Publicerat: / Allmänt

Godmorgon lördag

Fast det känns inte alls som någon god morgon...
Vädret är skittråkigt och jag hade tänkt åka till sundom för att äntligen sätta mig på hästryggen igen! Men tror jag sparar det tills i början på veckan så får jag och Byr sällskap av Sveipur och hans nya ägare... Inget lockar i detta väder iaf! Men jag längtar verkligen efter att få komma upp på hästryggen igen!!


(foto: Malin K)

Dessutom vaknade Milaya kl 6, smågnällde i sängen och pratade om aj, så det var bara att stiga upp, gå in till henne och se vad som var fel... Och felet var...
Att pyjamasen hon valde igårkväll fått två stortå potatisar som stack ut genom små hål i pyjamasfötterna... Haha, jag sa igår kväll att det är tår på väg ut här... och nu stack ju båda stortårna ut, inte särskilt bekvämt :) Förstår verkligen att M. var missnöjd, skulle jag också varit!!

Så med väckning kl 6 och inget speciellt trevligt uteväder och för lite energi överlag, så är vår morgon ganska blä.

Publicerat: / Allmänt

Yamila & BamseBilden får tala för sig själv ;)

Publicerat: / Allmänt

Milaya just nu


Knäckebrödsprinsessan...


Med många lockar...


Och en osynlig pyjamas!

Publicerat: / Allmänt

Cykel & Glass

Idag har Milaya och jag gjort några "första gången för i år" grejer.
På fömiddagen var vi ute på en cykeltur i blåsten. Och med en otränad mamma så blev inte turen speciellt lång heller men det var skönt i allafall.

Sen hälsade flickorna och jag på mommo en stund efter lunch. På hemvägen tog vi oss för första gången denna sommar en riktig bollaglass. Och Milaya åt upp hela sin glass utan att fälla den :) Min lilla lilla flicka börjar bli så stor... Yamila sov gott i bilstolen medans vi njöt av våra glassar.


Publicerat: / Allmänt

Bildbomb: Paket från Holland

Det är alltid som julafton när vi får paket från Holland!
It's always like christmas when se get packages from Holland!

Denna gång med presenter till nyfödda Yamila och till Milayas födelsedag.
This time with presents for newborn Yamila and to Milaya on her birthday.

Vi älskar att få sätta oss runt dessa stora paket och se vilka alla överraskningar som gömmer sig däri!
We love to sit down around those big packages and look what all nice surprices that's hiding inside!


This is how excited we get!

När Milaya var nyfödd fick hon en stor nallebjörn i present av farmor och farfar. Nu har "Teddy" fått en "lillebror" som är enorm!!! :) Denna björn är Yamilas, ska ta bild på storleksakillnaden sen!

When Milaya was newborn she got a big teddybear from Oma and Opa, now "Teddy" got a "littlebrother" that is huge!!! :)


Thank You so MUCH Oma & Opa!!

Publicerat: / Allmänt

Älskar Swingeling

Inte världens största lekland men perfekt för Milaya och på någorlunda bra avstånd från oss.
Swingeling levererade även idag när vi var på utflykt tillsammans med familjestugan gänget!

Finns både typiska leklands klättertorn/rutschbana/bollhav modulen, hopptorn i flera storlekar, ett par spel för lite större barn, stora legoblock och en mindre modul med rutschbana och bollhav bland annat för barn 0-3 år. Passar hela familjen då det även är skoj för "vuxna barn" :)


Publicerat: / Allmänt

Vårutflykt

Nu är vi på väg till Swingeling, igen :) Denna gång är vi med på familjestugans vårutflykt.
Gissar att det mest spännande denna dag är att vi får köra buss! :)
Publicerat: / Allmänt

Det straffar sig

Måste bara tillägga från förra inlägget att det var ett stort misstag att ta en så lång middagsvila idag!
Det visste jag redan då men Milaya var så trött och jag hade både huvudvärk och ischiasvärk. Så jag lät henne sova...

