar så mycket bättre än negativ uppmärksamhet.

Om livet i familjen präglas av att barnet hela tiden testar gränser, blir det slitsamt för både stora och små. Då är det viktigt att välja sina strider. Ha så få regler att du vet att du orkar stå emot när gränserna testas. Om barnet lär sig att det lönar sig att kämpa emot, lägger du grunden för att påfrestande familjeliv under de kommande åren.

Nu blir barnet väldigt entusiastiskt av uppmärksamhet och beröm och det ska det också få i stora mängder. Det är viktigt med positiv respons när barnet gör som det har blivit uppmanat att göra. Men tänk lite på hur du formulerar dig när det gäller alla de nya färdigheter som barnet tillägnar sig. Vi har lätt för att reducera barnets bemästringsupplevelser till prestationer som ger barnet poäng. Barnet behöver få veta att din kärlek inte är beroende av de här prestationerna. Vänta därför inte med berömmet tills den nya färdigheten sitter som den ska. Försök också lära barnet att känna vilken fin inre upplevelse det är att testa sig fram och lära sig nya färdigheter. Det är viktigare än att sola sig i berömmet från dig och andra. På sikt kan det vara till nackdel för barnet om det blir alltför fokuserat på att få erkännande och beröm från andra människor.

Barn behöver föräldrar som är ansvarsfulla och varken kräver mer eller mindre av dem än vad de är mogna att klara av. Utmaningen är att visa vägen för – inte att trycka ner –barnets egen vilja.


Publicerat: /

And...

...there she goes :p

Publicerat: /

I denna stund...

Låtsas jag sova för att lilla fröken ska fatta galoppen. Hon har hittills bara sovit 35 min. idag men hon verkar ha glömt det... Mammmama... buäää... mamma... Suck! Sen lite skratt och lek däremellan... Kan berätta att jag varit på väg att ge upp men hör jag "håller på att ge upp och somna"- ljud. Ibland blir dagarna lite smått jobbiga med en "nästan ettåring" med egen vilja :)

Publicerat: /

Godmorgon världen!

Idag har jag och Milaya inga planer alls. Förutom en promenad... Vi tog sovmorgon till strax före kl 9 och dagen har börjat bra. Igår hade vi besök av båda Milayas gudmödrar och resten av dagen tog vi hand om lillkissen som är mycket piggare idag och har till och med busat lite. Idag har Milaya två tofsar i håret, hennes hår börjar bli så långt! Dessutom har fröken börjat springa undan om hon får tag i fjärrkontrollen (el telefonen) som hon vet att hon inte borde ha. Skrattar och tycker det är väldigt roligt :) söta unge!

Publicerat: / Allmänt

Chilis äventyr till Tjöck

Idag har Chili kissen fått vara med i bilen. Han var nämligen huvudperson för vår lilla tripp.
 
Igår kväll var han konstig, ömmade över magen och ryggen, jamade och bet lite när man tryckte där, helt klart gjorde det ont. Nåja, en sträckning tänkte jag.
Sen kastade han upp lite sent på kvällen. Mådde riktigt illa...Då började jag googla och kom fram till att russin!! är jättegiftiga för katter och att bara en liten mängd kan orsaka akut njursvikt.
Med en liten kisse som varken orkar hoppa upp eller ner ur soffan, inte äter även om man erbjuder rökt skinka och sen med dom andra symptomen, ja, då blir man ju lite orolig!
Så mor i huset sov dåligt inatt och var rädd att han fått i sig ett av Milayas russin som hon smakade på i tisdags.
Imorse ringde jag veterinären i Tjöck, de försökte säga, kom imorgon, jag sa att om det är akut tänker jag inte spara det tills imorgon! Jag fick som jag ville, kom genast blev resultatet.
Ja tack, in med både kissen och ungen i bilen och susade iväg kl 8.30.
 
Men, när jag berättade om min russinteori så skrattade dom och påstod att russin inte alls är farligt!?
Orkade inte ens starta diskussionen om det är sant eller inte.... Från och med nu håller vi undan russin!
 
Chili har tack och lov inte njursvikt iaf utan har säkert fått något virus nu när han börjat gå ut. Lite feber hade han och katter ömmar tydligen lite varstans då de är sjuka, det gör ju vi också...
 
