Publicerat: / Allmänt

Nypremiär på Närpes Teater

Men neeeeeeej!!!
Jag brukar inte bry mig så mycket men varför just idag?!
Vi har nypremiär av Du Wida Wackra Wilda Wäst och himlen blir allt mörkare... Att Milaya bestämde sig för att ta morgon kl 04 kan jag leva med, att jag åt allt för mycket smörgåstårta kan jag också komma över men att det ska regna på premiären... Det är ett tråkigt minne att behöva leva med!!

SUCK!




En överenergisk unge kl 05 idag...

Publicerat: / Allmänt

Födelsedag

Då börjar födelsedagen gå mot sitt slut. Jag är nu hela 27 år plus en timme :)

Dagen har varit precis i min smak och det blev lunch med fina Malin, min mor och brorsson. Ja och den lilla charmören Milaya förståss :)
Sen smörgåstårta med chärleken innan det blev dags för genrep med teatergänget, som är lika roligt varje gång.
Nu laddar vi för morgondagens nypremiär av pjäsen som redan spelats för 11000 personer de senaste två åren.
I år spelar vi de fem sista föreställningarna av pjäsen och får förhoppningsvis ett par tusen åskådare till på listan. :)

Nu hemma i soffan och snart får jag krypa under täcket med ett leende på läpparna, vilket känns underbart! Älska bra dagar som ger en lite extra levnadsglädje! ;)



Cowboy med den bästaste av hästar!!





Publicerat: / Allmänt

27

Imorgon är det min födelsedag...
27, en ojämn siffra och inget att fira.

Skulle ha velat ställa till med kalas och umgås med vänner.
Men det har jag inte gjort, det kom så hastigt på nu mitt i teaterövande och renovering. Men som sagt, ingen speciell ålder att fira :)

Så det blir nog en smörgåstårta till mig och lilla familjen. Sen genrep som födelsedags sysselsättning och sen premiär med bastufest efteråt på lördag.
Förutom dom som fyller år i juletid så är nog den här tiden den sämsta tiden att ha födelsedag på. Det händer så mycket på helger att ingen har tid för firande. Midsommar, tomatkarneval och så har det också varit countrykväll många år just den här helgen. Inte i år dock...

Nåja, inget kalasande är planerat men om någon känner för en lunch eller något imorgon så hör av er ;)

Publicerat: / Allmänt

Närpes teater

Lite tyst här på bloggfronten, skyller på sommaren och denna veckan även teaterövningarna som pågår alla kvällar. Premiär på lördag!
Jag kör av och an med hästtrailern varje kväll och jag bara älskar att få göra något "fysiskt", rättare sagt ordentligt kroppsligt arbete. Gym och dylika saker kan inte mäta sig med vanligt kroppsarbete.

Sveipur är så duktig, tyvärr är det aå mycket mygg i år vid vridläktaren så det är lite svårt att stå still, men det kan ingen klandra honom för!




En kul period av sommaren det här med teatern och även om det kräver tid och energi så njuter både Sveipur och jag för fullt!

Och har ni inte sett pjäsen än så är det verkligen dags att boka biljetter nu! Sista chansen!


Publicerat: / Allmänt

Midsommar

Glad midsommar alla sådär lite i efterskott! ;)




Publicerat: / Allmänt

En liten febrig en

Tänkte ta med mig mitt barn och min mamma till stan idag för att förhoppningsvis hitta en snygg klänning.
Milaya var feberfri igår så trodde det inte skulle vara ett bekymmer men nu är lilltjejen febrig igen så jag får gräva fram något gammalt ur garderoben på midsommar.
Lite synd om mig men mest synd om Milaya som måste ha feber... :(

Såhär extatisk var hon i söndags då vi var och åt pizza, älskade unge!










Publicerat: / Allmänt

PMS monster

Stackars kvinnor, stackars män...
Förrän man har lidit av pms så vet man inte vad det är. Och när du verkligen har det, då vet du om det också!
Jag har en bekännelse!
Jag har blivit ett pms monster!
 
