Publicerat: / Allmänt

Köket tar form

Idag har köket näst intill färdigställts. Kvar är kakel på väggen, två öppna vägghyllor och vattenkran. Induktionspisen är bara att sätta på plats men även fläkten fattas. Den ligger där i sin låda oxh väntar på att bli uppsatt. Sen behöver strömmen såklart kopplas på för att få alla maskiner att funka men sen är köket klart!
Tapeten är uppe i stora rummet. Väggpanelen eller lambriseringen aom vi säger är också på plats. Fattas en list som vi måste beställa. Taklister började Juan med ikväll så det är också på gång.

Golven är lagda i badrum och tvättrum, så nu torkar de för fullt.
Vi hoppas verkligen bli klara till jul...
Hoppas få upp stenarna på muren nubi helgen så då börjar stora rummet bli klart. Förutom belysning, vilket ju tar sin tid...
Vårt sovrum behöver endast laminatgolv vilket går snabbt med Juans tempo. Milayas rum ska få ny tapet också men hinner vi inte före jul så får det bli efter jul, så är det problemet löst :)

Knapt en månad kvar, vi får se hur det blir!

Sen lämnar vi saker som terass ombyggnad av entrén och källaren tills nästa år.

Publicerat: / Allmänt

Snööö

Har vi ju lite av just nu. Mycket trevligare att vara ute och leka då det är lite fruset på marken och dessutom lite snö.
Milaya var tvungen att gråtgnälla lite första halvminuten jag placerade henne i den nyfallna snön. Inte mindea hon vad det där var. Men snabbt blev det kul istället att göra avtryck i snön :)En snögubbe försökte vi oss också på men den blev aldrig färdig :)

Publicerat: / Allmänt

Isisarna

Hästarna har fått flytta till min isländske vän och hans familj nu över vintern. I sundom har dom det bra med mera hästkompisar och lite mera håll igång än vad det är här på Börknäset just nu.
Jag har redan några veckor haft sammandragningar och kommer ju knappast bli i bättre skick än vad jag är nu. Känns därför bra att någon som har orken kvar tar hand om dem så länge.
Men visst är det konstigt att inte ha dem runt husknuten... Men skönt att inte behöva skynda ut i vintermörkret på morgonen ;)
Även om det är ganska uppfriskande också!

Busgubbar!

Denna bilden tog jag i torsdags efter att ha hittat dom här två på gräsmattan! Men helt klart mitt eget fel som inte bytt ut en rutten grindstolpe och sen parkerat morgonhö bredvid den. Någon av dem har högst troligt lutat sig mot denna i misstag så den brakat av vid marknivå.. Fritt fram att gå ut och käka gräs alltså! Men pojkarna var snälla rymlingar och gick bara in på gården och ställde sig på gräsmattan och käkade lite...
Men sen såg dom lite snopna ut då dom fick stå inne en stund medans vi reparerade staketet, min far, Milaya och jag :)


Den här sista bilden tog jag på fredagsmorgonen, samma dag som jag körde dem till Sundom.
Publicerat: / Allmänt

Milaya 18 månader

Milaya blev alltså 1,5 år idag. Tycker det är en sådan där "mellan födelsedag" ännu när hon är så liten :)
Firat har vi inte mer än att vi kommit ihåg att det är idag, även om jag redan igår trodde att det var den 20:e. Man blir lite bortkommen med datum och veckodagar då man mest är hemmavid :)

Lite om hur Milaya är just nu för att vi själva ska minnas.

Milaya kan vara envis som en åsna och kan få enorma känsloutbrott om hon inte får som hon vill. De går dock snabbt över och glada miner gäller igen.
Hon har redan i flera månader aktivt testat var gränserna går och fortsättningsvis verkar det sitta i.
Hon accepterar ändå efter utbrott rätt snabbt vad och vilka regler som gäller.
Förutom detta så är Milaya en väldigt positiv och aktiv liten dam.
Hon klättrar, dansar och arbetar med sina grejor från morgon till kväll. Hon är duktig på att "leka själv".

Just i denna stund sitter hon i sin leksakslåda. Klättrar i och ur den själv. Öppnar dörrar gör hon utan problem, är handtaget för högt upp så hittar hon bara något att stå på. en leksakshink, gåkärran, ja vad som helst!

Musik är fortfarande viktigt för henne. Man märker att hon är taktfast, att hon börjar försöka sig på att sjunga och börjar kunna följa rörelser och minnas dem själv.
Utomhus gillar Milaya att vara i skogen. Eller "kogen" som hon säger.

Många ord kommer, nya nästan varje dag. Vissa "härmar" hon bara utan att använda själv men många ord kommer utan förvarning. Vissa tydliga och andra är det kanske bara vi som förstår. Igår sa hon "bode", bordet helt utan förvarning och pekade på bordet.