Nu har vi istället en fröken som vägrar att sova, igen.
Suck!!
Man lär sig av sina misstag sägs det...

Publicerat: / Allmänt

First day alone with the girls

Idag började verkligheten, back to reality...

Juan började jobba igen efter två veckor hemma tillsammans med oss tjejer. Som tur var råkade min mamma vara ledig idag och båda flickorna fick stanna hos henne en stund så att jag fick veckohandla helt ensam. Så mycket enklare och snabbare avklarat då! :)

Dagen har gått alldeles utmärkt, bättre än vad jag trodde. Men kunde också bero på att vi tog en eftermiddagsvila på 2,5 timme, så dagen gick snabbt!

Det är med lite skräckblandad förtjusning jag tar tag i vardagen nu med två små. En hjälplös bebis och en trotsig tvååring!!

Morgonmys, tur att Milaya är så mån om "mi syste" :)


Bilderna är från Instagram, under namnet 'borknasliv' hittar ni mig där!

Publicerat: / Allmänt

2 year old party

Igår hade Milaya sitt kalas. Fartfyllda och jätteroliga timmar.
Det var en nöjd tjej som gick till sängs igår kväll :)
Avslutade kvällen med hockey-vm final mellan finland och ryssland. Men var själv så trött, sista perioden lät jag facebook skvallra om vid Yamilas första nattmatning vid 2-tiden ;)

En fin dag och det allra viktigaste var att Milaya tyckte det var roligt!

Publicerat: / Allmänt

Skoldag & Amning

Alltså... Nu följer en lååång utläggning om (OBS) min åsikt om amning.

För att göra det så kortfattat som möjligt.
Jag ammade Milaya i ganska exakt 4 veckor. Då hade jag ingen som helst mjölkproduktion för att mätta ett barn och var redan från början tvungen att delvis ge ersättning. Milaya låg där, kämpade och sög sig alldeles fördärvad och var lika hungrig efteråt som innan. Det lilla hon fått i sig gick åt i energi för att suga i en timme åt gången ungefär. Hon skrek alltså endå direkt efteråt och fick ersättning typ 10 minuter efter avslutad amning. Efter de där fyra veckorna gav jag upp och gav istället enbart ersättning.

Reaktionerna var blandade men minns inte att någon varit rätt framt otrevlig.

Milaya har växt mer än bra, varit väldigt litet sjuk under sina två första år och har inga som helst allergisymptom!

Nu till att jag nyss fött barn. Denna gång kom inte amningen heller igång. Efter fyra dagar och flera risiga nätter med ständig amning gav jag en morgon upp och hämtade en flaska med ersättning. Totalt utmattad... Yamila sov som en stock efteråt... Jag också, tills andra barnet vaknade och krävde min uppmärksamhet. Inte direkt så att man har möjlighet att vila när spädisen sover denna gång!
Då bestämde jag mig för att sluta amma, direkt.

Jag är helt öppen med att jag inte känt någon myskänsla av amningen heller. Som ju många gör! Lite avundsjuk på den biten, att känna myskänslorna över amningen. Fast denna gång såg jag faktiskt framemot amningen, innan hon föddes, och trodde faktiskt att det skulle funka bra denna gång men samtidigt tycker jag faktiskt att det är mycket mysigare att bebis och mamma/pappa kan se varann i ögonen när man flaskmatar. Det bästa är ju att pappa får vara delaktig och mindre ansvar faller på mamman som i detta fall nu har en tvååring som vill ha/kräver uppmärksamhet.

Vid Milayas spädbarnstid kände jag faktiskt osäkerhet över att jag inte ammade, fick hon i sig allt hon behövde... skulle hon få allergier och såna saker...

Denna gången känner jag ingen ångest alls över detta, jag vet att barn kan växa upp och må minst lika bra av ersättning och även mamma får må bra. Och dessutom kan man inte ge mjölk som inte finns. Inte ens pumpandet hjälpte förra gången, jag kände mig bara som en ko och inget annat...
Så denna gången hoppade jag över det förödmjukande momentet. Alltså i mina ögon förödmjukande, andra behöver inte alls känna det så.

