Publicerat: / Allmänt

A little adventure

Blev en tripp till Vasa idag för lite shopping. Jag shoppade loss på Gina Trico till mig själv och på Kappahl åt lilla Milaya. Babystyle ropade på mig så dit for vi allra först för att köpa snuttetrasor med bollar på som jag hade fått höra fanns där! Because i just have a thing for them, bollar alltså ;) skulle kunna ha allt runt omkring mig med bollar på, ja förutom på mina egna kläder, där passar inte bollmönster :p men Milaya har redan massa kläder med bollar på! Knasigt men sant! Vi testade även den relativt nya asiatiska restaurangen Spices, riktigt gott, rekommenderas! Jag älskar asiatisk mat, mums! Sen väl hemma nu ikväll så fick Milaya byta från vagga till spjälsäng, vaggan flyttade ut i vardagsrummet så länge, så får det bli en och annan sovstund dagtid i den så hon inte mister sin favoritplats på en gång :) En riktigt bra dag för både mormor, mamma och dotter! Nu soooova tills väckning om ca en timme då det är matdags! Tjingeling

Publicerat: / Allmänt

Check

Efterkontrollen gav mig godkänt :) Så då har man det där överstökat!

Publicerat: / Allmänt

Inspirerad till ärlighet

Dagen är till ända! Måste bara nämna en gammal stallskompis i detta inlägg. Hon bor andra sidan det stora vattnet nuförtiden och fick bebis för ungefär en månad sedan. Orsaken till att hon nu nämns här är för att hon skrivit ett riktigt bra blogginlägg om förlossning och första tiden som mamma. Att det är riktigt jävla jobbigt mellan varven och att allt inte är bara underbart. dessutom lyckades hon beskriva fet på ett kul sätt :) OCH det är ju så sant, sällan skriver vi ärliga inlägg vad gäller en sådan sak, många är inte ens ärliga med sig själva! För visst är det jävligt tufft att som nybliven mamma, speciellt antagligen till första barnet, klara av alla omställningar i livet som det innebär! Först är man gravid i nio lååånga månader, vissa tycker det är underbart, själv kände jag mig bara som ett ägg och trivdes inte alls. Sen ska man trycka ut en relativt stor grej, även om dom anses små, vissa tycker detta är helvetet, jag tycktw det var den enkla delen. 12 timmars smärta klarar jag av! Värre med att ständigt vara "handikappad", vilket jag tyckte att jag var som gravid. Yrsel, tjockis, trött, värk, smärta och rörelsebehindrad. Sen när bevisen väl är ute skall man lära känna en ny individ, visst älskar man sitt barn från första stund och vill skydda livet från allt men inte är känslorna 100% från början, man växer in i det, och varandra. Så har det iaf varit för mig. Idag känner jag mig faktiskt som en mamma, men jag är fortfarande jag och den delen får just nu inte leva ut vad allt jag är! Men visst, det kommer sen, det förstår även jag :) men visst är det en väääldigt stor omställning att strunta i egna behov och leva efter någon annans, hur mycket man än älskar sitt barn och hur lycklig man än är över det nya livet man skapat! Men javisst, jag är fortfarande jag och många dagar känns tuffa och är tröttsamma. Och jag tror precis som mina gamla stallskompis skrev att man behöver vara ärlig med dessa känslor. så nu har jag inspirerats av henne att fundera över detta. Därav har det hamnat här ;) Jag älskar min lilla dotter och är så lycklig över att ha henne här, även om vissa dagar är "a pain in the ass" =D men oj, vad mycket framåt set gått på dessa månader! Ser ljuset i tunneln av kvällsgråt och nattvak, sååå skönt! Så i ärlighetens namn, det är inte bara guld och gröna skogar att bli mamma! :) Och jag måste tillägga, att frågan av sådana som man knappt känner " Hur går det nu då?" Är totalt värdelös, för dessa människor vill ändå inte höra den långa versionen om allt som är jobbigt men härligt, de vill bara höra, "jo tack allt är fantastiskt och vi gör inget annat än myser." Och javisst det gör man men svaret man måste ge för att framstå som en god förälder är egentligen patetiskt, för dessa bekanta vill ju inte i slutändan höra sanningen om att det är tufft, tufft men javisst, en underbar upplevelse! Shit, dagens inspirerade inlägg blev långt och tungt ;)