Senaste veckan har Milaya vägrat sova middag 3 dagar, bara pratat på i sängen och sen velat komma därifrån. Detta senast idag. Mamma suckar lite...

Tycker att hon växt mycket senaste månaderna så får se på Rdg besöket sen vad hennes mått är.
Nu har hon mest 92 på sina kläder och dom passar oftast perfekt. Så en rätt stor tjej.

Äter gör hon oftast bra, sämre just nu för att hon är lite förkyld. Äter sämre då. Men äter det mesta, speciellt om hon får plocka på med maten själv. Ett tecken på att hon är mätt är när allt hamnar på golvet...

Sömnen nattetid är tillfredsställande. Vaknar ett par gånger per natt, dricker fortfarande en mjölkflaska men den ska bort bara vi byter bostad. En sömnterapuet som besökt en väns famikj sa att det är bättre med en stor förändring än flera små. Så vi tar nytt rum, ensamt rum och mjölkflaskan bort på en och samma gång sen.
Vaknar på morgonen allt mellan 05:30 och 09:00. Går och sova kl 20 på kvällen.

Flera nya tänder har Milaya fått senaste månaderna. 14 tänder just nu.

Vår lilla stjärna växer och får vara frisk. Lär sig nya saker varje dag och ljusar upp våra liv i höstmörkret.
Grattis Milaya Adriana! :)
Publicerat: / Allmänt

Det här med att vara gravid

Imorgon går jag in i den 15:e veckan av mitt gravidstadium. Många många veckor kvar alltså.
Just nu är det faktiskt en helt okej känsla utan desto större jobbiga inslag.

Men fy vad de första veckorna varit jobbiga denna gång. De var jobbiga förra gången också men på ett annat sätt.

Jag har haft ett konstant illamående v. 6-11 och därmed vrålat i toan x antal gånger per dag, morgon som kväll. Fy!

Det sista symptomet efter förra graviditeten var foglossningen som höll i sig 9 månader efter förlossningen! Nu var det mitt första symptom. Behövde inte ens vänta och ta ett test, foglossningen berättade för mig mycket tidigare än något test visar nåt.
Till er alla som någongång väntat barn och inte lidit av detta förj*vliga tillstånd, Grattis!
Till er som ännu inte väntat barn men som kanske kommer att göra det... Ni har nåt att se framemot... not!
Ingen har någonsin sågat i ett ben i min kropp men skulle gissa att det är så det känns. Känns som någon bryter/sågar av benbitar där nere. En känsla som är svår att beskriva för någon som inte upplevt det. Så olikt allt annat.
Hittills är det bara ibland jag känner av det här och hoppas att det inte blir intensivare på ett bra tag.

Nåja det var klagan om de mer negativa sidorna. Sen finns det ju såna där små irriterande moment som ofta huvudvärk, dragande konstig känsla i "bebismagen" och tröttheten. Den så mycket påtagliga tröttheten... Men sånt går att leva med.

I slutändan är det ju jag (Vi) själva som valt att Milaya ska få ett syskon och ska bli så trevligt att barnen är nära i ålder och kan växa upp och vara i lekålder samtidigt. Juan och jag har båda så pass äldre syskon att vi aldrig direkt kunnat leka sida vid sida med dem.

Så trots att jag hör till dem som går runt och säger att det är jobbigt att vara gravid så är det ju ändå en otrolig känsla att kunna ge liv åt ännu ett litet monster :)
Och just nu mår jag ju faktsikt helt okej :)


Publicerat: / Allmänt

Hus & jul

Igår satte vi in laminat i stora rummet (kök, vardagsrum, tv-hörnan), sambon och jag. Eller egentligen sambon, jag var ju bara assistent de timmar Milaya sov.
Bli sååå Snyggt! Iaf i våra ögon och enligt våra egna val :)
Vi var också på snabbmöte till Reno-product och bestämde äntligen hur skåpdörrar och bänk i tvättrummet. Högblanka vita skåpdörrar och en mörk svart/grå bänk. Lite modernare än kökets look och det var precis vad jag ville ha. Lite variation. Blir säkert jättebra. Men om inte tvätteummet är klart innan jul så gör det inget, vi har tvättmaskin även i källaren sen tidigare som min pappa använder så det går att bo iaf.

Sen är det ju det här med jul! Det kliar så i mina fingrar att få börja julstöka, gardiner, tomtar, stjärnor... ja allt... Men är nog ingen vits att börja på här i lilla lägenheten för vi menar ju kunna flytta före jul. Och hqr ingen uppsättning julgardiner för alla de fönster som finns i huset så det blir neutrala gardiner där. Åtminstone finns det ju utrymme för en julgran där. Det gör det det minsann inte här. Sätter vi upp en julgran så är typ Milayas lekyta noll :)
Det blir väl en utmaning hur som helst att ha Milaya och en julgran i samma rum ;)

Nu blev det utsvävande här... Avslutar med att säga att jag är sååååå trött på vädret. Vill börja ha minusgrader och lite snö, tack!

