Publicerat: / Milaya -12

7 månader

Milaya har redan för en vecka sedan firat 7 månader ute i stora världen. Känns som att hon alltid har varit här med oss. Jag säger det igen, tiden går så fort! Och mycket förändras, nästan varje dag är det nåt nytt. Men nytt att minnas senaste månaden är bland annat hennes första flygresa som gick galant. Milaya är en riktig pratkvarn, högt och mycket är hennes motto. :) (Som sin mor, hehe.... ) Nya ljud kommer hela tiden, men det som gett oss många skratt senaste månaden är hennes smackljud, underläppen in och överläppen gör ljud. Hur gulligt som helst, iaf för oss föräldrar. Senaste månaden har hon lärt sig dricka själv ur flaskan, även om det rinner lite här o lite där ibland.Hon har i princip hela senaste månad kunnat stå på knäna och gunga. Men exakt på 7 månaders dagen började det gå framåt. Nu kryper hon ungefär 5-6 steg innan det blir magplask och får börja om från början. Men framåt går det och hon förflyttar sig i hela lägenheten.
Inga tänder visar sig ännu men hon dreglar mera än någonsin och verkar som om det kliar och irriterar, men det har det iofs gjort sensaste 4 månaderna och ännu har inget hänt. Dom kommer då dom kommer :)
Klädstorleken är nu 74-80 och jag tror hon har växt mycket senaste månaden men kontroll blir det igen först vid 8 månader. Håret växer snabbt och snart får mamma börja göra pippilottor och annat som man ju iaf just nu tror att man väntar på. Vänta bara tills det ska göras 70 ggr per dag....
Pekfingergreppet börjar funka rätt bra och förmågan att beräkna avstånd börjar också fungera.
Ibland skrattar hon högljutt till en bild på en människa i t.ex. en tidning.
Alla som träffar Milaya tycker hon är ett så glatt barn, vilket hon också är, överallt utom här hemma där det är ofta tråkigt och hon vill ha uppmärksamhet jämt. Fast leka på golvet funkar bäst hemma,det har hittills inte varit så intressant på andra ställen. Men nu, i och med krypandet, så ändras nog det snabbt.
Sömnen, som tidigare. Dock dricker hon nu igen mjölk på natten, något som blev som det blev under resan. Vi tar tag i det igen nästa år :)
Annars sover hon nu ofta bara 2 ggr dagtid, 1-1,5h åt gången.
Milaya gillar i princip alla men blygheten kan komma om mamma eller pappa är för långt borta eller om någon lyfter upp henne snabbt utan "lära känna varann"-tid. Hon är lätt att ha med sig överallt och anpassar sig snabbt för förändringar. Vi är så lyckliga över att få ha denna individ i våra liv.
 
 


Postat av: Alexandra

Wilma har samma läten som Milaya, och hela tiden kommer det nya! :) här nöjer sig Wilma än med att rulla från ställe A till B, inga tecken på att hon skulle börja försöka krypa ens. Inte heller hålla flaskan själv :) inga tänder här heller men dreglet det rinner å allt ska tuggas på :D

Svar: Det här med ljudär intressant. Idag har M blåst bubblor när hon pratat så att det ibland lämnat en stor bubbla på hakan :) Och wilma är kanske en sån som väntar på rätt tillfälle. Milaya har missat totalt att man kan bida sin tid. Hon kör bara på och därav är det många ggr gråt också när huvudet eller hakan, eller vad som helst, krockar med hennes planer :)
Patricia

2012-12-28 @ 11:00:45
http://alexandrablomqvist.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Info text här ...