 
 
Jag har aldrig tidigare haft pms, det vet jag nu. För sedan Milaya föddes har detta tillstånd blivit min största fiende.
Det blir värre och värre för varje månad och snart blir jag nog tvungen att låsa in mig själv tre dagar varje månad känns det som.
Jag blir arg, ledsen och får ungefär en stubin som är 0,5mm lång...
Jag har typ ingen kontroll över mitt eget beteende och nästan alla stackare som befinner sig runt omkring får sig. Tur är det att Milaya ännu inte förstår varför mamma är så inåtvänd ett par dagar i månaden.
Stackars kvinnor säger jag bara!
Okej, männen i familjerna får ju utstå en hel del dessa dagar i månaden, för kvinnor med pms finns det många av... så ni potentiella män som läser, det hjälper knappast att byta ut kvinnan i fråga, nästa är kanske ännu värre!
Men hur som helst, männen kan t.e.x gå ut genom dörren eller stänga öronen. Kvinnan med det verkliga problemet slipper inte undan.
Det är bara att försöka intala sig själv, detta är inte jag, detta är inte mina känslor och inte heller mina egna reaktioner. Det är utomjordingen i kroppen som får mig att fundera på livsomvälvande förändringar, som får mig att gråta, skrika, till och med skratta. Utomjordiska monstret gör vad det vill med känslorna i tre dagar, sen flyr det fältet för att sen smyga sig på igen en månad senare.
I skrivande stund är jag inte invaderad av detta monster utan det har lämnat min kropp för ett bra tag sedan.
Men detta monster måste utrotas för gott!
Männen har det "lätt", inga ovälkomna känslor, inga graviditeter, inga värkar och inget barnafödande, inget klimakterie... Dessutom fick kvinnorna pms....
 
Men, hittills harvjag övertaget, för dessa tre dagar i månaden vet jag att jag inte skall lita på mig själv och mina omdömen. Så länge jag vet det är jag säker. Monstret kan inte äta upp mig...
 
Skämt och sido!
Men visst f*n är det jobbigt med PMS!
 
 

Publicerat: / Allmänt

MuuMaa äventyr

I förra veckan var jag & Milaya på en dagsutflykt till Koivuniemenherra eller MuuMaa, tillsammans med Familjestugan & goda vänner. Det roligaste av allt för mamma var nog att få umgås med dom goda vännerna och Milaya tyckte nog att själva djuren var det bästa. Hon kallade alla djur för "kisse", om det så var en ko eller en get :)
Precis som sin mamma är hon fötjust i grisar, men kossan var kanske den bästa för den fick man ju känna på!










Klättra i sandhögen var också en höjdpunkt, jag blev mest galen av alla Merikarvias mygg... Men omgivningarna var fina och för lite äldre barn är stället perfekt!




Åkturen på den gamla traktorvagnen tyckte nog alla barnen var ett av dagens häftigaste tillfällen. Tänk att något så simpelt kan bli en stor hit!
















Har ni en dag utan program och vill hitta på något skoj för hela familjen så rekommenderas detta lilla äventyr!
Barnen får uppleva allt från att plocka ägg, mjölka kor till spindlar och massa annat trevligt.
Milaya var kanske lite liten ännu för att kunna uppskatta allt men från 3 år och uppåt är det perfekt!


Publicerat: / Allmänt

Tvättrum inspiration













Publicerat: / Allmänt

Liten uppdatering

Har inga nya bilder att komma med vad gäller huset. Händer mest sådana mindre grejer aom inte märks så bra, men det går framåt varje dag. Förutom igår kväll då vi klippte gräset som blivit allt för långt och var tvungen att räfsa massa hlgar av gräs. Sen skyller jag på nya gräsklipparen också...
 
Hästarna mår bra på betet och håller till o med på att bli tjocka, hittills har jag hållit dem rätt bra men nu märker jag att deras magar utvidgas. Gillas inte. 
 