En antibiotikakur och sen ut genom dörren, vi blev ju inklämda i schemat mellan de bokade patienterna :)
 
Nåja... Chili är piggare idag, äter lite och har fått en ny leksaksmus som tröst.
Sover nu på soffan och vi får bara hoppas han blir frisk snart.
 
 
En bättre katt kan man inte få, han är så snäll med Milaya och så gosig.
Men, kanske även en trafikfara.... ;)
 

Publicerat: / Allmänt

Milayas ordförråd

Tänkte skriva ner Milayas ordförråd.
Så att vi själva minns...
 
Mamma -Mamma
Dada - Pappa?
K-sse - Kisse
Tata - tack tack
T-tta - titta?
Dää - Där
 
Dessutom vet hon att titta eller peka på vissa saker när man frågar var dom är...
 
Lampa
Fönster
Tavla
Blomma
Boffe Milou
Tutte
Boken
 
 
 

Publicerat: /

Skräpberget

Ikväll har vi äntligen, mor och jag, börjat städa ur barndomshemmet. Allt ska ut på ett eller annat sätt så att vi sen kan börja renovera upp det till vårt. Det blev ett helt berg av sopsäckar som skall till återvinningsstationen... :)





Publicerat: /

Promenad

Nu börjar jag komma igång med dom här promenaderna. Har man trevligt sällskap dessutom så är det mycket trevligare :) Idag gick jag och en vän 6,9 km med våra barnvagnar rullandes framför oss. Mycket prat hinner man avverka under tiden också vilket ju är ett plus :) Vi gick inte så jättesnabbt så det tog oss denna gång 80 minuter från start till mål. Fantastiska vår, äntligen är du här, som jag har väntat på dig!




Publicerat: /

Mammor & fyrfotingar

Ikväll tog jag och Milaya bilen till centrum för att sen ta en promenad med M's mommo. Härligt väder!

Tänkte senare på att nu i vuxen ålder är min mamma på ett sätt min bästa vän, hon är ju den som faktiskt alltid finns där, vad det än gäller. Jag hoppas Milaya och jag får ett lika bra förhållande om 20+ år :)

Sen, efter att Miss M gått och lagt sig är det äntligen min tur, och hästarnas tur. Där, vid stallet, tillsammans med fyrfotingarna är allt så fridfullt och en sådan positiv energi, alltid. För min del världens bästa sätt att rensa tankarna och ta in ny energi. Förstår verkligen att hästarna används som terapi i många olika sammanhang.





Publicerat: / Allmänt

Bloggfrågor & synpunkter

Vill gärna ha frågor eller synpunkter av er läsare!
 
Och kommentera gärna annars också såklart... =)
 
 

Publicerat: /

Bästaste brödet








Publicerat: / Allmänt

Bästaste brödet recept

Idag har jag bakat godaste lchf-brödet hittills!
Skulle nästan vilja påstå att det är bättre än många bröd som är gjorda på vanligt mjöl.
Dessutom borde det vara jättegott att sätta i brödrosten, fast det har jag inte hunnit testa för brödet är fortfarande varmt :)
 
Här kommer receptet:
 
4 ägg
1½ dl Pofibrer
1½ dl Bakepro (Hälsokost)
½ tsk salt (jag satte i det dubbla)
1 tsk bakpulver
4 msk fiberhusk
3 dl riven ost (150g)
2 dl vatten
1 msk olja
 
Dessutom dekorerade jag brödet med solrosfrön innan jag satte in den i ugnen!
 
Blanda alla torra ingredienser med den rivna osten, sen i med äggen och vattnet (och oljan). Blanda noga - gärna med en stavmixer - och häll i en smord form. Grädda i ugnen på 180 - 200 grader i ca 30 - 40 minuter.
 
Och avnjut med mycket smör ;)

Publicerat: /

Kvällstrams

Efter en jobbkväll är nu kroppen slö och trött. Tittade nya serien Elementary med "Shangen" som min familj så snällt kallar Juan :) Men nu ligger jag nedkrupen i sängen och lyssnar på Milayas djupa andetag.. Ganska mysigt att lyssna på :)

Kom på att nu är det bara fyra veckor kvar tills jag ska lämna mina två ensamma hemma för en helg och själv får jag åka på kryssning med en dag i Sthlm tillsammans med revygänget. Det ser jag sååå framemot, en vårdag i Sthlm, shoppa och självklart även umgås med revyvännerna!

