Publicerat: / Allmänt

Milaya 10 månader

 
MILAYA ADRIANA
 
Blir idag 10 månader!
 
Betyder att det snart blir ett-års kalas. Hjälp!
Jag har varit "redo" för alla förändringar och framsteg, men att börja planera för ett födelsedagskalas för eget barn känns lite främmande. Och lååångt borta. Men det är det inte.
 
Vår lilla solstråle växer och utvecklas snabbt.
 
Hon har fått (under den senaste månaden) 6 tänder, så pass långt hår att hon kan ha pipplottor & två små ben som kan gå själv.
Den senaste veckan har hon nästan helt slutat krypa och tar sig istället fram allt stadigare på egna ben.
Milaya har blivit stor, kan numera bläddra i tidningar och böcker utan att bara stoppa dem i munnen. Man kan ge henne en tidning/reklamblad nu som hon faktiskt leker med innan hon sen börjar riva sönder och försöka äta upp. Då blir hon arg som ett bi när man tar tidningen ifrån henne.
 
Äter gör hon ibland lite bättre och ibland lite sämre. Lite och ofta är fortfarande hennes motto.
Nattmatningen är ungefär densamma som för en månad sen. Vi har haft några bättre nätter och vi har haft några sovmorgnar nu senaste veckan. (kl 07.30 istället för 06.00)
 
Att vara utomhus eller i badet är fortfarande favoriter.
 
Milayas största intresse är ändå att dansa. Hon dansar ofta till reklamsnuttar med musikinslag om tv:n är på. Ofta har vi på spotify i bakgrunden och hennes favorit sång är "en gång när jag hade en liten apa" och "old mcdonald had a farm".
Hon lyser upp som en sol när Dinosaurietåget kommer på Barnkanalen. Det är även mammas favorit så det tittar vi på kl 8 varje morgon.
 
Milayas bästa vänner är djur. Katten Chili är hennes bästa vän och de leker dagarna i ända. Ibland får mamma rycka in och hjälpa stackars kissen som blir dragen i svansen, han själv verkar dock inte bry sig ett dugg, han bara ligger där och ser oförstående ut när jag kommer för att rädda hans svans.
Hästarna är intressanta och man måste få klappa dem när man kommer till hagen. Annars blir det skrik i pulkan/vagnen.
 
Allmänt är Milaya väldigt nyfiken och vill testa allt, speciellt sådant som hon fått nys om att hon inte borde göra. Lite gnäll när man inte får som man vill men sen prövar man helt enkelt nåt annat. Plocka ner saker från väggar såsom tavlor och dylikt är jättekul, men då mamma inte låtsas bry sig så mycket så blir sånt också snabbt ganska tråkigt. Envis som en åsna kan Milaya vara ibland, men oftast är hon gosig, pussas och är glad.
 
 
 
Imorgon är det rdg så då får vi se hur vår lillastora dotter växt!


Postat av: alexandra

berätta gärna sen hur hon växt! :)

Svar: Det ska jag göra =) Har shoppat Wilmas present ;)
Patricia

2013-03-20 @ 11:45:51
http://alexandrablomqvist.com
Postat av: Alexandra

Hihi ^___^

2013-03-20 @ 17:40:03
http://alexandrablomqvist.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Info text här ...