 
 
Milaya har fått feber och är lite tröttare och grinigare än vanligt. Det märktes igår morse att hon inte ville äta och var nöjd att sitta i famnen. Men febern kom först på eftermiddagen.
Jag har tidigare sagt att när mitt barn får magsjuka får jag lov att ringa efter hjälp, eftersom jag avskyr lukten.
Igår klarade jag ett test då det visar sig att Milaya kommer att bli som sin kusin, kasta upp i samband med feber. Får hoppas det var en engångsgrej...
 
Midsommaren närmar sig och midsommarafton ska vi vara ungefär 20 personer hos min bror för midsommarfirande. Milaya kommer att få vara med hon också och någon av oss går hem med henne sen när det blir läggdags. Jag ska iaf fixa någon sallad och lite småplock tills dess och funderar när det är bäst att handla..  Kanske imorgon, torsdag kommer antagligen alla att vara som galna.
Lördag ska vi fira med vännerna och på samma gång  småbarnsfamiljerna och ha knytkalas. Köttet är inhandlat tills dess så ett "problem" är fixat :) Veckan kommer säkert att gå i all hast och snart är midsommaren över... Lite ledsamt att sommaren går så snabbt...
 

Publicerat: / Allmänt

Dagarna som gått

Här känns det som att jag inte ens hinner blinka... Konstaterade igårkväll att det gått flera dagar utan att jag använt kameran en ändå gång. Jag som knäpper minst 25 bilder per dag... minst.

Idag har vi iaf börjat dagen på en av de lokala affärerna som är en himmel då det kommer till att inreda ett hem. Kakel, tapeter, laminat, klinkers, paneler, listor.. Ja, allt man kan tänkas behöva.
Milaya fick vara hos snälla vännen J. som Milaya så gärna är tillsammans med. Så fick vi vuxna en förmiddag i renoveringsheaven :)

Eftermiddagen/kvällen har jag spenderat på jobb. Så också imorgon bitti. Sen är det igen flera veckor tills jag ska dit igen.

Nästa helg är det ju midsommar och efter det drar Sveipurs och min teatersäsong igång. Fyra kvällar övning med ett genrep och sen fem föreställningar. Ska bli så roligt att återvända till teatern efter förra årets uppehåll. Och så roligt att få återvända med den vackra springaren Sveipur som var så duktig för ett par år sen.
I och med detta så lastade jag och vännen C. in hästen i transporten igårkväll och åkte till luovankylä för att låna en westernsadel av Annina.
Hon har et så underbart "nytt" stall, det är flera år sen det byggdes men vi konstaterade att det är kring 12 år sen vi var dit sist. Gården man ägnat många sommrar på med ridläger och kurser.
Det var iaf jättekul att hälsa på och jättebra att få fixat en sadel då jag sålde min egen westernsadel ifjol.

Som sagt, dagarna springer ifrån mig och nu är det bara att lägga sig om man ska orka hoppa ur sängen 05:45 en söndagmorgon...


Publicerat: / Allmänt

Kök

Dagarna rusar snabbt förbi.
Igår var det en "vilodag" med några ärenden.
Imorse besökte vi reno-produkt och skissade på vårt framtida kök.
Inget är klart ännu och vi väntar på en offert men vårt kök kommer åtminstone likna det här. Vita skåp med mörkt antika bänkskivor.




Lambriseringen eller dekorationspanelen som vi letat efter har vi fått tag på.
En lokal firma kan importera det från Lundberg's i grannlandet. Där hade dom även dom antika panellisterna som jag tycker är underbara! Får se om dom kanske skulle passa i sovrummet. :)

Vädret förresten, vilken besvikelse...

Publicerat: / Allmänt

Onsdagens program

Klockan är snart ett på natten och ännu sover jag inte även om jag faktiskt hittat i säng.
Dagen har varit fullspäckad med dagsutflykt med en busslast av mammor och barn som varit till sk. MuuMaa, en djurgård för hela familjen med många trevliga aktiviteter. Men mera om utflykten får ni sen.