Det som däremot stör mig denna gång är folks kommentarer!! Alltså folk jag inte ens känner. Vänner och familj får tycka saker, främlingar ska hålla tyst... typ.

Idag innan klockan ens blev 8 fick jag frågan hur jag skulle kunna åka till skolan idag... "Hur ska du klara det?!" och så höll sig kvinnan för brösten...!
Öh... (NOT your problem) men jag ammar faktiskt inte, har inget att ge så hon får ersättning och är tillsammans med sin pappa. (Som för övrigt är lika kapabel och viktig som mamman!!)

Det som är inom parentes sa jag naturligtvis inte men tänkte exakt just så...

Sen i kaffekön i skolan idag säger kvinnan bakom mig i kön "Grattis till nykomlingen!" (so far so good!) Sen borde kvinnan varit tyst...
Tack så mycket!
"Men var har du lillan idag då?" Med sin pappa...
"Jaha, ammar han henne då?" Eh... nä...
"Men hur gör ni då?" Det finns något som kallas mjölkersättning...
"Oj, jaha, det var tidigt..." Det är nya tider nuförtiden...
"Ja det verkar visst vara det"

Skulle ha velat sagt, nej, jag har bröstcancer och skall strax in för operation och kan därför inte amma... Det kanske skulle fått tyst på 50 plus tanten!
Inskränkta människor, denna har ingen aning om varför jag eller någon annan väljer att göra som vi gör! Istället för att säga något alls så ignorerade jag denna dam och svor inombords istället.

Ungefär lika "fult" att fråga främlingar om amning som att fråga (vilket hände mig på halpa halli när Milaya var nyfödd) hur gick förlossningen? Av en total främling... ...Det har du inget att göra med om inte jag själv väljer att berätta det för dig här på halpa halli i hyllorna med dukar, gardiner och kuddfodral. Skulle jag ju velat säga!! Istället säger man snällt... Ehh... det gick bra. Hon kom ju ut och det var ju det som var meningen...
För vad F*n ska man svara en främling på en sån fråga!Haha, det här blev jätteråddigt men ni som orkat läsa har säkert fattat min poäng. Jag bloggar, är en rätt öppen person överlag men alla är inte det...
Låt folk berätta vad de själva känner för att dela med sig av och fråga inte såna privata frågor av främlingar i kaffekön... För att ge ett exempel!!

Så nu vet iaf alla ni som läser bloggen (vilket börjar bli en hel del) att jag flaskmatar och ammar inte, är ingen mjölkmaskin tydligen! Jag är ingen supermom som älskade amningen och jag är helt nöjd med att erkänna det också. Alla är vi olika och alla kan inte producera mjölk även om man fött barn...

End of story :)

Publicerat: / Allmänt

Milayas birthdaycake

Denna vackra tårta har blivit klar idag! På söndag ska den avnjutas!


Självklart skall ju Mimmi älskande Milaya ha en Minnie Mouse tårta till sitt kalas :)


Kolla in "Sussis tårtor" på facebook och se vilka fantastiska skapelser Sussi kan göra. Helt otroligt hur fina tårtor hon gör!

Att hon sen köpt Sveipur av mig och verkar ge honom ofantligt mycket kärlek gör ju allt ännu bättre! :)


Publicerat: / Allmänt

Before & after

Jag har i ganska exakt två år inte orkat bry mig om min frisyr. Eller snarare bristen på frisyr...
Men nu känner jag att jag vill "börja leva" igen och det betyder även att jag ville fixa till håret. Vilket var typ akut nödvändigt!

Verkligen!!


Before


After


Such an improvement!!

Publicerat: / Allmänt

Förresten...

...Den sk. förlossningsberättelsen är på G, men den blir så väldigt lång ;) Ska försöka få upp den på bloggen snart!