Publicerat: / Allmänt

Ett & annat

En riktigt slö söndag! Det största jag åstadkommit är en promenad nu ikväll. Igår kväll spenderade vi tid tillsammans med min bror och några vänner i badtunnan medans Milaya mestadels sov i vagnen. Konstigt nog sover hon i vagnen på kvällen när det vanligtvis är "nattdags" men inte gärna dagtid. Då sover hon hellre i vaggan eller på soffan bredvid mig. Hon sov förresten ett pass på 7 timmar i ett sträck inatt, sånt uppskattas av mamma i huset som vanligtvis är den som matar nattetid så jobbaren i familjen får sova. Under veckan som gått har det inte hänt speciellt mycket. Men bland annat träff med några ur m-gänget hade vi på schemat. Jag hann även till Sundom på en välbehövd ridtur och Juan & jag var på teater. Kändes dock konstigt att sitta på läktaren och titta på när jag varit med och spelat sedan 2004. Men efter 8 år så var det väl ok att titta på även om jag gärna hade medverkat. Nya tag nästa sommar får vi hoppas :) På tisdag har jag efterundersökning efter graviditeten, blev lite utdraget på grund av alla semestrar. Sen planerar jag att åka till Vasa och shoppa lite tillsammans med Milaya och hennes mormor. Ska bli kul att shoppa lite nya kläder, även om det fortfarande är några kilon extra på kroppen :) Men med lite mera ridning och träning så skall nog den här figuren bli som den brukade vara ;) det får vara allt för denna gång!

Publicerat: / Allmänt

Header

Det är föresten Malin som fixat den nya headern med Milaya som huvudperson! Också hon som fotograferat. Hennes blogg hittar ni under mina länkar :)

Publicerat: / Allmänt

Milaya 2 månader

Uppdateringen av bloggen går lite trögt just nu, har lite trubbel med datorn och det är så jobbigt att göra det med htc:n... Meeen... Här är allt som vanligt, dagarna går och Milaya växer och mår bra. Hon har börjat uppskatta babygymmet mer och hon har hittat tv:n. Pratar mycket gör hon också och hon har upptäckt att det är jättegott att ha hela handen i munnen, helst båda på samma gång :) Någon riktig rytm på mat o sovtider finns inte ännu men det kommer väl :) Tänk att lilla liten e 2 månader redan!!

Publicerat: / Allmänt

Milaya

 
Milaya är redan 2 månader! =)
 
(Denna bild från när hon var 6 veckor)

Publicerat: / Allmänt

Hästliv

 
 
I fredags fick jag äntligen rida min vackra Byr igen efter ungefär 6 månaders uppehåll från hästryggen!
Vilken underbar känsla det var!! De som inte är hästmänniskor förstår inte vilken kick det kan ge =)
Dessutom fick jag träffa hästarna på söndagen när vi hälsade på dem med Juans familj.
OCH ännu bättre, på torsdag får jag rida igen! =)
Ren lycka! Att få susa fram genom skog och mark... =)
 
Nya bilder på hästarna kommer en annan dag.
 
 
 
 

Publicerat: / Allmänt

Tillbaka till vardagen & rdg

 
 
Två veckor har gått och holländarna har både hunnit komma hit och åka hem igen. Det blev en del tårar när vi skiljdes åt igår kväll. Juan träffade dom tidigt imorse också när han skjutsade dem till flygplatsen men då sov Milaya och jag gott i våra sängar.
 