Sen har det gjorts det vanliga, städat lite, kokat mat, haft Milayas mommo på besök, fixat med hästarna och stått flera timmar och stirrat i taket i huset för att fundera på va vi behöver elektricitet, vägguttag, lampkontakter och sooo on.
Sen lite tv för att lugna huvudvärken av en intensiv dag (i know, tv doesnt kill headache) men för mig brukar det funka...
En renoveringsbild, sen natt!




ps. Jag lever för sommarmånaderna! Sommaren är det bästa som finns.




Publicerat: / Allmänt

Tallriksmodellen

Det är väl detta man menar med tallriksmodellen, eller? ;)Milaya har plockat mat själv hur länge som helst. Idag tänkte jag att nu måste det väl börja vara dags för en tallrik att ha maten i...Men nejdå, inte än :)

Publicerat: / Allmänt

Lambrisering

 
Den här typen av paneler skulle vi vilja ha i stora rummet. Lambrisering kallas det på holländska och finns olika typer. Det är bara det att efter vad vi har forskat så är det svårt att få tag på iaf i finland. Sverige verkar vara möjligt men inte att hitta någon information. Imorgon ska jag forska vidare. Vi har till och med funderat på att importera från Holland men har inte beslutat något än :)

Publicerat: / Allmänt

Att vara bara mamma

Här är det en helt vanlig dag.
Milaya testar moderns tålamod och modern gör sitt bästa för att få behålla sitt förnuft ;)
Skämt och sido, hur svårt kan det egentligen vara att vara "bara mamma"?!?

Den som kom på uttrycket "Att vara mamma är världens tuffaste jobb"
hade så rätt!

För visst är det en utmaning.
Alla gör det dom tror är rätt och inget är väl direkt rätt eller fel, alla vill vi ju uppfostra barnen så att dom kan växa upp trygga, med god självkänsla, empatisk förmåga för sin omgivning och med mycket kärlek, självklart.
Alla dagar funderar jag mer eller mindre på hur "mina sätt" att göra saker, kommer att påverka vår lilla flicka. Bara det att vi alltid har våra smutsiga sockor liggande lite här och där, för att ge ett dåligt exempel :)
Jag hoppas såklart att sättet vi uppfostrar henne på kommer att hjälpa henne bli en stark, självständig individ som har allt det som behövs för ett liv i dagens hektiska samhälle.

Men den som påstår att det är lätt att vara förälder ljuger, men underbart är det absolut!
Även om det testar ens närver (varje dag), men det sägs att det man inte dör av stärker en, inte sant ;)

Publicerat: / Renovering 2013

Bulldozer sambon

Minns ni den här bilden från förra veckan?



Sen kom ju t.ex. den här bilden...



Och NU ser det ut såhär :)




Det har öppnats upp lite här och där.
Väggen mellan kök och vardagsrum är borta. Längst bort har det öppnats upp ett sovrum som blir tv-hörnan. Några garderober är även historia för där byggs det ett större badrum.

Det blir så luftigt och fint! :)


Publicerat: /

Att sakna någon

Idag är en sådan där dag då jag känner mig ensam på jorden.
Brukar ni också ha sådana dagar ibland?




Jag står för och ångrar inga val som jag gjort.
Jag är däremot väldigt ledsen att jag sårade min bästa vän djupt genom att gå den väg som jag gick.





Publicerat: /

En härlig kväll

Ikväll blev det en sådan där kväll jag älskar.
Karlarna sammarbetade och flyttade vindskyddet till hästarnas sommarhage.

Milaya satt för första gången på en skrittande häst, i typ 3 meter :)

Hästtjejer som var entusiastiska och ville rida. Först ca 20 minuters introduktion i lilla ridhagen och sen ut i det underbara sommarlandskapet.
Jag satte mig på cykeln och visade vägen.











En härlig avslutning på en fredag som började bläää.. Kännt mig så som katten ser ut hela dagen. Trött, sliten och inåtvänd. Ibland tar liksom energin bara slut.




Publicerat: /

3 becomes 1



Två rum plus hallen blir ett enda stort rum på en kväll.
Både spännande och lite vemodigt när barndomshemmet ändras så drastiskt!





