Publicerat: / Milaya -12

4 months

Imorgon blir Milaya 4 månader!
Oj vad det går snabbt!
 
Var på rådgivningsbesök idag. Allt var bra, men det visste jag redan.
Hon växer, är glad och utvecklas.
Jag frågade också om det är okej att låta henne stå upp, eftersom det är vad hon gillar mest. och doktorn sa att det är helt okej, så nu vet vi det.
 
62,5 cm lång & 7120 gram.
 
Dom skriver typ samma i rdg-kortet varje gång. Glad, spänstig, fin flicka.
 
Lite om Miss M just nu så att jag själv ska minnas. ( man glömmer så fort!)
Just idag är hon ofta missnöjd. Annars är hon en glad liten tjej som ger dom flesta ett leende.
Hon har haft några ögonblick när hon visat sig blyg, bl.a. för sin mormor som hon ju träffat mest förutom oss två här hemma. Hon pratar och jollrar mycket, ibland tror man aldrig att hon ska sluta. Jag misstänker att hon kommer att ha ett och annat att säga när hon väl hittar orden. Ligger just nu bredvid mig på en filt och pratar och skrattar en massa!
Hon svänger från rygg till mage åt vänster, har nu börjat öva sig att rulla mot högra sidan också men har inte kommit helt runt än. Ligga på mage är favorit men blir snabbt upprörd om ingen vänder henne tillbaka exakt när hon tycker. Ålar sig också mycket till vänster när hon ligger på skötbordet, påklädning kan liknas med att klä på en mask! =)
Favoriten är att stå upp, sitta ner, stå upp, sitta ner... Ja, det mönstret!
Hon har blivit lite kittlig och kan tycka det är hysteriskt roligt när man kittlas.
Hon har sovit hela nätterna, från kl 20 till 06-tiden. Men senaste veckan har det varit väckning 2 ggr däremellan.
Detta gissar jag beror på att hon har en tand på väg! Gissar också att henne missnöje beror på detta. Tanden skymtas som en vit liten sak i tandköttet men har ännu inte kommit upp.
I klädväg är det 62-68 som gäller. Mycket rosa i garderoben just nu.
Dagtid sover hon nästan ingenting, oftast 3 x 30 min. Mer eller mindre. Däremot kan hon nu sova varsomhelst, till och med i vagnen om vi är ute på promenad. Tacksamt!
Bästa ögonblicket på dagen är på morgonen när vi ligger i vår säng och myser/sover tillsammans ett par timmar. Oftast till 9-tiden.
Milaya tyvker om när det händer saker och blir lätt uttråkad. Desto mera happenings desto gladare blir hon och kan skratta högt när andra i rummet skrattar.
Pappa är fortfarande dagens höjdpunkt när han kommer hem och roar henne en.
Överlag är Milaya en nöjd liten unge som gör att det känns relativt lätt för oss föräldrar!
En riktig sötnos, såklart =)
 
 


Postat av: Alexandra

Vi var på fyramånderskoll i torsdags och nu i måndags blev hon fyra. 61,5cm och 6065g :D
Annars så är de ganska lika våra tjejer. Störst skillnad är nog sömnen på dagen, åtimnstone en 2-3 timmars lur tar hon. Idag 3,5h men första timmen var orolig i vagnen och det blev bra då jag flyttade henne till sängen.
Vänt sig har hon ännu inte gjort. Det är kul att jämföra då det bara är tre dagar emellan :)

Svar: Ja, intressant att följa med hur dom utvecklas när dom är så nära i ålder. Och Wilma har växt till sig ordentligt! =) Om man tänker hur mycket mindre hon ändå var i början, duktig tjej! Och det här med sovandet e både för och nackdelar, hon borde kanske sova bättre på dagen, men visst är det skönt med ett barn som somnar lätt på kvällen och tycker om sovmorgnar :) Men jag gissar att allt har sin tid ;)
Patricia

2012-09-19 @ 20:04:49
http://alexandrablomqvist.com
Postat av: Tric

Dukti tjej! Hon ha ga om Ebba i vikt hon nu tå! :) Va ti VCS i förrgår å tå vägd hon itt ens 7 kg, 7½ måna gambäl.

Annars så kommer itt Fedd mie på na babysim nu på lörda (tänkt ifall du fick me Juan lura). Han ska lägg plåttak så mamm (Ebbas mommo) får kom mie iställe. Men nästa gang ska han no kom (bara vi hittar na simbrallor). :)

Svar: Säkert hiendar Ebba ikapp hon än! :) Å va gäller babysim så liet e no it som om Juan sku jev hede nain chans, å ja måst säij att ja förstår an :) Men mamm/mommo kommer shenn å, å kanske Milayas gumor kommer naon gang å! Så vi syns okristligt tidigt på lörda!
Patricia

2012-09-20 @ 09:26:12
http://trickalis.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Info text här ...