Publicerat: / Allmänt

Torsdagsglimt av huset

Lite små glimtar av huset en torsdagkväll. Takpanelen är uppe, innerdörrarna är utbytta, plankväggen är uppe och ska bara målas. Murens stenar står i lådor och ska muras. Murspisen ska också plockas ihop på plats. Nästa vecka juter Juan golven i badrummet och tvättstugan. Då får det torka ett par veckor medans laminat och annat blir gjort. Hoppas fortfarande på att hinna flytta in innan jul! Väntar bara på elkillarna som skulle komma förra veckan...Publicerat: / Allmänt

Lite av varje en söndag

Söndag och officiellt vintertid. Även hastighetsbegränsningarna är nedtagna till vintervarianten.
Vilket vi märkte först igår då vi tog en tur till Vasa för att hämta Akazia möbeln vi beställde för länge sen från masku. Dyr, tung och vacker är den. Var vi ska placera den är ett litet frågetecken men det fixar sig :)

På jakt efter den snyggaste väggklockan är jag också. Asko har haft fina, ville jag minnas. Men dom var inte så som jag velat iaf så det blev ingen klocka igår.
Hittar säkert den perfekta klockan så småningom.
Några julklappar till Milaya hittade vi på prisma och sen for vi hem igen så att byggmästaren kunde fortsätta arbetet med takpanelen. Blir så ljust och fint med vitt nyinsatt tak.
Igår kväll tog jag mig äntligen ut ur huset för en gångs skull och for till Logens på lyxig middag med några goda vänner. Egentid, mycket prat, skratt och självklart god mat. Nu är batterierna laddade igen och nu ska jag inte låta det ta ett helt år igen tills nästa riktiga tjejkväll!

Idag är vädret på min sida och när den lilla damen tar sin tupplur tänker jag ta mig ut på en offroad ridtur i skogen med vännen C. Gäller bara att hålla sig undan älgjägarna :)

Så förutom att Milaya vaknade tidigare än vanligt och klockan flyttats bakåt, så blir nog det här en bra söndag!

Publicerat: / Allmänt

Fredagsmys med...
Publicerat: / Allmänt

Huset

Det är små framsteg hela tiden, ibland händer det massor och ibland lite mindre.

Vi har äntligen bestämt oss för vilken tapet det blir i stora rummet och hallen. Den blir grå, med lite beige/brun ton. Till synes fortfarande grå men skiftar alltså inte i blå toner.
Vi har även beslutat vilket kakel det blir i köket, först var det tänkt vitt kakel, som set ut som tegelstenar. Men nu blev det istället ett helt annat ljust kakel med fin struktur och stora plattor. Blir säkert jättesnyggt när det blir klart. Ibland kan ändringar i ens tankesätt vara bra :)

De gamla tapeterna var ett he*vete att få bort men nu är dom äntligen ett minne blott dom också.

Takpanelen har Juan börjat sätta upp. Men här var det en miljon strömavbrott igår som först störde och sen gick spikpistolen sönder. Så blev inte mycket gjort igår.

Det som kommer att ta längst tid lär vara badrummet. Det är det enda som gör mig lite stressad. Tanken är ju att vi ska vara installerade till jul. Allt beror på hur det flyter på med Juans schema på företaget, influensor och söndriga spikpistoler... bland annat!

Bara att hålla tummarna! :)
Publicerat: / Allmänt

Första snön...

...Kom den 17 oktober detta år.
Det hamnade bara på bild genom fönstret!
Milaya var i allafall jättefascinerad. :) Mor var lite entusiastisk första halvtimmen men sen blev det mest jobbigt att tänka på plasket som skulle komma. Hästarna som blev våta och fick snöskor under hovarna och skulle behöva vinterskor...

Några veckor till utan snö önskas!Men lite väntar jag faktiskt på julen. Mest för matens skull... och för att vi förhoppningsvis firar julen i nyrenoverade huset!


Publicerat: / Allmänt

Jobb & Klipper

Nu är det ett tag sen jag skrev något här igen. Men känns dumt att skriva då jag inte har något att skriva om! :)

Den här helgen har jag i alla fall jobbat. Vilket jag tycker är ett utmärkt ombyte från hemmalivet med småbarn.
Aldrig förut har det varit så trevligt med jobbdagar som när dom infinner sig sporadiskt lite då och då :) sisådär varannan helg har det varit nu i höst.

Förutom jobb så flyttade igår min lilla ponny Klipper till en ny fodervärd. Replot blev det denna gång.
Jag hade med mig vännen C. på detta lördagsäventyr.
Förat ville hästen inte gå in i transporten, lilla envisa gubben, som alltid gått raka vägen in typ. Men aenaste åren har han kört transport sällan och typ bara fldra timmars resor när han väl åkt. Så han var helt klart trött på att stå i den gissar jag.
Efter att lillen stått mer på två ben än på fyra i ca en halvtimme så var han äntligen inne i transporten.
Människorna vs. Klipper 1-0!