Publicerat: / Allmänt

Yamila
Publicerat: / Allmänt

Milaya 2 år

Igår blev vår älskade förstfödda dotter redan 2 år!
Vi började dagen med paketöppning, och klädprovning av en alldeles för stor klänning :)


Sen var vi ett par timmar på Swingeling vilket var väldigt uppskattat!
Vi monterade upp Milayas nya studsmatta och tjejen var alldeles till sig.Skypade med farmor och farfar som sjöng för henne medans Milaya själv klappade takten, så kul att de kan börja kommunicera via skype nu när Milaya blir lite större!

Avslutade dagen gjorde hon med sin mormor i nya cirkustältet som mommo och "Inga" köpt :)

Sen var lilla fröken så övertrött att det slutade med att jag själv somnade på golvet i hennes rum med stora teddybjörnen som kudde! men det är en annan historia :)

Publicerat: / Allmänt

Lugnt här

Lite lugnare på bloggfronten just nu. Vi försöker njuta av bebistiden samtidigt som vi försöker ge storasyster så mycket av vår tid som möjligt.
Juan är hemma ännu denna vecka och han jobbar på terassen så mycket han kan, plus att han passar upp på oss flickor :)
Jag har varit jättetrött senaste dagarna, har lite lågt hb som säkert hjälper till med det.
Sen har vi ju en tvååring i huset imorgon, kan knappt fatta det?! Hur gick det till!!?Vi funderar att kanske ta en tur til Swingeling med födelsedagsbarnet imorgon.
På söndag blir det stort kalas för familj, vänner och däribland en bunt med holländarfamiljer :)

Men mycket av min "lediga" tid just nu går åt till att bara titta och snusa på denna underbara varelse ♡♡♡Publicerat: / Allmänt

Just because I canPublicerat: / Allmänt

Bus

Mommo & Milaya busar flitigt när Mommo hälsar på =)
Publicerat: / Allmänt

BF 16 maj 2014

Idag var vår lilla Yamila beräknad att födas.
Istället valde hon att komma ut i v. 39+1, förra lördagen.
Imorgon blir hon redan en vecka gammal och jag kunde inte älska henne mer än vad jag redan gör! ♡
Publicerat: / Allmänt

Pigluxation

Pigluxation är alltså när armbågen hoppar lite "ur led" på småbarn.
Detta har hänt Milaya en gång tidigare och idag på förmiddagen hände det igen!

Typiskt är att det händer när man drar i armen i längdens riktning.
Symptom är att armen från armbågen och ner "slutar att fungera" och handen och armen hänger löst mot sidan...

Idag smörjde vi baskräm på armarna... Milaya sa "smörja smörja" så vi gick till toaletten för att smörja hennes ganska ofta torra hud. Och rätt som det var började hon gråta och armen slutade fungera... Visste ju denna gång genast vad som var fel men fy så hemsk jag kände mig. Hade ju knappt tagit i alls... :/
Hon höll själv i handleden med friska handen och sa "sjuukt" gång på gång... Lilla älskade barn!

Blev alltså en tur till hvc där de snälla sjukskötarna och doktor Kajsa gav oss snabb service och efter en liten stund var vi på väg hem igen med en mycket gladare Milaya.
Bara en liten rörelse behövs för att få armen på plats igen men det är inget man ska försöka sig på själv!

Mina vänner som råkade komma till oss för en inplanerad träff precis när det hade hänt fick agera barnvakter till lillasyster genast de kom in genom dörren :) Snälla vänner man har!

Inte alls roligt det här med Milayas arm (samma arm som förra gången)... Men eftersom det nu hänt två gånger får vi säkert räkna med en tredje också, förr eller senare... Men nu ska jag vara ännu försiktigare!!