Det är bra för människan att ha något att se framemot men samtidigt måste man komma ihåg det typiska uttrycket Fånga dagen... :)

Met det skrivet så avslutar jag denna dag!


Publicerat: /

A & W

Milaya och jag hade turen att träffa Alexandra och Wilma på BB.


Vi delade rum vårt första dygn innan våra rumskamrater fick åka hem till sitt. Vi pratade lite under den korta tid vi hade och hittade en hel del sammanträffanden :)


Sen dess har vi följt varandras bloggar och nu när barnen snart fyller ett år så har vi bestämt att äntligen träffas igen! Så nästa vecka träffas både vi stora och våra små. Ska bli kul att ses, denna gång blir det här hos oss på Börknäset. :)

Publicerat: /

Bokmalen Milaya

Tidigare har Milaya inte alls intresserat sig för böcker. Inte alls.

Men senaste veckorna har det blivit mer och mer. Nu kommer hon med boken i högst hugg och vill att vi ska läsa den. Hela tiden!

Hon har två favoriter, en om bondgårdsdjur, som redan är sönderläst men det bryr hon sig inte om, den går att läsa i flera delar :) Andra är Klappa o känn Djurungar. Den har hår i boken som ska klappas och kännas på.





Publicerat: /

Inspiration i bilder


















Publicerat: /

Författardrömmar

Ni som känt mig länge, länge, vet att jag alltid haft drömmen att skriva böcker. Med jämna mellanrum kommer detta alltid smygande och nu är jag igen inne i en period av att vilja skriva. Flera böcker är sedan förut påbörjade och även avslutade ;)

Har alltid varit ett problem, vad ska jag skriva om!? Allt sådant som jag velat skriva om har på ett sätt känts för privat för att skriva ner och låta vem som helst ta del av. Någon romanboks författare är jag inte.

Nu har jag kommit på en bokidé som skulle kräva mycket research i form av intervjuer med människor och skulle därmed kräva en hel del tid. Och man vet ju aldrig om något förlag ens vill trycka vad man skrivit :)

Men det finns i bakhuvudet så kanske någon dag blir det verklighet. Kanske jag kan kalla mig författare någon dag. Kanske jag någon dag är den som får ha bokrelease ;)


Publicerat: / Allmänt

Skinande hem

En givande dag. Juan har storstädat varje cm av vårt hem medans jag och Milaya höll oss ur vägen. Så jobbigt att städa med henne mitt i smeten.... Först hälsade vi på mina morföräldrar, sen blev det en promenad i vårsolen och sen var vi in till moffa och lekte lite. Hela dagen försvann i ett nafs och hemmet är skinande rent. Måste bara skryta över mannen som städat, han är guld!

Publicerat: /

För ett år sedan...

... Ganska exakt, togs detta foto under vår gravidfotografering. Tavlan finns nu i vårt vardagsrum. Brukar titta på den och påminna mig om tiden som gått. Ett år, känns ibland som ett ögonblick och ibland som en evighet!




Publicerat: / Allmänt

Utmaningen

Minns ni knäböj utmaningen? :) Efter en hel del dagar i jobb med träningsvärk i benen blev det inte kul att jobba :) Så jag har gjort ett uppehåll med knäböjen och har nu upptagit det hela igen. Men en egen variant av 50 knäböj varje dag :) Så jag erkänner mig besegrad av att klara 250 inom 30 dagar... Mest av lathet och så var det den där träningsvärken som gjorde att jag kom av mig. Men 50 är bättre än inga alls ;)

Publicerat: /

Nya livet Saldo

Tänkte ge er (och mig själv) en update över hur nya livet går. Svaret är, riktigt bra! Kommit in i rytmen och har inget större sug för frestelser. Bara för några saker som jag verkligen gillar och inte för "vad som helst". T.ex. är vårrullar, fuskade och köpte några häromdagen. Och igår åt jag några chokladägg då Juans föräldrar så snällt lagat ägg skattjakten i en låda till oss :) I resultatväg så händer det mer än vad jag själv trodde var möjligt så snabbt! På FYRA veckor : 5kg, 8cm i midjan, 4cm runt höfterna & 2,5cm runt låren. Annat har jag inte mätt men det säger ändå mycket. Märks självklart att mina gamla kläder börjar sitta som dom ska igen :) OCH berättas bör, ingen värk någonstans i kroppen och mycket piggare är jag också! Så klapp på axeln till mig själv, det här går ju alldeles utmärkt!! =)

Publicerat: /

Easterbunny...

is actually from Holland! =)

Ja, eller iaf skulle man kunna tro att påskharen är därifrån!

