Publicerat: / Allmänt

Milaya 11 månader

Vår lilla bebis är nu 11 månader och ingen bebis längre.
Hon går, springer och har även börjat pröva sig på att klättra här o där, även om hon inte ännu tar sig upp någonstans.
Milaya gillar verkligen när det händer saker och sitter aldrig still. I min famn kan hon sitta och slappa ibland men det är inte många minuter per dag.
 
 
Busa är numera hennes specialitet. "mösset kommer" och att då bli kittlad kan göra henne helt hysterisk och hon får världens skrattattack. Hon tycker om att springa undan när hon fått tag i något hon vet att hon inte borde ha, hon skrattar så hjärtligt och tittar inte alls efter var hon sätter sina fötter, ibland blir det magplask men oftast går det riktigt bra. Otroligt hur snabbt dom utvecklar sin balans. Bara två månader sedan hon tog sina första steg och nu, ja nu springer hon, inne som ute.
Det här med att vara ute är en av de saker Milaya tycker bäst om, hon vill såklart gå själv, om hon får. Men det gäller att hålla i lite, huvan brukar funka bra, så att man kan dämpa fallen lite. För riktigt lätt att gå/springa med skor på där det är ojämt underlag, det är det inte.
 
 
Favoriter just nu är alltså att utforska utomhus, busa, bada och lyssna på musik & dansa. Läsa böcker hade hon pippi på ett par veckor men det verkar vara förbi nu.
 
Borde kanske inte skriva ner detta för då svänger det väl...
Milaya sover lite bättre och äter lite bättre än förut. Sammalagt 3 gånger från läggdags till väckning brukar hon behöva pysslas om. Då oftast med lite mjölk. Skulle verkligen behöva vänja bort drickandet nattetid men nu är jag så rädd att förstöra hennes "goda" nattsömn.
Ätandet går lite bättre dagtid, så länge hon får hålla på med någon leksak och inte tänker på själva ätandet.
Hon äter allt och testar hela tiden sådant som vi också äter. Hon har tidigare inte tyckt om hemlagat men desto mera det får smaka nu desto nöjdare är hon, plocka i sig maten själv funkar allra bäst. Skulle hon kunna leva på fisk och makaroner så skulle hon säkert äta dygnet runt.
 
Milaya är ett ost- och bananmonster!
 
I klädstorlek har Milaya nu mest strl 80. Några 74 använder vi fortfarande också. Tror även det snart är möjligt att använda vissa märken strl 86.
 
 
Favoritleksak just nu är ett av mina halsband, en lång kedja med ett hjärta. Det har hon senaste veckorna haft runt halsen. Ibland runt kattens hals också. Var hon fått denna idé ifrån har jag ingen aning om. Hon fick tag i det en dag och sen dess har hon velat det skall dingla runt hennes hals.
I övrigt gillar hon allt som spelar en trudelutt för henne så att hon kan gunga med.
 
När mommo ringer brukar Milaya prata länge och högljutt med henne över högtalaren. Ööööö öööö mmmmm eeeeeee...osv =)
 
Utvecklingen går snabbt och om en månad har vi firat en ettåring!
Jag är inte alls redo och har lite ångest över detta men det ska säkert gå bra. Var sak har sin tid.
Och det kommande året blir säkert minst lika givande, spännande och går säkert lika snabbt som året som just flugit förbi. =)
 


Postat av: Anna

jag funderade länge också hur jag skulle göra med pojkarna om nätterna för de var också vakna ett par ggr per natt. Men plötsligt började tiden de som bli längre och längre..först vaknade de 4-5 tiden endast och sen vaknade de på morgonen..så ge du mjölk bara när hon vaknar..hon känner nog själv när hon vill sova och inte behöver mjölken..på rdg säger de ju att de tar en liten paus i växandet efter 1 år och därför behöver de inte mjölken nattetid längre.. :)

2013-04-23 @ 06:50:38
http://www.annauusimaki.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Info text här ...