Systrarna Deelen ikväll efter sitt första gemensamma bad! :)
Publicerat: / Allmänt

Bättre än julafton

Har fått en kombinerad:
Fött vår dotter/morsdags/födelsedagspresent av Juan idag ♡

Ett halsband med texten "Mom" som jag själv önskade OCH en jättestor smyckesbox där alla mina smycken får plats.
Påpekas måste att den var Juans egen idé!
(Om det sen beror på att han tycker jag är slarvig och bör samla allt på en plats gör inget, jag ska låtsas att det var ren romantik som styrde hans idé)
Haha ;)
Publicerat: / Allmänt

The NAME

Vår nyfödda dotter ska heta...


Yamila
Namnet Yamila har spanskt ursprung och betyder "beautiful" eller "vacker".


Eftersom Juan till hälften har spanskt blod i sina ådror så började jag söka efter namn med spanskt ursprung. Fann namnet Yamila och gillade det direkt. Och efter att ha tittat på namnet ett tag så slog det mig... Namnet innehåller exakt samma bokstäver som vår andra dotters namn, Milaya! :)
Det är bara att svänga om bokstäverna lite! Så utan att jag ens tänkt på det så blev det hela lite finurligt.
Presenterade namnet för Juan, utan att förklara det komiska sammanträffandet. Han gillade också namnet direkt och när jag sa, fundera på bokstäverna lite, så var han helt såld :)
Detta är flera månader sedan och det har inte funnits en chans att få honom att gilla ett annat namn sen dess.
Så Yamila it is och vi är väldigt nöjda med vårt val av namn.

Mellannamnet/namnen är lite upp till mig och jag är inte hundra säker ännu, sen ska ju även Juan samtycka i mitt val :)

Men det viktigaste namnet är ju klart iaf.

Milaya & Yamila känns helt rätt!

Publicerat: / Allmänt

Väderrapport

För två år sen låg jag på BB den 20-22.5. Grönskan på träden slog ut den 21.5.2012. Minns att den kändes som en ny och vackrare värld när jag och Juan gick ut på sjukhusbacken för en liten promenad.

I år föddes lillasyster 10.5 och vi for hem från BB den 11.5, grönskan slog ut den 11.5-12.5 och ännu en gång känns världen både vackrare, klarare och mera levande... ♡

En härlig tid på året att föda barn är slutsatsen :)

Publicerat: / Allmänt

News from friends

Fick för ett par timmar sedan chockartade och helt underbara nyheter av en av mina vänner!! ♡♡♡

Man blir alldeles gråtfärdig och löjligt lycklig över sådana nyheter när man fortfarande är full av hormoner och lever i en egen liten lyckobubbla!

STORT GRATTIS till er! ♡
Publicerat: / Allmänt

First day at home

Första dagen hemma med lillasyster har gått superbra!!
Kunde inte ha gått bättre, inga svartsjukekänslor alls från Milaya än sålänge. Men de känslorna kommer säkert vid något tillfälle...Vi har njutit av varandra hela familjen idag. Juan jobbade några timmar från morgonen men kom hem och joinade oss efter frukost.
Milaya har velat ha sin lillasyster i famnen en massa gånger idag, har hjälpt till att byta blöjor och försökt ge henne tutten.
Lever sig totalt in i rollen som storasyster fastän hon är så liten! :)Nykomlingen själv (som har fått ett namn som vi ska avslöja snart) är underbart snäll. Gör inget annat än äter, sover och fyller en och annan blöja. Har knappt gett ifrån sig några ljud, all minst något gnäll. Tänk hur oskyldiga de kan vara i början och hur snabbt det ändras ;)

Jag mår toppen, lite öm men verkligen inget som är värt att tala om. Har varit till affären ett varv med Milaya idag också, känner mig som en förnyad människa nu när jag "fått mig själv tillbaka"!


Kärlek när den är som störst! ♡


(Förlossningsinlägget är inte skrivet än, vill ha tid att skriva det rätt så det blir kanske imorgon!)