Vi fick nämligen ett stort paket idag till oss allihop, med Milayas namn på men det var nog för oss stora i familjen ;)

Detta var nämligen innehållet!













Att Juans föräldrar ens kommit på tanken! En rolig stund var det att leta efter alla ägg och många goda skratt innan vi var färdiga :)

Nu blir det att fuska lite med det nya hälsosamma livet men det är ett måste då dom varit så gulliga och gjort detta! ;)

Så nu säger jag som Milaya... Namnam!!! :)

Publicerat: / Allmänt

En riktigt bra dag!

Idag har Milaya för första gången varit ute i sina nya kurabyxor och gummistövlar. Så att hon skall kunna gå o leka lite också och inte bara sitta i vagnen. Fröken vill ju nämligen gärna gå själv...
 
Självklart får jag lov att hålla i, för någon balans med gummistövlar på har hon inte, inte heller när det är ojämt underlag. Men, man måste ju börja nånstans =)
 
Snöbollar har vi smakat på och snö har vi grävt lite i, så en rktigt bra första "ute på egna ben"-dag har vi haft!
 
 
Liten och lite otymplig med alla kläder på, inte så lätt att gå i gummistövlar heller. Men övning ger färdighet =)
 
Sen, när vi kom in igen och åt mellanmål så kom det ett paket från Holland, Milaya visste genast att det stod hennes namn på det!
 
 
Tjuvkikade lite på innehållet, det ser ut som påskharen kommit ändå från Holland i år, därav lite försenad. Innehållet ser ut att passa både stora och små =) Men ska vänta med att öppna ordentligt tills pappa Juan kommer hem!
 
Dessutom fick jag ett rätt bra foto av när Milaya pussar mig imorse. Kärlek!!
 
 
Lyckas dagen precis som jag vill så ska jag också ha ork kvar att rida när Milaya gått och lagt sig.
En riktigt bra dag!
 
 

Publicerat: /

Våren kommer!

Milayas och mina vårpromenader har tagit fart, den här veckan har vi tagit oss ut två ggr varje dag. Idag funderar vi på att ta oss in till centrum så vi får mera torra vägar att välja mellan.

Fröken är sedan några dagar tillbaka snorig och har varit lite grinig men grinigheten är borta, så då var det bara snoren kvar :) Lite frisk luft skadar inte.

Milaya har också börjat förstå sig på att sova i vagnen (igen). Sovsaldot är som mest 1,5 h i sträck. Mor nöjd, då har jag chansen att städa och plocka inomhus medans hon sover, vill vara svårt med det när hon sover i rummet bredvid. Så nu utnyttjar vi vagnen så länge hon är nöjd!

Hästarna fäller päls så det bara yr hår runt i hagen och speciellt när man hjälper till och ryktar.

Dagens Milaya i en kjol som mommo köpte på loppis i höstas, nu passande till våren så börjar den sitta rätt okej :)





Publicerat: /

Deppar

Jag blir bara mer och mer säker på, jag kommer att vara tvungen att sälja min stora dröm... :( :(

Publicerat: /

Lite sliten men glad ändå!

Mina intensiva jobbveckor är över efter senaste natts vakande. Som gick rätt bra trots allt. Arbetskollegor är guld värda!
Nu ska jag iaf koncentrera mig på Milaya och även hästarna ett tag framöver. Och förhoppningsvis sätter vi igång med renoverandet snart!

For till min mammas lägenhet för att få sova imorse när jag slutade jobba, här hemma får jag ingen ro när M. är vaken. Jag är på helspänn. Men sov riktigt bra ändå till kl 14 hos mor. Men är ändå trött som bara den nu...

Var ut på en skön promenad med Milaya nu ikväll, efteråt lät jag henne gå lite med stöd ute på gården och numera vill ungen inte alls vara i famnen utomhus utan ska gå själv. Tror det är skodags nu, "tossorna" blir så våta och smutsiga. Imorn alltså Halpa Halli besök, kurakläder samt gummistövlar ska inhandlas! :)

Tjingeling



Milaya gillar att hälsa på hästarna!