Publicerat: / Allmänt

Farsdag 2013

Fasdagen började lite trögt men innan kvällen så blev det den perfekta farsdagen.
Det renoverades och plockades sådär som det görs varje söndag.
Pappa Juan fick några paket av Milaya som innehöll några par arbetssockor och en big size mugg med Best Dad text på. Ett kort som hon målat på fick han också. Nöjd verkade han vara :)Lite senare mot kvällen var det dags för middag för dom bästa papporna. Min egen pappa, Milayas pappa och min bror, alltså Elias pappa.

Jag hade fixat till Grisinréfile med fyllning av crémefraische, filadelfiaost, lök, tomat och kryddor. Sen lindade jag in hela filérna i bacon och in i ugnen på ca. 200 grader. Såååå gott, ni måste prova :)
Säkert gott att fylla med mögelost t.ex. om man gillar det, vilket jag inte gör.
Detta tillsammans med potatisgratäng, mustapekka/feta ostsås och en traditionell sallad blev hur bra som helst.
Sen gjorde vi det så enkelt som att ställa fram ett glasspaket till kaffet, lika gott som något annat :)
Glömde dock ta någon bild på middagen då jag för en gångs skull bjudit till och hade gäster. Får bli mera sånt sen i nya huset då man har ett fullständigt kök :) (Här funkar nämligen bara två kokplattor på spisen nu, så jobbigt...)

Med en glögg i handen avslutade vi farsdagen och alla verkade nöjda!

Publicerat: / Allmänt

En glad nyhet

Blev en förmiddag i Vasa idag. Först av allt blev det en tur till VCS för att titta på den här lilla krabaten som bosatt sig i magen :)
En glad nyhet att allt verkar gå bra med den lilla och vi hoppas såklart att krabaten får fortsätta växa och må bra! Sen får h*n titta ut i vår :)

Efter detta trevliga möte så tog vi lunchdate på Amarillo, så väldigt sällan vi gör något på tu man hand så gäller att passa på!
Sist en snabbrunda på ca 5-10 minuter på H&M för att shoppa lite nytt till Milaya som bara växer!!En perfekt förmiddag!

Publicerat: / Allmänt

En tidig morgon & Föreläsning

Blev det här, då Milaya bestämde att vara klarvaken kl 04:23. Ignorerade henne en timme där hon pratade på i sängen men sen gav jag upp. Efter lek, frukost och barnkanalen börjar det nästan vara dags för middagsvila... Får se hur den här dagen blir. Familjestugan kanske vara blir av i tanken idag. Där hade dom ett intressant program med förevisning av leksaker aom är bra för utvecklingen. Så det hade jag ju gärna lyssnat på. Ska se om damen förstår att vila en stund nu innan kl 10.
Igår kväll fick jag sitta i skolbänken igen. Denna gång något så intressant som budgetering, prissättning och omsättning. Nyttigt och bra även för privat ekonomi.
Publicerat: / Allmänt

Väggklockan

Har nu hittat den perfekta väggklockan!
Precis i vår stil och stooor!
XL någonting hette den också... 61 cm i diameter borde den vara. Hittade den p nätet.
Borde komma hem i början på nästa vecka.
Skulle visa en bild men den funkar inte så ni får se den när den är på plats :)

Publicerat: / Allmänt

Allhelgona jobbhelg

Denna helgen, som många andra, så jobbar jag.
Lördag morgon och söndag kväll. Har inget alls emot att jobba lite nu som då, efter ikväll blir det dock flera veckors uppehåll. Gubben i huset bör få renovera ostört några helger.

Igår efter jobbet tog jag och Milaya en skogspromenad. Hob tycker så mycket om att vara i skogen, även om det ibland är lite svårt att gå fram genom den ojämna skogen... Men bara att ta sig upp igen och fortsätta framåt :)

Vänner är på Gran Canaria, andra var på halloweenparty medan vi låg på soffan här hemma och jag tog tidig kväll igår. Snart behöver vi nog hitta på nåt kul, Juan och jag, men först ska huset bli klart!


Milaya ute i "kogen"


Kuligare om man möter på en av hästarna i skogen!


Lite offroad i trollskogen. Så härligt!
Publicerat: / Allmänt

Murspisen

Fått en förfrågan om vilken sorts murspis vi har köpt.
Lägger upp det som ett eget inlägg :)

Det är en jötull spis som vi tagit via Sands Marketing.
Riktigt snygg med olika höjdalternativ. Vår är 160cm hög. Lite ovalformad.