Publicerat: / Allmänt

Pigluxation x 3

Fredagen den 13:e blev det Milayas tredje besök till hvc p.g.a. pigluxation. Denna gång hände det på dagis när hon vände sig i sängen... Detta säger rätt mycket om hur ofta det troligen kommer att hoppa ur för henne framöver. Dumma vänsterarm, dumma överrörlighet...
Nu har de iaf på hvc visat hur jag bör göra för att få den på rätt plats igen. Så nästa gång behöver vi förhoppningsvis inte akuten.

Denna text påstår iaf att det inte ska påverka armen i framtiden. Det hoppas vi på!



Små barn kan ganska lätt råka ut för att ett ben vid armbågen hamnar lite snett. Det är strålbenet i underarmen, alldeles vid armbågen, som glider ur sitt fäste. Det innebär inte att benet har hamnat ur led.

Detta är ingen farlig skada och barnet får inga besvär i framtiden av den. Oftast går det till så att barnet håller en vuxen i handen och snubblar. Skadan kan också uppstå när en vuxen drar barnet i armen. Det är vanligast att barn mellan ett och fyra år råkar ut för detta.

Detta kallas ibland för "pigluxation".

Symtom

Det gör ont i armen men små barn kan inte alltid berätta vad som är problemet utan kanske bara låter bli att använda armen och verkar lite ledsna. Oftast har draget eller rycket i armen varit ganska litet. Därför kanske man som förälder inte genast förstår vad som har hänt.





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Info text här ...