Resten av transporten gick alldeles utmärkt och han såg ut att få ett fint hem ett tag framöver.
Publicerat: / Allmänt

HöstHärligt med höstdagar när dom ser ut såhär!

Publicerat: / Allmänt

Idolfredag

Ligger på soffan och väntar på att idols andra del ska börja.
Förra fredagen var jag så slut som människa att jag gick och la mig innan idol ens hade börjat men ikväll kämpar jag mig tappert genom idolshowen...

Idag har jag och milaya varit ute stor del av förmiddagen, bland annat städat undan lite inför vintern. Med betoning på lite... :)
Eftermiddagen tog Milaya en lång middagsvila och min egen powernap blev en två timmars lur på soffan. Så en helt okej fredag har vi haft!

Publicerat: / Allmänt

Familjestugan

Förmiddagen spenderade jag och Milaya vid familjestugan så som vi ofta gör på tisdagar.

Familjestugan är alltså än så länge belägen i konsthallen men får se vad som händer då byggnaden rivs.
Det är öppet alla tisdagar kl 9:30 - 13:30(?) och alla som är lediga tillsammans med sina barn är välkomna. Främst är det kanske småbarn och bebisar men även lite äldre syskon och barn brukar dyka upp.
Ett jättebra samlingstillfälle, speciellt för sådana som Milaya och mig som är hemma på heltid. Det ger henne en chans att få träffa andra barn vilket jag tror är jätteviktigt för utvecklingen även om jag samtidigt tror det är bra att inte sättas i dagvård för tidigt.

Hur som helst, på familjestugan ordnas det ofta program, kan vara sånhstund med legato, klädvisning eller som idag, ambulans och brandbil att få bekanta sig med.
Milaya var typ först ut genom dörren och först in i ambulansen tillsammans med gudmor Malin som fick äran att jobba idag och visa ambulansen för oss. Riktigt uppskattat av både barn, mammor och pappor. För idag var det faktiskt några pappor till stugan också, jättekul!

Publicerat: / Allmänt

Åren går...

...utan att man hinner blinka nästan.

Inatt är det 12 år sen mångas ögon öppnades för den grymma verklighet som kan drabba oss alla.
En av mina kära vänner valda att lämna oss och denna värld.
Tiden har slickat såren men minnena kommer för alltid att finnas där.
Fina minnen av en fantastiskt fin person.
Den första i raden av många sedan dess i vår lilla stad.
Dessa dagar om året skänker jag dem alla en extra tanke.

Det ger mig en extra påminnelse om att vi inte ska ta varandra för givet och att vi ska ta hand om våra nära och kära.

Ibland är det inte fel att ge ett vänligt leende till en främling också. Det kan faktiskt rädda liv, ett enda leende vid rätt tidpunkt...
En främling för dig är någon annans familj, släkt eller vän. Och alla är älskad av någon.

Det är min tanke idag!

Publicerat: / Allmänt

I vår värld

Vad händer hos oss då?

I mitten av september var vi 5 dagar i Holland hos familjen där.
Det blev många fina återföreningar med familjemedlemmar, lite shopping, besök på lekland med Milaya the monster, en utflykt till Apenheul, en jättestor park full av apor och ännu mera familjeliv.
En riktigt bra vecka men vi var faktiskt riktigt nöjda att få åka hem till den vanliga vardagen med vår lilla dam. Inte semester att resa med en liten, det är då säkert!


Milaya med sina tvillingkusiner, Romy&Demi utanför apparken.


Dessa apor var fria bland besökarna och gillade Milayas vagn!


Min drömbutik, en hel värld av billiga skor!


Juans mamma är en riktg prylmänniska och i den här stilen är hela huset inrett. Som en helt annan värld det också! :)Hemma går allt i vanliga fotspår. Milaya och jag har vårt hemmaliv med ett och annat äventyr då och då.
Min lilla ponny är hemma en vända men åker snart ut på foder igen. Så snart står det bara två hästar i hagen igen.

Och renoveringen fortskrider så snabbt som det kan göra med en ensam byggande växthusbyggare som har fullt upp också med företaget :)

Golvvärmen är till stor del installerad och påsatt, köket är mer eller mindre uppmonterat, alla våra beställningar finns lagrade och just nu dunkar det någonting där på andra sidan väggen. Så något händer åtminstone :)Publicerat: / Allmänt

Hej hallå bloggvärlden!

Här har det stått stilla en längre period. Helt och hållet bloggtorka. Hösten brukar sänka min motivation en hel del och verkar så även ha gjort i år.
Men träffade bekanta på lokala mataffären idag som eftersökte inlägg så nu är det bara att köra igång!
Så Margaretha, här kommer det blogginlägg! :)