Publicerat: / Allmänt

Tidig hemfärd

Nu är hela familjen samlade under vårt hems trygga tak!
Jag helt enkelt älskar att mina barn får växa upp i mitt barndomshem. Det enda ställe som jag någonsin har känt mig riktigt "hemma" på :)
Vi valde "tidig hemfärd" och fick efter läkarbesök klartecken att åka hem. Sen ska vi visa upp oss på BB igen onsdag eftermiddag :) Så sjukt nöjd över att få må så pass bra och att få vara hemma i egen säng!

Ska försöka få en god natts sömn med lite små avbrott inatt. Sömnkontot på minus efter tre skräpnätter.

Mer om vår nyfödda och hur allt har gått ska jag skriva ner kanske imorgon. Man glömmer så lätt!!

Nu Zzzzz...


Första mötet mellan systrarna Deelen! ♡

Publicerat: / Allmänt

HAPPY MOTHERSDAY

To all moms out there!

Especially to OMA in Holland!!

Some pictures of little babysister for you ♡Im an extra proud mom today, second mothersday for me and I've got two beautiful girls in that time. ♡


Publicerat: / Allmänt

LYCKAN ÄR STOR

Vi blev en dotter rikare idag kl 12.05. 3355g & 51cm!

Alla mår vi bra och vi grät båda en skvätt av lycka Juan och jag när underverket anlände...

Mer om allt i ett senare skede :)
Publicerat: / Allmänt

Nu är det dags!!

Hej hopp från förlossningssal 4 på VCS!

Ligger med ctg-kurvsapparaturen över magen och börjar ha fula grimaser när värkarna kommer... Ingen smärtlindring än sålänge men snart får jag nog be om nåt.
Hade som jag skrev igår mycket förvärkar hela dagen igår. Somnade vid 11 igår kväll och vaknade av jobbiga sammadragningar kring midnatt. Sovit en timme alltså...
00:30 gav jag upp sovandet och började klocka lite värkar. 15 min... 10 min... 7 min...
Ringde in till FL kring 3:45 och meddelade att vi är på kommande!
Väckte sen den tungt sovande sambon och ringde Milayas moffa som fick komma från villan hem till oss :)

Strax efter fem imorse anlände vi till VCS och här är vi nu...
Då hade värkarna avtagit lite men nu är dom igång igen!
Så förhoppningsvis har vi en bebis med oss innan vi går ut härifrån! :)

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Publicerat: / Allmänt

Gravid Vecka 40

39+0 idag.

Sitter just nu i väntrummet vid rådgivningen. Hoppas, hoppas detta är för sista gången!!
Vill faktiskt se vår bebis nu...Har faktiskt haft en hel del regelbundna förvärkar idag som jag velat ta ett extra andetag för att komma igenom. Så kroppen jobbar på min önskan iaf!
Publicerat: / Allmänt

Dagis

Tänk va kul det är med dagis. Inte skulle ju vi mammor få presenter av våra småttingar om det inte vore för dagispyssel :)

Denna fick jag från Milaya imorse!Sååå fint kort, tror det ska hamna inom glas och ram!

Sen blev det frukost på dagis idag också. Lite obekvämt tillsammans med mammor man inte alls känner men mysig stund med den egna lilla tjejen!

Publicerat: / Allmänt

In the forest
Publicerat: / Allmänt

Gamla bilder

Bilder från gravidfotograferingen Juan och jag gjorde när jag väntade Milaya. Denna gång blev det ingen sån fotografering. Istället har jag varit bättre på att ta veckobilder den här gången. Man kan inte få allt!

♡♡♡

Publicerat: / Allmänt

Torsdag...

... Och vår "vilodag". Milaya är alltid trött på torsdagar efter att ha varit på dagis på onsdagar. Så vi brukar inte planera in desto mera program.
Vaknar tidigt gör hon ju alltid nuförtiden. Oftast 6-7 tiden. Gillas inte!!Lite morgonmys innan vi börjar dagen på riktigt.