Får se vad den halvspanska holländarsambon ska ge sig på ikväll!
Högst troligt öppnas ett tredje rum upp som sen blir tv-hörnan :)




Publicerat: / Allmänt

Ingen sovmorgon här inte

Godmorgon världen!
Men här känns det faktiskt inte som om det är någon god morgon.
Min kära dotter tog morgon kl 04:30 och ofta brukar hon få hållas i säng tills hon somnar igen. 
Men jag tyckte byggaren/rivaren i huset behövde sova så länge han kunde.
Jobbade från 07-22 igår, först företaget sen med huset.
Dumma jag tittade dock en film sent igår kväll plus att jag hade svårt att somna så jag hann sova 3 timmar. Eget fel så ingen att klaga på!
 
Men trött i ögat, det är jag. Ska försöka stoppa ungen i säng igen. Har ju ändå vart uppe ett par timmar.
Dessutom har jag försökt att vara så tråkig jag bara kunnat.
Ingen svår utmaning den här tiden på dygnet ;)
 
 

Publicerat: / Renovering 2013

Renoveringen är på gång!



Containern är på plats. Nu börjar det på allvar hända grejer. Trodde ärligt sagt att den här dagen aldrig skulle komma!





Köket är numera bara ett minne från barndomen :)





Tack för god tjänstgöring säger vi till väggen mellan vardagsrum och kök.






To be continued...

Publicerat: /

Dagen & Dunder



Idag har jag och Milaya varit till storstan för att köpa denna fina sittvagn från babystyle. En britax blev det för att förhoppningsvis ha nytta av den även på våra ibland leriga vägar här hemma :)



Vi fick en hel del slantar av vänner till födelsedagspresent för Milaya så att vi sen skulle kunna köpa en nyttogrej :) Detta blev nyttogrejen så tack alla som bidragit!

Förutom vagnshoppingen så träffade vi våra BB vänner och blev bjudna på god lunch. Sen fick vi guidning till Eva&Adam loppiset som jag aldrig besökt förut. Lite små fynd hittade vi båda vuxna där. Våra små tyckte nog mest hela utflykten var rätt tråkig :) Milaya tyckte iaf det var mycket mer givande att rota runt i deras hem! ;)

Hästarna blev även släppta på bete idag och var överlyckliga. Men helt nöjda att följa med till stallet sen ikväll :)




Måste skryta över att ha snälla hästar då jag kan leda båda hästarna och samtidigt köra Milaya i vagnen. Dom går på varsin sida så snällt och försiktigt!

Nu är det åskväder och jag lämnade hästarna ute ikväll. Trodde verkligen inte att det skulle börja åska idag då det var så kallt. Nu är dom redan våta och åakan bryr dom sig inte om, så dom får stanna ute...
Själv ska jag ockaå gå ut och beundra himlens under och dunder! :)

Publicerat: / Allmänt

Ikväll & imorgon

Imorgon styr jag och lillbusan ratten på mazda till Vasa.
 
 
 
Ny sittkärra ska inhandlas och framförallt ska vi åka till smedsby och bli bjudna på lunch av BB kompisarna Alexandra och Wilma.
Sen blir det en loppisrunda också.
Jag måste erkänna att jag aldrig varit på någon av vasas loppisställen, eller jo... för många många år sen...
Men nu har jag hört så mycket bra om dem så Alexandra ska visa mig några :)
 
Det ser vi framemot.
 
Juan har nu börjat riva köket i andra ändan av huset.
Alltså är vi äntligen på gång!
 
Själv ska jag ta med mig Milaya för att hälsa på en av de tjejer aom börjat komma och pyssla med hästarna.
Sen efter lllbusans bedtime får jag äntligen gå och fixa färdigt hästarnas nya beteshage!! :)
 
 

Publicerat: /

Helgen & bilder



Söthästarna bestämde sig idag att vila mitt i solen med den roligaste liggordningen på länge. Spegelvända ser dom ut att vara :)



Sveipur och jag pussades lite, svårt att ta kort på samma gång dock!