Det har varit jättekul att ha dem här och synd att dom bor så långt bort men vi har försökt att ta till vara dessa veckor så mycket som möjligt.
Det har varit utflykter lite hit och dit, Bötombergen, Pärusfors, Gullans trädgård i skrattnäs, Kristinestad och marknaden, Tomatkarnevalen, Bergö, Söderfjärden och Sundom där mina isisar befinner sig. Många goda middagar och många goda skratt.
Om inte tidigare så senast i april nästa år bilar vi ner till Holland, då finns det massa blommor att beundra, Queensday och Juans mammas födelsedag att fira.
 
Milaya utvecklas mycket nu, hon ler, skrattar och pratar en hel del =)
Desssutom tror hon själv att hon inte är en bebis längre utan vill sitta i famnen som "en stor flicka".
Enda problemet vi har är att hon spyr en hel del efter maten, men det lär jag också ha gjort...
Vi var till rådgivningen igen idag, allt bra där! Fick första vaccinet och det vanliga vägning och mätning.
 
Dagens barnrdgsbesök: Vikt 5610g & 56,7cm lång
  

Publicerat: / Allmänt

Blogg.se

Försök att trycka ihop texten lite mer blogg.se.... Man blir ju smått irriterad...

Publicerat: / Allmänt

Kompott

Har varit på G att uppdatera bloggen flera dagar nu så kanske jag äntligen skall lyckas! Verkar vara nåt fel på blogg.se, varje gång jag trycker publicera så loggar jag ut istället.... Födelsedagen och helgen var helt perfekt! Fick flera presenter, ett väldigt fint silver armband av chärleken, finsk design. En snygg vit brödlåda av min mor, blommor av pappsen och lite annat smått och gott. Torsdag kväll bjöd jag familjen på tårta men förutom det var dagen lugn. Synd bara att man skulle känna sig förkyld hela den här helgen. Halsen och nu även hosta och rinnande snor kran... Blä! Nåja, helgen..... Lördagen bjöd vi oss själva på ett äventyr som var helt fantastiskt! Vi körde Milaya till sin mormor som skulle ta hand om vår lilla dotter så att vi kunde ägna lite tid på tu man hand. Det blev en natt på Kantarellis Hotell i Vasa med lyxig middag, champange, vin, jacuzzi, utekväll på stan, shopping och massa kul. Kändes som om vi var iväg mycket längre än 24 timmar! Eftersom amningen är avslutad av diverse orsaker fick ju även jag njuta av kalla drycker =) Enligt mitt tycke den bästa lilla utflykten det senaste året :) Vi hade jättekul! Och javisst, jag förstår att det nu antagligen finns läsare som tycker att man inte skall göra saker för sig själva med en liten bebis hemma. Men dessa personer kan tänka om :) Mormor är van vid småbarn, Milaya har ingen skillnad på vem som pysslar på med henne (ännu), och flaskan kan vem som helst hålla. Plus att vi står starkt för att bevara en relation mellan oss som består av att inte "bara" vara föräldrar. Så att vi unnar oss ett dygn på tu man hand tror jag bara är hälsosamt för både barn och vuxna =) Under vår lilla shoppingrunda hittade jag ett par nya converse och världens absolut skönaste sommarskor, Rieker! Juan hittade också ett par skor och vi hittade båda ganska snabbt till Hesburger, gott efter en utekväll :) Väl tillbaka i Närpes så hämtade vi Milaya som jag ändå hade hunnit sakna massor! Så det var den lilla trippen! Ikväll kommer holländarna, Juans föräldrar, morbror och hans fru. Så igårkväll hade vi storstädning på villan där de ska bo under de två veckorna de är här. Sååå kul för Juan att de kommer och kul för dem att få träffa sitt barnbarn såklart! Jag kan tänka mig att bloggen blir lite lidande igen nu ett par veckor framåt eftersom vi kommer att ha fullt upp! Och jag hade tänkt satsa på att lära mig mer holländska dessa veckor, bästa sättet att lära sig är ändå att lyssna på språket. (Och Juans bebisprat med Milaya är inte så utvecklande för mig, hehe... ) Dikke kus vriendjes en vriendinnetjes ;)