Dagarna går överlag långsamt nu.
Juan har börjat med "sommartid" nu vad gäller jobbet. Oftast inte hemma förrän 18-19 tiden... Vanligtvis försöker väl folk jobba mindre sommartid men här är det tvärtom. Så bara därför känns dagarna längre när jag själv går hemma (med milaya förståss) och väntar på honom :)

Sen är det ju bara en vecka kvar till BF och bebis kan ju komma när som helst. Att gå runt och vänta på att något ska börja hända gör även det både dagar och nätter långa. Att vara vaken minst fem gånger per natt gör även nätterna oändligt långa...

Att vara tung, trött och orkeslös är inte riktigt vad jag själv föredrar. Väntar på att känna mig någorlunda smidig och framförallt PIGG igen. Att inte varje syssla man gör känns som ett maraton och bergsbestigning!

Denna torsdag blir iaf min ända bergsbestigning att koka mat senare. Mer än så orkar jag inte idag. Underhålla fröken Milaya är maraton så det räcker ;)

Publicerat: / Allmänt

8 dagar kvar

Nu är det bara 8 dagar kvar till beräknade dagen för vår bebis!

Och fortfarande är jag hemma och inget hänt, för er som kikar in och undrar :)Sitter i soffan för tillfället och känner absolut ingenting. Hade känningar ett par timmar igår och lite då och då, men inga banbrytande "nu är det på gång"-känslor.

Tror den lilla krabaten vill stanna en stund till och tror inte riktigt på sånadär få igång förlossningen grejer som att äta färsk ananas t.ex... Bebis kommer när min kropp är redo.
Gissar att krabaten tittar ut lagom till nästa arbetsvecka när Juan har mycket på gång. Skulle vara just typiskt! :) Kan ju dock hålla tummarna för denna helg.

Vill ju gärna att barnen har så många dagar som möjligt mellan födelsedagarna. Och Milaya fyller år den 20:e.

Så hålk tummarna för att bebis vill komma ut snart! :)

Publicerat: / Allmänt

Vår pratkvarn

Milaya pratar väldigt mycket nuförtiden. Kan komma vad som helst och hon är en riktig papegoja som upprepar allt man säger. Så roligt och ger upphov till många skratt varje dag. Men man får akta sin tunga :)

Nyss hade hon en fundering... Såg för en stund sen en traktor som körde om i fönstret.

M -"Mera traktor"
Jag -"Tror inte det kommer mera traktorer nu..."
M -"Bilar och traktor hela dagen, massa bilar och traktor... Stora maskiner"

Hmm, bondebarn och maskinfantast :)
Publicerat: / Allmänt

Skogspromenad & lite nostalgi

Idag vågade jag mig på en skogspromenad med Milaya. Jättelänge sen sist då jag varit rädd att hon inte skall orka gå själv och jag inte orkat/fått bära henne längre sträckor. Men idag gick det jättebra och blev en ganska lång offroadpromenad. Så härligt! Både Milaya och jag älskar att gå i skogen. :)
Liten picknik på den tilltänkta terassen blev det också.


Tänk... Inte alls längesen min stora tjej såg ut såhär. Ca ett år sen :)

Publicerat: / Allmänt

Gefelicieteerd OMA

Heel veel knuffels en kusjes van Milaya voor je verjaardag.
Publicerat: / Allmänt

Studsmatta shopping

Vi skulle först och främst hälsa på i Sundom idag, var meningen att det skulle vara tävling hos stefan men det blev inget på grund av skitvädret vi haft idag. Snö, regn och blåst. Välkomna till vårt finländska majväder!!

Sen såg vi en annons om en studsmatta på motonet i dagens tidning och vi hade ändå menat köpa en sån. Då blev det såklart en tur via stenhaga idag, igen, efter en sån! Lite mindre än dom typiska stora som alla har nu... 2,4 m i diameter. Helt passlig för lite mindre barn!
och billigare... :)Sen blev det en spindelgunga också :)

Publicerat: / Allmänt

Gravid v 39

Nu är vi redan inne i 38+2, fastän det känns som att det på ett sätt går långsamt så rusar ändå dagarna förbi!