Igår lördag fixade Juan och min far sommarbeteshagen till hästarna.



Jag var en klant och räknade fel på antalet svarta plast"pluppar" så staketet blir färdigt först imorgon kväll. Men det blir så snyggt. Och för första gången någonsin kör folk sakta på nixmossvägen. Alla är väl nyfikna...



Milaya och jag var bara ute och tittade på då "dada" och "ffa" jobbade.



Lilla tösen blev sur då hon inte fick leka i vattendiket... Sorry vännen, du har inga stövlar på dig...



I fredags hälsade jag och M på en vän vid hans sommarstuga. Härliga vatten!



Försökte även fixa poolen åt Milaya så att hon skule plaska där medans jag låg och degade på solsängen men se nej... är man naken och dessutom utomhus, då ska man springa runt extra mycket. Så poolen och solsängen förblev tomma båda två!

Det var helgen det :)

Publicerat: /

Beklagan & begrundan

Efter en lång helg har jag nu krupit ner under täcket. Även om det är stekhett så måste jag ha täcke då jag somnar. Jag älskar täcken och filtar. Mys!

Har hunnit med allt möjligt denna helg. Även om jag stor del av tiden fått vara inne med Milaya medans männen har skött det jobb jag egentligen vill göra eller iaf vara med och göra själv.
Men är man kvinna och har barn blir man automatiskt utsedd till att ta hand om barn, matlagning och tvätt... typ...
Det fattar väl jag occkså, att om Juan ändå måste hjälpa till på nåt sätt, antingen ha Milaya eller hjälpa min far bygga häststaket till MINA hästar så då är det ju faktiskt smidigast att juan hjälper till att bygga. Men det är ju något jag vill göra...
Jag vill vara med och tröska, vill bygga staket, vill hämta höbalar... and so on...

Meeen, har man barn och dessutom världens bästa arbetare till sambo. Ja då gör han alla sådana saker istället så att jag får sitta och titta på med Milaya.

Missförstå mig inte, jag är väldigt tacksam att sambon gör alla dessa saker för min skull.
Men jag vill ju göra själv.

Tröskandet har jag faktiskt sagt att det tänker JAG hjälpa till med, då får han vara med Milaya. Då är det min tur.

Ett annat exempel för att påvisa att Juan är snällaste någonsin.
Då jag var gravid fick jag inte mocka stallet själv. Och javisst, kroppen sa nej oftast. Men JAG ville ju göra det själv. Jag har skaffat hästar för att jag älskar allt jobbet runt omkring. Jag tycker om att stå och sortera skit och lyssna på radion och bara tänka på allt och ingenting. Jag tycker om att använda handkraft och bli smutsig. Tänk vilken kick smutsigt mörkt vatten kan ge när man tvättar händerna vid handfatet senare. Ett bevis som rinner av en att man verkligen har gjort något med kroppen.

Nåja.. utsvävningar.

Juan mockade alltså oftast stallet då jag var gravid, han följde mig till stallet varje kväll för att mata dem. Jag kunde ju halka, bli sparkad, sträcka mig när jag grepade höet eller kanske helt enkelt falla ihop och dö, det var Juans tankesätt :)
Överbeskyddande på ett gulligt sätt.
Jag tyckte endå det var pest.

Jag ville ju själv.
Men som svag individ med massa krämpor som jag då var och en kul på magen som måste beskyddas så var jag ändå tacksam för hjälpen.

Men jag vill ju själv. Hästarna är min grej och jag vill så långt det går klara mig själv men nu när vi har Milaya att tänka på så får jag helt enkelt lära mig att leva med faktum.
Männen gör häststaket och kvinnan ser på med avundsjuka tankar.

Ja men visst, alla som orkat läsa detta långa inlägg tänker att jag bara borde vara glad att slippa stå ute i regnet med alla äckliga surrande myggor.
Och det var jag nog på sätt och vis, glad att stå och titta i fönstret med dottern i famnen och säga "titta där är pappa och moffa" -en miljon gånger... :)