Publicerat: / Allmänt

Yamila 5 months

Fem månader går snabbt och snart kommer vår lillasyster att krypa runt.
Det är jag säker på. Före jul åtminstone.
 
Yamila är just nu och har hittills alltid varit en glad liten tjej som är nöjd med det mesta. Lite har det endå börjat märkas att hon också vill vara med och få uppmärksamhet mer än tidigare.
Kan sitta i famnen hur länge som helst men är även nöjd att leka med sina saker på lekmattan. Bumbostolen är en favorit då vi andra äter middag eller när mamma donar på i köket.
Ligger still gör hon verkligen inte längre utan snurrar och rullar lite hit och dit. Försöker sätta sig upp från liggande men det lyckas inte än. Sitter ganska stadigt men än kan man nog inte släppa stödet. Relativt stadig på benen men knäar ännu efter en stund.
 
Hon gillar att leka "upp och ner" med sin syster, vilket innebär att dom båda står och hoppar och sen sätter sig ner, upp igen och hoppar lite till... och so on... Yamila i famnen på en av oss såklart... Man märker till och med att hon själv tar initiativ till leken ifall hon är i famnen och lillasyster bredvid. Hon kan försöka ställa sig upp/sätta sig ner och tittar på Milaya och skrattar.
Ibland skrattar hon så man kan tro hon glömmer att andas när storasyter gör något roligt!
 
Provsmakande håller vi på med men ännu har hon innte riktigt förstått det här med att "tugga" och svälja. Så vi har hittills prövat potatis, morot, gröt och päronpuré. Samma reaktion med allt. Men senaste dagarna har det gått lite bättre så snart ska nog här börja ätas!
 
Båda systrarna har varit lika med sömnen. Sover bra men vaknar och vill ha mat ofta. Somnar gott igen efteråt. Är allmänt ljudkänsliga när dom sover och vaknar lätt vid plötsliga ljud. Som faderns snarkningar t.ex... :)
 
Blygheten har ännu inte visat sig utan hon är nöjd med nästan vilken famn som helst. Däremot tycker Yamila inte riktigt mycket om när det är "ståhej" runt omkring. Vill helst ha lugn och ro annars kan hon bli grinig märker man.
 
Växer fint! Vid rådgivningsbesöket den 10.10.2014:
7440 gram & 68 cm
 

(Milaya vid samma ålder: 7860 gram & 65,4 cm)
 

Så roligt med olikheter! Man ska inte jämföra men just för att se olikheter tycker jag det är intressant. Dom är två helt olika individer både i utseende och beteende även om dom är "stöpta i samma form" =)
 
Det är en väldigt älskad lillasyster vi har här hos oss. Milaya har också mer och mer senaste månaden börjat prata med och försökt börja integrera Yamila i hennes egna lekar. Så himla härligt att se!
"Yamila titta, Yamila!"
"Yamila jag kommer strax"
"Nu far jag Yamila, syns imorgon"
"Smaka Yamila, det är mumsigt"
 
Och tusen andra saker Milaya kommer på under sina lekar =)
 
...Och Yamila är förståss gladaste ungen i världen när storasyster ger henne uppmärksamhet!
 
 
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Info text här ...