Statistikmässigt får ni se på denna bilden.Sen magen, den blir större och större, fulare och fulare och sjunker lägre ner. I princip som det brukar vara ;)Varit rätt lugnt med molvärk och sammandragningar senaste dagarna men idag efter en liten shoppingrunda i Stenhaga med kärleken och vår lilla fröken, ett besök i Sundom hos hästarna och sittandet i Juans arbetsbil... Så känns det faktiskt både här och där.
Det tyder ju på förberedelse inför vad som komma skall så det välkomnas även om det är både obekvämt och småjobbigt.

Sa typ i torsdags att bebis kommer söndag eller måndag, söndag börjar vara uteslutet men får se om jag har rätt om måndag. Kan ju lika väl vara söndag eller måndag om två veckor... :)

Har förresten fått pröva på halsbränna tidigare i veckan under ett par dagar. aldrig haft det förr och fy de stackarna som dras med det hela tiden!

Nu längtar vi efter vår bebis alla i den här familjen, till och med Milaya tror jag :)

Publicerat: / Allmänt

1 maj

Igår var det första maj och det är en helgdag jag faktiskt tycker om att fira lite. Valborg är också viktig men ajälva första maj är lite speciell.
Vi tog oss en tur till Vasa torget och köpte årets viktigaste ballong. Milaya är helt galen i ballonger :) I år blev det en nyckelpiga!

Hittade också den holländska "ostvagnen" som kör runt på marknader i typ hela norden och kanske tyskland också, vet inte riktigt. Den brukar iaf vara på kristinestads marknaden också.
Juan köper såklart alltid minst 1 kg gammelgouda 6 år lagrad ost. Fy säger jag ;) Men de har en senapsost som är fenomenal, denna gång köpte vi inget av den men om ni besöker ostvagnen/bilen någongång så testa den!

Glömde att ta bilder från torget då det var så trångt och mycket folk! Vi vandrade iaf runt där ett tag och sen åkte vi till hesburger och åt sen lunch. Milaya fick pröva på pomfrit med korv men pomfritten var nog det bästa, och mjölken :)

Sen en sväng via mor och hennes "vän" i helsingby före vi begav oss hem. Trötta och nöjda med dagen.
Och nöjdast var nog damen med sin enorma ballong. Den skulle hon helst ha med sig i sängen och imorse ville hon ha med den till dagis så det blev en liten dispyt innan vi kom överens om att ballongen väntar hemma :)


Publicerat: / Allmänt

Gravidstatus

För egen skull, inte för er andra så intressant kanske ;)

Igår på eftermiddagen och kvällen hade jag regelbundna sammandragningar/förvärkar med 15-10 mellanrum, inte direkt onda men märkbara. Inatt var det lugnt. Idag på morgonen sammandragningar/förvärkar var 3-5 minut i ett par timmar men nu har det lugnat sig igen.
Känns iaf som om kroppen börjar förbereda sig på vad som komma skall nu.

Imorgon går vi in i 38+ veckan så bebis är välkommen. Hellre den kommande veckan än nästa för då har Juan svårare att vara ledig från företagandet, men det blir ju som det själv vill ändå! Vi får ta det som det kommer.

En majbebis blir det åtminstone med säkerhet nu! :)


För en vecka sen!

Publicerat: / Allmänt

Swingeling utflykt

I tisdags packade vi in oss i Saras volvo och åkte till Swingeling med barnen. Med oss hade vi Milayas gudmor Malin som fick agera lektant eftersom jag är för klumpig och långsam för att orka med. 3 varv i rutschbanan åkte jag med Milaya, that's it. Resten skötte Milaya och Malin på egen hand! Nästan två timmar med lek blev det och alla var vi trötta när vi åkte hem. Även jag som mest tittat på :)

Kul dag för barnen var det absolut och vi vuxna fick ju umgås lite vi också :)